Salzburg în 3 zile Ghid complet de călătorie de trei zile în Salzburg

Unul dintre orașele care captivează sute de turiști este Salzburg, cu peisajele sale extraordinare, centrul său istoric, trecerea lui Mozart, deliciile bucătăriei sale și multe altele este ceea ce ne imaginăm despre acest loc. Și toate acestea sunt adevărate, așa că vă invităm să descoperiți acest loc încântător pe care noi am avut marea ocazie să îl vizităm în doar 3 zile. Sunteți pregătiți? Aici vă vom spune tot ce trebuie să știți pentru a descoperi Salzburg în 3 zile .

salzburgo-en-3-dias

Este posibil să vezi Salzburg în 3 zile?

Bineînțeles că da, dar urmând întotdeauna sfatul nostru de a organiza totul la timp și urmând ghidul nostru, veți avea timp să faceți o evadare în alt loc din apropiere.

Sfaturi pentru călătoria în Salzburg

Iată câteva sfaturi care ne-au fost foarte utile atât pentru planificarea călătoriei, cât și pentru sejurul nostru.
- Să te deplasezi în oraș este foarte ușor, transportul public este foarte bun și poți ajunge peste tot. Cardurile de călătorie pot fi cumpărate de la chioșcuri. O altă opțiune este să închiriezi o bicicletă. Orașul este foarte bine adaptat la acest mijloc de transport și îl vei găsi foarte util.
- Documente și vize, dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, veți avea nevoie doar de documentul dumneavoastră. Dacă veniți din alte țări, vă recomandăm să consultați site-ul web al ambasadei din țara dumneavoastră.
- Moneda oficială este euro și poate fi schimbată la orice bancă. De asemenea, este posibil să plătiți cu cardul de credit sau să retrageți bani cu cardul de credit de la bancomate.

Ce să vezi în Salzburg în 3 zile

Sunt multe de făcut în acest oraș minunat, vom merge pe urmele lui Mozart și vom vizita câteva locuri celebre pentru că au fost incluse în filmul Sunetul muzicii.

Doriți să vă începeți călătoria la Salzburg în cel mai bun mod posibil? Ce-ar fi să o începeți cu un tur GRATUIT al centrului istoric al orașului? Înscrieți-vă pentru turul GRATUIT al orașului Salzburg aici. Odată ce ați făcut acest lucru, veți fi văzut o mare parte din centrul orașului și sunteți gata să continuați cu ghidul nostru.

Ghidul Salzburgului: Ziua 1

În prima zi, ziua în care debordăm de energie, vom vizita Altstadt, o sută de biserici și cetatea.

Catedrala din Salzburg

Catedral-de-Salzburgo-1

Începem prin a vizita Catedrala din Salzburg, o clădire barocă care este un simbol al orașului. Cu cele trei uși de bronz care simbolizează credința, speranța și caritatea. Îl veți recunoaște după fațada cu două turnuri și pentru că clădirea inspiră deja un anume ceva care vă va captiva.

Catedral-de-Salzburgo-2

De la construcția sa în 767, a suferit nenumărate incendii și a fost chiar bombardat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a însemnat că a trebuit să fie reconstruit. Un alt fapt important este că se crede că Mozart ar fi fost botezat în această catedrală.

Residenzplatz

Residenzplatz

Plecând de la catedrală, găsim Residenzplatz, piața. În jurul său, există multă istorie, cum ar fi reședința arhiepiscopilor din Salzburg, construită la sfârșitul secolului al XVI-lea.
În centrul pieței, suntem fascinați de Residenzbrunnen, o imensă fântână barocă, una dintre cele care apar în filmul Sunetul muzicii. Iar de cealaltă parte a pieței se află NeueResidenz, noua reședință a arhiepiscopilor, în care, dacă doriți, puteți intra în muzeu.

Getreidegasse și Der Florianibrunnen

Getreidegasse-1

Ne continuăm drumul spre una dintre cele mai faimoase străzi: Getreidegasse, nu numai pentru că Mozart s-a născut acolo și a locuit acolo până la vârsta de 17 ani, ci și pentru că este o stradă comercială unde semnele sunt din fier forjat.

Getreidegasse-2

Nu mai departe de Alter Markt sau piața. Înconjurat de clădiri baroce și având fântâna dedicată Sfântului Florian, Florianibrunnen.

Biserici și mai multe biserici care ne taie respirația și ne fac să cântăm cântecele din Sunetul muzicii.
Începem cu o vizită la Franziskanerkirche, o frumusețe gotică aparținând ordinului franciscan.

Franziskanerkirche

Continuăm spre Erzabtei Sankt Peter sau Abația Sfântul Petru, fondată în 696. Această abație a fost victima mai multor incendii de-a lungul istoriei sale, iar astăzi arhitectura sa este caracterizată de elemente romanice, renascentiste și rococo. Abația are o galerie lungă sau 'LangeGalerie', un coridor lung cu ferestre pe o parte și colecția de picturi pe cealaltă parte. De asemenea, puteți vizita Cimitirul Sfântul Petru, unul dintre cele mai vechi și mai frumoase cimitire din lume, unde sunt îngropate rămășițele unor personalități celebre, precum Nannerl Mozart. Acesta a fost, de asemenea, unul dintre locurile în care a fost înregistrat filmul Sunetul muzicii, în care familia Von Trapp fuge de național-socialiști în Elveția. Această mănăstire interpretează Requiemul lui Mozart în fiecare an, în comemorarea morții acestuia.

Erzabtei-Sankt-Peter

În cele din urmă, vizităm o altă locație de înregistrare a TheSound of Music, Biserica Adormirii Maicii Domnului, situată în interiorul abației Nonnberg, unde protagonista noastră, Maria, este novice.

CafeKonditoreiFürst

Am luat o pauză de la plimbare la tradiționala Café Fürst, unde am degustat faimoasele ciocolate Mozart.

Cetatea Hohensalzburg

Fortaleza-de-Hohensalzburg

După-amiază am vizitat această cetate, care este una dintre cele mai mari din Europa. Pentru a ajunge acolo este destul de simplu: puteți lua funicularul din centru, care pleacă la fiecare 10 minute. Și odată intrați înăuntru, ghidajele audio fac munca grea de a ne povesti despre această fortăreață.

Iată orele de funcționare
Ianuarie - aprilie și octombrie - decembrie: 9.30 - 17.00
Mai - iunie și septembrie (și de Paște): 9.00 - 18.00
Iulie și august: 9.00 - 19.00
Biletul costă aproximativ 9,80 €, dar dacă formați un grup de 10 persoane beneficiați de o reducere de 1 €.

Ghidul orașului Salzburg: Ziua 2

Pentru cea de-a doua zi am pregătit o excursie în satul austriac Hallstatt, aflat în apropiere și inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 1997. Acest sat de aproximativ 800 de locuitori este un loc magic, înconjurat de Alpi și de lacul Hallstätter.

Hallstat

Hallstatt-1

După ceva mai mult de 2 ore și două autobuze, ne așteaptă satul Hallstatt. După ce ajungem și luăm o scurtă pauză de la atâta autobuz, pornim spre muntele Kalvarienberg, de unde ne bucurăm de o priveliște uluitoare asupra orașului Hallstatt. Biserica Kalvarienberg, construită în 1711, este o adevărată capodoperă a arhitecturii baroce.

Apoi, în centrul orașului, ne aflăm în Marktplatz, unde se află indicatorul și statuia Sfintei Treimi.
Mergând din nou pe jos ne îndreptăm spre Capela Sfântul Mihail, construită în stil baroc. În interior se află aproximativ 610 cranii pictate și inscripționate cu data decesului și aranjate pe familii. Aceasta este o tradiție care a început în 1720, când nu mai era loc în cimitir și nu exista posibilitatea de a-l extinde.

Hallstatt-2

Pentru a ne încheia ziua, am decis să mergem la DachsteinSkywalk, o pasarelă pietonală situată în stațiunea de schi din Munții Dachstein. Altitudinea sa este de 2.700 de metri și oferă o priveliște incredibilă asupra întregului oraș, care, cu puțin noroc și un cer senin, ar putea fi văzut: Austria, Slovenia și Republica Cehă.

Înainte de a ne întoarce la Salzburg, am stat la o cafea contemplând lacul Hallstätter, care este un spectacol în sine.

Ghidul Salzburgului: Ziua 3

Pentru ultima zi, am rezervat Palatul Hellbrunn, un mini-tur al spațiilor în care s-a filmat TheSound Of Music, Hangar-7, o cafea în clasica cafenea Hotel Sacher și multe altele.

Palatul Hellbrunn

Palacio-de-Hellbrunn-2

Reședința de vară a prinților arhiepiscopi de Salzburg, a fost construit între 1612 și 1615, un record pentru acea vreme. Constructorul Santino Solari (creatorul Catedralei din Salzburg) a creat una dintre cele mai ostentative clădiri renascentiste târzii de la nord de Alpi. În interior sunt picturi și decorațiuni romanice.

Palacio-de-Hellbrunn-3

Palatul este, de asemenea, cunoscut pentru caracteristicile sale acvatice și pentru grădinile încântătoare. Apropo de aceste grădini, aici a fost filmată una dintre scenele din filmul Sunetul muzicii, în care fiica cea mare a familiei Von Trapp dansează și cântă cu poștașul Rolf.

Palacio-de-Hellbrunn-1

Iată programul de funcționare și prețurile biletelor
Martie, aprilie: de la 9.00 la 16.30
Mai, iunie: de la 9.00 la 17.30
Iulie, august: de la 9.00 la 18.00 și tururi suplimentare de seară - jocuri de apă: 19.00, 20.00, 21.00
Septembrie: de la 9.00 la 17.30
Octombrie, noiembrie: de la 9.00 la 16.30
Biletele costă aproximativ 12,50 euro și există întotdeauna o reducere pentru studenți sau copii.

Hangar-7

Franziskanerkirche

În apropiere se află Hangar-7, un spațiu creat de Dietrich Mateschitz, proprietarul brandului Red Bull și renumit inventator. Acest complex cuprinde un muzeu de artă, un muzeu al mașinilor, motocicletelor și avioanelor, precum și un restaurant de lux.

Hangar7-2

Intrarea este gratuită și este deschisă între orele 9.00 și 22.00.

Café Sacher

Și, bineînțeles, la întoarcerea în oraș, nu puteam pleca fără să încercăm Sachertorte, delicatesa și specialitatea Café Sacher, un clasic din Salzburg.

Podul lui Mozart

Traversând Podul lui Mozart, ne-am îndreptat spre ultimele locuri pe care le mai aveam de văzut în acest oraș magnific.

Palatul Mirabell și Mirabellgarten

Mirabellgarten-1

Un alt loc spectaculos în care a fost filmat filmul TheSound Of Music. Aici toată lumea cântă DO-RE-MI. Dar dacă nu sunteți un fan al filmului, este totuși un loc de vizitat. Grădinile Mirabellgarten, sau Mirabellgarten, sunt grădini baroce rafinate, împodobite la perfecție, cu arbuști și statui de formă geometrică care decorează terenul. Și, după cum puteți vedea, grădinile sunt aliniate cu catedrala și cu cetatea, creând o imagine demnă de o carte poștală.

Palatul a fost construit în 1606 de către prințul-arhiepiscop Wolf Dietrich, care l-a botezat cu un joc de cuvinte din italiană: mirabile 'admirabil' și bella 'frumos'
Reședința a fost folosită ca sală de nunți, iar pe vremea sa se știe că Mozart senior a cântat aici cu copiii săi Wolfgang și Nannerl.

Kapuzinerberg

Kapuzinerberg

Kapuzinerberg, unul dintre cele mai înalte puncte din Salzburg, se ridică la 636 de metri deasupra nivelului mării și ne-a oferit un apus de soare perfect.
Unul dintre punctele de interes de aici, dincolo de priveliște, este claustrul Kapuzinerberg, construit peste un vechi castel cunoscut sub numele de Trompeterschlössl și, de asemenea, așezări care datează din perioada neolitică.

Salzburg în 3 zile, mult mai mult decât DO-RE-MI.
Aceasta este excursia noastră de 3 zile la Salzburg, unde am vizitat și orașul Hallstatt. A fost o excursie atât de minunată încât abia așteptăm să continuăm să vizităm Austria și deja plănuim să ne întoarcem. Ce părere aveți despre ea?

Salzburg în 3 zile PDF

Descărcați ghidul nostru Salzburg în 3 zile PDF pentru a vă putea bucura de el pe tot parcursul călătoriei și a nu pierde nimic de văzut.

Utilizatorii care au văzut ghidul Salzburg în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini