Cele mai bune 15 lucruri de văzut în Amsterdam Free Veți halucina!

Cine nu a visat să se plimbe prin faimosul Cartier Roșu, să exploreze canalele de renume mondial, să descopere arhitectura sa fermecătoare sau să guste din gastronomia sa rafinată?

Amsterdam este una dintre cele mai populare destinații din Europa de astăzi. Dacă v-ați decis să călătoriți în acest oraș fermecător, cu siguranță doriți să profitați la maximum de el la cel mai mic preț posibil. Aveți noroc, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face gratuit.

Descoperiți cele mai bune lucruri pe care le puteți face gratuit în Amsterdam, pentru a vă bucura de oraș în cel mai bun mod, fără să cheltuiți niciun euro.

Pentru călătorii cu buget redus, orașul Amsterdam are o mulțime de muzee și atracții gratuite, perfecte pentru a economisi în timpul călătoriei.

Bucurați-vă de un tur gratuit în Amsterdam

Un plan ideal pentru a descoperi cele mai emblematice și ascunse colțuri ale Amsterdamului este să vă bucurați de un tur ghidat al orașului, astfel încât un ghid specializat să vă învețe câteva lucruri interesante despre faimosul oraș al canalelor.

Acest tur gratuit în Amsterdam este o opțiune ideală, un tur de trei ore în care un ghid vă va duce în cele mai importante locuri din oraș. Total gratuit!

Descoperiți Cartierul Roșu

barrio-rojo-escapada-amsterdam

Cartierul Roșu din Amsterdam este probabil unul dintre cele mai faimoase cartiere din Europa.

Situat în cea mai veche parte a orașului, fostul port interior a devenit o zonă de bordeluri, baruri pentru homosexuali, cafenele, spectacole de peep-show și multe altele. Acesta revine la viață pe timp de noapte, fiind ușor de reperat datorită luminilor sale roșii strălucitoare.

În zilele noastre, tot mai multe galerii de artă au apărut aici, dar își păstrează atmosfera răcoroasă și plină de viață, așa că trebuie neapărat să o vizitați. Una dintre cele mai mari atracții din oraș - și este gratuită!

Faceți cunoștință cu Begijnhof

Begijnhof

Explorați această curte secretă situată în centrul orașului, care pentru mulți trece neobservată în spatele unei uși umile din lemn.

În spatele porții veți găsi un loc încărcat de istorie, o colecție de case vechi și o grădină frumoasă.

A fost fondat în secolul al XIV-lea ca un cămin pentru Beguine, membre ale unei confrerii catolice care trăiau ca niște călugărițe, dar fără jurăminte și cu dreptul de a se întoarce în lumea seculară.

Plimbare gratuită cu feribotul pe canale

Faceți o plimbare gratuită pe râul IJ, ideală pentru a vedea orașul dintr-o altă perspectivă. Puțini sunt cei care știu despre posibilitatea de a vizita gratuit canalele din Amsterdam.

Feribotul este situat chiar în spatele Gării Centrale și este complet gratuit și deschis publicului. Bucurați-vă de priveliștile de pe apă sau explorați zonele în care vă duce feribotul.

Există 3 rute diferite: Buick Sloterweg (traversează râul), IJplein (zonă rezidențială cu magazine) și NDSM Werf (cel mai lung traseu cu vedere la portul industrial) - există chiar și curse de noapte!

Piața de flori

Vino să explorezi piața de flori din Amsterdam, singura piață de flori plutitoare din Europa.

Vibrând de culori și parfumuri rafinate, veți găsi o mare varietate de lalele, gerani, narcise și multe alte tipuri de flori, foarte tipice Olandei.

Explorarea pieței este gratuită, dar vă avertizăm că s-ar putea să nu rezistați tentației de a cumpăra unele dintre frumoasele flori.

Orarul de funcționare este de luni până sâmbătă de la 9:00 la 17:30 și duminică de la 11:30 la 17:30.

Biblioteca principală din Amsterdam

Dacă sunteți un iubitor de cărți, nu puteți rata ocazia de a vizita cea mai importantă bibliotecă a orașului. Acesta găzduiește peste 1,5 milioane de cărți, ziare, CD-uri, jocuri și DVD-uri.

Este deschis publicului și este complet gratuit. De asemenea, are un restaurant la ultimul etaj, cu o terasă care oferă vedere frumoasă la oraș. Programul de funcționare este de luni până duminică, între orele 10:00 și 22:00.

Inelul canalelor

Amsterdam este cunoscut pentru numeroasele canale care traversează orașul, atât de multe încât sunt protejate de UNESCO. Situat în jurul părții vechi a orașului.

Să te plimbi de-a lungul lor este ca și cum ai explora o expoziție în aer liber, în direct, de cultură și natură.

Cele mai multe dintre cele mai frumoase case de canal se găsesc pe Herengracht, Keizersgracht și Prinsengracht.

O plimbare pe îndelete de-a lungul lor, descoperindu-le colțurile frumoase, arhitectura și imaginile de carte poștală este absolut gratuită. Magică!

Vizitați templul budist din Amsterdam

În cartierul chinezesc din Amsterdam veți găsi cel mai mare templu budist tradițional în stil chinezesc din Europa, precum și cele mai rafinate tarabe cu mâncare asiatică.

Vizitarea exteriorului său este ideală, arhitectura sa vă va transporta într-un alt oraș, iar interiorul său este decorat cu statui și elemente tipice templelor religioase budiste.

Există chiar și o cameră pentru a face ofrande de fructe, vizitați cu calm și respect, amintiți-vă că vă aflați într-un templu.

Muzeul de Știință NEMO

Pentru cea mai bună panoramă a Amsterdamului, vizitați muzeul de știință, care are o terasă pe acoperiș de 22 de metri înălțime, iar intrarea este gratuită.

Pentru a intra în muzeu trebuie să plătiți o taxă de intrare, dar intrarea pe terasa de pe acoperiș este gratuită și este un loc perfect pentru a vă bucura de un apus de soare frumos. Deschis de marți până duminică între orele 10:00 și 17:30.

Spectacole gratuite

Amsterdam este un oraș cultural, plin de artă, iar dacă doriți să vă bucurați de unele dintre spectacolele sale, există câteva ore și zile în care o puteți face gratuit.

În fiecare miercuri, la ora 12:30, la Concertgebouw, în Piața Muzeelor, are loc o repetiție publică de 30 de minute în care artiștii repetă pentru spectacolul de seară, în special orchestrele.
Pentru fanii operei și baletului, marțea, la ora 12:30, la sala Mod, artiștii de operă și Filarmonica Olandeză susțin concerte gratuite.
Marțea, la ora 22:00, vă puteți bucura de muzică jazz la Eastern Dockland.

Amsterdam are artă la fiecare colț de stradă, și ce ți-ai putea dori mai mult pe gratis?

Vondelpark

Vondelpark-amsterdam

Vondelpark este cel mai popular parc urban din Amsterdam și, bineînțeles, este gratuit.

Oferă posibilitatea de a face diverse activități cu peisaje minunate în jur; plimbare, plimbare cu bicicleta, joc de fotbal cu locuitorii orașului sau chiar un mic picnic. Este un loc foarte aglomerat pentru localnici și turiști.

Poate că veți avea chiar noroc și vă veți bucura de un concert în aer liber!

Descoperiți zona NDSM

Acest cartier este un fost șantier naval de pe malul râului IJ, care a devenit de-a lungul anilor unul dintre cele mai importante centre culturale ale orașului.

Această zonă este plină de artă stradală, picturi murale uimitoare care merită vizitate. Veți găsi, de asemenea, numeroase evenimente culturale, cafenele și expoziții de artă gratuite. Un loc cu o ofertă culturală și artistică deosebită, care nu trebuie ratată.

Fă-ți o poză pe afișul 'I amsterdam'

rijksmuseum-amsterdam

Marele slogan 'I amsterdam' este probabil cea mai populară icoană a orașului, toată lumea susține că dacă nu ai o poză aici este ca și cum nu ai fi vizitat orașul.

Oamenii adoră să viziteze semnul, mai ales pentru că este ocazia perfectă pentru a obține fotografia clasică și mitică din Amsterdam. Și, hei, nu costă un euro, așa că de ce nu?

Bucurați-vă de plaja din Amsterdam

Da, ați citit bine, vizitați plaja din Amsterdam. Sunt sigur că vă gândiți: 'Dar de când are Amsterdam o plajă? Își bate joc de mine?'. Poate că ați fost surprins, dar este absolut adevărat, există plaje în Amsterdam.

Puteți alege între Strand Zuid, considerată o plajă de lux și frecventată de persoane din clasa superioară, punctul negativ este că nu are zone de scăldat, dar dacă doriți doar să faceți plajă, aceasta este plaja potrivită pentru dumneavoastră.

Plaja Sloterplas, o zonă de scăldat din cartierul de Vest, cu o atmosferă uimitoare și, în sfârșit, plaja Pllek, în cartierul Noord, cu priveliști uimitoare asupra orașului.

Un plan de vară perfect și unul dintre cele mai bune lucruri gratuite de făcut în Amsterdam.

Grădina Botanică a Universității Vrije

Dacă sunteți un fan al grădinilor și doriți să vă bucurați de un moment de relaxare, vizitați Grădina Botanică a Universității Vrije.

Această grădină oferă mai mult de 6.000 de specii de plante, printre care unele specii foarte rare și pe cale de dispariție. Ar putea fi și un plan romantic pentru cupluri, locul este foarte fermecător!

Acum că știi care sunt cele mai bune lucruri gratuite de făcut în Amsterdam, este ușor să te bucuri din plin de oraș cu foarte puțini bani.

Nu ratați ghidul nostru despre Amsterdam în 3 zile, foarte complet!

Cele mai vizualizate pagini