Petra în 3 zile Întâlnește Jordan Wonder în doar 3 zile.

Petra, acest oraș legendar este situat în sudul Iordaniei, cunoscut sub numele de Orașul trandafir al deșertului , o adevărată minune pentru vizitatorii săi.
Această destinație este una dintre cele mai populare în rândul călătorilor, datorită cadrului său curios și deosebit.
Aici vă voi arăta un traseu ideal prin Petra în 3 zile , ca să nu ratați niciunul dintre cele mai frumoase locuri ale sale. Ce mai așteptați?

petra-en-3-dias

Ce să vezi în Petra în 3 zile

Pentru început, este important să știți ce documente sunt necesare pentru a călători în Petra, deoarece sunt esențiale pentru a putea intra în țară.

Pentru a călători în Petra, este necesar să aveți la dumneavoastră pașaportul și o viză. Acest lucru nu trebuie obținut în avans, ci poate fi făcut la aeroport la sosire. Cu toate acestea, dacă preferați, îl puteți obține în avans, înainte de a face lucrarea.

Moneda folosită în Petra este dinarul, iar banii pot fi schimbați la aeroport sau în unele hoteluri sau case de schimb valutar. Dacă preferați, puteți aduce din țara dvs. niște bani deja schimbați, pentru a avea lichidități atunci când aterizați acolo.

Vă recomand să aveți întotdeauna bani lichizi în această călătorie, deoarece multe locuri nu permit plata cu cardul de credit, ceea ce vă poate ajuta să nu treceți prin momente dificile.

Limba oficială este araba, dar engleza este vorbită pe scară largă în întreaga țară, în special în orașe. Mulți dintre localnici vorbesc, de asemenea, franceza sau germana.

Puteți lua cu dvs. câteva fraze de bază pe o bucată de hârtie pentru a vă ajuta să le înțelegeți la început, dacă acest lucru vă face primul contact cu ei mai confortabil.

Dacă mergeți vara, nu uitați că vremea este călduroasă, purtați haine lejere și nu uitați să aveți mereu în rucsac sticla de apă. Căldura este excesivă!

Sfat: Pentru a intra în Petra trebuie să plătiți o taxă de intrare, puteți cumpăra Jordan Pass care include prețul pentru mai multe zile și chiar și viza, sau, dimpotrivă, puteți face acest lucru cu un tur cu ghid în limba engleză.

Acestea fiind spuse, haideți să descoperim acest loc magic, ce mai așteptați?

Ghid turistic Petra: Ziua 1

Petra este considerată a opta minune a lumii antice, bijuteria Iordaniei și una dintre cele mai mari opere create de natură și de om. În prima zi, veți descoperi câteva dintre locurile de neratat.

Mormântul Obeliscurilor

Tumba-de-los-Obeliscos

Începeți prin a vizita acest important monument nabateean din secolul I, cu patru obeliscuri piramidale și o figură sculptată între ele pe fațadă. Acesta corespunde celor patru morminte din interior.

Ceea ce iese cel mai mult în evidență la acest loc este faptul că în interior, chiar sub monument, se află o cameră unde se țineau banchete anuale în cinstea morților. Un loc care îți taie răsuflarea!

Siq-ul

El-Siq

Începeți prin a vizita unul dintre cele mai populare situri și unul dintre cele mai fotografiate locuri din această mare comoară, ceea ce nu este surprinzător, deoarece arată ca o scenă dintr-un film sau o carte poștală.

Acest loc este un canion natural lung de un kilometru care duce direct la fațada binecunoscută a Trezoreriei din Petra .

Acest sit fascinant a fost creat de acțiunea tectonică a plăcilor tectonice, iar unele puncte au o lățime de numai 3 metri.

Acest loc a devenit popular datorită lui Steven Spielberg, cu una dintre cele mai prestigioase scene din istoria cinematografiei din 'Indiana Jones și ultima cruciadă'.

În această scenă, Harrison Ford își călărește calul prin sig până la Trezorerie.

Trezoreria

Al-Khazneh

Acest loc este, fără îndoială, bijuteria din Petra, cel mai popular loc vizitat de mii de turiști pe tot parcursul anului, cunoscut sub numele de Al-Khazneh.

Să mergi de-a lungul Siq-ului și să te afli față în față cu un loc atât de uimitor este ceva care te va șoca, fiind o experiență care te va afecta pentru totdeauna.

Fațada săpată în stâncă are o înălțime de 43 de metri și are o nuanță roz datorită efectelor oxidării rocilor.

Acest sit este un mormânt regal care a fost construit în secolul I î.Hr. de către nabateeni în stil elenistic.

Se poate vizita doar exteriorul, deoarece interiorul nu este deschis publicului. Este o încăpere mare, împrejmuită, de 12 metri pătrați, cu o gaură în podea, care era folosită pentru ritualuri dedicate diferiților zei ai nabateenilor.

Strada fațadelor

Calle-de-las-fachadas

De la trezorerie, există un pasaj numit Siq exterior, un loc flancat de morminte mari, cu fațadele lor care prezintă diferite grade de eroziune în roca de gresie.

Această zonă este cunoscută popular sub numele de Strada Fațadelor, un versant stâncos cu un complex de morminte aliniate în rânduri ascendente, cu poduri în trepte și intrări simple.

Este considerată cea mai veche zonă de înmormântare din Petra.

Teatrul din Petra

Teatro-de-Petra

Acest teatru spectaculos este în stil greco-roman, construit de nabateeni în jurul secolului I d.Hr.

A fost mărită de romani secole mai târziu. Se remarcă prin faptul că a fost sculptat direct în stâncă, dintr-o singură bucată, și are o capacitate de 8.500 de persoane.

Ghid turistic Petra: Ziua 2

A doua zi este dedicată vizitării unei alte zone din Petra, un tur al monumentelor rămase și al locurilor de vizitat. Această zi este destinată în principal vizitării celor mai frumoase puncte de belvedere ale acestui oraș deosebit. Să mergem în cea de-a doua zi!

Mormintele regale

Tumbas-reales

A doua zi începe cu o vizită la mormintele regale ale lui Khub That.

Complexul este împărțit în patru secțiuni principale, aceste morminte sunt vizibile de aproape peste tot în acest oraș pierdut, multe dintre ele fiind destul de bine conservate.

Cele mai populare sunt, de exemplu, Mormântul Urnei, numit și Curtea, pe care mulți istorici îl descriu ca fiind mormântul regelui nabatean Malchus al II-lea.

Nu puteți rata nici Mormântul de mătase, care se remarcă prin jocul de culori.

Vizitați, de asemenea, Mormântul Corintic, Mormântul Palatului și Mormântul lui Sextu Florentinus.

Punct de vedere post beduin

Mirador-puesto-beduino

Modul de a ajunge aici este simplu, este situat chiar după mormântul palatului. Acest punct de belvedere are o particularitate, este un post beduin care a privatizat locul.

Nu se percepe nicio taxă de intrare, dar puteți cumpăra o băutură sau puteți bea o ceașcă de ceai cu aceste priveliști fascinante.

Punct de vedere spre Trezorerie

Mirador-al-tesoro

Există un loc deosebit, de unde se pot obține unele dintre cele mai bune priveliști ale Trezoreriei.

Acesta este un punct de belvedere situat în spatele Mormintelor Regale, urmând o serie de trepte de piatră, după Mormântul Palatului.

Apoi, terenul este natural, deși poteca este un pic cam lungă, plimbarea merită, plimbarea durează aproximativ 2 ore, dar peisajul natural din jurul tău va fi uimitor.

Veți găsi un covor mare de pe care puteți admira Trezoreria și, fără îndoială, vă veți îndrăgosti de acest loc.

Altarul sacrificial

Altar-de-los-Sacrificios

Acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vă bucura de un frumos apus de soare peste Petra.

În ciuda călătoriei lungi și a timpului petrecut, este unul dintre cele mai valoroase locuri care merită vizitate, un must.

Aici sunt păstrate mai multe sculpturi în piatră și este, de asemenea, cel mai înalt loc din Petra.

Este un spațiu natural frumos, cu un farmec incontestabil, nu atât de exploatat de turiști, și nu veți găsi multă lume pe drum. Veți fi înconjurați de liniște și de marile defileuri, încastrate în canioane maiestuoase.

Veți vedea Petra de pe înălțimi, o priveliște diferită și unică.

Petra pe timp de noapte

Petra-de-noche

Să te plimbi noaptea sub cerul înstelat în timp ce traversezi Siq-ul este neprețuit, o experiență de pe altă planetă.

De la Centrul de Vizitare Petra, există o cale total întunecată, urmând doar o cărare cu mii de felinare, până la intrarea principală în Petra.

Apoi, odată ajunși în Trezorerie, te poți așeza pe un mare covor tradițional, cu marea fațadă luminată doar de lumina felinarelor și a stelelor, precum și de muzica tradițională iordaniană. De nedescris!

Ghid turistic Petra: Ziua 3

A treia zi este cea în care veți termina vizitarea acestei mari comori, bijuteria Iordaniei, cu locuri care, fără îndoială, vor continua să vă fure inima. Să ne luăm rămas bun de la Petra cu stil!

Bulevardul Coloanelor

Avenida-de-las-columnas

Artera centrală a Petrei, traversează orașul pierdut de la est la vest și este flancat de rămășițele unor clădiri publice importante.

Construit în timpul lui Aretas al IV-lea în secolul al II-lea și remodelat în timpul lui Traian, este notabil și popular pentru rămășițele a numeroase coloane bine conservate.

Mănăstirea Petra

petra-en-3-dias

Acesta este cel mai îndepărtat punct de la intrarea în orașul pierdut. Situată puțin mai departe de-a lungul Bulevardului Coloanelor, trebuie să urcați 800 de trepte pentru a ajunge la mănăstire.

Este o plimbare un pic cam grea, dar nu este greu de făcut, singurul lucru de care trebuie să ții cont este să fii atent când urci treptele. Nu uitați că sunt făcute din piatră de acum sute de ani, așa că, de obicei, există unele părți alunecoase.

Pe tot parcursul traseului veți găsi zone cu priveliști fascinante care vă vor lăsa fără cuvinte.

Wadi Muthlim

Wadi-Muthlim

Aceasta este o Petra diferită, un loc care nu este atât de des vizitat de turiști. Cunoscut sub numele de Celălalt Siq, este un circuit în care nu veți întâlni aproape pe nimeni, un loc în care tăcerea este marele însoțitor.

Nabateenii au construit un al doilea Siq și un tunel de piatră pentru a devia apa de la ploile torențiale, pentru a-și proteja marea bijuterie.

Little Petra

La-pequena-petra

Pentru a încheia călătoria și a vă lua rămas bun de la Petra, mergeți la Little Petra, unde intrarea este gratuită.

Acest loc era folosit ca poartă de intrare în orașul Petra , unde mulți călători veniți de departe își petreceau noaptea.

Nu este un loc frecventat de turiști, dar este, fără îndoială, un loc ideal de vizitat pentru că se pot vizita câteva temple sau numeroase case din peșteri.

Plimbați-vă prin zonă și bucurați-vă de un apus de soare unic, înconjurați de formațiuni stâncoase mari și de un peisaj natural imens în jurul dumneavoastră.

Cele mai vizualizate pagini