Santorini în 3 zile Traseu și Itinerar pentru Insula Santorini în 3 zile

Santorini face parte din insulele Ciclade și este una dintre cele mai importante, alături de Mykonos. Unii o numesc bijuteria Cicladei și este complet diferită de oricare dintre insulele din Marea Egee. Are formă de semilună datorită prăbușirii calderei vulcanului său uriaș și are un golf mare cu o serie de insulițe în mijlocul acestuia. Dacă plănuiți o escapadă, vă spunem ce să vedeți în Santorini în 3 zile .

santorini-en-3-dias

Sfaturi pentru a vizita Santorini

Santorini are o gastronomie minunată, trebuie să încercați peștele său excelent la grătar sau caracatița la grătar și toate acestea însoțite de un vin bun și sec sau de un vinsanto tipic local. Transportul funcționează foarte bine, atât cu vaporul, cât și cu autobuzul și mașina închiriată, puteți merge oriunde și, bineînțeles, vă puteți bucura de minunatele sale croaziere.

În ceea ce privește cazarea, există numeroase hoteluri de 5 stele, precum și studiouri și camere mai economice, pentru toate bugetele.

Ce să vezi în Santorini în 3 zile?

Cele mai importante orașe de pe această insulă sunt: Oia, Imerovigli, Fira (sau Thira, capitala orașului Santorini), Kamari, Perissa și Akrotiri, iar portul principal este Athinios.
Au plaje minunate, apusuri de soare uimitoare, situri arheologice, muzee și case albe frumoase cu acoperișuri albastre.
Santorini este un sat mediteranean cocoțat pe o stâncă cu vedere spre Caldera și Marea Egee.
Dacă intenționați să vizitați Santorini, vă vom ajuta, prezentându-vă cele mai interesante locuri de vizitat cu un itinerar al Santorini în 3 zile.

Excursie în Santorini: Ziua 1

Fira

O parte a dimineții poate fi dedicată explorării orașului Fira și cunoașterii farmecului său.
Fira este situată în partea de vest a insulei, cocoțată pe marginea unei stânci la o altitudine de 260 de metri și oferă priveliști excelente asupra vulcanului scufundat.

Fira-santorini

Fira este capitala orașului Santorini și unul dintre cele mai importante orașe de pe insulă. La fel ca majoritatea orașelor din Santorini, casele sunt albe, cu uși și ferestre albastre.

Străzile sale sunt pietruite și mărginite de magazine care vând produse artizanale, precum și bijuterii și țesături, și sunt o plăcere să te plimbi prin ele.

Vă puteți bucura de minunatele sale apusuri de soare, deși cele din Oia sunt și mai spectaculoase.

Vizitați, de asemenea, numeroasele sale muzee, cum ar fi Muzeul Preistoric, Muzeul Megaron Gyzi, Muzeul Arheologic, Muzeul Preistoric, Centrul Cultural Bellonio și frumoasele sale monumente, cum ar fi bisericile bizantine cu acoperișurile lor tipice albastre.

Are două porturi, Athinios și Gialos.

Athinos este principalul port al insulei și primește nave mari, nave de croazieră și feriboturi din Atena și din restul insulelor grecești. Se află la aproximativ 10 km de Fira și se poate ajunge la el cu autobuzul.

La Gialos se poate ajunge cu măgarul sau cu telecabina și este responsabil pentru excursii cu barca în zonele din apropiere, cum ar fi vulcanul Thirasia.

Restul zilei îl puteți petrece explorând Akrotiri, Perissa și Kamari.

Akrotiri

Akrotiri este situată în partea de sud a insulei, lângă binecunoscuta Red Beach. A fost cândva o așezare minoică.
În urmă cu mai bine de 3.000 de ani, o erupție vulcanică violentă i-a exterminat pe toți locuitorii săi, iar orașul a fost descoperit aproape intact, acoperit de straturi de cenușă, iar în casele lor au fost găsite fapte interesante despre modul lor de viață.

Archaeological_site_of_Akrotiri_-_Santorini

Acesta este cel mai important sit arheologic de pe insulă. Relicvele găsite în Akrotiri sunt foarte asemănătoare cu cele din Creta, cum ar fi picturile murale cu flori, picturile murale de pescuit, picturile murale de box, etc.
Se crede că orașul Akrotiri a fost distrus de erupția devastatoare a vulcanului Santorini. Doar în Muzeul Național de Arheologie din Atena putem vedea minunatele fresce de la Akrotiri.
Vizitați, de asemenea, farul Akrotiri, unul dintre cele mai vechi din Grecia (1892) și, deși înainte era alimentat cu petrol, din 1983 este alimentat cu energie electrică, iar din 1988 este complet automatizat.
De asemenea, nu trebuie ratat castelul venețian Akrotiri, situat pe cel mai înalt punct și construit în perioada medievală.

Perissa

Perissa este un alt oraș de coastă de pe această insulă minunată. Perissa este situat în extremitatea sud-estică a insulei, la 13 kilometri de capitală. Se află la baza sudică a muntelui Mesa Vouno.
Dar atât de mulți turiști o vizitează pentru plajele sale extraordinare, plaje cu apă albastru închis care contrastează cu nisipul negru de lavă.

Perissa-playa-santorini

Este ideală pentru a vă bucura de o zi la plajă, cu tot felul de detalii, șezlonguri, baruri pe plajă, salvamari, precum și un loc de joacă pentru copii pentru ca cei mici să se bucure în siguranță și distracție pentru cei mai puțin tineri cu sporturi acvatice, centre de scufundări, zonă de volei și un parc acvatic.
Muzeul de minerale și fosile din Thera nu trebuie ratat; aici veți găsi fosile și minerale din Grecia și din alte țări.
De asemenea, vizitați bisericile și capelele, începând cu Biserica Sfintei Cruci, urmată de capela Panagia Katefiani, de unde aveți o priveliște minunată și, în final, vizitați Bazilica Agia Irini.

Kamari

Kamari, un sat pe coasta de sud-est a Santorini, la poalele nordice ale muntelui Mesa Vouno, la câțiva kilometri de capitală. Se poate ajunge la el cu taxi, autobuz sau mașină de închiriat. Kamari este construită în stil foarte modern și plină de facilități și găzduiește, de asemenea, aeroportul din Santorini.

Kamari-Santorini

Bucurați-vă de promenada sa, unde vă puteți relaxa și vă puteți bucura de frumusețea sa, o promenadă plină de magazine, restaurante și taverne unde veți fi mângâiați de briza mării.
Principala atracție este plaja sa, care este foarte populară și a primit steagul albastru. Singurele cinematografe de pe insulă se află în Kamari, iar unul dintre ele este un cinematograf fermecător în aer liber, înconjurat de copaci.
Apele sale cristaline și nisipul negru îi impresionează pe toți cei care o vizitează.
În drum spre Kamari, într-un sat din apropiere numit Vothonas, puteți vizita Muzeul Vinului , unde puteți găsi utilajele și uneltele folosite la fabricarea vinului, unde vi se explică modul în care se face vinul și unde puteți învăța despre istoria vinului. Profitați de ocazia de a vizita una dintre cele mai mari crame de pe insulă, unde un ghid vă va explica istoria cramei și elaborarea vinurilor, va fi o experiență plăcută.

Excursie în Santorini: Ziua 2

În această a doua zi puteți vizita Imerovigli și Oia.

Imerovigli

Imerovigli este un mic sat pitoresc situat la nord de Santorini, la 2 km de Fira.
Datorită poziției satului, se poate vedea perfect caldera și, în antichitate, de aici se putea observa sosirea navelor piraterești.

Archaeological_site_of_Akrotiri_-_Santorini

Există un deal cunoscut sub numele de Scaros, unde se află un vechi castel în ruine construit în secolul al XIII-lea. Muntele este un balcon natural de unde se poate vedea unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume, deși cel din Oia aproape că le întrece.

Are multe biserici și capele pe stânci și de unde se poate vedea incredibila sa mare albastră.

Oia

Situat în nordul insulei, Oia este cel mai faimos, frumos și turistic oraș din Santorini, dar și cel mai scump. Dacă ajungeți acolo din port, puteți ajunge în oraș doar pe jos sau cu măgarul, dar dacă mergeți pe jos vă veți bucura de un peisaj minunat.

santorini-en-3-dias

Deși, dacă mergeți din Fira, cel mai bine este să mergeți cu autobuzul și să treceți prin Imerovigli.

Este probabil cel mai vizitat loc de pe insula Santorini și, bineînțeles, cel mai fotografiat de turiști. Mai presus de toate, este cea mai cunoscută și mai faimoasă pentru apusurile sale de soare. La apus, toți locuitorii insulei merg să contemple această minune uimitoare.

Acest mic sat este plin de străduțe înguste, iar casele sale sunt vopsite în alb și pline de flori. Datorită pantei sale abrupte, are numeroase scări și colțuri de vis în locuri ascunse, ceea ce face din Oia un oraș foarte romantic și pitoresc.

Are câteva biserici și pustnice pe care nu trebuie să le ratați, dar mai ales bucurați-vă de Biserica Plátani, fără îndoială unul dintre cele mai frumoase locuri din Oia.

Este, de asemenea, renumit pentru magazinele sale de artă și pentru meșteșugurile boeme pe care le puteți găsi pe străzile sale. Vă puteți bucura de numeroasele sale terase cu vedere panoramică.

Nu uitați să faceți o vizită la Muzeul Maritim, dacă nu o faceți, veți regreta.

Nici în Santorini nu ai cum să ratezi apusul de soare, considerat cel mai frumos din lume, cu atât mai mult dacă îl faci din Oia. Toți turiștii caută să se fotografieze din cel mai bun loc pentru a surprinde apusul de soare, iar acest loc este ruinele castelului, unde toată lumea își caută locul pentru așteptata fotografie.

Excursie la Santorini. Ziua 3

Vă vom oferi 2 alternative, toate au legătură cu marea. Una este să faceți o excursie de o zi întreagă cu barca, iar cealaltă este să vă bucurați de o zi pe plajele din Santorini.

Excursie cu barca

A treia zi poate fi petrecută într-o excursie pe insula Nea Kamini, la izvoarele termale și Thirasia, puteți pleca din portul Athinios.

Prima vizită ar putea fi pe insula Nea Kameni, unde va trebui să faceți o drumeție până la vulcan, cu multe urcușuri și coborâșuri, rocile care înconjoară poteca sunt negre, ghidul vă va spune povești interesante despre erupțiile vulcanice și despre cultura din Santorini.

Există locuri în care se poate simți aburul care iese din găurile vulcanului. Este o senzație foarte curioasă să mergi pe un vulcan activ.

Înapoi pe barcă spre Palea Kameni, unde veți avea aceeași senzație ca pe insulița anterioară.

Acum este rândul tău să te bucuri de izvoarele calde și dacă dorești poți să te îmbraci în noroi, apa este de culoare portocalie datorită fierului pe care îl conține, cu siguranță vei găsi experiența distractivă.

A treia și ultima oprire ar putea fi pe insula Therasia, această insulă este foarte liniștită, spre deosebire de orașele principale din Santorini, aici nu veți găsi aproape nicio agitație turistică.

Dacă aveți chef, urcați în vârful insulei, unde vă puteți bucura de o vedere panoramică spectaculoasă a Santorini.

Zi de plajă

Cele mai recomandate plaje pentru o zi întreagă la plajă sunt cele cunoscute sub numele de Red Beach și Perissa Beach, două dintre cele mai caracteristice și pe care le cunoașteți deja din zilele anterioare ale traseului, așa că o puteți alege pe cea care vă place cel mai mult pentru planul acestei zile.

playa-roja-santorini

Cele mai vizualizate pagini