Ghidul din Sankt Petersburg în 3 zile

Cinque Terre este un mic paradis italian, inclus în Patrimoniul Mondial. Cinci sate frumoase de la malul mării sunt înconjurate de dealuri și podgorii, cu plaje fascinante, cuibărite între stânci mari, cu case uimitoare și colorate.

Această destinație este una dintre cele mai populare destinații din Italia, primind tot mai mulți turiști în fiecare an. Vă vom arăta un traseu ideal prin Cinque Terre în 3 zile , astfel încât să nu ratați niciunul dintre cele mai frumoase locuri ale sale. Ce mai așteptați să descoperiți această bijuterie?

San-Petersburgo-en-3-dias

Ce să vezi în Cinque Terre în 3 zile

Cea mai bună opțiune pentru a vă deplasa în acest grup de sate este să închiriați o mașină, deși, din cauza aglomerației de turiști, vă va fi uneori foarte greu să găsiți locuri de parcare.

Prin urmare, o altă opțiune excelentă este să folosiți trenul. Cele cinci orașe sunt conectate de o linie de tren de mare viteză , iar în 23 de minute puteți călători de la un capăt la altul al Cinque Terre. Asta da viteză!

Este recomandabil să vă informați compania de telefonie, deoarece trebuie să activați roaming-ul în momentul în care călătoriți. Astfel, veți putea avea acces la internet pe tot parcursul călătoriei, fără a depinde de WIFI. Excelent pentru a-i face pe cei dragi să știe cât de frumoasă este această parte a Italiei.

Ghid turistic Cinque Terre: Ziua 1

În prima zi veți vizita unele dintre cele mai frumoase sate din acest loc, le veți vizita cu calm și vă veți bucura de liniștea care le caracterizează.

Riomaggiore

Crucero-Aurora-en-San-Petersburgo

Primul oraș din Cinque Terre dacă plecați din La Spezia, acest oraș este împărțit în două părți care sunt conectate printr-un tunel subteran.

Casele sale sunt pictate în culorile tipice liguriene, urmând structura caselor turn, cu o înălțime de trei sau patru etaje. Un fapt curios este că, pentru a intra în locuințe, locuitorii o pot face atât de la ușa principală inferioară, cât și de la etajul superior.

Urcați-vă în Turnul cu Ceas pentru a avea cea mai bună vedere panoramică a acestui oraș frumos, care are și o mică plajă de pietriș unde puteți face o baie.

Vernazza

Mezquita-de-San-petersburgo

Orice vizitator al acestui grup de sate nu ar trebui să rateze o vizită la Vernazza.

Acesta este, fără îndoială, cel mai pitoresc și original sat din regiune datorită locației sale deosebite, una dintre cele mai emblematice imagini din Cinque Terre!

Căsuțe frumoase, viu colorate, situate pe o stâncă mare, formând o mică plajă chiar sub ele.

Vizitați Biserica Santa Margherita d'Antiochia, Belforte, un zid care apăra micul oraș de pirați și vizitați unul dintre numeroasele sale puncte de belvedere.

Corniglia

Fortaleza-de-San-Pedro-y-San-Pablo

Cocoțat pe stâncile unei stânci vertiginoase, este cel mai înalt și cel mai mic oraș din Cinque Terre, cu vedere la mare, dar fără acces la ea.

Are un punct de belvedere atât de înalt încât se pot vedea cele patru sate rămase în zonă, o adevărată minune. Pentru a avea acces la ea trebuie să urcați pe binecunoscuta Lardarina.

Vizitați ruinele Castelului Corniglia, biserica San Pietro și oratoriul Santa Caterina, înconjurate de podgorii!

Manarola

Jardin-de-Verano-San-Petersburgo

Unul dintre satele pitorești pe care nu trebuie să le ratați, mulți experți spun că este cel mai vechi dintre toate.

Se remarcă, de asemenea, prin faptul că se află pe stânci mari, dar de data aceasta roca este de culoare închisă. Plimbați-vă pe străzile sale înguste și labirintice, care aproape toate duc spre mare, un traseu romantic și frumos.

Via dell'Amore

Iglesia-de-la-Resurreccion-San-Petersburgo

Dacă vă plac drumețiile, acesta este cel mai popular traseu din Cinque Terre și nu trebuie să ratați ocazia de a-l parcurge.

O potecă de un kilometru care leagă Riomaggiore de Manarola, aceasta este, fără îndoială, poteca pe care vă puteți bucura de cele mai bune panorame și peisaje din Cinque Terre. Acest traseu este situat pe o stâncă cu vedere la mare, fascinant!

Terminați ziua în cel mai popular și mai atmosferic sat, Riomaggiore, și petreceți noaptea acolo înainte de a porni pe traseu în dimineața următoare.

Ghid turistic Cinque Terre: Ziua 2

A doua zi este încă ocupată, Cinque Terre are multe de oferit, așa că porniți devreme pe traseul spre alte sate fermecătoare din apropiere.

Monterosso

Museo-estatal-de-Rusia-en-SanPetesbourg

Acesta este cel mai mare oraș din Cinque Terre , deși fațadele nu sunt cele mai izbitoare și colorate, merită să descoperiți inima orașului și să vă plimbați pe străzile sale. Savurați un fel de mâncare tipic local, purtați o conversație plăcută cu localnicii și cunoașteți atmosfera pur italiană - relaxați-vă!

Plaja Monterosso

Puente-Anichkov-San-Petersburgo

Plaja imensă din acest mic sat de pescari este minunată, bucurați-vă de un timp bun pe această plajă de nisip minunată. La câțiva metri de stație se află o promenadă lungă, cu diverse tarabe și chioșcuri de artizanat. De ce nu vă bucurați de o baie de soare și de o baie de mare?

Portovenere

Museo-estatal-del-Hermitage

Un alt orășel pe care îl puteți vizita în această zonă este Portovenere, care nu face parte din cele cinci sate din Cinque Terre, dar este unul dintre cele care are multe de oferit. O bijuterie ascunsă. Popular pentru centrul său istoric fascinant și pentru marea sa fortăreață care domină golful, nu plecați fără să vizitați simbolul orașului, Biserica San Pietro!

Insulele Portovenere

Plaza-del-Palacio-en-San-Petersburgo

Ce ziceți de o excursie cu barca în jurul insulelor de lângă Portovenere? Nu puteți pleca fără să vizitați insulele Palmaria, Tino și Tinetto, declarate patrimoniu natural.

Descoperiți unele dintre faimoasele peșteri de pe insula Palmaria, cele mai populare fiind cele din Azzurra și Byron.

Pentru a încheia ziua, bucurați-vă de ceea ce a mai rămas din după-amiaza pe una dintre plajele sale, bucurați-vă de vremea bună și de apele sale primitoare, contemplați frumosul apus de soare din hamacul vostru liniștit!

Ghid turistic Cinque Terre: Ziua 3

A treia și ultima zi este destinată cunoașterii unor colțuri frumoase și pierdute ale acestui mic paradis mediteranean. Să-i dăm drumul!

Insula Palmaria

plaza-de-los-decembristas-san-petersburgo

Deși în ziua precedentă ați călătorit de-a lungul mării în apropierea acestei insule, merită să petreceți ceva mai mult timp pentru a o cunoaște din interior.

Oferă vederi frumoase la Portovenere din partea insulei care dă spre satul de pescari. În această zonă, există binecunoscutele 'balnearios', unele dintre ele sunt plaje private, iar altele sunt publice.

De ani de zile, această insulă a fost o zonă militară, ceea ce a însemnat că fauna și flora, în special păsările și reptilele, au fost conservate. Un colț verde în mijlocul mării, departe de marile orașe.

Sanctuarele din Cinque Terre

Catedral-de-San-Isaac

Faceți un tur al celor 5 sanctuare uimitoare din aceste mici orașe.

Vizitați Sanctuarul Maicii Domnului din Soviore din Monterosso, cel mai vechi construit în anul 643. Acesta are elemente din diferite stiluri, cum ar fi romanic, gotic și baroc.

Sanctuarul Maicii Domnului din Reggio, din Vernazza, se remarcă prin faptul că adăpostește Madona Neagră și Pruncul, cunoscută sub numele de 'Africanul'.

Mai târziu, Santuario delle Grazie din Corniglia, Santuario della Salute din Manarola și unul dintre cele mai frumoase, Santuario di Montenero din Riomaggiore.

Pontremoli

Catedral-de-San-Nicolas-de-los-Marinos

Acest mic sat se află în afara Cinque Terre, dar datorită apropierii sale este un loc ascuns pe care vă recomand să-l descoperiți. Un colț secret de Toscana !

În Evul Mediu era singura poartă de intrare în Toscana, un loc plin de istorie, cultură și tradiții frumoase.

Centrul său istoric este incredibil, un farmec aparte străbate fiecare colț. Mai mult, este cunoscut ca 'Orașul Cărții' Vrei să știi de ce? Vino și descoperă-l!

Plimbați-vă liniștit în jurul ei, la sfârșitul după-amiezii, vizitați-i zidurile, situate în vârful dealurilor verzi.

În interior, găzduiește Muzeul Stelelor Statuie, o expoziție de stelae megalitice misterioase.

De pe aceste bastioane puteți urmări un apus de soare perfect pentru a vă lua rămas bun de la această parte a țării. O, frumoasă Italie!

Pe scurt, un traseu prin Cinque Terre , este unul dintre cele mai frumoase ascunse în țara Italiei. Sate frumoase situate într-o minune a naturii, stâncile sale mari, apele sale albastre și casele sale turn colorate sunt unice în lume. Cum să nu fie considerat Patrimoniu Mondial? Un adevărat paradis!

Câteva sfaturi pentru călătoria dumneavoastră în Cinque Terre
Moneda folosită în Italia este euro, așa că nu veți avea probleme la plată, iar majoritatea restaurantelor și localurilor acceptă carduri de credit.

Limba vorbită în Italia este italiana, care este foarte asemănătoare cu spaniola, așa că nu veți avea probleme în a vă înțelege sau în a vă asigura că ei știu ce vreți să spuneți. În plus, sunt foarte obișnuiți cu turiștii spanioli, unii dintre ei vorbesc spaniola mai bine decât noi.

Cel mai important lucru este să știți ce documente sunt necesare pentru a călători în Italia.

În calitate de membru al Uniunii Europene, este suficient să aveți o carte de identitate valabilă, deși este recomandabil să aveți la dumneavoastră pașaportul în cazul în care apar neplăceri în timpul călătoriei.

Cele mai vizualizate pagini