Ce să vezi în Riga în 3 zile? Întâlnește-te cu Riga într-o escapadă de trei zile

Capitala Letoniei este una dintre destinațiile perfecte pentru călătorii cărora nu le place turismul de masă, un loc liniștit al cărui oraș vechi a fost declarat de UNESCO ca fiind un sit al Patrimoniului Mondial. Un loc care surprinde datorită faptului că este orașul european cu cele mai multe clădiri art nouveau - fascinant!

riga-en-3-dias

Ce să vezi în Riga în 3 zile

Este o zonă ideală pentru a o vizita în 3 zile, în acest ghid de 3 zile în Riga veți descoperi care sunt destinațiile pe care nu le puteți rata, pentru a profita la maximum de șederea dumneavoastră.

Un alt punct pozitiv este că legăturile dintre cele mai importante monumente sunt excelente, ceea ce facilitează deplasarea între ele. Riga este perfectă pentru mersul pe jos, așa că nu veți avea nicio problemă în a vă deplasa prin oraș.

Ghid turistic Riga: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii orașului Riga, a tuturor colțurilor și monumentelor sale emblematice. Începem!

Piața Rätslaukumssta

Piața cea mai emblematică a orașului , cunoscută sub numele de Piața Primăriei, este imaginea tipică a orașului Riga, situată în inima orașului vechi și veche de peste 600 de ani.

Acesta găzduiește clădiri importante ale orașului, bijuterii arhitecturale care nu trebuie ratate, precum și faimoasa statuie a Muzicienilor din Bremen, în onoarea episcopului de Riga.

Aici veți obține cea mai bună imagine a orașului datorită clădirilor care alcătuiesc această piață populară.

Casa capetelor negre

Casa-de-las-Cabezas-Negras

Cea mai populară clădire din piață după Primărie și una dintre cele mai emblematice din Riga , a fost construită în secolul al XIV-lea.

A fost sediul unui grup de negustori necăsătoriți numiți Blackheads, de unde și numele său, se înalță impunător la 28 de metri deasupra pieței, iar clădirea este considerată una dintre cele mai frumoase din oraș.

Deși și-a păstrat stilul original, este de construcție recentă, fiind reconstruită în 1995, după ce a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În interior se poate vedea arhitectura sa originală, fundațiile și subteranele sale, și se poate vizita și o sală mare decorată cu picturi și figuri reprezentând membrii frăției capetelor negre. Impresionant!

Muzeul Ocupației din Letonia

Museo-de-la-Ocupacion-de-Letonia

În piață se află un muzeu interesant , perfect pentru a învăța despre istoria ocupației naziste a orașului .

Vizitând acest muzeu veți descoperi cum au trăit locuitorii orașului în timpul invaziei naziste și al anexării la Uniunea Sovietică, prin intermediul unor panouri informative și fotografii din acea perioadă.

Intrarea în muzeu este gratuită, iar la intrare vi se cere să faceți o mică donație opțională.

Biserica Sfântul Petru

Iglesia-de-San-Pedro

La câțiva metri de piață se află un alt must-see , Biserica Sfântul Petru, originară din secolul al XIII-lea, deși stilul gotic de la începuturile sale nu s-a păstrat.

Fațada sa impunătoare este simplă, iar interiorul său este și mai simplu, deși este unul dintre cele mai vizitate locuri datorită clopotniței sale.

Turnul clopotniței are o înălțime de peste 70 de metri și de acolo se poate obține cea mai bună vedere panoramică asupra orașului vechi din Riga și a râului Daugava.

Prețul pentru accesul în interiorul bisericii este de 9€, inclusiv urcarea în clopotniță.

Turnul prafului de pușcă

Torre-de-la-polvora

Alături de biserica Sfântul Petru se află Turnul prafului de pușcă, folosit în trecutul medieval al orașului pentru a depozita praful de pușcă, de unde și numele său.

Turnul este perfect conservat și este o minune să te poți bucura de arhitectura trecutului orașului, remarcându-se prin forma acoperișului și prin ferestrele sale mici.

În prezent găzduiește un Muzeu al Războiului , un tur foarte interesant, iar intrarea este gratuită. Nu-l ratați!

Ghid turistic Riga: Ziua 2

A doua zi este dedicată descoperirii unora dintre cele mai interesante locuri din oraș, unde puteți cunoaște cultura și modul de viață din Riga. Începem?

Parcul Bastejkalns

Parque-Bastejkalns

Începeți ziua vizitând cel mai faimos parc din Riga , situat în inima orașului vechi și cel mai mare parc din capitala Letoniei.

Faceți o plimbare plăcută prin parc și bucurați-vă de atmosfera pe care o oferă plimbăreților, un mediu verde plin de copaci și zone frumoase.

Nu ratați o vizită la Monumentul Libertății, un simbol al orașului, o statuie mare care simbolizează libertatea și independența locuitorilor din Letonia.

Vino să descoperi clădirea Operei Naționale din Letonia, un teatru maiestuos cu grădini frumoase și colorate.

Piața Centrală din Riga

Mercado-Central-de-Riga

Următorul lucru pe care trebuie să-l vedeți în orice tur al orașului Riga este o vizită la Piața Centrală, cea mai mare și mai spectaculoasă piață din Europa.

Este inclusă pe lista UNESCO a patrimoniului protejat datorită tuturor particularităților istorice și arhitecturale care o compun.

Ce este atât de special la el? A fost construit prin reutilizarea hangarelor pentru zeppelinele folosite de armata germană în timpul Primului Război Mondial.

În prezent, aceste 5 hangare sunt 5 pavilioane diferite, specializate pe un produs diferit, carne, pește, fructe, legume sau produse lactate, dar se pot găsi și standuri de electronice sau de îmbrăcăminte, peste 3000 de standuri!

Cartierul comunist

Barrio-Comunista

După ce părăsiți piața, faceți o plimbare prin binecunoscutul Cartier Maskacka , situat în apropiere.

Se caracterizează printr-o arhitectură marcant comunistă, pare o călătorie în trecut, unde totul a fost păstrat intact.

Cea mai populară clădire este Academia Letonă de Științe, cunoscută în oraș sub numele de 'tortul aniversar al lui Stalin'.

Este un tur interesant pentru a descoperi o altă față a orașului Riga, una foarte interesantă!

Catedrala din Riga

Catedral-de-Riga

O vizită la Catedrala din Riga este obligatorie. Este cea mai mare catedrală medievală din țările baltice , construită în secolul al XIII-lea, a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor.

Exteriorul său se remarcă prin fațada sa impunătoare, precum și prin girueta sa deosebită, dar interiorul său este frumos, popular pentru marea orgă din secolul al XIX-lea pe care o găzduiește, la vremea respectivă cea mai mare din lume.

Catedrala este strâns legată de muzică, iar în multe zile pe săptămână au loc concerte în interior, după-amiaza, la un preț mediu al biletului de 10 €.

Intrarea la catedrală, simbolul orașului Riga, este gratuită.

Piața Livu

Plaza-Livu

Pentru a încheia ziua, descoperiți Piața Livu, cea mai plină de atmosferă din Riga , plină de terase, cafenele și restaurante, un loc ideal pentru a bea un pahar.

Este, de asemenea, popular pentru împrejurimile sale, unde totul este decorat cu flori, ceea ce îl face să arate foarte fotogenic.

Înconjurat de mai multe clădiri emblematice ale orașului, cum ar fi binecunoscuta Casă a Pisicii, Breasla Mică și cea Mare, două palate albe folosite pentru concerte și cel mai mare teatru rusesc din afara Rusiei, un cadru spectaculos și privilegiat!

Ghid turistic Riga: Ziua 3

A treia zi este dedicată descoperirii celorlalte monumente și situri care nu trebuie ratate în cadrul unui tur al orașului Riga, a unora dintre cele mai caracteristice clădiri și pentru a afla mai multe despre trecutul orașului.

Plimbare pe zidurile orașului Riga

Puerta-Sueca

Începeți ziua cu o plimbare de-a lungul zidurilor antice ale orașului Riga, situate pe strada Troksnu, una dintre cele mai fermecătoare străzi din oraș.

Bucurați-vă de Poarta Suedeză, singura poartă a fortificației care a rămas intactă de-a lungul timpului, și plimbați-vă prin Cazarma lui Iacob, fosta cazarmă militară.

Parcurile Victoriei

Victory-Parks

Vizitați unul dintre cele mai controversate parcuri din Riga , un mare parc verde unde au loc diverse activități sportive, cum ar fi schi fond și patinaj.

Este un parc foarte folosit de locuitorii orașului datorită dimensiunilor mari și împrejurimilor frumoase, dar de ce este controversat?

Pentru că adăpostește un mare Monument al Victoriei, ridicat de URSS pentru a celebra victoria asupra naziștilor. Mulți locuitori nu sunt de acord cu întreținerea acestui monument.

Lăsând la o parte simbolistica, acest parc este un loc minunat pentru a vă plimba și a vă bucura de împrejurimile plăcute și a observa viața de zi cu zi a locuitorilor din Riga.

Clădiri Art Nouveau

Edificios-Art-Nouveau

Pentru a cunoaște cele mai populare clădiri Art Nouveau, atât de caracteristice orașului Riga, trebuie să vă plimbați pe strada Alberta Iela , cea mai reprezentativă pentru acest stil.

Situate într-un cartier luxos, ideal pentru o plimbare plăcută, cele mai interesante sunt numerele 2, 4, 6 și 8, proiectate de popularul arhitect Mihail Eisenstein, precum și numerele 10 și 12. Bucurați-vă de aceste bijuterii arhitecturale!

Plimbați-vă pe strada Elizabetes Iela, iar pe strada Meistari veți găsi și una dintre cele mai reprezentative clădiri ale orașului, așa-numita Casă a Pisicilor, ambele străzi fiind apropiate una de cealaltă.

Cei Trei Frați

Los-tres-hermanos

Clădirile cunoscute sub numele de 'Cei Trei Frați' sunt o necesitate într-o vizită la Riga, unul dintre cele mai faimoase locuri din oraș , cel mai vechi complex rezidențial din Riga, la numerele 17, 19 și 21.

Casa clasată pe locul 17 a fost construită în secolul al XV-lea, iar fațada sa se remarcă prin stilurile gotic și renascentist.

Pe de altă parte, numărul 19 aparține secolului al XVII-lea și are un stil manierist, în timp ce numărul 21, tot din același secol, are un stil baroc.

Amestecul acestor trei stiluri arhitecturale în diferite clădiri creează un efect vizual unic care încântă toți vizitatorii.

Și asta nu e tot! Casele sunt conectate în interior, găzduind în prezent Muzeul Leton de Arhitectură și sediul Inspectoratului de Stat pentru Protecția Patrimoniului.

Puteți intra gratuit în interior, deși cea mai izbitoare caracteristică este fațada, pentru a obține cea mai tipică fotografie de carte poștală din Riga!

Castelul Riga

Castillo-de-Riga

Vino să descoperi maiestuosul castel, reședința oficială a președintelui Letoniei, este și sediul Muzeului Național de Istorie a țării, una dintre cele mai reprezentative clădiri din Riga!

Este, de asemenea, remarcabilă pentru istoria sa, deoarece a fost construită ca o fortăreață pentru Frații Sabiei, o curte similară cu cea a templierilor.

Cea mai caracteristică trăsătură a clădirii este culoarea galbenă izbitoare. Fascinant!

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile în Riga

Când călătoriți în Letonia nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbul de bani înainte de plecare sau odată ajunși în oraș, moneda oficială a Riga este euro. Grozav!

Limba oficială a Letoniei este letona, dar nu vă faceți griji, 95% dintre letoni vorbesc engleza.

Puteți aduce o foaie cu cele mai des folosite fraze pentru a vă facilita contactul cu cetățenii din Riga. Bucurați-vă de acest oraș frumos!

Cele mai vizualizate pagini