Praga în 3 zile GHID COMPLET al Praga pentru o călătorie de 3 zile

Praga este un oraș frumos și, fără îndoială, una dintre destinațiile preferate ale celor care vor să ia o pauză de la rutina lor pentru a vizita un loc turistic în toată regula. De fapt, numărul monumentelor și al locurilor de vizitat în Praga este copleșitor, având în vedere că orașul nu este la fel de mare ca alte capitale europene precum Madrid, Londra sau Paris.

praga-en-3-dias

Călătoresc la Praga în 3 zile, este posibil?

O excursie la Praga în trei zile este posibilă, atâta timp cât alegem cu grijă locurile pe care le vom vizita și nu pierdem prea mult timp fiind distrași de alte sarcini. Cu toate acestea, așa cum facem întotdeauna în ghidurile noastre de călătorie de 3 zile, puteți să urmați acest itinerar la literă, să schimbați un loc cu altul la alegere sau să adăugați câte locuri doriți. Depinde de dumneavoastră!

Ce să vezi în Praga în 3 zile

Excursia noastră la Praga în 3 zile se va concentra, așa cum am spus deja, pe cele mai populare atracții turistice din Praga pentru turiștii din întreaga lume. Castele de altădată, piețe și străzi pline de turiști și tot felul de obiective și monumente istorice vă așteaptă în această scurtă vizită în capitala Republicii Cehe. Să mergem! O vizită la Praga face parte din faimosul traseu al orașelor imperiale , care, datorită proximității sale, se combină perfect cu Viena și Budapesta.

Călătorie la Praga în 3 zile: Ziua 1

Vreți să vă începeți călătoria la Praga în cel mai bun mod? Ce ziceți să o începeți cu un tur de 2.30h al centrului istoric și complet GRATUIT? Cu siguranță va fi minunat! Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la TURUL GRATUIT prin centrul orașului Praga aici. Odată ce ați făcut acest lucru, veți fi văzut o mare parte din centrul orașului și sunteți gata să continuați cu ghidul nostru.

Călătoria noastră începe în Piața Republicii, unde ar trebui să mergeți imediat ce părăsiți avionul și vă instalați în hotelul ales pentru a începe turul din prima zi. Luați un taxi până acolo, sau mergeți pe jos dacă este aproape de locul unde stați, și să începem!
Piața Republicii

plaza-de-la-republica-praga

Piața Republicii oferă o mare varietate de cafenele și restaurante, în cazul în care zborul spre Praga v-a făcut să vă fie foame. Această piață reprezintă o linie de demarcație între Praga veche și Praga nouă și se află la doar o scurtă plimbare de faimoasa Piață a Orașului Vechi. Dacă mergeți pe jos până acolo, veți trece pe lângă impresionantul Turn al prafului de pușcă, o priveliște care merită văzută fără îndoială.

Piața Orașului Vechi

plaza-de-la-ciudad-vieja-praga

Piața Orașului Vechi este situată în inima orașului Praga și este cea mai renumită piață din oraș. Acest loc poate fi foarte aglomerat, mai ales în zona din fața faimosului Ceas Astronomic. Există și alte locuri de interes istoric pe care le puteți vedea în apropiere, de exemplu, frumosul Palat Kinsky sau biserica Sfântul Nicolae. Plimbați-vă prin partea istorică a orașului, cumpărați suveniruri din magazinele din împrejurimi sau pur și simplu stați liniștit și bucurați-vă de atmosfera unică. Însă, din cauza popularității pieței, lucrurile sunt adesea destul de scumpe aici.

Orașul vechi din Praga

casco-antiguo-de-praga

Orașul vechi reprezintă inima orașului Praga și este cea mai veche parte a orașului, după cum sugerează și numele. În apropiere se află câteva obiective turistice, cum ar fi Turnul Pulberilor, Primăria sau strada Celetná. Deși prima mențiune a acestei piețe datează din 1091, numele ei este ceva mai tânăr. A fost numit Orașul Vechi în secolul al XIV-lea, când a fost fondat noul oraș.

Strada Parizska
Pe această stradă veți găsi cele mai luxoase magazine, restaurante și cafenele din Praga, situate în frumoase case istorice. Nu uitați să priviți în sus în timp ce vă plimbați pe această stradă, arhitectura acestor clădiri și unele dintre detaliile lor sunt neprețuite. Nu e de mirare că, din 1926, această stradă a fost numită 'Mecca modei și a cumpărăturilor'.
Podul Carol

puente-charles-praga

Acest pod din secolul al XIV-lea leagă Orașul Vechi de Castelul Praga (pe care îl vom vizita mâine). Cu o lungime de 621 de metri, această construcție gotică din piatră masivă și statui baroce este probabil cel mai faimos obiectiv turistic din Praga. Există multe legende asociate cu această minune. Unul dintre ele spune că construcția a început exact la ora 5:31 dimineața, la 9 iulie 1357. Acest lucru creează o secvență interesantă de numere (1357 9, 7 5:31) care - conform numerologiei - ar trebui să facă podul mai puternic. Și este cu adevărat curios faptul că, după atâtea inundații grave, podul încă stă în picioare cu mândrie, atrăgând milioane de turiști în fiecare an.

Ce să vezi în Praga în 3 zile: Ziua 2

Sperăm că ați reușit să vă odihniți, pentru că vi se pare că prima zi a fost aglomerată, înseamnă că nu ați văzut încă itinerariul pentru a doua zi. Cu toate acestea, merită să vedeți toate atracțiile pe care vi le-am pregătit în a doua zi a excursiei de trei zile la Praga. Împachetează-ți rucsacul, ia ce ai nevoie și îndreaptă-te spre Tower Bridge.

Tower Bridge

puente-de-la-torre-praga

Tower Bridge este, de fapt, un complex format din două turnuri de stiluri și înălțimi diferite. Situate pe malul râului Vltava și conectate de o poartă gotică, aceste turnuri marchează intrarea în Orașul Mic. Cel mai mic dintre turnuri, numit Turnul lui Judith, datează din secolul al XII-lea și a fost construit în stil romanic. În prezent, unele elemente renascentiste pot fi detectate și pe clădire, inclusiv sgraffitul care împodobește fațada. Cel mai înalt turn al podului a fost construit în 1464 în stil gotic târziu. A fost folosit cândva ca depozit, iar din vârf se poate admira o priveliște splendidă asupra zonei înconjurătoare.
Insula Kampa

Isla-Kampa-Praga

Insula Kampa este una dintre cele câteva insule de pe râul Vltava, situată chiar în centrul orașului. Această insulă mică atrage atenția prin atmosfera și arhitectura sa unică și se spune că este una dintre cele mai romantice insule din lume. În afară de a vă bucura de un picnic sau de o plimbare, puteți vizita și o galerie de artă modernă situată aici - Muzeul Kampa.

Castelul Praga

castillo-de-praga

Castelul Praga a fost sediul conducătorilor cehi timp de aproape 1000 de ani, iar în prezent este reședința oficială a președintelui Republicii Cehe. Acest castel antic este unul dintre cele mai importante monumente din Praga. Istoria Castelului Praga datează din secolul al IX-lea, astfel că există o serie de situri istorice importante care pot fi vizitate în acest complex.

Catedrala Sfântul Vitus

catedral-de-san-vito-praga

Planul orașului Praga ar părea gol fără acest miracol gotic, fondat în 1344. Cele trei naosuri ale catedralei romano-catolice au devenit în curând o parte indispensabilă a turismului praghez. Cea mai faimoasă parte a bisericii este, probabil, Capela Sfântului Venceslas, construită de Peter Parler. Deși capela nu este accesibilă, puteți arunca o privire la frumoasa sa boltă, dacă sunteți un pic mai șmecher.

Catedrala găzduiește, de asemenea, Sala Coroanei, unde sunt depozitate bijuteriile coroanei cehe. Din păcate, nu le veți putea vedea nici pe acestea, deoarece sunt expuse doar la ocazii speciale și la aniversări importante, cam o dată la cinci ani. Cu toate acestea, catedrala în sine, cu fațada sa frumoasă, ferestrele sale mari și mozaicurile aurite impresionante din interior fac din Catedrala Sfântul Vitus una dintre cele mai importante atracții turistice din Praga.

Golden Lane

carril-de-oro-praga

Situată în imensul complex al Castelului Praga, Golden Lane este o alee foarte populară printre turiști, deoarece această mică stradă din secolul al XVI-lea este mărginită de case fermecătoare. În aceste frumoase case colorate au locuit cândva oameni importanți, printre care Franz Kafka și Jaroslav Seifert, scriitor ceh și laureat al Premiului Nobel. De ce Golden? Numele provine probabil din secolul al XVI-lea, o perioadă în care alchimiștii încercau să producă aur aici. De ceva timp, a fost numită chiar strada Alchimiștilor, deși Golden Lane este acum mai mult o atracție turistică populară. În prezent, casele sunt folosite în principal ca magazine de suveniruri.

Călătorind în Praga în 3 zile: Ziua 3

Am ajuns în sfârșit la a treia zi în Praga. Suntem siguri că ați fost uimit de frumusețea acestui mic oraș, care are atât de multe de oferit tuturor tipurilor de turiști. Așadar, să aruncăm o privire asupra itinerariului nostru pentru această ultimă zi, sperăm să vă placă!

Vysehrad

Vysehrad-Praga

Vysehrad, fostul sediu al împăraților cehi încă din secolul al X-lea, este construit pe un deal oarecum abrupt. Mulți artiști, scriitori și politicieni cehi faimoși sunt îngropați în cimitirul Vysehrad, iar cimitirul merită o vizită doar pentru atmosfera sa istorică. Complexul se mândrește, de asemenea, cu una dintre cele mai vechi clădiri din Praga, Rotonda Sfântului Martin. Astăzi, Vyšehrad este un parc public popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Teatrul Național

Teatro-nacional-de-praga

La numai o lună de la prima sa deschidere, în 1881, teatrul a fost distrus de un incendiu. Renovările au fost finanțate din colecțiile naționale, iar în 1883, teatrul și-a deschis din nou porțile, cu opera lui Smetana Libuše. În prezent, este scena principală a culturii cehe, deoarece Teatrul Național oferă de obicei o distribuție de elită și spectacole bine pregătite. Operă, balet sau teatru - alegerea vă aparține, dar nu uitați să vă rezervați din timp biletele online, pentru că este posibil să nu fie disponibile în ziua vizitei. Clădirea merită văzută doar pentru arhitectura sa rafinată și este deosebit de frumoasă noaptea, când este iluminată.

Narodni Trida

Narodni-Trida-Praga

Narodni Trida este o stradă pe care au avut loc mai multe evenimente importante din punct de vedere istoric. La 17 noiembrie 1989, aici a început Revoluția de Catifea. Această luptă împotriva comunismului este comemorată printr-o placă oarecum modestă care arată mâinile ridicate ale studenților cehi care s-au revoltat împotriva regimului de aici la acea vreme. Placa poate fi găsită aproximativ în mijlocul bulevardului, sub arcade. Astăzi, această stradă care leagă Teatrul Național și Piața Wenceslas este o destinație populară pentru cumpărături și există, de asemenea, numeroase restaurante.

Piața Wenceslas

Plaza-de-Wenceslao-Praga

Piața Wenceslas - una dintre cele mai faimoase piețe din Praga - a fost martora multor momente importante din istoria Republicii Cehe, cum ar fi independența Cehiei în 1918, protestul studentului Jan Palach, care și-a dat foc pentru a-și arăta dezacordul față de invadarea Cehoslovaciei de către trupele Pactului de la Varșovia în 1968, demonstrații împotriva regimului comunist și multe alte adunări, proteste și sărbători.

În Evul Mediu, piața era cunoscută sub numele de Piața Cailor. Cu toate acestea, după renașterea națională din 1848, piața a fost redenumită și acum poartă numele Sfântului Venceslas, considerat sfântul protector al Republicii Cehe. De asemenea, în fața clădirii Muzeului Național se află o statuie a Sfântului Wenceslas, care este folosită ca loc de întâlnire de către localnici. Piața este acum o atracție turistică majoră și este plină de magazine și restaurante de toate felurile.

Vizitează Praga în trei zile. Concluzii

Ce părere aveți despre această scurtă vizită la Praga? Sperăm că v-a plăcut. Personal, credem că Praga este una dintre cele mai frumoase capitale europene datorită arhitecturii, piețelor, grădinilor și monumentelor sale. Dar dacă vă place turismul de agrement sau turismul de cumpărături, în Praga veți găsi, de asemenea, o mulțime de locuri de distracție și magazine spectaculoase. Praga are într-adevăr aproape totul pentru turiști, motiv pentru care este una dintre cele mai importante atracții turistice din Europa.

V-ați rezervat deja zborul spre Praga?

Știți deja ce să vedeți în Praga, noi v-am arătat și cele mai bune hoteluri... Acum lipsește o piesă vitală pentru a face călătoria ta perfectă? Zborul! Dacă nu îl aveți încă sau dacă doriți doar să știți cât vă costă un zbor către Praga, vă sfătuim să folosiți cel mai bun motor de căutare a zborurilor. Chiar aici puteți căuta și găsi zborul dumneavoastră spre Praga.

Praga în 3 zile PDF

Descărcați ghidul nostru Praga în format PDF pentru a-l avea la îndemână pe tot parcursul călătoriei.

Cele mai consultate ghiduri de călătorie de către utilizatorii noștri:

Cele mai vizualizate pagini