Rio de Janeiro în 3 zile

Rio de Janeiro este cunoscut sub numele de Orașul Minunat, porecla sa afectuoasă nu este surprinzătoare, deoarece este bijuteria Braziliei, o adevărată minune cu monumente spectaculoase în perfectă armonie cu o natură uimitoare.

Datorită dimensiunilor sale, este perfect pentru un traseu în jurul orașului Rio de Janeiro în 3 zile , aici veți găsi locurile de neratat din itinerariul dumneavoastră în jurul orașului.

rio-de-janeiro-en-3-dias

Ce să vezi în Rio de Janeiro în 3 zile

Orașul minunat este o destinație cu mari extinderi, în ciuda acestui fapt, datorită rețelei de transport public , deplasarea în Rio de Janeiro este ușoară , rapidă și confortabilă, deoarece este bine organizată.

Zonele de maxim interes turistic sunt bine conectate, iar cel mai bun mod de a vă deplasa este metroul. Pentru a cunoaște cartierele mai tradiționale și promenada orașului, vă recomand să o faceți pe jos, pentru a vă bucura de esența orașului.

Cadou FREETOUR pentru Rio de Janeiro: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă cu un CADOU, un tur gratuit al orașului Rio de Janeiro cu un expert local. Complet gratuit. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă aici turul GRATUIT al orașului Rio de Janeiro.

Ghid turistic Rio de Janeiro: Ziua 1

Prima zi în oraș este dedicată cunoașterii celor mai emblematice locuri din capitala braziliană, o modalitate perfectă de a începe să cunoști această destinație.

Sugarloaf

Pan-de-azucar-rio-de-janeiro

Începeți prima zi în forță, vizitând unul dintre cele mai mari obiective turistice obligatorii ale orașului , un simbol al orașului Rio de Janeiro.

Urcarea pe acest celebru deal se face cu celebrul telecabină, împărțită în două etape până în vârful Sugar Loaf Mountain.

Durata totală a călătoriei este de 6 minute și pleacă la fiecare 20 de minute.

Din acest loc, priveliștea orașului este spectaculoasă, vă puteți bucura de priveliștile panoramice ale orașului, de cele mai populare plaje, chiar și de insulele cele mai apropiate de oraș. O minune!

Maracana

Maracana

Indiferent dacă sunteți sau nu un fan al fotbalului, o vizită la popularul său stadion este o necesitate , acesta este cunoscut sub acest nume deoarece este situat în cartierul Maracana.

Este un simbol al orașului, unde fotbalul joacă un rol important în cultura sa, și a fost folosit chiar și pentru mari spectacole muzicale, cum ar fi concerte ale lui Paul McCartney, Queen sau Madonna.

Vă puteți bucura de un tur în interiorul stadionului, unde puteți urca în turnul de sticlă pentru a vedea terenul de joc dintr-o perspectivă unică, puteți vizita muzeul, vestiarele și faimosul Walk of Fame.

Largo dos Guimarães

Largo-dos-Guimaraes

Vizitați inima cartierului Santa Teresa , plimbarea prin acest loc este o călătorie prin trecutul orașului.

Clădirile sale vechi, conservate la perfecție, case în stilul de acum 50 de ani.

Este, de asemenea, un loc plin de farmec, plin de turiști care se bucură de magazinele sale de artizanat, de restaurantele și barurile unde se pot bucura de cultura zonei, un loc minunat pentru a mânca și a încerca câteva mâncăruri tipice!

Scara Selaron

Escalera-de-Selaron

Atracție turistică de neratat ! Ați văzut cu siguranță această scară colorată în multe fotografii ale orașului, fiind una dintre cele mai tipice cărți poștale.

Situat între faimoasele cartiere Lapa și Santa Teresa, a devenit un simbol al creativității, al artei și al stilului boem al unui cartier cu un farmec și o magie aparte.

Se remarcă prin culorile sale izbitoare, rezultatul a 215 trepte cu mai mult de două mii de dale reprezentând povești diferite.

Apeductul Carioca

Acueducto-de-Carioca

Este una dintre cele mai renumite atracții turistice din Rio de Janeiro , este situat în centrul orașului.

Este una dintre bijuteriile arhitecturale ale orașului, având o înălțime de peste 16 metri și 42 de arcuri.

Este o zonă perfectă pentru a te plimba și a vedea măreția clădirii.

Ghid turistic pentru Rio de Janeiro: Ziua 2

A doua zi este dedicată descoperirii unora dintre cele mai populare zone ale orașului, a plajelor de renume mondial și a frumosului său oraș vechi.

Plajele Copacabana

Playas-de-Copacabana

Începeți ziua la unul dintre cele mai mitice locuri ale orașului , faimoasele plaje Copacabana și Ipanema, cu o distanță de peste 6 kilometri.

Bucurați-vă de apele sale, de atmosfera vibrantă, de surfing, de plimbările pe marile sale plaje de nisip, una dintre cele mai faimoase plaje din lume și prima din America de Sud. Faceți-vă timp pentru aceste două minuni!

Catedrala San Sebastian

Catedral-de-San-Sebastian

În continuare, faceți cunoștință cu una dintre bijuteriile arhitecturale ale orașului brazilian , cunoscută sub numele de Catedrala Metropolitană, o construcție impunătoare și maiestuoasă.

La exterior, surprinde călătorii care îl vizitează datorită formei sale piramidale deosebite, o operă de artă arhitecturală.

În interior, îi surprinde pe vizitatori cu vitraliile sale spectaculoase, care creează un uimitor joc de lumini.

Plaza 15 de Noviembre

Plaza-15-de-Noviembre

Este inima părții vechi a orașului , și se remarcă prin faptul că este înconjurată de clădiri maiestuoase și monumente istorice din epoca colonială.

Aici se află multe dintre marile atracții turistice din partea veche a orașului Rio de Janeiro, cele mai importante fiind Biblioteca Națională neoclasică, Teatrul Municipal din secolul XX și Muzeul de Arte Frumoase, printre multe altele.

Palatul Imperial

Palacio-Imperial-Brasil

Situat în piața menționată mai sus se află acest palat popular de mare importanță istorică , vechi de peste două secole, acesta a fost casa familiei regale portugheze atunci când a sosit la Rio în 1808.

În prezent, găzduiește Centrul Cultural al Palatului Imperial, un spațiu în care puteți găsi numeroase expoziții de pictură, fotografie, concerte și teatru.

Rua do Comércio

Calle-del-Comercio

Cea mai comercială zonă a orașului , situată între Praça XV și faimosul Arco de Telles, în cea mai veche parte a centrului vechi.

Barurile, restaurantele, magazinele de toate felurile, agitația de pe străzile sale, atât a turiștilor, cât și a localnicilor, creează un loc vibrant și plin de viață, ideal pentru a te bucura de viața de noapte din Rio de Janeiro.

Ghid turistic Rio de Janeiro: Ziua 3

În cea de-a treia zi, descoperiți unul dintre marile simboluri ale orașului Rio de Janeiro, cunoscut în întreaga lume, precum și obiectivele turistice care mai trebuie văzute.

Trenul Corcovado

Tren-del-Corcovado

Una dintre cele mai cunoscute atracții ale orașului , acest tren popular este cel mai bun mod de a ajunge la populara statuie a lui Hristos Răscumpărătorul.

Pitoresc, străvechi, parcurgând această călătorie fără întrerupere din 1884 - uimitor!

Pe lângă toate acestea, merită pentru frumusețea traseului, deoarece traversează o mare parte din frumosul peisaj al pădurii Tijuca.

Călătoria durează 20 de minute și costă 79 de dolari.

Christ the Redeemer

Cristo-Redentor

Bijuteria orașului! Unul dintre cele mai uimitoare monumente ale orașului, cunoscut în întreaga lume, situat pe vârful Corcovado, adevăratul simbol al orașului Rio de Janeiro, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne .

Pe lângă faptul că vă puteți apropia de această statuie spectaculoasă a lui Hristos Răscumpărătorul, puteți avea parte de cele mai fascinante priveliști ale orașului, la peste 710 metri deasupra nivelului mării.

Vă puteți bucura și de capela de pe piedestalul de 8 metri înălțime care susține statuia, un loc cu un farmec aparte.

Vă sfătuiesc să o vizitați dimineața, pentru că după-amiaza soarele este în fața dumneavoastră, împiedicându-vă să vă bucurați de priveliști.

Floresta da Tijuca

Floresta-da-Tijuca

Vizitați una dintre părțile Parcului Național Tijuca , o rezervație naturală impresionantă.

În Pădurea Tijuca, veți găsi unele dintre cele mai importante atracții turistice ale Parcului Național.

Descoperiți Vârful Tijuca, de unde puteți avea o vedere panoramică de 360º a parcului, o adevărată minune.

Dacă aveți timp, veniți să descoperiți Cascatinha Taunay, o cascadă frumoasă de 30 de metri înălțime.

Intrarea în rezervația naturală este gratuită, iar iarna este deschisă între orele 8:00 și 17:00, iar vara între orele 8:00 și 18:00. Pentru a ajunge acolo, luați unul dintre numeroasele autobuze care sosesc din centru. De neratat!

Grădina Botanică

Jardin-Botanico

Inaugurată în secolul al XIX-lea, este un loc de vizitat în oraș , perfect pentru plimbări într-o zonă în care vă puteți bucura de liniște și pace.

Acesta găzduiește peste 40 000 de plante, una dintre cele mai mari colecții din lume.

Are un număr mare de zone interesante pe care nu trebuie să le ratați, cum ar fi orhideea, zona de plante carnivore, zona de junglă și chiar câteva lacuri.

În plus, puteți găsi diferite zone de mare valoare artistică, istorică și arhitecturală. Bucurați-vă de această minune!

Cartierul Lapa

Barrio-Lapa

Pentru a încheia ziua, bucurați-vă de cartierul Lapa, unul dintre cele mai boeme cartiere din anii 1940.

În prezent este cea mai bună zonă a orașului pentru a te bucura de viața de noapte , este unul dintre cele mai atractive cartiere pentru turiști datorită numărului mare de baruri, restaurante și cluburi de noapte.

Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să vă bucurați de ore de distracție, mâncare bună și multă muzică, acesta este locul perfect pentru a vă lua rămas bun de la oraș cu stil.

Sfaturi pentru vizitarea orașului Rio de Janeiro

Pentru cetățenii Uniunii Europene, documentele necesare pentru a călători în Brazilia sunt doar DNI sau pașaportul cu o valabilitate minimă de 6 luni și nu este necesară obținerea unei vize pentru a intra în țară.

În plus, este necesar să prezentați un bilet de avion dus-întors și o dovadă că dispuneți de mijloace suficiente pentru a vă întreține în oraș, minim 80 EUR pe zi pe care o veți petrece în oraș și o dovadă de cazare.

Moneda oficială în Rio de Janeiro este realul , așa că aveți două opțiuni: schimbați banii într-o bancă din țara dumneavoastră înainte de a ajunge în Brazilia sau, dimpotrivă, odată ajunși în oraș, faceți acest lucru la casele de schimb valutar. În cazul celei de-a doua opțiuni, comisionul poate fi mai mic.

Limba folosită este portugheza, așa că nu trebuie să vă faceți griji că nu îi înțelegeți, este o limbă foarte asemănătoare cu spaniola, așa că vă vor înțelege imediat. Grozav!

Acum că știți toate aceste sfaturi de călătorie utile, sunteți gata să vizitați orașul vibrant Rio de Janeiro.

Cele mai vizualizate pagini