Întâlniți Beijingul în trei zile!

Unul dintre cele mai interesante și culturale orașe din lume, unde modernitatea și tradiția coexistă în armonie. O populație plină de obiceiuri și o mare moștenire istorică.

În acest ghid de călătorie în Beijing în 3 zile veți descoperi toate atracțiile turistice pe care nu le puteți rata.

pekin-en-3-dias

Ce să vezi în Beijing în 3 zile

Acest oraș imens este capitala Chinei, unul dintre cele mai populate locuri din lume.

Dar nu vă faceți griji, este destul de ușor să vă deplasați. Trebuie să știți că orașul este împărțit în inele numerotate dinspre centru spre exterior.

Cele mai multe dintre locurile pe care le veți vizita sunt în apropiere de centru, deoarece aici se află partea veche a Beijingului .

Orașul oferă o varietate de servicii de transport, atât publice, cât și private. Cea mai bună opțiune este să călătoriți cu metroul , deoarece este foarte ușor de luat și vă va duce la majoritatea obiectivelor turistice la prețuri foarte mici.

Pentru a vizita orașul este necesar să obțineți o viză, iar unul dintre punctele de pe formularul de cerere de viză este să precizați unde veți sta și datele exacte.

Deși acest itinerar poate fi modificat, atâta timp cât respectați datele de intrare și de plecare ale zborurilor pe care trebuie să le atașați și pentru obținerea vizei.

Vă recomand să vă aduceți un ghid în limba chineză cu cuvintele și frazele necesare, este important să puteți comunica cu ei în limba lor. Acest lucru vă va scăpa de o mulțime de probleme, 95% dintre ei nu vorbesc bine engleza.

Este necesar să schimbăm euro în yuani.

Yuanul este controlat de Banca Centrală Chineză, care stabilește prețul monedei sale în fiecare zi, fără ca piața să intervină, astfel încât schimbul în băncile spaniole este destul de complicat.

Cel mai bun loc pentru a schimba bani este la Bank of China, unde există o marjă bună, dar o altă opțiune bună este la aeroport. Există, de asemenea, bancomate în spațiile comerciale, dar ratele de schimb sunt de obicei mai mici decât cele menționate mai sus.

Ar trebui să aveți întotdeauna bani lichizi, deoarece majoritatea restaurantelor și barurilor nu acceptă cărți de credit.

Vă sfătuiesc să nu beți apă care nu este îmbuteliată, deoarece calitatea apei din Beijing nu este foarte bună.

Nu în ultimul rând, negociați, în acest oraș negocierea este o artă. Acest lucru este valabil mai ales în zonele de shopping, în special în piața de mătase, unde vi se va cere mult la început, dar pe care o puteți obține la mai puțin de jumătate din preț!

Acum că știi toate aceste sfaturi de care ai nevoie pentru a avea o excursie uimitoare în acest oraș, având o experiență unică și specială, ești gata să începi să vizitezi orașul. Beijing, venim!

Ghid turistic pentru Beijing: Ziua 1

Prima zi se concentrează pe vizitarea unora dintre obiectivele turistice obligatorii ale acestui oraș uimitor și pe cunoașterea culturii și tradiției pe care le are de oferit.

Palatul de vară

Unul dintre cele mai magice locuri din oraș este acest Palat de vară din Beijing , folosit de mai multe dinastii ca grădină imperială.

palacio-de-verano

Este foarte mare și orele aici zboară, dar nu poți pleca fără să urci scările abrupte ale Turnului cu parfum de Buddha, să vizitezi Grădina Armoniei, Marea Galerie, unde se află picturi din istoria și mitologia chineză. Prețul este de 50 de yuani în sezonul scăzut și de 60 de yuani în sezonul înalt.

Coal Hill

colina-del-carbon

Cunoscut sub numele de Parcul Jingshan, este singurul loc de unde se poate obține o vedere panoramică a Orașului Interzis. Priveliștile uimitoare și plimbarea prin parc până la trepte merită. Taxa de intrare este de 2¥.

Orașul Interzis

ciudad-prohibida

Orașul Interzis este simbolul Beijingului, un mare complex arhitectural din care au domnit mulți împărați. Din cauza dimensiunii sale, este necesară o rezervare de cel puțin 3-4 ore. Vizitarea grădinilor sale încântătoare și a camerelor vechilor împărați costă 60¥. Puteți să vă rezervați acum biletul pentru numai 6 euro și să evitați cozile.

Piața Tian'anmen

Plaza-de-Tian-anmen

Cea mai importantă piață din China și cea mai mare din lume. În această piață mare se află Turnul Qianmen, care este acum un muzeu de istorie.

De asemenea, găzduiește Muzeul Național al Chinei și Marea Sală a Poporului, sediul guvernului.

Există, de asemenea, Mausoleul lui Mao Zedong, liderul comunist, unde se poate intra gratuit.

Piața de noapte Wangfujing

Mercado-nocturno-de-Wangfujing

Cunoscută ca fiind piața de insecte, unde puteți savura cele mai caracteristice și ciudate gustări din Beijing.

Este una dintre principalele zone comerciale ale orașului, la căderea nopții, este un loc plin de oameni care așteaptă să mănânce frigăruile tipice cu diferite arome.

Poți mânca orice, de la un gândac la un căluț de mare!

Ghid turistic Beijing: Ziua 2

A doua zi este dedicată cunoașterii simbolului chinezesc prin excelență și a unora dintre cele mai emblematice locuri din orașul Beijing.

Marele Zid Chinezesc

Una dintre cele șapte minuni ale lumii , cu o lungime de 8 851,8 km, traversează munții, câmpiile și deșerturile din geografia Chinei.

Vă recomand să mergeți dimineața, pentru a vă putea bucura de restul zilei în Beijing. Taxa de intrare variază în funcție de zona zidului pe care doriți să o vizitați, deoarece este împărțit în diferite secțiuni.

muralla-china

Pe perete vă puteți bucura de telecabine care coboară pentru priveliști cu adevărat uimitoare și magice - un loc pe care nu-l veți putea șterge din minte!

Una dintre cele mai bune secțiuni este Mutianyu, nu este aglomerată de turiști, este aproape de oraș, iar peisajul este uluitor. Acest tur va dura toată dimineața (turul ghidat durează aproximativ 5 ore).

Templul Cerului

Cel mai sfânt loc din toată China și cel mai faimos templu din oraș.

templo-del-cielo

În antichitate era locul unde împăratul făcea sacrificii pentru a mulțumi cerului pentru recoltă.

Se află într-un parc frumos și liniștit, plin de locuitori din Beijing, unde se practică de obicei taichi sau cursuri de dans în aer liber.

Piața de mătase

mercado-de-la-seda

Este un mare centru comercial cu cinci etaje, cu peste 1700 de tarabe mici.

Este un paradis al imitațiilor, mii de turiști îl vizitează pentru a face adevărate chilipiruri.

Doar plimbarea prin el merită, angajații își strigă marfa la fiecare turist care intră.

Hutongs

Pentru a încheia ziua, ce mod mai bun de a cunoaște cel mai tradițional Beijing?

Este un cartier cu locuințe în jurul unei curți pătrate, unde locuitorii duc o viață tipică trecutului.

Plaza-de-Tian-anmen

În aceste cartiere, este ușor să-i găsești pe localnici mergând la baia comună pentru a face un duș, deoarece nu există toalete în aceste case tipice.

Să te pierzi într-unul dintre hutonguri este o necesitate atunci când vizitezi Beijingul. Încercați să vorbiți cu locuitorii, sunt foarte prietenoși și vă fac să vă simțiți parte din această cultură milenară.

Vă recomand să vă plimbați prin Jinzao sau Qianmen Hutong.

Spectacol de Kungfu

espectaculo-show

Acest spectacol de Kungfu are loc în Teatrul Roșu și prezintă povestea unui maestru de Kungfu.

O punere în scenă excelentă, datorită costumelor, machiajului, luminilor, un adevărat spectacol. Biletul online costă 30 de euro, dar dacă îl cumpărați de la casa de bilete este mai ieftin, un mod ideal de a încheia ziua!

Ghid turistic Beijing: Ziua 3

A treia zi este dedicată vizitării locurilor tipice și caracteristice ale Beijingului care au rămas de vizitat.

Zona Olimpică Beijing

estadio-nacional-de-pekin

Această parte a orașului este formată din stadioane mari și clădiri ciudate, care nu seamănă deloc cu Beijingul tradițional. Cunoscut sub numele de Satul Olimpic, unde au avut loc Jocurile Olimpice din 2008.

Cele mai emblematice clădiri din această zonă sunt: Stadionul Național din Beijing, construit sub forma unui cuib de pasăre, Centrul Național Acvatic și Torța Olimpică.

Turnul Tobei

torre-del-tambor

Datorită înălțimii mari a acestui turn, acesta oferă vederi panoramice uimitoare asupra orașului vechi Beijing.

Această clădire colorată cu două etaje era folosită în Beijingul antic pentru a marca și anunța orele zilei.

În zilele noastre, acest lucru nu se mai face, dar la fiecare 15 minute poți urmări un spectacol cu toboșari experți . Prețul este de 30¥.

Templul Lama

templo-de-los-lamas

Acesta este cel mai important templu tibetan din afara regiunii Tibetului și unul dintre cele mai aglomerate temple din Beijing.

Este alcătuit din mai multe clădiri cu acoperișuri de aur, în curțile sale sunt arzătoare de tămâie unde credincioșii pun bețe ca ofrandă care produc un miros puternic. Prețul este de 25¥. Aici puteți experimenta pe deplin credința religioasă a cetățenilor!

Parcul Beihai

parque-beihai

Este o grădină imperială plăcută, unde orele zboară datorită frumuseții sale.

Pe lângă un lac mare și natura înconjurătoare, aici se află și pavilioane tradiționale și temple foarte frumoase. Prețul este de 10¥.

Lacul Houhai

Lago-houhai

Este o zonă liniștită, înconjurată de natură, plină de baruri și restaurante și una dintre cele mai pline de atmosferă pe timp de noapte în Beijing.

Este locul perfect pentru a lua o pauză de la aglomerația din oraș și pentru a vă bucura de o atmosferă relaxată, ideală pentru a încheia vizita în oraș!

Veți fi văzut că Beijingul este un oraș care nu încetează să surprindă, descoperind că modernitatea și modernitatea pot coexista în perfectă armonie cu tradițiile și cultura străveche atât de caracteristice Chinei. Un loc uimitor, plin de magie și farmec.

În ciuda vieții agitate a locuitorilor săi, veți descoperi cât de apropiați și respectuoși sunt, fără îndoială, acest oraș vă va fura inima. Trei zile în acest oraș frumos vor fi scurte!

Cele mai vizualizate pagini