Paris în 3 zile Ghidul complet de la Paris include TURA GRATUITĂ

Cu toții visăm să fim la Paris. Fie pentru că Woody Allen ne-a prins cu poveștile sale, fie pentru zâmbetul lui Amelie, fie pentru că ne dorim să mâncăm cele mai bune produse de patiserie din univers. Visăm iar și iar să fim acolo. Și de ce nu? Pentru a vă plimba de-a lungul Senei, pentru a vedea Turnul noaptea luminat de un milion de stele.

Parisul este fermecător, iar acesta este un adevăr absolut. Așadar, dacă vă bate gândul să faceți o escapadă incredibilă și să vizitați Parisul în 3 zile, acest ghid pe care l-am pregătit pentru călătorii noștri este ideal.

paris-en-tres-dias

Să călătorești la Paris în trei zile, este posibil?

Totul este posibil! Și singurul lucru care contează atunci când vine vorba de planificarea călătoriilor noastre este acela de a ne planifica activitățile din timp. Și aici intervine acest ghid. Vă vom ajuta să vă organizați ce să vedeți în cele 3 zile petrecute la Paris.

Câteva sfaturi pentru a vă deplasa în Paris în 3 zile

Cel mai bun mod de a cunoaște orice oraș este pe jos, iar Parisul nu face excepție de la această regulă. Am organizat acest ghid cu o hartă, astfel încât călătorii noștri să poată vedea distanțele de la fiecare punct pe care le recomandăm să îl viziteze. Și evaluați când să luați metroul, deoarece costul biletelor este puțin cam mare.

Dar înainte de a intra în detalii cu ghidul nostru, vrem să vă facem un cadou, sau mai degrabă.... Nu trebuie să ratați ocazia de a face un TUR GRATUIT al Parisului cu un ghid expert în limba engleză. Îl puteți rezerva gratuit și, datorită acestuia, veți putea profita la maximum de călătoria dumneavoastră în Paris. Aici puteți obține un tur gratuit în limba engleză pe străzile din Paris. Sunteți bineveniți 😉 Durata aproximativă a turului gratuit este de 2 ore.

În sfârșit, Parisul este un oraș care primește vizitatori din toată lumea, pe tot parcursul anului. De aceea, este esențial să vă treziți devreme pentru a merge la principalele monumente. La fel ca și procurarea biletelor în avans.

Ce să vezi în Paris în 3 zile

Ești gata? Respiră adânc, pentru că vei vedea tot ce e mai bun din Paris

Ghidul Parisului: Ziua 1

În prima zi a acestui itinerar suculent, ne-am gândit să cunoaștem inima Parisului.

Palatul regal, grădinile și teatrul

Situat la nord de Muzeul Luvru, clădirea monumentală, grădinile și teatrul său au fost casa cardinalului Richelieu în timpul vieții sale. După moartea sa, clădirea a fost donată coroanei și a început să fie ocupată de membrii familiei regale.
În prezent, este sediul Consiliului de Stat, al Ministerului Culturii și al Consiliului Constituțional. Prin urmare, nu veți putea intra în palat, dar veți putea să vă plimbați prin grădini și să faceți fotografii.

Muzeul Luvru și Piramida

Vizitarea acestui muzeu vă va permite să călătoriți înapoi în timp și să vedeți lucruri pe care le-ați văzut doar la televizor.
Muzeul are o mare cantitate de artă preimpresionistă, piese arheologice și artă decorativă. Sculpturi precum Venus din Milo (110 î.Hr.), Victoria din Samothrace (190 î.Hr.), sculpturi egiptene (2500 î.Hr.) sau La Gioconda a lui Leonardo Da Vinci sunt câteva dintre bijuteriile pe care le puteți vedea în muzeu.

piramide-de-cristal-y-louvre

Pssst! Ca și alte mari muzee, este de obicei plin de vizitatori. Vă recomandăm să mergeți devreme. Nu ratați piramida de sticlă de la intrarea în muzeu, este impresionantă!

Muzeul Luvru este deschis între orele 9.00 și 22.00, iar marțea este închis. Intrarea costă 17 € pentru adulți.

Champs de Mars

În drum spre Turnul Eiffel, veți trece inevitabil pe Champs de Mars. Este un loc recomandat pentru a face o scurtă pauză și a vă bucura de priveliște, de natură și, de ce nu, de o gustare. Dacă ați urmărit turul nostru, probabil că a sosit momentul să faceți o pauză și să faceți câteva fotografii frumoase.

campos-de-marte-2

Turnul Eiffel

Știați că Turnul Eiffel a fost vândut de două ori? Da, așa este. Un bărbat pe nume Victor Lustig era responsabil de această înșelătorie. Și, oricât de incredibil ar părea, celebrul Turn Eiffel, simbolul îndrăgostiților, al filmelor, al cântecelor și al luminilor, găzduiește una dintre cele mai faimoase escrocherii din istorie, executată de două ori.

Există o mulțime de motive pentru a urca pe Turn și a vedea Parisul la picioarele tale, trebuie doar să nu uiți să îți iei bilet în avans și, dacă este posibil, să iei un bilet de tip skip-the-line. Biletul standard costă în jur de 25 de euro, în timp ce biletul pentru skip-the-line costă 45 de euro. Vă recomandăm să cumpărați biletul preferențial online pentru a evita cozile lungi. Prima dată am stat la coadă până la 3 ore, deși am ajuns foarte devreme. Depinde de timpul pe care îl aveți la dispoziție pentru a vizita Parisul, dar dacă stați doar 3 zile, luați în considerare cumpărarea unui bilet de tip skip-the-line. Rezervați aici biletul pentru a sări peste rând la Turnul Eiffel. 10% reducere din prețul de la box office.

torre-eifel

Grădinile Trocadéro

Când ieșiți din turn, vă sugerăm să traversați Sena și, din Grădinile Trocadéro, să vedeți turnul. Este o priveliște incredibilă! În interiorul grădinilor sunt multe lucruri de văzut, cum ar fi Palais de Chaillot, o clădire neoclasică foarte frumoasă.

Arcul de Triumf, Place de la Concorde și Jardin des Tuileries

Am încheiat prima zi cu o plimbare pe Avenue des Champs-Élysées (sau Champs-Elysées). Acest bulevard traversează Parisul de la Place de la Concorde până la Arcul de Triumf sau Arc de Triumf.

arco-del-triunfo

Construcția Arcului a fost ordonată de Napoleon pentru a comemora câteva bătălii câștigate sub comanda sa și ale căror nume pot fi citite pe cei patru stâlpi ai săi. Deși Arcul are doar 50 de metri înălțime, pentru 12 euro puteți avea o nouă priveliște a Parisului.

Avenida-campos-eliseos

Place de la Concorde, una dintre cele mai mari piețe din Franța. În piață se află Marea Roată Ferris din Paris. Din Grădinile Tuileries puteți privi roata Ferris și puteți petrece o după-amiază plăcută stând și contemplând priveliștea, sau puteți urca în roata gigantică și puteți redeveni copil.

Aveți energia necesară pentru a face ceva seara?

Mergeți noaptea la Bastilia. Aceasta este zona în care se află viața de noapte. De asemenea, puteți vedea Columna lui Jules, situată în mijlocul Place de la Bastille.

Ghidul orașului Paris: Ziua 2

Turul nostru începe la La île de la Cité , o insulă situată în mijlocul râului Sena. Fiind în acest punct șeful orașului Paris.

Notre Dame

Prin podul Saint-Michel se intră pe insulă, unde se pot vedea, printre altele, Cathédrale Notre-Dame și La Sainte Chapelle. Acestea sunt clădiri medievale (Parisul din secolele X-XIV)

notre-dame

Situată în arondismentul 4, Notre-Dame este o catedrală gotică, cu siguranță foarte diferită de cele pe care le-ați văzut în același stil. Acesta este deschis între orele 8.00 și 18.00 și este gratuit. Dar nu și turnurile sau sectorul criptă, pentru care va trebui să plătiți 9 euro pentru fiecare intrare. Vă recomandăm să urcați pe turnuri, de unde veți avea o vedere de 360 de grade asupra Parisului și a garguienilor pe care Victor Hugo i-a pus pe hârtie.

La Sainte Chapelle

Cunoscută și sub numele de Capela Regală din Île de la Cité, a fost construită în 1948, într-un timp record de numai 7 ani. Acesta este locul în care sunt păstrate cele mai prețioase relicve ale creștinismului. Dar... Spoilere! Nu vă spunem mai multe, trebuie să mergeți să o vedeți.

sainte-chapelle

Taxa de intrare este de 10 euro și vă recomandăm să mergeți dacă vă place acest tip de atracție sau dacă vă place arhitectura.

Poduri pariziene

Parisul are o mulțime de poduri, e suficient să te plimbi pe malul Senei și le vei găsi unul câte unul. să ai un lacăt printre obiectele de călătorie! nu vei vrea să pleci fără să lași unul acolo.

puntes

Panteonul

Este unul dintre primele monumente construite în stil neoclasic, care a servit la adăpostirea trupurilor tuturor bărbaților iluștri care au căzut pentru apărarea țării lor. În împrejurimi există și alte puncte de interes, cum ar fi Grădinile Luxembourg .

Biserica Sfântului Mormânt

Este una dintre numeroasele clădiri istorice din Paris și a doua biserică ca mărime din oraș. Situat în pătratul cu același nume, are un sistem de determinare a echinocțiilor.

Musée d'Orsay și Musée de L'orangerie

Plecând din Grădinile Tuileries și traversând Sena, veți găsi Muzeul d'Orsay, unde clădirea în sine este o operă de artă!
Muzeul are mari opere de artă din secolul al XIX-lea și cea mai mare colecție de artă impresionistă. Manet, Degas și Renoir sunt doar câteva dintre numele de pe lista artiștilor.

musee-dorsay

Puteți obține un bilet care vă oferă acces la ambele muzee (d'Orsay și L'orangerie) pentru 16 euro. Muzeul este închis lunea și este deschis între orele 9:00 și 18:00, cu program prelungit joia.

Aveți energia necesară pentru a face ceva seara?
Rămâneți și mergeți la cină în Cartierul Latin. Plimbați-vă noaptea prin această zonă și continuați să vă îndrăgostiți de Paris în 3 zile.

Ghidul orașului Paris: Ziua 3

Ultima noastră zi începe într-unul dintre cele mai boeme și ciudate cartiere ale orașului: cartierul Montmartre.

Cimitirul Montmartre

Deși ideea poate părea un pic ciudată, cimitirele pariziene sunt o atracție deosebită. Mormintele lor decorate cu gargui mari, pietrele funerare neoclasice cu busturi și figurile istorice care și-au găsit locul de odihnă acolo au farmecul lor și fac parte din istoria Parisului.

cementerio-de-monstmartre-2

Place du Tertre

Sau mai bine cunoscută sub numele de Piața Pictorilor, acesta este locul în care mulți artiști se oferă să picteze portrete pentru vizitatori în schimbul câtorva euro. Dacă vă aflați în zonă, acesta este un alt lucru pe care nu trebuie să-l ratați în Paris.
plaza-de-los-pintores

Bazilica Sfânta Inimă

Pe dealul Montmartre se află Bazilica Sfânta Inimă. Construcția sa a fost un omagiu adus cetățenilor care și-au pierdut viața în războiul franco-prusac.
sagrado-corazon-2

Moulin Rouge

O destinație obligatorie pentru mulți dintre cei care locuiesc sau se plimbă în zonă. Este cel mai important cabaret din Paris și unul dintre cele mai cunoscute din lume. Unii dintre artiștii care au cântat în acest cabaret au fost Liza Minelli și Frank Sinatra.

moulin-rouge-

Le mur des je t'aime

Iubire, iubire și iar iubire. Parisul este, printre altele, orașul îndrăgostiților, după cum probabil v-ați dat seama până acum. Zidul cu 'te iubesc' este o operă de artă dedicată îndrăgostiților. Se află pe o mică piață din Place des Abbesses, pe colina Montmartre. Construit pe o suprafață de 40 m², este compus din 612 plăci de lavă smălțuită, pe care înfloresc 311 'Te iubesc' în 250 de limbi.

Place de la Bastille și piața de purici Beauvau

Place de la Bastille este simbolul libertății poporului francez și al revoluției franceze. Acolo, poporul s-a ridicat împotriva tiraniei regelui Carol al X-lea. De atunci, în fiecare 14 iulie se sărbătorește o zi de sărbătoare.

Între Place de la Bastille și Place de la Nation se află piața Beauvau, numită și piața Aligre (după numele pieței în care se află). Acesta este împărțit în două părți. Piața acoperită, o bijuterie de arhitectură. Și piața în aer liber din piață.

Piața este gratuită și este deschisă de marți până vineri între orele 9:00-13:00 și 16:00-19:00; sâmbătă între orele 9:00-13:00 și 15:30-19:30; duminică între orele 9:00-13:30.

Paris în 3 zile, misiune imposibilă?

Ce părere ai despre planul nostru de a vizita Parisul în 3 zile? Cu toate acestea, dacă aveți mai mult timp la dispoziție pentru a vă plimba, puteți lua un tren suburban (numit RER) și puteți ajunge la Versailles în 40 de minute. Petreceți o după-amiază excelentă vizitând Palatul, Grădinile cu designul lor inconfundabil, Marele Trianon și domeniile Mariei-Antoaneta.

O altă opțiune care îi include pe cei mici și, bineînțeles, pe cei mari este vizitarea parcului Eurodisney. Este un plan excelent de care toată lumea se va bucura de la început până la sfârșit.

Dacă nu dispuneți de mai multe zile, nu vă faceți griji, v-am oferit itinerariul de călătorie perfect pentru a profita la maximum de Paris, Bucurați-vă de el!

Ghid PDF Paris în 3 zile

Puteți descărca acest ghid PDF pentru a vă însoți pe tot parcursul escapadei sau weekendului la Paris .

DESCARCAȚI GHIDUL PDF

Utilizatorii care au vizionat ghidul Paris în 3 zile au fost de asemenea interesați de:

Cele mai vizualizate pagini