Santiago de Chile în 3 zile

Capitala statului Chile și unul dintre cele mai importante orașe din această țară fascinantă, un oraș cosmopolit cu numeroase atracții și un mediu natural de vis.
Datorită dimensiunilor sale, este ideală pentru un tur de 3 zile în Santiago de Chile , aici vă voi ajuta să descoperiți cele mai speciale locuri pe care nu le puteți rata în această călătorie.

santiago-de-chile-en-3-dias

Ce să vezi în Santiago de Chile în 3 zile

Atunci când faceți o călătorie este important să știți ce documente sunt necesare pentru a călători în Santiago de Chile, fiind cetățean spaniol, o carte de identitate și un pașaport valabil sunt suficiente.

Moneda utilizată în Chile este pesos chilian. În timpul călătoriei, aveți la dispoziție diferite opțiuni pentru efectuarea plăților. Una dintre ele, și cea mai simplă, este să plătiți cu cardul de credit, în unitățile care permit acest lucru.

O altă opțiune este să faceți restul înainte de a călători, astfel încât să puteți lua bani cu dumneavoastră de la început. Pe de altă parte, puteți face schimbarea după ce vă aflați acolo, evitând comisioanele mari.

Limba oficială în Chile este spaniola, așa că veți fi înțeles peste tot. Acest lucru este minunat pentru că vă este mai ușor să vă descurcați cu localnicii din Santiago, putând relaționa cu ei mai profund.

Cel mai bun mod de a vă deplasa în oraș este să folosiți metroul, deoarece acesta facilitează mult vizitarea orașului Santiago. Metroul din oraș este unul dintre cele mai moderne din America de Sud, cu stații în cele mai emblematice puncte din Santiago.

Ghid turistic pentru Santiago de Chile: Ziua 1

Cadou FREETOUR pentru Santiago de Chile: Vă recomand o opțiune excelentă pentru prima zi în care aterizați în Santiago. Bucurați-vă de un tur gratuit al orașului Santiago cu un expert local. Rezervați-vă turul GRATUIT al orașului Santiago aici.

Prima zi în acest oraș fascinant este dedicată explorării centrului orașului Santiago. În centrul său istoric se află cea mai mare parte a atmosferei și a mișcării din acest oraș.

Aici veți găsi unele dintre cele mai emblematice clădiri, catedrala și numeroase piețe frumoase.

Piața Centrală

MercadoCentral

Deschisă în 1872, aceasta este cea mai importantă piață din oraș.

În fiecare zi, primește sute de vizitatori, atât localnici, cât și turiști, creând o atmosferă unică în interior.

A fost declarată monument istoric, iar o mare parte din ea este plină de restaurante și tarabe unde puteți încerca cele mai tipice mâncăruri chiliene, ideale pentru călătorii ca dumneavoastră care se plimbă prin acest loc. Specialitatea sa este peștele și a fost considerată una dintre cele mai bune cinci piețe din lume.

Palacio de la Moneda

MercadoCentral

Această clădire este o emblemă a orașului, cunoscută sub numele popular de La Moneda. Este sediul puterii executive, de mare importanță în istoria politică a țării.

Acest palat este cea mai mare operă de stil neoclasic din Chile, atât de mult încât a fost declarat monument național.

În interior se află Patio de los Cañones și Patio de los Naranjos, unde se află vechea fântână de apă care a alimentat orașul în perioada colonială.

Pentru a avea acces în interiorul acestuia, trebuie făcută o rezervare cu toate datele personale pe site-ul oficial.

Catedrala Mitropolitană

MercadoCentral

Caracterizată de un stil eclectic, construcția ei a durat nu mai puțin de 151 de ani, ce nebunie! Din acest motiv, mai mulți arhitecți au lucrat la construcția sa, fiecare impunându-și propria amprentă și tendințe diferite.

Interiorul său este uimitor, cu Altarul cel Mare din marmură albă și orga care ies în evidență.

Trebuie neapărat să vizitați capela și să admirați imaginea Virgen del Carmen, sfânta patroană a Chile, intrarea este gratuită.

Muzeul Național de Istorie

MercadoCentral

Din Plaza de Armas, una dintre cele mai atmosferice piețe din oraș, acest muzeu expune istoria Chile încă din epoca precolumbiană.

Are 15 camere, cu o colecție mare de piese militare, vestigii arheologice, opere religioase și antichități care arată urmele strămoșilor acestei țări.

Intrarea în interiorul său este complet gratuită și este, fără îndoială, o vizită foarte recomandată.

Teatro Municipal de Santiago

MercadoCentral

Seara, pentru a încheia ziua, vă puteți bucura de un spectacol.

De obicei, în majoritatea serilor sunt programate activități foarte fascinante, ideale pentru a vă integra în cultura chiliană, la un preț foarte avantajos.

Ghid turistic pentru Santiago de Chile: Ziua 2

În cea de-a doua zi veți vizita unele dintre cele mai importante puncte ale orașului, precum și cel mai boem cartier din Santiago, cu străzi ideale pentru a te pierde, cu un număr infinit de librării și locuri fermecătoare.

Cerro Santa Lucía

MercadoCentral


Este plămânul orașului Santiago, cel mai vizitat deal din tot orașul, datorită priveliștilor panoramice fascinante și cu adevărat frumoase.

Este unul dintre cele mai esențiale și obligatorii locuri de vizitat, ascensiunea sa este ușoară și simplă, un punct de belvedere spectaculos și liber.

În plus, în partea de sus se află maiestuosul castel Hidalgo, iar duminica se oferă tururi gratuite ale acestuia.

Museo de Bellas Artes

MercadoCentral


Clădirea datează din 1910, a fost proiectată de arhitectul franco-chilian și se remarcă prin fațada sa impunătoare. Intrarea în interiorul său este gratuită, puteți intra înăuntru și puteți descoperi cultura acestui oraș magic prin diverse expoziții importante.

În plus, în spatele acestuia se află și Muzeul de Artă Contemporană, cu intrare gratuită, o vizită foarte recomandată.

Pasaje Lastarria

MercadoCentral

Acest pasaj trece prin popularul cartier Lastarria, cunoscut pentru atmosfera sa boemă.

Este unul dintre cele mai recomandate locuri, trebuie să vă pierdeți pe străzile sale și să vă lăsați purtat de val, să descoperiți magazinele sale magice de epocă, cafenelele fermecătoare, printre numeroasele tarabe de antichități și artiști stradali. Unul dintre cele mai fermecătoare locuri din oraș, cu adevărat magic!

Gran Barrio Yungay

MercadoCentral


Acesta este cel mai mare cartier de patrimoniu din oraș. Plimbați-vă pe străzile sale pentru a descoperi arhitectura tipică și clădirile de o valoare incredibilă din secolul XX.

Pe lângă plimbarea prin împrejurimi, puteți vizita faimosul Muzeu al Memoriei și Drepturilor Omului, unic în toată America Latină, datorită arhitecturii și conținutului său. Acesta prezintă un număr mare de documentare și mărturii vizuale care îndeamnă la reflecție. Intrarea și vizitele în interiorul muzeului sunt gratuite.

Parque Quinta Normal

MercadoCentral

Acesta este fără îndoială plămânul orașului, vizitați acest parc plin de viață pentru a încheia ziua într-un loc la fel de relaxant ca acesta.

La începuturile sale, la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost un centru de experimentare agricolă; astăzi, vă invită să vă plimbați pe aleile sale și să faceți o pauză în jurul lacului său.

În plus, în interiorul său se află Muzeul Căilor Ferate, un loc foarte interesant de vizitat.

Ghid turistic pentru Santiago de Chile: Ziua 3

A treia zi este pentru a profita la maxim, pentru a descoperi toate locurile pe care le mai ai de vizitat. Să mergem în ultima zi!

Rezervația El Yeso

MercadoCentral

Peisajele și contrastele din Rezervația El Yeso vă vor surprinde. Apele sale turcoaz și munții impunători, acoperiți de zăpadă, nu încetează să captiveze miile de turiști care o vizitează în fiecare an.

În împrejurimile sale, lângă rezervor, vă puteți bucura de natură și de o liniște aproape absolută.

Se află la 2 ore și 15 minute de capitala statului Chile, unde se pot observa și specii indigene, condorii, vulturii și chiar vulpile. O vizită din Santiago este obligatorie, datorită frumuseții sale incalculabile și proximității.

Cerro San Cristóbal

MercadoCentral


Când ajungeți din escapada dumneavoastră la rezervor, puteți vizita acest deal popular. Este unul dintre cele mai tipice obiective turistice ale orașului.

Se află în cartierul Bellavista, unde se află Parcul Metropolitan din Santiago, de unde puteți lua funicularul colorat până în vârful Cerro San Cristóbal.

Dacă doriți, la o intrare intermediară, veți găsi Grădina Zoologică din Santiago, apoi, la finalul traseului, vă puteți bucura de un frumos punct de belvedere.

Casa Museo La Chascona

MercadoCentral


Acest muzeu interesant este situat pe pantele Cerro San Cristóbal.

În 1953, celebrul Pablo Neruda a început să construiască această casă în Santiago pentru iubirea sa secretă de atunci, Matilde Urrutia.

În onoarea ei, a numit clădirea 'La Chascona', deoarece aceasta era porecla cu care o numea, datorită părului ei roșcat și abundent.

Astăzi, este o casă-muzeu menită să prezinte viața poetului, cu un sistem de ghidaj audio, o vizită 100% recomandată. Intrarea costă 7.000 de pesos chilieni.

Parque de las Esculturas

MercadoCentral


În cartierul Providencia, pe malul râului Mapocho, se află un loc unde sunt adăpostite peste 20 de sculpturi realizate de diferiți artiști chilieni. Un loc liniștit, relaxant și plin de artă, în centrul căruia se află un muzeu interesant.

Google Earth a numit acest parc de sculpturi ca fiind unul dintre cele mai remarcabile locuri din Santiago, datorită atracției sale deosebite.

Programul de funcționare este de luni până duminică, între orele 10:00 și 19:00, intrarea este liberă.

Gran Torre Santiago

MercadoCentral


Pentru a încheia ziua și a pune un final magic acestei excursii, puteți vizita cea mai emblematică clădire din Santiago.

Această clădire este cel mai înalt turn din America Latină, cu 62 de etaje și nu mai puțin de 300 de metri înălțime.

Este cel mai înalt din întreaga emisferă sudică. De la etajele 61 și 62 se poate obține cea mai bună priveliște a orașului Santiago, cu orașul la picioarele tale.

La etajul 61 este prin sticlă, iar la etajul 62 în aer liber, cu o vedere de 360º.

În concluzie, Santiago de Chile este un loc uimitor, care se remarcă prin atmosfera străzilor sale, cu colțuri pline de magie și o gastronomie rafinată, un oraș care are un farmec aparte.

Cele mai vizualizate pagini