Santander în 3 zile Ghid pentru o escapadă de weekend

Santander este unul dintre acele orașe în care să te relaxezi, cele care trebuie vizitate cu calm și să te bucuri de fiecare dintre colțurile sale fermecătoare.
Cunoscut și apreciat de turiști datorită gastronomiei sale rafinate, împrejurimilor sale naturale, pentru că este un mare oraș cultural plin de atmosferă.
Combinația perfectă din Cantabria, între peisajele cosmopolite și cele de vis.

santander-en-3-dias

Ce să vezi în Santander în 3 zile

Este un oraș ideal de vizitat în 3 zile, în acest ghid de 3 zile în Santander veți descoperi care sunt destinațiile pe care nu trebuie să le ratați, pentru a profita la maximum de șederea dumneavoastră.

Este perfect pentru a te plimba pe jos până ajungi la principalele monumente și dispune, de asemenea, de un transport public excelent pentru a ajunge în diferite zone ale orașului sau în împrejurimi.

Ghid turistic Santander: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii orașului Santander, a tuturor locurilor și monumentelor sale emblematice. Să mergem acolo!

Puteți începe cu un tur gratuit condus de un expert local, care vă va fi de mare ajutor pentru a vă începe vizitarea orașului, și aveți mai multe variante din care puteți alege:

Mercado de la Esperanza

Mercado-de-la-Esperanza

Merită o vizită dimineața devreme pentru a vedea tarabele și peștele proaspăt adus, așa că descoperiți Mercado de la Esperanza când ajungeți în oraș.

Este un loc foarte recomandat și vizitat datorită faptului că este cea mai cunoscută piață alimentară din Santander , datorită peștelui proaspăt.

Aici puteți găsi o mare agitație și produse tipice ale orașului, în special fructe de mare. Nu veți putea rezista!

Plaza Porticada

Plaza-Porticada

Este una dintre cele mai emblematice piețe din Santander , construită după incendiul din februarie 1941, la acea vreme a devenit populară datorită celor două statui mari care sunt arătate goale, o mare controversă.

În prezent, găzduiește un număr mare de activități culturale, de la concerte în aer liber la expoziții și piețe de artizanat.

Are, de asemenea, o mare importanță istorică, cu numeroase monumente culturale, inclusiv buncăre și rămășițe ale vechiului zid medieval al orașului între cele două mari clădiri neo-herreșenești.

Adăpost antiaerian din Războiul Civil

Situat sub Plaza del Príncipe, acesta este o vizită esențială în orașul Santander , intrarea este gratuită.

Este o vizită extrem de interesantă, construită în 1937 pentru a proteja orașul de bombardamente, având abia o sută de metri.

Este o experiență diferită și copleșitoare, în timpul vizitei poți auzi exploziile, luminile se sting, sirenele sună și poți vedea siluetele avioanelor care zboară deasupra ta.

De asemenea, conține materiale originale, cum ar fi o adevărată bombă de 250 de kilograme, fotografii ale distrugerilor provocate și o ținută completă a unui aviator din Legiunea Condor. Interesant!

Catedrala din Santander

Catedral-de-Santander

Mai târziu, vizitați una dintre icoanele orașului Santander, catedrala sa impunătoare. Este o clădire în stil gotic, cu o claustră, construită în cea mai înaltă parte a orașului, pe dealul Somorrostro, în secolul al XIV-lea.

În prezent, construcția sa este formată din două biserici, una mai veche și cealaltă mai modernă, dominată de stilul gotic, și este o capodoperă arhitecturală. În interior, se remarcă prin frumoasa sa clopotniță, fără îndoială o vizită esențială.

Muzeul de Preistorie și Arheologie din Cantabria

Museo-de-Prehistoria-y-Arqueologia-de-Cantabria

Nu puteți pleca fără să vizitați cel mai important muzeu din Cantabria , unde puteți afla totul despre istoria și vestigiile din trecutul orașului.

Aici puteți înțelege perfect cultura din Santander, datorită marii bogății arheologice din Cantabria, cu o mare varietate de obiecte și vestigii arheologice de mare importanță.

Cel mai interesant lucru este că este un muzeu de istorie 4D, cu mijloace audiovizuale și interactive care fac din vizită o adevărată experiență.

Ghid turistic Santander: Ziua 2

A doua zi este dedicată vizitării unora dintre cele mai populare zone ale orașului, precum și a unor monumente importante. În plus, vizitați unul dintre cele mai importante situri arheologice din peninsulă.

Peșterile Altamira

Cuevas-de-Altamira

Începeți dimineața cu o vizită la unul dintre cele mai importante vestigii arheologice din Spania , Peștera Altamira, situată la 30 de minute de mers cu mașina de Santander.

Ani de zile, vizita a fost închisă publicului, acum poate fi accesată în mod restrâns, deși este destul de complicat, deoarece în fiecare vineri din an poate fi vizitată de 5 persoane alese prin tragere la sorți.

Prin urmare, puteți vizita Muzeul și Neocava Altamira, o replică a originalului, sâmbătă după-amiaza, iar duminica intrarea este gratuită.

Paseo de Pereda

Mercado-de-la-Esperanza

Înapoi în Santander, vizitați una dintre cele mai emblematice străzi ale orașului , declarată bun de interes cultural, care se întinde de-a lungul golfului Santander.

De-a lungul traseului, veți găsi un număr mare de clădiri și monumente de mare importanță, clădirea Poștei, magazine de mare vechime, Cocorul de Piatră, Palatul Embarcadero și cel mai important dintre toate, Monumentul Raqueros, care a devenit un simbol al orașului.

Centro Botín

Centro-botin

Situată în Jardines de Pereda, clădirea Centro Botín este un simbol al orașului.

Se remarcă prin structura sa particulară, fiind alcătuit din două clădiri în formă de carte care se sprijină pe coloane suspendate deasupra Mării Cantabrice, o bijuterie arhitecturală!

Este considerat unul dintre cele mai originale și diferite monumente din Santander .

Intrarea în interiorul său costă 8 € de persoană și găzduiește una dintre cele mai bune expoziții de artă din întreaga peninsulă.

Biserica parohială Santa Lucia

Parroquia-de-Santa-Lucia

Situată în centru și în apropiere de Paseo de Pereda se află această importantă biserică, declarată bun de interes cultural, care poate fi vizitată gratuit doar în timpul orelor de cult.

La exterior, se remarcă prin scara mare de la intrare și prin porticul cu coloane ionice, pe lângă dimensiunile sale impunătoare.

Interiorul este renumit pentru o sculptură gotică a Fecioarei cu Pruncul și o pictură a Sfintei Lucia, de mare importanță artistică și culturală. Nu ezitați să o vizitați!

Funicularul Rio de la Pila

Funicular-de-Rio-de-la-Pila

Știați că în Santander există un funicular? Este o experiență incredibilă să urci la Mirador Río de la Pila, poți să ai cele mai bune priveliști ale orașului .

Și asta nu e tot! Cel mai incredibil lucru este că accesul în interior este gratuit, ceea ce îl face unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș pe care nu trebuie să le ratați. Perfect pentru a încheia ziua.

Ghid turistic Santander: Ziua 3

A treia zi este pentru a profita la maxim și a termina de descoperit unele dintre cele mai esențiale locuri din Santander pe care încă trebuie să le vizitați. Să mergem în ultima zi!

Peninsula de la Magdalena

Peninsula-de-la-Magdalena

Peninsula este unul dintre cele mai vizitate locuri din oraș , controlează accesul la golful Santander, motiv pentru care a avut o mare importanță strategică de-a lungul istoriei, având chiar și așezări romane pe ea.

Accesul este gratuit și puteți vizita frumoasa sa plajă, bucurându-vă de priveliști fascinante.

Tot aici se află și Palacio de la Magdalena , la care intrarea costă 3€ de persoană, un monument dedicat lui Félix Rodríguez de la Fuente și o mică grădină zoologică unde veți găsi lei de mare, foci și pinguini. Un plan ideal!

Muzeul Maritim Cantabric

Mai târziu, vizitați Muzeul Maritim Cantabric, un must pentru un tur al expozițiilor sale interesante .

Rețineți că portul Santander a fost cel mai important din nordul Spaniei începând cu secolul al XIX-lea, de unde și această colecție impresionantă.

O vizită interactivă, unde veți descoperi informații despre istoria naturală, arheologie, patrimoniul maritim, bărci și chiar un acvariu marin!

Plaja Mataleñas

Playa-de-Matalenas

Una dintre cele mai populare plaje din Santander , aceasta este un mic golfuleț pe drumul spre farul Cabo Mayor, pentru a ajunge la ea trebuie să traversați o potecă ce înconjoară parcul Mataleñas, cu împrejurimi frumoase.

Este considerată una dintre cele mai frumoase plaje datorită apelor sale transparente, nisipului fin și priveliștilor fascinante, ideale pentru a scăpa de agitația orașului.

Nu are niciun fel de servicii, nici baruri, toalete sau șezlonguri, așa că luați tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de un timp bun la mare.

Farul Cabo Mayor

Faro-de-Cabo-Mayor

Vizitați unul dintre marile simboluri ale orașului Santander, Farul Cabo Mayor, cunoscut pentru priveliștile sale impunătoare , unde puteți descoperi cea mai sălbatică natură a orașului.

De aici, puteți admira priveliștile panoramice ale stâncilor amețitoare și ale zonei de coastă din Santander, un loc perfect pentru a contempla patrimoniul natural incredibil al zonei.

La baza farului puteți vizita expoziții despre faruri, o oprire interesantă.

El Sardinero

El-Sardinero

Încheiați ziua cu o plimbare plăcută de-a lungul Sardinero, cea mai populară zonă din Santander , plimbați-vă de-a lungul promenadei sale și descoperiți litoralul orașului, un loc perfect pentru plimbare!

Are plaje mari de nisip, o promenadă care începe la Avenida Reina Victoria, descoperă clădirea Gran Casino, o capodoperă arhitecturală, și se termină la frumosul punct de belvedere Jardines de Piquío, cu vederi panoramice uimitoare!

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Santander

Dacă doriți să dedicați o zi pentru a vedea câteva dintre satele fermecătoare din Cantabria (Aici aveți ghidul pentru un traseu prin Cantabria). Aveți, de asemenea, opțiunea de a alege un tur gratuit în unele dintre ele, nu le ratați pe cele din Comillas și Santillana del Mar.

Pentru a vă bucura și a cunoaște Santander la maxim, cel mai bun mod de a o face este să îl explorați pe jos, majoritatea monumentelor emblematice se află în centru, aproape unul de celălalt, este un oraș în care te poți plimba la fiecare colț. Acesta este farmecul orașului Santander!

Temperatura în oraș este în general favorabilă, chiar și în lunile de vară nu depășește 28ºC, ideal pentru a nu suferi de senzația de sufocare în timpul vizitei.

Nu poți pleca fără să încerci fructele de mare, un clasic în oraș, renumit pentru preparatele sale rafinate din pește.

Cele mai vizualizate pagini