Ce să vezi în Granada Free? 15 lucruri gratuite de văzut și de făcut în Granada

Plimbați-vă prin faimosul cartier Albaicín, explorați străzile sale complicate, descoperiți fermecătoarea sa arhitectură mozarabică, admirați marele simbol al orașului, Alhambra, din punctele de belvedere ale orașului sau gustați tapas-urile sale rafinate.

Granada este una dintre cele mai vizitate destinații din Europa în prezent. Dacă v-ați decis să călătoriți în acest oraș fermecător, cu siguranță doriți să profitați la maximum de el la cel mai mic preț posibil. Aveți noroc, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face gratuit.

Descoperiți cele mai bune lucruri pe care le puteți face gratuit în Granada, pentru a vă bucura de oraș în cel mai bun mod, fără să cheltuiți niciun euro.

Pentru călătorii cu buget redus, orașul Granada are o mulțime de muzee și atracții gratuite. Ideal pentru a economisi bani în timpul călătoriei și pentru a-i investi în următoarea aventură.

Puncte de vedere care îți taie respirația

Orașul Granada are o multitudine de locuri de unde poți admira cele mai frumoase priveliști ale orașului, toate acestea îți vor tăia respirația, atât prin frumusețea lor, cât și prin străzile sinuoase pe care se ajunge la ele.

  1. Mirador de San Nicolás. Cel mai popular dintre toate și unul dintre cele mai magice locuri din Granada, situat în cartierul Albaicín. Orice moment al zilei este momentul perfect pentru a vă bucura de acest loc, deoarece atmosfera este garantată. Este obișnuit să vezi artiști de stradă cântând sau dansând flamenco, cu Alhambra în fundal.
  2. Mirador de San Miguel Alto. Acesta este unul dintre cele mai bune puncte de belvedere pentru a vă bucura de priveliștile panoramice pe timp de noapte. Merită să admirați luminile orașului, zidul sau Catedrala din Granada. Întotdeauna sunt localnici care se bucură de o băutură în aer liber, ba chiar iau cina.
  3. Mirador de la Churra. Aceasta este una dintre bijuteriile ascunse ale cartierului Albaicín, necunoscută de mulți călători. Va trebui să urcați pantele abrupte și pline de pietricele pentru a ajunge aici, dar priveliștea merită.

Tur gratuit al orașului Granada

Granada este un oraș cu multă istorie, iar o bună parte din acest lucru se datorează faptului că există diferite tipuri de tururi gratuite ale cartierelor sale cele mai caracteristice. Vă recomandăm să nu ratați ocazia de a participa la una dintre ele. Aici aveți de ales:

Muzeul Casa Zafra

Situat în cartierul Albaicín, acesta este un vechi palat maur din secolul al XIV-lea, ideal pentru a cunoaște arhitectura caracteristică a orașului. Intrarea este gratuită în fiecare zi a săptămânii, fiind deschisă între orele 10:00 și 17:00. Este un loc liniștit și relaxat, perfect pentru a vă reîncărca bateriile departe de agitația din cartier.

Palacio de los Córdova

Situată pe panta Chapiz, o clădire cu fațadă renascentistă, înconjurată de grădini și livezi frumoase.

Este renumit pentru curtea sa interioară și pentru că este un exemplu viu al arhitecturii zonei și al trecutului orașului.

Are vederi frumoase spre Alhambra și este un refugiu de pace, datorită fântânilor și vegetației.

Biserica Santa Ana

Situată în Plaza Nueva, una dintre cele mai importante piețe din oraș, chiar la începutul cursului râului Darro. Este o biserică care a fost construită peste o fostă moschee după recucerirea de către regii catolici, amestecul de structură mudejar și artă medievală este foarte exotic.

Intrarea este gratuită și poate fi vizitată în timpul orelor de cult:

Luni de vară, ora 19:00, de marți până vineri, ora 18:00, sâmbăta și în ajun, ora 18:00.

Duminica și în zilele de sărbători legale la ora 11:30 (și la ora 18:00 iarna).

Turul Paseo de los Tristes

El_Paseo_de_los_Tristes

Cea mai cunoscută stradă din Granada, cu un farmec unic, o stradă mare pietruită de-a lungul cursului râului Darro.

Este renumit datorită priveliștilor uluitoare ale Alhambrei de-a lungul întregii plimbări, a lebedelor și a rațelor de râu, a arhitecturii deosebite a clădirilor și a numeroșilor artiști de stradă. O plimbare esențială.

Băile arabe, el Bañuelo

Acestea sunt cele mai vechi băi din Granada și cele mai bine conservate din Spania, situate pe Carrera del Darro. Aceste băi au patru camere și o curte centrală.

Trebuie neapărat să vedeți băile arabe tipice din acea perioadă, o plimbare perfectă pentru a cunoaște trecutul culturii orașului.

Intrarea este gratuită, iar programul de funcționare este de miercuri până sâmbătă, între orele 10:00 și 14:00.

Carmen de los Mártires

Un plămân verde în mijlocul Granadei, fără îndoială, un loc de deconectare de la toată agitația.

Are o biodiversitate deosebită care te face să uiți că te afli într-un oraș mare, formată dintr-un palat și grădini spațioase, inclusiv o grădină barocă.

Un loc obligatoriu în orice tur al orașului, pe lângă faptul că este frumos în sine, are și priveliști minunate.

Orarul de funcționare în perioada martie-octombrie: de luni până vineri, de la 10:00 la 14:00 - 18:00 - 20:00.

Sâmbăta și duminica, între orele 10:00 și 20:00.

Din octombrie până în martie: luni - vineri de la 10:00 la 14:00 - 16:00 la 18:00.

Sâmbăta și duminica între orele 10:00 și 18:00.

Corral del Carbón

Situat chiar în centrul orașului Granada, este cel mai vechi monument al trecutului arab din oraș și cea mai bine conservată alhóndiga din Spania.

A servit ca depozit pentru mărfurile vremii și, de asemenea, ca adăpost pentru negustori.

În prezent, este folosit pentru spectacole de teatru și muzică live de câteva ori pe an.

Îl puteți vizita pentru a cunoaște un colț perfect conservat din centrul istoric al orașului.

Colțuri gratuite din Alhambra

Deși vă recomand să plătiți biletul de intrare pentru a vizita Alhambra din Granada, deoarece este unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, dacă nu aveți timp sau buget, există câteva zone pe care le puteți vizita gratuit. Fiți atenți.

De la binecunoscuta Plaza Nueva, puteți urca pe panta lui Gomérez, trecând prin Puerta de las Granadas, una dintre intrările vechi ale acestei bijuterii arhitecturale, și vă puteți bucura de grădinile sale. Mai târziu, veți da peste poarta originală Bib-Rambla.

O opțiune excelentă pentru a vă bucura de unele dintre colțurile faimoasei Alhambra și pentru a vedea de aproape măreția acesteia.

Palatul lui Carol al V-lea

Acest palat a fost construit pentru a oferi un loc care să acopere toate nevoile împăratului și ale familiei sale, deoarece Alcázarul, care era reședința de vară, nu le acoperea pe toate.

Situat chiar lângă Alhambra, palatul este pătrat și se remarcă printr-o curte circulară în centru; are dimensiuni mari. Datorită arhitecturii sale, este obișnuit să vedem sesiuni de fotografie pentru nunți sau comuniuni.

Moscheea din Granada

Situată la câțiva metri de Mirador de San Nicolás, grădinile sale sunt deschise publicului, cu priveliști asemănătoare cu cele de la celebrul punct de belvedere, dar cu mai puțini turiști și mult mai multă liniște.

După vizitarea grădinilor, puteți vizita gratuit și Centrul de Studii Islamice, dar pe bază de programare și în grupuri.

În plus, în aripa sudică a parterului clădirii se află Muzeul Alhambra, cu șapte săli, prima cu conținut tematic, iar celelalte săli aranjate cronologic.

Artă și flamenco pe străzile sale

În multe părți ale orașului, este obișnuit să te bucuri de numeroșii artiști de stradă care aduc sunet și bucurie pe străzile din Granada, făcând din ei o parte esențială a experienței în oraș.

Nu au un orar fix și nici un loc fix, dar tind să se afle în aceleași zone, mai ales seara, la lăsarea serii.

În zona Plaza Nueva, lângă catedrală și de-a lungul Paseo de los Tristes, dar, fără îndoială, cel mai bun loc pentru a le găsi este Mirador de San Nicolás.

Plimbare prin cartierul Sacromonte

cuevas-sacromonte-granada

Cartierul Sacromonte este locul de naștere al flamenco-ului în Granada, deoarece această formă de artă, cunoscută în întreaga lume, s-a născut în faimoasele sale case din peșteri.

A fost și este cartierul etniei țigănești și este popular pentru spectacolele nocturne din zambile și tablao, deoarece cei mai renumiți artiști de flamenco dansează aici.

Vă puteți plimba prin ea pentru a respira arta străzilor sale, este un loc liniștit cu vedere la dealul Alhambra și puteți chiar vizita faimoasele sale case-peșteră, deși, de obicei, vă cer o donație la intrare.

Museo de la mujer gitana

Situat în faimosul cartier Sacromonte, găzduiește o expoziție permanentă despre femeile din această cultură.

Este o excursie interesantă pentru a descoperi și a te cufunda în cultura cartierului, învățând despre arta și importanța femeilor în flamenco.

Vizita este gratuită, iar programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 10:00 și 13:00.

Dacă v-a plăcut această listă, nu ratați Ghidul nostru pentru Granada.

Cele mai vizualizate pagini