San Sebastián în 3 zile Ghid de weekend cu tur gratuit gratuit

San Sebastian (Donostia în limba bască), capitala regiunii Guipuzcoa și parte a comunității autonome Țara Bascilor, se află la 20 de kilometri de granița cu Franța. Pentru mulți experți în turism, se numără printre cele mai frumoase 5 orașe din Spania. Este un oraș ideal de vizitat într-un city break și de aceea am creat acest ghid pentru a vedea San Sebastian în 3 zile.

san-sebastian-en-3-dias

Ce să vezi în San Sebastian în 3 zile

Acest frumos oraș a cunoscut apogeul în secolul al XIX-lea, fiind vizitat de cei mai buni din țară; regina regentă Maria Cristina, văduva lui Alfonso al XII-lea, a vizitat și ea acest oraș și s-a cazat în Palatul Miramar, de unde se poate admira o priveliște minunată asupra plajei Concha. Datorăm o mare parte din ceea ce ne putem bucura astăzi acestei perioade de splendoare, după cum vom vedea în ghidul nostru.
După cum probabil știți deja, aici are loc unul dintre cele mai importante evenimente din lumea filmului: Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian. Festivalul de jazz este, de asemenea, foarte renumit.

Primul nostru sfat pentru călătoria dumneavoastră în San Sebastian este aproape un cadou, deoarece vă oferim opțiunea de a face un tur gratuit al centrului orașului. Este o modalitate excelentă de a cunoaște cele mai interesante părți ale centrului orașului timp de o oră, alături de un expert, și de a continua apoi vizita pe cont propriu. Rezervați aici turul GRATUIT GRATUIT al orașului SAN SEBASTIÁN.

Traseul și itinerariul ghidului nostru pentru San Sebastian

Ghid turistic San Sebastian: Ziua 1

Prima zi va fi petrecută vizitând El Peine del Viento și de acolo puteți merge la Funicularul de pe Muntele Igueldo și, desigur, vizita Palatul Regal din Miramar, pentru a încheia cu o plimbare de-a lungul Playa de la Concha.

El Peine Del Viento

El-peine-del-viento-en-San-Sebastian

El Peine del Viento este o sculptură realizată de Eduardo Chillida în 1977 și este un set de 3 piese din oțel care pot fi găsite pe stâncile de la capătul plajei Ondarreta, sub muntele Igueldo. Eduardo Chillida a spus că 'marea trebuie să intre în San Sebastian deja pieptănată', deoarece oceanul este întotdeauna foarte agitat în acest punct.

Funicularul de pe muntele Igueldo

Funicular-del-Monte-Igueldo-en-San-Sebastian

Funicularul de pe muntele Igueldo funcționează din 1912, este cel mai vechi din Țara Bascilor și al treilea cel mai vechi din Spania, funicularul vă duce în vârful muntelui Igueldo.
Are terase panoramice splendide, iar priveliștile asupra golfului La Concha și San Sebastian sunt spectaculoase.
Există, de asemenea, un parc de distracții aici, așa că, dacă mergeți cu copii, vă veți distra de minune.

Palatul Regal Miramar

Palacio-Real-de-Miramar-en-San-Sebastian

Palatul Regal Miramar este situat între plajele Ondarreta și La Concha. Este în stil englezesc și a fost construit de arhitectul englez Seldon Wornum. Începând cu 1887, familia regală și-a petrecut vacanțele de vară în acest palat. Este înconjurată de un parc imens, unde oamenii au ocazia să se plimbe și de unde se pot admira priveliștile minunate ale plajei La Concha și Ondarreta
Aproximativ un secol mai târziu, a fost vândută primăriei din San Sebastian, iar astăzi este sediul cursurilor de vară ale Universității din Țara Bascilor și este, de asemenea, locul unde se află Centrul Superior de Muzică.

Plaja La Concha

Playa-de-la-concha-en-San-Sebastian

Plaja La Concha este considerată una dintre cele mai frumoase plaje urbane din Europa.
Are o lungime de aproximativ un kilometru și jumătate, de la Palatul Miramar până la Pico del Loro.
Promenada se remarcă prin balustradele sale albe și elegante, proiectate de Juan Rafael Alday, și prin cei aproximativ 100 de stâlpi de iluminat de diferite modele care o luminează.
Să te plimbi pe această plajă este o adevărată plăcere, mai ales dacă mergi desculț pe nisipul fin și moale scăldat de mare.
De pe plaja La Concha vă puteți bucura de frumusețea insulei Santa Clara și a muntelui Igueldo.

Ghid turistic San Sebastian: Ziua 2

În cea de-a doua zi, vă recomandăm să vă plimbați prin cartierul vechi, începând cu Catedrala Buen Pastor, urmată de Podul María Cristina, Centrul Kursaal Elkargunea (Centrul de Conferințe) și terminând cu Primăria, Piața de la Constitución și Bazilica Santa María del Coro.

Catedrala Bunului Păstor

Catedral-del-Buen-Pastor-en-San-Sebastian

Acesta este unul dintre cele două complexe religioase cele mai importante pentru a înțelege acest minunat oraș San Sebastian. Între străzile Loyola, Hermani și Calle Mayor se află Catedrala Bunului Păstor la un capăt și Bazilica Santa María del Coro la celălalt capăt.
Catedrala Bunului Păstor are un stil inspirat de bisericile medievale germane și franceze. A fost construită în secolul al XIX-lea, iar fațada principală este dominată de 'La Cruz de la Paz' (Crucea Păcii), o sculptură realizată de Eduardo Chillida. Are un stil neogotic, iar turnurile sale pot fi văzute din orice parte a orașului.
Catedrala Bunului Păstor este cea mai importantă clădire din punct de vedere religios din San Sebastian.

Podul María Cristina

Puente-de-María-Cristina-San-Sebastian

Podul María Cristina a fost inaugurat la 20 ianuarie 1905 și coincide și cu ziua Sfântului Sebastian. Are patru obeliscuri la capetele sale, care indică intrările; aceste obeliscuri au o înălțime de 18 metri.
Inginerul José Eugenio Ribera și arhitectul Julio María Zapata au făcut posibilă această minune.
Acest pod traversează râul Urumea și este, fără îndoială, cel mai elegant dintre toate podurile care îl traversează și, de asemenea, leagă centrul orașului de gara Ferrocarril del Norte.
Anterior, în 1893, fusese construită o pasarelă provizorie din lemn.

Centrul Kursaal

Centro-Kursaal-en-San-Sebastian

Acesta este centrul de congrese și convenții din San Sebastian, o clădire emblematică și avangardistă.
Fațada sa are 1 500 de metri pătrați de ecran mimetizat. Este cea mai mare fațadă cu LED-uri din Spania. Dacă îl vedeți la apus, este chiar mai impresionant decât în timpul zilei.

Primăria din San Sebastian

Ayuntamiento-de-San-Sebastian

Clădirea în care se află în prezent Primăria din San Sebastian a fost construită în 1887 și se află foarte aproape de Yacht Club; a fost un cazinou, dar din cauza interzicerii jocurilor de noroc în 1924 a fost închisă.
În 1943 a fost modificată, iar în 1945 a fost mutată acolo primăria, care până atunci fusese amplasată în Plaza de la Constitución.

Plaza de la Constitución

Plaza-de-la-Constitucion-en-San-Sebastian

Plaza de la Constitución este centrul părții vechi a orașului San Sebastian și pentru o lungă perioadă de timp a fost cea mai importantă zonă a orașului, în trecut Primăria era situată în această piață și aici se desfășurau festivitățile.
În zilele noastre, această piață este încă folosită pentru a da startul festivităților patronului său, San Sebastian, iar în acest scop steagul orașului este ridicat de la balconul vechii primării.
În această piață se mai organizează încă multe sărbători, iar în timpul târgului Santo Tomás este invadată de mulțimi de oameni.

Bazilica Santa María del Coro

Basílica-de-Santa-Maria-del-Coro-en-San-Sebastian

Bazilica Santa María del Coro a fost construită pe locul unei vechi biserici romanice.
Este în stil baroc și se află chiar în inima cartierului vechi, la sud de Muntele Urgull. Este una dintre cele mai vizitate bazilici din San Sebastian.

Ghid turistic San Sebastian: Ziua 3

În ultima zi, vizitați Muntele Urgull, unde se află Acvariul, Cimitirul Englezesc și Castillo de la Mota, și de unde vă puteți bucura de priveliști minunate asupra golfului San Sebastian.
Muntele Urgull se află la capătul golfului San Sebastian. Pe de o parte, este legat de cartierul vechi al orașului San Sebastian, iar pe de altă parte este înconjurat de apele Golfului Biscaya.

Acvariul din San Sebastian

Aquarium-San-Sebastian

Acvariul din San Sebastian se află pe Muntele Urgull, unde se termină Paseo Nuevo. A fost inaugurat în 1928 și a fost restaurat în 1998
În acvariu veți găsi un muzeu de științe naturale în care se acordă o importanță deosebită mării.
De asemenea, vă puteți bucura de scheletul unei balene care a fost capturată în 1878. Există, de asemenea, un acvariu de 1,8 milioane de litri prin care puteți trece printr-un tunel.

Cimitirul englezesc

El-cementerio-de-los-ingleses-en-San-sebastian

Când trupele lui Napoleon au atacat Spania, soldații britanici ne-au ajutat în lupta împotriva lor.
Mulți soldați britanici au murit și au fost îngropați pe acest deal, motiv pentru care este cunoscut sub numele de Cimitirul englezesc. Încă mai există tunuri din această perioadă.

Castelul La Mota

El-Castillo-de-la-Mota-en-San-Sebastian

Castelul La Mota a fost construit în secolul al XII-lea și a fost restaurat de-a lungul istoriei sale.
În prezent, Castillo de la Mota găzduiește Casa Muzeu a istoriei orașului San Sebastian și puteți să o cunoașteți prin intermediul unor materiale audiovizuale și machete care explică viața de zi cu zi a oamenilor săi și în care se povestește despre cei aproximativ 800 de ani de existență a orașului San Sebastian.

Insula Santa Clara

Isla-de-Santa-Clara-en-San-sebastian

Dacă aveți timp și dorință, vizitați insula Santa Cristina, de unde puteți vedea San Sebastian în timp ce vă bucurați de o baie plăcută.
Multe bărci pleacă din portul San Sebastian la un preț accesibil.
Nu ratați ocazia și bucurați-vă de această insulă minunată.

Cele mai vizualizate pagini