Intrați în 3 zile Ghid complet pentru a vedea Pisa în trei zile

Acest mic oraș toscan este unul dintre cele mai vizitate de turiști, fiind cunoscut în întreaga lume pentru Turnul Înclinat. Dar Pisa este mult mai mult decât turnul său, deoarece are colțuri încântătoare care vă vor surprinde fără îndoială, de la biserici deosebite la lucrări arhitecturale incredibile.

Datorită dimensiunilor sale reduse, este ideal să faceți un traseu în jurul orașului Pisa în 3 zile , ceea ce vă permite să savurați în timp util toate locurile sale cele mai fascinante.

Pisa-en-3-dias

Ce să vezi în Pisa în 3 zile

Dacă ajungeți în oraș cu avionul, un lucru important de știut este că aeroportul este foarte aproape de centrul orașului.

Așadar, odată ce ați aterizat, ajungerea în centrul orașului este ușoară și foarte economică.

Pisa este un oraș mic, așa că distanțele dintre un monument și altul sunt scurte, perfecte pentru a te plimba pe jos.

Locuitorilor din Pisa le place să meargă cu bicicleta pe toate străzile sale, așa că vă puteți integra în rutina lor zilnică și puteți închiria o bicicletă pentru a explora Pisa într-un mod diferit. Orașul oferă numeroase tururi ghidate sau puteți chiar să închiriați o bicicletă pentru a merge pe cont propriu. O experiență diferită și distractivă.

Deși nu este necesar, există un număr mare de autobuze pentru a călători în zonele mai îndepărtate, cu un cost al biletului foarte ieftin și o frecvență mare a curselor.

Cel mai popular lucru din oraș este faimosul Turn din Pisa, dar nu puteți uita de gastronomia sa, populară pentru restaurantele și barurile sale cu unele dintre cele mai bune pizza din Italia.

Nu vă faceți griji în privința limbii, deși limba oficială este italiana, este foarte asemănătoare cu spaniola, așa că veți înțelege totul cu ușurință, iar ei sunt obișnuiți cu spaniola din cauza numărului mare de turiști care vizitează orașul. Nu veți avea nicio problemă de comunicare!

Ca o recomandare specială, în prima zi vă puteți bucura de acest tur ghidat al Turnului din Pisa și al Catedralei, o opțiune excelentă pentru doar 15€, pentru a cunoaște în profunzime cele mai importante monumente ale orașului și pentru a descoperi toate curiozitățile sale interesante. Să mergem în jurul orașului Pisa, nu va înceta să vă surprindă!

Ghid turistic Pisa: Ziua 1

În prima zi în oraș vă puteți bucura de centru, cea mai populară parte a orașului, pe îndelete, vizitând fiecare dintre cele mai importante monumente ale orașului.

Piazza dei Miracoli

Piazza-dei-Miracoli

Prima vizită nu poate fi în altă parte decât în piața prin excelență a orașului Pisa.

Populara Piazza dei Miracoli este cel mai popular loc turistic din oraș, unde milioane de vizitatori se adună în fiecare an.

Este o piață mare, înconjurată de ziduri, care adăpostește cele mai importante monumente ale orașului, cum ar fi Turnul din Pisa, Domul, Baptisteriul și Camposanto.

Pe lângă fotografierea celor trei clădiri perfect aliniate, bucurați-vă de atmosferă, cu o esplanadă mare cu iarbă verde și o mulțime de tarabe de artizanat în jurul ei.

Turnul din Pisa

Piazza-dei-Miracoli

După ce v-ați bucurat de atmosfera din piață, mergeți la Turnul Înclinat pentru a-l vizita și a urca cele 300 de trepte.

Are o înălțime de 55 de metri, iar răspunsul la întrebarea de un milion de dolari de ce se înclină este foarte simplu: fundațiile sale sunt mai moi pe o parte decât pe cealaltă.

Este cea mai mare atracție turistică din Pisa și pentru a avea acces la ea trebuie să plătiți o taxă de intrare de 18 €.

Domul din Pisa

Piazza-dei-Miracoli

Este una dintre cele mai impresionante clădiri din piață, remarcându-se prin fațada sa impunătoare din marmură în diferite culori și prin ușile sale maiestuoase din bronz.

Interiorul catedralei nu este mai puțin uimitor, fiind de asemenea realizat din marmură, decorat cu mozaicuri și fresce de mari dimensiuni.

De asemenea, adăpostește câteva relicve foarte importante și mormântul marelui Buscheto, care a început lucrările la monument. Intrarea este gratuită.

Baptisteriu

Piazza-dei-Miracoli

Acest loc uimitor a început să fie construit în 1152, dar nu a fost terminat decât în 1260.

Clădirea este construită din marmură albă și se remarcă prin planul său circular mare, cu un diametru de 36 de metri, este cu adevărat maiestuoasă.

Interiorul său se remarcă prin fontul baptismal și amvon, de asemenea din marmură albă, iar intrarea în interior costă 5 euro.

Cimitirul

Piazza-dei-Miracoli

Acesta este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat în Pisa, deoarece este cimitirul în care se odihnesc cei mai iluștri oameni din societate, cum ar fi prestigioasa familie Medici.

Remarcabilă pentru forma sa dreptunghiulară și pentru sarcofagele romane de pe laturi și pereții decorați cu fresce, intrarea în această clădire impunătoare costă 5 €.

Ghid turistic Pisa: Ziua 2

A doua zi este dedicată descoperirii unor monumente din Pisa care uneori trec neobservate din cauza măreției celor mai emblematice, dar care au totuși o frumusețe și mai mare.

Grădina Botanică din Pisa

Piazza-dei-Miracoli

Este cea mai veche grădină botanică din lume, plină de plante, flori și copaci, recunoscută ca fiind una dintre comorile Toscanei.

Este un loc ideal pentru a te plimba și a te bucura de liniștea pe care o oferă plimbăreților săi, ce loc mai bun pentru a începe ziua?

Piazza dei Cavalieri

Piazza-dei-Miracoli

Acest loc adăpostește multe dintre cele mai importante clădiri din oraș, în perioada medievală a fost centrul politic.

Piața se remarcă prin stilul său renascentist, fiind unul dintre cele mai diferite locuri din oraș datorită fațadelor Palatului Carovana, Palatului Ceasului sau Bisericii San Esteban.

Această zonă este o necesitate atunci când vizitați Pisa, deoarece oferă vizitatorilor săi o frumusețe deosebită.

Palazzo della Carovana

Piazza-dei-Miracoli

Acest palat a fost inițial sediul oficial al Cavalerilor Sfântului Ștefan, dar astăzi este una dintre cele mai prestigioase universități din Italia.

Este una dintre cele mai importante opere arhitecturale din oraș, cu un stil renascentist impresionant.

Datorită faptului că găzduiește universitatea, este unul dintre cele mai animate locuri din Pisa.

San Stefano dei Cavalieri

Piazza-dei-Miracoli

Această biserică este unul dintre cele mai istorice locuri din oraș, cu o fațadă impunătoare și colorată care atrage trecătorii din zonă să se oprească și să o contemple.

În interior puteți descoperi relicvele uimitoare obținute de cavalerii din Pisa, dar, fără îndoială, ceea ce iese cel mai mult în evidență este tavanul mare pictat.

Palazzo Blu

Piazza-dei-Miracoli

Ca ultimă vizită a zilei, mergeți la Palazzo Blu, o vizită esențială pentru a afla mai multe despre istoria orașului.

Aici veți descoperi cele mai fascinante realizări ale celor mai creativi locuitori care au trecut prin Pisa, precum și cea mai clasică istorie a acestui mic oraș toscan.

Acest muzeu găzduiește bogăția și cultura pe care Pisa le are de oferit, dincolo de Turnul Înclinat.

Se remarcă, de asemenea, prin fațada mare, pictată în întregime în albastru.

Ghid turistic Pisa: Ziua 3

Ultima zi în oraș, dar nu cea mai puțin importantă. Veți descoperi colțuri cu un farmec incomparabil, cea mai necunoscută și, în același timp, cea mai frumoasă Pisa.

Marina di Pisa

Piazza-dei-Miracoli

Pentru început, mergeți la Marina di Pisa, la 15 minute de centrul orașului, cu mașina sau cu autobuzul.

Este un oraș de coastă în apropiere de Pisa, plin de case mici de pescari și un port cu numeroase bărci ancorate.

Merită să faceți această scurtă excursie pentru a vă bucura de o Pisa diferită, fără a fi supraaglomerată de turiști, unde veți putea aprecia viața reală a localnicilor.

Santa Maria della Spina

Piazza-dei-Miracoli

Această mică biserică este situată pe malul râului Arno, fiind una dintre cele mai frumoase opere arhitecturale din Pisa, în ciuda dimensiunilor sale reduse.

Se remarcă prin fațada sa albă ornamentată, considerată cea mai extraordinară din Europa.

Deși se află pe malul râului, în urmă cu câțiva ani a fost chiar mai aproape de acesta, dar pentru că risca să fie afectat de creșterea nivelului râului, a fost mutat câțiva metri mai în amonte.

Podul Solferino

Piazza-dei-Miracoli

Râul Arno traversează centrul orașului Pisa, ale cărui maluri, pe lângă Santa Maria della Spina, menționată mai sus, au colțuri fascinante.

Vă recomand să faceți o plimbare prin zonă, de la Podul Solferino și Ponte di Mezzo, pentru că, în afară de biserica gotică deosebită, veți putea admira câteva case fermecătoare cu fațade colorate și impresionante.

Aceasta este una dintre zonele esențiale pentru a vă plimba prin oraș, bucurându-vă de o atmosferă unică și specială.

Cartierul San Martino

Piazza-dei-Miracoli

Nu puteți pleca din Pisa fără să vizitați acest cartier popular, cunoscut sub numele de San Martino, deoarece este inima centrului istoric al orașului.

Este, de asemenea, locul de reședință pentru mulți dintre locuitorii orașului, un loc de întâlnire pentru ei.

O zonă marcată de arhitectura renascentistă și de lucrări arhitecturale spectaculoase care vă vor face să vă îndrăgostiți de această parte a orașului. Plimbați-vă pe îndelete pe străzile sale!

Grădina Scotto

Piazza-dei-Miracoli

În cele din urmă, vizitați binecunoscuta Grădină Scotto, situată în interiorul popularei Fortărețe Noi, construită de florentini în secolul al XV-lea.

Un loc ideal pentru a vă plimba și a cunoaște o altă latură a orașului Pisa, aici vă puteți bucura de un amfiteatru natural, de rămășițele zidurilor antice și de o grădină cu copaci mari, vechi de un secol.

Un loc ideal pentru a vă lua rămas bun de la orașul magic Pisa.

Pe scurt, Pisa este o destinație surprinzătoare, deoarece, de cele mai multe ori, este cunoscută doar pentru Turnul din Pisa și Domul, dar, după cum ați putut vedea, acest oraș fermecător are mult mai multe de oferit.

Acest mic paradis din Toscana trebuie să vă bucurați de el pe îndelete, descoperind fiecare colțișor.

Cele mai vizualizate pagini