Roma în trei zile SUPERGUÍA Cel mai bun din Roma în 3 zile de călătorie

Călătoria la Roma poate fi una dintre cele mai îmbucurătoare experiențe pentru orice călător, cufundându-te în orașul care a marcat evoluția istoriei în lumea pe care o cunoaștem astăzi... Îți taie respirația. Este uluitor!

roma-en-3-dias

Puteți să vă plimbați prin Roma și să descoperiți lucruri noi cu fiecare pas pe care îl faceți... Ideal ar fi să vă bucurați de Roma timp de 7 sau 10 zile și să puteți vizita toate muzeele și să vă bucurați de toată istoria și cultura Romei... Dar, din păcate, nu toată lumea poate petrece atâtea zile pe drum, nu-i așa?

De aceea, am dorit să le oferim călătorilor noștri acest traseu complet al Romei în 3 zile , care vă permite să vedeți cele mai interesante obiective turistice din capitala italiană, fără a fi nevoie să petreceți mai mult de trei zile în călătoria dumneavoastră. Perfect pentru un weekend la Roma sau pentru o escapadă de weekend prelungit.

Este posibil să călătorești la Roma în 3 zile?

Nu va fi o excursie relaxantă, dar nu vă va fi greu să faceți tot ceea ce v-am sugerat, este un ghid perfect pentru a vedea lucrurile esențiale de făcut, desigur, pentru a fi un expert în Roma sau pentru a o cunoaște în profunzime, ar fi nevoie de mai mult timp, dar 3 zile sunt perfecte pentru a vedea lucrurile esențiale din Roma.

Ce să vezi în Roma în 3 zile

În afară de ceea ce veți găsi în acest ghid, există mult mai multe lucruri de văzut și de făcut în Roma, dar din cauza lipsei de timp pentru călătorii noștri nu am reușit să le includem, aici aveți lucrurile esențiale de văzut în călătoria dumneavoastră în principalul oraș al Italiei.

În primul rând, dorim să vă oferim un cadou, da, un cadou... pentru că posibilitatea de a face un TUR GRATUIT al Romei cu un ghid expert în istoria romană este ceea ce noi considerăm un mare cadou. Îl puteți rezerva gratuit și, datorită acestuia, veți putea profita la maximum de călătoria dumneavoastră la Roma. Aici puteți obține un tur gratuit în limba engleză cu ghizi experți în Roma. Cu plăcere ;). Dacă v-a plăcut turul, vă rugăm să lăsați un pont pentru a ne putea bucura în continuare de această minune.

Un alt punct de atracție este un nou card numit Rome Public Transport Card, care vă permite să folosiți transportul public timp de 3 zile (72 de ore de valabilitate de la prima utilizare) și include și transportul de la Aeroportul Ciampino - Roma. Călătorie simplă. Dacă mergeți la Roma pentru 3 zile și zburați la Ciampino, aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni pe care le veți găsi. Pentru doar 29,90€. Puteți rezerva cardul de transport public AICI

Ce să vezi în Roma: ziua 1

Prima zi la Roma va fi foarte productivă, vă veți bucura de cea mai veche Roma și de vestigiile Romei imperiale, care ne vor duce cu peste 20 de secole în urmă.

Forumul Roman

roma-foro-romano

Traseul începe cu o vizită la Forumul Roman, centrul cultural, politic și religios al Romei antice, în jurul căruia se învârtea viața orașului.
Vom merge de-a lungul străzii prin Forumul Imperial și, înainte de a ajunge la Colosseum, pe dreapta, vom găsi poarta de intrare și casele de bilete (este recomandabil să vă luați biletele aici, deoarece acestea sunt valabile și pentru Colosseum și, de obicei, la Colosseum sunt de trei ori mai multe cozi). Pe aceeași stradă veți vedea mai mulți ghizi care vă vor oferi un tur ghidat al Forumului. Dacă nu ați mai angajat unul până acum, aceasta este o opțiune bună, atâta timp cât bugetul vă permite, deoarece aceștia spun multe povești și explică perfect tot ceea ce veți găsi în interior.
Forumul Roman este impresionant, iar în interior se remarcă Templul lui Venus și al Romei, a cărui bază poate fi văzută, Arcul lui Titus, cu reliefuri foarte bine conservate sau Casa Vestalelor (femei din clasa superioară alese pentru a avea o viață plină de privilegii în schimbul virginității lor).

Colosseum

coliseo-romano

Imediat ce vom termina de văzut Forumul Roman, ne vom îndrepta spre emblema Romei, impunătoare, care vă va lăsa fără cuvinte și vă va duce înapoi în primul secol al erei noastre.
Structura este perfect conservată, intrarea standard permite să se vadă parterul, fără a putea intra în arenă, și primul etaj al Colosseumului.
Baza sa are o lungime de 188 de metri și o lățime de 156 de metri și a fost creată pentru a găzdui faimoasele lupte de gladiatori și pentru a recrea lupte și bătălii romane. Pare incredibil că s-a putut construi așa ceva cu atâtea secole în urmă; avea chiar și un acoperiș retractabil, astfel încât spectacolele să nu fie întrerupte de ploaie.

Chiar lângă Colosseum se află Arcul lui Constantin, păstrat în stare perfectă, construit în anul 312 d.Hr. pentru a comemora victoria lui Constantin asupra lui Maxențiu.

Dealul Palatin
Acesta este cel mai popular deal din oraș, pe care Romulus și Remus au fondat Roma modernă, conform legendei. În antichitate, împărații, regii gotici și papii și-au construit palatele pe el.

Circus Massimo
În spatele Colinei Palatine au rămas rămășițele Circului Massimo, deși astăzi abia dacă se mai poate distinge aspectul său. Era o pistă pe care se desfășurau curse de care.

Este timpul să luăm o pauză de prânz într-una dintre delicioasele trattorii sau pizzerii, pentru a ne reface forțele și a continua să ne bucurăm de acest oraș fantastic.

palatino-y-circo-massimo

La Bocca de la Veritá

bocca-della-verita-roma

Alături de Circo Massimo se află Bocca de la Veritá , unul dintre cele mai vizitate puncte din Roma , datorită faimoasei scene din filmul 'Vacanța Romană', în care Audrey Hepburn și-a prezentat mâna. O fotografie foarte tipică din Roma.

Traversând strada vom ajunge la Foro Boario unde vom găsi 3 temple romane într-o stare de conservare foarte bună.

Teatrul lui Marcello

teatro-de-marcello

Ne vom continua vizita pe via Petroselli și după aproximativ 500 de metri vom găsi pe stânga Teatrul lui Marcello. Iulius Caesar însuși a ordonat să fie construit și a fost terminat de Augustus, care l-a dedicat nepotului său Marcello. Planul său circular avea loc pentru aproximativ 20.000 de spectatori și se pare că aici au fost martirizați și executați mii de creștini. În secolul al XVI-lea, au fost adăugate două etaje superioare, care pot fi văzute și astăzi.

Campidoglio

Continuăm să urcăm pe această stradă și ajungem în partea laterală a Pieței Veneția, înainte de a ajunge vom urca niște scări care se află în dreapta noastră pentru a vizita piața Campidoglio, de unde avem o priveliște imbatabilă asupra Forumului Roman, locul de unde a început traseul nostru de astăzi și unde vom încheia prima zi a vizitei noastre expres la Roma.

Ce să vezi la Roma: Ziua 2

Dacă prima zi a fost dedicată Romei Antice, astăzi ne vom concentra pe Roma clasică și renascentistă.

Piazza Venezia

Piazza-Venezia-Roma

Vom începe turul nostru în Piazza Venezia, unde converg principalele drumuri romane, un monument dedicat lui Victor Emanuel al II-lea, a cărui construcție a început în 1885 și s-a încheiat în 1927 și care simbolizează unitatea Italiei.

La câțiva metri distanță se află coloana lui Traian, care face parte din Forul Traian, înaltă de aproape 40 de metri și cu un diametru de 3,5 metri.

Zona Sacră

area-sacra-roma

Dacă o luăm pe Corso Vittorio Emanuele II, vom găsi Zona Sacră, descoperită în timpul săpăturilor din 1926, o colecție de vestigii din perioada republicană care datează din secolul al II-lea î.Hr.

Panteonul lui Agripa

Panteon-agripa-roma

Vizavi de zona sacră, la aproximativ 400 de metri distanță, se află maiestuosul Panteon al lui Agripa, una dintre cele mai importante atracții turistice din Roma. Acesta este situat într-o piață fermecătoare, plină de mișcare și aproape întotdeauna cu muzică și spectacole live.

Structura impresionantă a Panteonului se înalță. Fațada sa are 8 coloane maiestuoase. În interiorul său se află locul de odihnă al unor personalități ilustre, precum Victor Emmanuel al II-lea sau Raphael Sancio. Cupola sa este, fără îndoială, o minune arhitecturală.

Intrare gratuită, deschis în fiecare zi.

Piazza Navona

piazza-navona-roma

Continuăm ziua noastră interesantă cu o vizită în una dintre cele mai emblematice piețe din Roma, Piazza Navona, un simbol al artei baroce și situată pe vechiul traseu al Circului Domitianus, ceea ce explică forma sa.
Aici vom găsi trei fântâni cu adevărat minunate, fântâna celor patru râuri de Bernini, care adăpostește un maiestuos obelisc egiptean. Situat în fața ușii bisericii, a cărei fațadă a fost sculptată de Borromini.

Plină de restaurante și cafenele, este una dintre cele mai pline de viață piețe din Roma .

Podul Sant Angelo

puente-de-san-angelo

La cinci minute de Piazza Navona se află Podul Sant Angelo, care traversează râul Tibru și face legătura cu Castelul Sant'Angelo. O priveliște foarte frumoasă a castelului care a fost folosit ca fortăreață de către papi.

Este timpul să vă bucurați de o masă bună în restaurantele din jurul Pieței Navona, unde veți găsi locuri foarte recomandate, cum ar fi Da Baffetto sau Cantina e cucina, unde raportul calitate-preț este excelent.

Piazza del Popolo

Plaza-del-Popolo-roma

Ne-am refăcut forțele și este timpul să facem o plimbare până ajungem în Piazza del Popolo. 15 minute de mers pe jos ne vor duce în Piazza del Popolo, unde se află un obelisc de 24 de metri înălțime de la Circo Massimo. Pe o parte există o scară care vă duce la un punct de belvedere de unde puteți aprecia piața în întregime.

Din centrul pieței, pe o parte, veți vedea ceea ce se numește bisericile gemene, separate de strada principală a Romei, Via del Corso, care ajunge în Piazza Venezia.

La celălalt capăt al pieței se află biserica Santa Maria del Popolo, iar în interior puteți admira două opere de artă bine cunoscute ale lui Caravaggio, precum 'Martirajul Sfântului Petru' și 'Convertirea Sfântului Pavel'.

Treptele Spaniole

Plaza-de-españa-roma

Continuăm traseul pe Via del Babuino, care ne va duce la o altă emblemă a Romei, Treptele Spaniole, una dintre cele mai faimoase și mai animate scări, mai ales primăvara, când oamenii se așează pe ele pentru a se bucura de o înghețată și de o binemeritată odihnă.

În centrul pieței, Fontana della Barcaccia, realizată de Bernini, este una dintre atracții. Pe măsură ce urcăm treptele, ne așteaptă Biserica Trinității, de unde vom avea o priveliște fantastică asupra pieței. În interiorul bisericii veți găsi fresce dedicate vieții lui Francisc de Paola.

Fontana di Trevi

fontana-di-trevi-roma

Fontana di Trevi se află la doar 5 minute de mers pe jos și este un loc de vizitat în timpul călătoriei dumneavoastră. Probabil că veți dori să o vizitați din nou în timpul șederii dumneavoastră, chiar dacă vă aflați la Roma doar pentru un weekend. Deși este aglomerat și plin de viață, veți putea intra printre mulțimi pentru a face o fotografie și pentru a arunca o monedă în timp ce vă puneți o dorință.

Mărimea sa, sculpturile sale, culoarea albă și albastrul deschis al apei sale lasă pe oricine fără cuvinte, este o magie pură care îi va face pe toți călătorii să se îndrăgostească.

Ghid pentru Roma: Ziua 3.

Întâmpinăm a treia zi la Roma cu o serie de vizite esențiale, în special la Vatican, care suntem siguri că vă lipseau deja din acest ghid.

Vizita la Vatican poate fi împărțită în diferite secțiuni, le vom vedea pe cele două principale și apoi două suplimentare care pot fi foarte interesante.
Muzeele Vaticanului
Este recomandat să vă cumpărați biletul online în avans pentru a evita cozile interminabile care se formează dimineața devreme. Puteți vizita muzeele pe cont propriu, cu un ghid audio sau cu un ghid exclusiv. Dacă doriți un ghid pentru vizita dumneavoastră, nu vă va fi greu să găsiți unul în apropierea Muzeelor Vaticanului.

capilla-sixtina-vaticano

Muzeele Vaticanului conțin sculpturi, picturi și relicve impresionante din diferite locuri și perioade. Vizita se încheie în Capela Sixtină, a cărei boltă are fresce care merită o vizită la Vatican. În ea se remarcă creația lui Michelangelo, fără îndoială cea mai reprezentativă imagine a capelei.

Piața Sfântul Petru

plaza-de-san-pedro

Piața Sfântul Petru, proiectată de Bernini, are o formă eliptică și prezintă două colonade care păzesc obeliscul central din Egipt. În partea superioară se află o balustradă uriașă cu 140 de statui de sfinți create de elevii lui Bernini.

Bazilica Sfântul Petru

basilica-de-san-pedro

Bazilica, centrul religiei catolice, se află deasupra mormântului apostolului Sfântul Petru. Interiorul său îi va lăsa fără cuvinte pe toți cei care îl vizitează, iar sculpturile și picturile sale impresionante îi vor încânta pe vizitatori, în special Pietà de Michelangelo, situată pe culoarul din dreapta, foarte aproape de intrare.

Cupola Bazilicii Sfântul Petru
Se poate urca pe cupolă, plătind taxa de intrare. Prima parte a ascensiunii poate fi făcută cu liftul, dar va trebui să plătiți o taxă de intrare ceva mai scumpă. Ultima porțiune este pe scări înguste deasupra domului, a căror dificultate este mult crescută în această ultimă porțiune, dar când ajungeți în vârf va merita, deoarece priveliștile de care vă veți bucura sunt cu adevărat unice .

Vizita la necropola Vaticanului

Vizita la necropolă trebuie rezervată în avans pe site-ul Vaticanului. Acestea sunt dificil de obținut, deoarece există doar câteva vizite și în grupuri foarte mici.

Merită, veți fi cufundați în istoria apostolului Sfântul Petru și în originile mormântului său, vizitând o multitudine de opere funerare păgâne care au fost îngropate timp de mulți ani și pe care este construită Bazilica Sfântul Petru.
Vizita se încheie în interiorul bazilicii, în zona mormintelor papilor. Partea bună este că puteți termina turul în interiorul Bazilicii fără a fi nevoiți să așteptați la cozile lungi pentru a intra.

Sfaturi pentru călătoria dumneavoastră la Roma

CityPass Roma

Dacă petreceți un weekend la Roma, ar fi o idee bună să cumpărați Rome City Pass . Veți economisi o mulțime de bani și, cel mai important, veți evita cozile lungi pentru a intra în cele mai importante locuri din oraș (de exemplu, săriți peste coada de la intrarea în Bazilica Sfântul Petru). De asemenea, include transferul la/de la aeroporturile Ciampino și Fiumicino.
Și bilete de intrare la marile monumente, cum ar fi Colosseum și ghiduri audio pentru Colosseum și Panteon.

Autobuz turistic

Un aspect foarte important este că include utilizarea autobuzului turistic al Romei , autobuzul tipic Hop On Hop Off. Aceasta înseamnă că vă urcați într-un autobuz panoramic care vă duce la principalele puncte de interes, puteți coborî pentru a vă bucura de acel monument și vă puteți urca din nou pentru a continua vizita. Ceva foarte practic pentru călătorii scurte ca a ta. Folosiți compania City SightSeeing (cea cu cele mai multe frecvențe și cea mai cunoscută, dacă este vorba de autobuzul roșu).

Dacă sunteți interesat de City Pass, îl puteți cumpăra de acasă prin Internet -> Buy City Pass ROMA. Prețul este de 65€. Puteți vedea mai multe informații aici.

Întrebări frecvente ale călătorilor din Roma

Cât durează vizitarea Vaticanului?

Muzeele Vaticanului, inclusiv Capela Sixtină, pot fi vizitate în aproximativ 3 ore și 30 de minute. Ca orice muzeu bun, depinde și de fiecare vizitator în parte. Însă timpul mediu de vizitare a muzeelor Vaticanului este de 3,5 ore. La aceasta se adaugă vizitarea Bazilicii Sfântul Petru, care poate dura, de asemenea, aproximativ 30/40 de minute și chiar mai mult dacă decideți să urcați pe cupolă pentru a vă bucura de priveliștea frumoasă a Romei.

Câte zile îți ia să vezi Roma?

Roma este un oraș pe care vă recomandăm să îl vizitați timp de cel puțin 3 zile, dar cea mai bună opțiune pentru a vedea totul pe îndelete ar fi 5 zile la Roma. Dacă călătoria ta este de trei zile, ai noroc, pentru că avem ghidul perfect. Puteți afla mai multe despre cât timp să petreceți la Roma aici: Câte zile să vizitați Roma?

Roma în 3 zile PDF

Descărcați acest ghid în format PDF pentru a-l putea imprima și lua cu dumneavoastră.

DESCARCAȚI GHIDUL PDF

V-ați hotărât deja data călătoriei la Roma?

Dacă încă nu știi când să călătorești la Roma s-ar putea să fii interesat de informații despre vremea din Roma

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru despre Roma în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini