15 lucruri și site-uri de văzut în Roma Free Essential!

Roma este una dintre destinațiile preferate ale călătorilor în Italia, fiind unul dintre cele mai turistice orașe din lume. Orașul Roma, în general, nu are prețuri ridicate, ceea ce îl face o destinație perfectă de vizitat.

Și asta nu este tot! Este posibil să faci numeroase lucruri gratis în Roma, aceasta oferă un număr nesfârșit de monumente, de atracții și locuri care pot fi vizitate fără a cheltui un singur euro , dar și alte monumente care pot fi vizitate cu foarte puțini bani.

Pentru călătorii cu buget redus, Roma are o mulțime de muzee și atracții gratuite. Locuri emblematice, precum Panteonul și Bazilica Sfântul Petru, sunt gratuite și există o serie de bijuterii ascunse care pot fi explorate fără a cheltui vreun euro pentru a le cunoaște.

Bucurați-vă de un tur gratuit în Roma

Un plan perfect pentru a descoperi cele mai emblematice colțuri ale Romei este să vă bucurați de un tur ghidat al orașului, în care un ghid specializat vă va învăța mai multe despre oraș. Tururile noastre gratuite recomandate în Roma sunt o opțiune ideală pentru a face acest lucru, un tur de două ore în care un ghid vă va conduce în cele mai importante locuri din Roma. Complet gratuit!

Descoperiți Panteonul lui Agrippa

panteon-de-agripa

Construit între anii 113 și 125 d.Hr., Panteonul este unul dintre cele mai fascinante situri istorice de vizitat în Roma .

Structura este lăudată pentru caracteristicile sale arhitecturale unice, în special pentru cupola mare și rotundă din interior. Se spune că Michelangelo ar fi studiat clădirea înainte de a lucra la cupola Bazilicii Sfântul Petru.

Vechiul templu roman este acum o biserică, așa că explorați clădirea în liniște. Panteonul este deschis de luni până sâmbătă între orele 9.00 și 19.15, iar duminica între orele 9.00 și 17.45. Intrarea este gratuită.

Bazilica Sfântul Petru

panteon-de-agripa

Bazilica Sfântul Petru, situată în Vatican, este cea mai mare biserică din lume și unul dintre cele mai importante simboluri ale creștinismului .

Mai mulți arhitecți renumiți au lucrat la această structură, în special Michelangelo, Carlo Maderno și Bramante.

Bazilica emblematică poartă numele unuia dintre fondatorii Bisericii Catolice, Sfântul Petru, care a fost executat la Roma și îngropat în locul în care se află astăzi Bazilica Sfântul Petru.

În interior, se remarcă faimoasa operă 'Pieta' a lui Michelangelo, puteți vizita Mormântul Papilor sau puteți asista la audiența papală de miercuri.

Intrarea în bazilică este gratuită și poate fi vizitată între orele 7.00 și 19.00.

Vedeți Moise al lui Michelangelo în San Pietro In Vincoli

Roma-Moises-San-pietro-in-vincoli

Nu puteți rata ocazia de a vizita Biserica San Pietro, deși fațada sa îi păcălește pe turiști, interiorul său adăpostește o adevărată comoară artistică.

În interior puteți contempla o sculptură autentică a celebrului Michelangelo , iar la mică distanță vă puteți bucura de 'Moise', una dintre cele mai faimoase lucrări ale sculptorului.

Biserica Santa Maria del Popolo

Plaza-del-Popolo-roma

Această frumoasă biserică din Piazza del Popolo are o istorie neobișnuită. Legenda spune că locul în care a fost ridicată biserica a fost bântuit de fantoma lui Nero, un împărat roman. Povestea spune că în cimitirul lui Nero a crescut un nuc 'bântuit', plin de ciori. În 1099, Papa Pascal al II-lea a ordonat tăierea copacului și a construit acolo o capelă romanică. Interiorul bisericii nu seamănă cu nici o altă biserică din Roma și merită o vizită, mai ales pentru că adăpostește două pânze de Caravaggio. Intrarea este gratuită.

Piazza del Popolo și dealul Pincio

Imaginea din Piazza del Popolo este una dintre cele mai cunoscute din Roma, remarcându-se prin bisericile sale gemene, poarta din zid și marele obelisc din secolul al XVI-lea.

Din piață se poate ajunge la Pincio Hill, o grădină frumoasă cu numeroase sculpturi.

Dar marea atracție a dealului este că de aici se poate obține o priveliște panoramică uimitoare a Romei .

Piazza di Spagna și scările sale

Plaza-de-españa-roma

Treptele spaniole

Treptele spaniole sunt unul dintre cele mai fotografiate locuri din Roma , o imagine emblematică a orașului.

Scara de 135 de trepte a fost construită în 1723 și este acum o atracție turistică majoră.

Oricât de tentat ai fi, nu te așeza pe scări la prânz! Este interzis să te așezi, iar mai mulți paznici sunt la datorie pentru a se asigura că nimeni nu face acest lucru și pentru a păstra scările impecabile.

Au fost scena unor filme emblematice precum 'Vacanța Romană' a lui Audrey Hepburn - imortalizați momentul!

Pune-ți o dorință la Fontana di Trevi

panteon-de-agripa

Fontana di Trevi este, fără îndoială, unul dintre cele mai emblematice monumente ale Romei, unul dintre marile simboluri ale orașului .

Astăzi, este o tradiție populară ca vizitatorii să arunce o monedă peste umărul stâng cu mâna dreaptă pentru a se asigura că se vor întoarce la Roma în viitor. Cei care caută dragostea ar trebui să arunce o a doua monedă, iar cei care speră să se căsătorească, o a treia monedă.

Deși această activitate nu este complet gratuită, merită să cheltuiți câțiva bănuți pentru a găsi dragostea sau pentru a vă întoarce la Roma în viitor.

Plimbare prin cartierul Trastevere

panteon-de-agripa

Plimbare pe străzile liniștite și vibrante din Trastevere, probabil cel mai cool și mai boem din Roma .

Cel mai în vogă cartier al orașului, este obișnuit să vezi atât turiști, cât și localnici plimbându-se pe străzile sale înguste și ciudate.

Cunoscut pentru numeroasele sale trattorias (restaurante), baruri și buticuri tradiționale, Trastevere este locul ideal pentru a vă bucura de atmosfera orașului, pentru a bea o băutură ieftină și pentru a face câteva fotografii frumoase.

Vederi panoramice de pe Gianicolo

panteon-de-agripa

Muntele Gianicolo, situat deasupra cartierului Trastevere, este un loc ideal pentru a vă deconecta de la agitația orașului.

Este considerat cel mai bun loc pentru a te bucura de cele mai bune priveliști panoramice ale Romei , întregul oraș la picioarele tale. Este unul dintre acele lucruri gratuite pe care nu poți să le ratezi în oraș.

Grădinile Villa Borghese

panteon-de-agripa

Pentru a scăpa de agitația de pe străzi, mergeți la Grădinile Villa Borghese. Aceste grădini senine și frumos amenajate sunt cele mai mari din Roma și se întind pe o suprafață de peste 80 de hectare.

Cunoscută ca inima verde a Romei , datorită formei deosebite pe care o are din aer.

Este considerată o grădină în aer liber datorită numeroaselor sale sculpturi și fântâni, și puteți face chiar o plimbare romantică cu barca pe un mic iaz din vilă.

Arată-ți sinceritatea la Gura Adevărului

bocca-della-verita-roma

În Piazza Bocca della Verita, situată pe partea exterioară a Bisericii Santa Maria, se află celebrul disc al Gurii Adevărului.

Legenda spune că dacă atunci când bagi mâna în gură, gura te mușcă este pentru că ai mințit, dacă ești o persoană sinceră nu ai de ce să te temi.

După filmul 'Vacanța Romană', acest loc a devenit foarte important pentru turiști, devenind o icoană a Romei .

De obicei există o mică coadă pentru a putea verifica ceea ce spune legenda, locul se închide la ora 17:30, țineți cont de acest lucru pentru a merge cu timpul.

Muzee gratuite în Roma

Roma are câteva muzee gratuite care merită să fie vizitate, printre cele mai cunoscute fiind următoarele:

Muzeul Napoleonic, Muzeul Zidurilor, Villa di Massenzio și Museo Carlo Bilotti din Villa Borghese.

De asemenea, este posibilă vizitarea gratuită a Muzeelor Vaticanului , deși nu în fiecare zi. În ultima duminică a fiecărei luni, muzeele Vaticanului sunt gratuite între orele 9.00 și 12.30

.

Deși coada este lungă, merită așteptarea pentru intrarea gratuită la unul dintre cele mai importante muzee din Roma.

Vizitați Piazza Navona

panteon-de-agripa

Piazza Navona este unul dintre marile obiective turistice de neratat din Roma , unul dintre cele mai mari și mai frumoase din oraș.

Întotdeauna are o atmosferă plină de viață, indiferent de ora din zi, unde este obișnuit să te poți bucura de numeroșii artiști de stradă care animă locul.

Este renumit pentru numărul mare de monumente emblematice de mare valoare pe care le găzduiește. Aici se află Fontana dei Quattro Fiumi, una dintre cele mai populare fântâni din Roma, cu un obelisc în centru, și biserica barocă Santa Agnese.

Campo dei Fiori

La mică distanță de Piazza Navona se află Campo dei Fiori, una dintre cele mai animate piețe din Roma.

În timpul zilei, în fiecare zi a săptămânii, cu excepția zilei de duminică, există o piață stradală cu numeroase tarabe curioase , produse proaspete tipice gastronomiei italiene, care se desfășoară de peste 100 de ani!

Plimbarea prin el este gratuită, deși nu veți putea rezista tentației de a cumpăra ceva de la numeroasele sale tarabe stradale.

Pe scurt, știți deja ce lucruri puteți face gratuit în Roma , fără să cheltuiți bani, chiar și vizitând unele dintre cele mai emblematice monumente ale orașului. Bucurați-vă de Roma și în modul Low Cost.

Nu ratați ghidul nostru complet pentru a vedea Roma în 3 zile.

Cele mai vizualizate pagini