Ce să vezi în Sarajevo în 3 zile?

Sarajevo este inima Bosniei, prin care au trecut multe culturi, motiv pentru care acest oraș este încărcat de o diversitate culturală uimitoare. Populară pentru frumosul său oraș vechi, această capitală a Bosniei este un loc care invită din ce în ce mai mulți călători datorită bogăției sale.

În acest ghid pentru Sarajevo în 3 zile , vă voi arăta traseul perfect pentru a cunoaște acest oraș fascinant, astfel încât să puteți descoperi fiecare colț al acestuia.

sarajevo-en-3-dias

Ce să vezi în Sarajevo în 3 zile

Pentru început, este important să știi ce documente sunt necesare pentru a vizita Sarajevo .

Deși Bosnia nu este membră a Uniunii Europene, nu este necesară o viză pentru o ședere mai mică de 90 de zile. Pentru călătorii europeni, sunt suficiente o carte de identitate și un pașaport valabile.

Moneda utilizată în Bosnia este marca, cursul de schimb este de aproximativ 1 EUR = 2 KM. Plățile cu cardul nu sunt de obicei acceptate, așa că vă recomandăm să aveți la dumneavoastră bani lichizi, după ce ați făcut restul înainte de a porni la drum.

În Sarajevo se vorbește bosniacă, dar, pentru că este capitala, la majoritatea monumentelor și instituțiilor se găsește personal vorbitor de limba engleză, așa că puteți mai mult sau mai puțin să le înțelegeți.

Cel mai bun mod de a vă deplasa este cu metroul, are o rețea ideală, precum și pe jos, deoarece multe dintre cele mai importante monumente sunt aproape unul de celălalt. Ce așteptați să descoperiți acest oraș deosebit?

Ghidul orașului Sarajevo: Ziua 1

În prima zi vă veți îndrăgosti de această destinație, descoperind unele dintre cele mai emblematice locuri ale orașului, toate încărcate de istorie.

Tunelul Sarajevo

Tunel-de-Sarajevo

Această structură a fost construită în timpul războiului bosniac și are o lungime de 800 de metri; rolul său era de a permite ieșirea din capitală. Este situat departe de centru, dar puteți ajunge acolo cu tramvaiul, cu autobuzul sau cu un tur organizat.

Cunoscut sub numele de 'tunelul speranței', a fost construit în 1993 și este un obiectiv de neratat și una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării . În prezent, din motive de siguranță, puteți merge doar 25 de metri.

Puteți să vă plimbați prin acest mare pasaj subteran și să descoperiți strategia celor care au trecut prin el - trebuiau să poarte chiar și o mască din cauza lipsei de ventilație!

Bascarsija

Bascarsija

Acesta este centrul istoric al Sarajevo , traducerea înseamnă 'piața centrală', iar o vizită este obligatorie și este practic imposibil să nu treci prin această zonă.

Plimbându-te prin el te face să te crezi în Evul Mediu, aici vei găsi numeroase monumente importante, cum ar fi Moscheea Gazi Husrev-Beg sau băile turcești din Isa-bey.

Profitați de ocazia de a încerca o cafea bosniacă și de a fuma shisha într-una dintre numeroasele cafenele, atmosfera este minunată.

Acest cartier este plin de magazine care vând obiecte și produse alimentare tradiționale.

Podul Latin

Latin-Bridge

Structura podului este frumoasă, dar nu pentru asta este faimos. Este atât de populară datorită importanței sale istorice deosebite , ceea ce o face o oprire esențială pe itinerar.

Arhiducele Franz Ferdinand și soția sa au fost asasinați aici, ceea ce a declanșat Primul Război Mondial.

Biblioteca din Sarajevo

Biblioteca-de-Sarajevo

Chiar în centrul capitalei se află această bibliotecă impresionantă, o construcție ciudată în stil hispano-maur, care la început a găzduit Primăria până în 1946, când a fost transformată în bibliotecă.

În timpul războiului, această clădire a devenit un simbol, iar după 25 august 1992, a fost bombardată de sârbi, arzând mii de exemplare importante.

O vizită la acest loc este o necesitate pentru toți turiștii care îl vizitează.

Malurile râului Miljacka

Orillas-del-Rio-Miljacka

În sfârșit, pentru a încheia prima zi, profitând de apropierea bibliotecii, vă recomand o plimbare pe malul râului Miljacka.

Priveliștile de-a lungul râului sunt spectaculoase, o atmosferă confortabilă, înconjurată de clădiri frumoase și un mod minunat de a încheia ziua!

Ghidul orașului Sarajevo: Ziua 2

A doua zi este perfectă pentru a cunoaște una dintre cele mai populare zone din apropierea orașului, precum și unele dintre monumentele și siturile din Sarajevo.

Piramidele bosniace

Piramides-de-Bosnia

În cea de-a doua zi, treziți-vă devreme și mergeți la Visoko, un mic sat din valea Alpilor Dinarici.

Acest loc este unul dintre secretele ascunse ale Bosniei, care găzduiește unul dintre cele mai mari mistere ale timpurilor moderne , piramidele sale.

Vizitează cele nouă piramide care s-au format în vale, dar originea lor este o mare necunoscută pentru mulți istorici.

Descoperiți aceste clădiri fascinante și care sunt principalele teorii, un loc cu o magie unică, lăsați-vă surprinși de ele!

Turul pentru a le cunoaște pe toate cu calm este de minim 4 ore, piramida sa către Soare este mai mare decât piramida populară a lui Kobs.

Moscheea Gazi-Husrev Bey

Mezquita-Gazi-Husrev-Bey

În orașul vechi din Sarajevo, lăcașul de cult prin excelență al musulmanilor, construit în 1531.

Unul dintre cele mai frumoase și mai reprezentative locuri ale arhitecturii otomane, chiar dacă a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului. Această clădire este una dintre cele mai vizitate de turiști an de an.

Turnul cu ceas

Torre-del-reloj-Sarajevo

Chiar lângă moschee, acest turn mare, înalt de 30 de metri, este un ceas lunar curios.

Această clădire indică fazele lunii, marcând ora răsăritului și a apusului de soare în fiecare zi, permițându-le astfel musulmanilor să cunoască în orice moment orele de rugăciune. Un element important , nu puteți pleca fără să-l vedeți.

Catedrala Inimii lui Isus

Catedral-del-Corazon-de-Jesus

Cunoscută sub numele de Catedrala din Sarajevo, este cea mai mare catedrală din Bosnia și este cel mai mare centru de cult catolic, situat în Orașul Vechi.

Se remarcă prin clădirea sa impunătoare, care poate fi văzută din numeroase puncte din zona metropolitană, iar cele două turnuri paralele ale sale figurează pe stema națională.

În 1996, acest templu a fost vizitat de Papa Ioan Paul al II-lea după război, pentru a trimite un mesaj de pace locuitorilor săi, în onoarea sa, puteți vedea o statuie.

Cetatea Galbenă

Fuerte-Amarillo

Pentru a încheia ziua, vizitați acest loc fascinant, situat lângă Bascarsija, unul dintre cele mai renumite puncte de belvedere .

Aceasta, în special, este populară pentru că se află lângă cimitirul, care este mare și frapează prin albul său imaculat, din timpul Războiului din Balcani. Pentru a ajunge la ea, trebuie să urcați pe aleile sale abrupte și este o zonă foarte populară printre localnici datorită liniștii și priveliștilor frumoase. Bucurați-vă de un apus de soare magic, cu o priveliște panoramică fascinantă!

Ghidul orașului Sarajevo: Ziua 3

În cea de-a treia zi, trebuie să profitați la maximum de ultimele ore petrecute în Sarajevo, să descoperiți cele mai pure colțuri ale orașului și să vă familiarizați cu cultura sa.

Peșterile Bijambare

Începeți ziua mergând la aceste peșteri spectaculoase, pline de stalactite și stalagmite, care fac parte din Bijambare Natural Park , unul dintre cele mai importante locuri din regiune.

Pentru a merge în acest loc, trebuie să o faci în cadrul unei vizite sau excursii organizate, deoarece este un loc protejat, cel mai cunoscut dintre toate, cunoscut sub numele de Camera Muzicii, vă puteți imagina motivul pentru acest nume?

Recomand această excursie organizată la Peșterile Bijambare, în care sunt incluse transportul și ghidul pe toată durata turului. Turul durează 5 ore, astfel încât vă puteți petrece restul zilei descoperind orașul.

Piața Markele

Mercado-Markele

Continuați să vizitați piața Sarajevo , una dintre cele mai bune modalități de a cunoaște obiceiurile și obiceiurile localnicilor.

Plimbați-vă prin ea, bucurați-vă de mirosurile și culorile sale și vedeți la fața locului cele mai tipice produse ale gastronomiei din zonă.

Este locul perfect pentru a te implica pe deplin în viața orașului și, de ce nu, pentru a cumpăra un produs. De asemenea, este încărcat de istorie. În zona din spatele acestuia, puteți vedea una dintre bombele care au căzut în timpul unuia dintre războaie, reprezentată pe podea cu o culoare intensă.

Sinagoga Ashkenazi

Sinagoga-de-Ashkenazi

Este una dintre cele mai mari sinagogi din Europa , construită în 1902, se remarcă prin stilul său renascentist maur. Se află lângă Podul Latin, la sud de râu.

Este singura sinagogă din Sarajevo care funcționează și astăzi.

Vechea biserică ortodoxă

Antigua-Iglesia-Ortodoxa

Această frumoasă clădire este considerată un monument național al Republicii Bosnia și Herțegovina, datând din secolul al XVI-lea, construită pe fundațiile unei vechi biserici.

Cel mai important loc pentru locuitorii sârbi, își păstrează și astăzi atmosfera de cult și sala de rugăciuni. De asemenea, are o mică expoziție de artefacte antice, la doar câțiva metri de piața centrală.

Inat Kuca

Inat-Kuca

Pentru a încheia ziua, veniți să descoperiți această clădire, acum transformată în restaurant, cu o istorie curioasă în spate.

Este o casă originală otomană, veche de sute de ani , a aparținut unui om încăpățânat, casa se afla inițial pe locul unde se află actuala Primărie, de aici și cazul.

În timpul construcției acestuia, casa lui ar fi trebuit să fie distrusă, dar el a refuzat în totalitate despăgubirile oferite, singura înțelegere la care au ajuns a fost să mute piatră cu piatră prețioasa lui casă, construită acum pe cealaltă parte a râului.

În prezent, este un restaurant care păstrează esența casei, cu mobilier tradițional, balcoane interioare și fotografii vechi, iar mâncarea este rafinată. Vreți să încercați?

Cele mai vizualizate pagini