Seul în 3 zile Ghid turistic Seul

Capitala Coreei de Sud, Seul este cel mai faimos oraș al țării. Necunoscută pentru mulți călători și visată de cei mai mulți. Plină de palate, temple, monumente maiestuoase, unde se respiră un aer oriental fermecător, dar și o capitală modernă, cu zgârie-nori amețitori.

Seulul este perfect pentru a fi vizitat în doar câteva zile, în acest Ghid de călătorie Seoul în 3 zile veți descoperi cum să cunoașteți fiecare dintre colțurile sale uimitoare.

Seul-en-3-dias

Ce să vezi în Seoul în 3 zile

În ceea ce privește transportul, cea mai bună modalitate de a vă deplasa în oraș este metroul, o rețea mare de linii care leagă cele mai importante monumente din capitala coreeană.

Vă recomandăm să cumpărați un card Pass, cu care puteți economisi bani la călătorii.

Deși faimoasele și frumoasele palate ale orașului sunt aproape unele de altele, vă recomand să nu le vizitați pe toate în aceeași zi, pentru că s-ar putea să ajungeți cam saturați din cauza dimensiunilor mari. Nu vă veți bucura de detalii!

De aceea, pe acest traseu, le veți găsi în momente separate, deoarece numeroși experți recomandă că acesta este cel mai bun mod de a le vizita.

Acestea fiind spuse, sunteți gata să vă începeți itinerariul în Seul. Să începem!

Ghid turistic Seoul: Ziua 1

În prima zi veți începe să vizitați simbolurile Seoulului și să descoperiți unele dintre cele mai importante monumente ale orașului.

Palatul Gyeongbokgung

Palacio-Gyeongbokgung

Lângă Primărie se află palatul principal din timpul dinastiei Joseon , vechi de peste 600 de ani.

În acest loc magic, merită menționată cea mai faimoasă intrare a palatului, cunoscută sub numele de Poarta Gwanghwamun.

Plimbați-vă în jurul palatului, vizitând clădirile spectaculoase, reședința regelui, a familiei și a curții sale.

O plimbare printr-o epocă îndepărtată, unde încă se mai poate respira această esență unică în acest palat. Prețul pentru a intra în interior este de 3.000 de woni.

Primăria orașului Seul

Mergeți la Primăria orașului Seul, un loc impresionant în care puteți vedea armonia perfectă dintre vechi și nou.

Pe o parte se află Noua Primărie, o clădire de arhitectură modernistă care nu lasă indiferent niciun vizitator. Impresionant!

În interior se află o grădină suspendată de nouă etaje, cu o fațadă mare de sticlă, iar la ultimul etaj puteți urca la cafeneaua de la ultimul etaj pentru o priveliște deosebită. Accesul este gratuit.

Chiar vizavi se află vechea clădire, acum transformată în bibliotecă.

Seoul Plaza

Seoul-Plaza

De la primărie veți vedea o piață mare, ei bine, este centrul nervos al orașului .

Ceea ce este remarcabil la această piață sunt împrejurimile sale fascinante, o zonă în care se remarcă prin faptul că este înconjurată de zgârie-nori mari, priveliști spectaculoase ale Primăriei, de unde se pot admira fațadele diferite, una avangardistă și alta clasică.

Din față se poate vedea și poarta Palatului Deoksugung, un obiectiv de neratat!

Palatul Deoksugung

Palacio-Deoksugung

Una dintre principalele atracții turistice, este unul dintre cele mai populare palate din oraș , datorită faptului că este singurul situat lângă clădiri mari și moderne. Împrejurimile îl fac special!

Este un refugiu de liniște, se remarcă prin faptul că este unul dintre cele mai bine conservate, cu clădiri care te fac să uiți că te afli la câțiva metri de cea mai avangardistă parte a orașului.

Intrarea în interiorul palatului costă 1.000 de woni.

Schimbarea gărzii Seul

Cambio-de-guardia-Seul

În fața Palatului Deoksugung , are loc schimbarea gărzii, un adevărat spectacol care primește zilnic sute de turiști care doresc să se bucure de el.

Îl puteți urmări gratuit, deoarece are loc în Piața Seul, chiar la intrarea în palat.

Are loc de trei ori pe zi, un eveniment excelent pentru a descoperi cultura regală a vechiului regat Joseon.

Programul este la orele 11:00, 14:00 și 15:30 și durează o jumătate de oră.

Ghid turistic Seoul: Ziua 2

A doua zi este în continuare o zi de vizitat, Seulul are încă numeroase locuri de vizitat pentru orice tur de oraș.

Bukchon Hanok Village

Bukchon-Hanok-Village

Începeți ziua vizitând o zonă rezidențială plină de case vechi, un loc care păstrează esența orașului.

Este perfect pentru a te plimba și a te bucura de priveliști departe de zgârie-norii mari din partea modernă a capitalei.

Acest mic sat legat de oraș și aproape de Palatul Gyeongbokgung este ideal pentru a cunoaște o altă latură a Seulului, o minune care nu trebuie ratată.

Altarul Jongmyo

Santuario-Jongmyo

Este una dintre bijuteriile Seulului , un simbol de mare importanță în oraș, deoarece este cel mai special și sacru loc de cult al Dinastiei Joseon.

Este un templu confucianist, spre deosebire de cea mai mare parte a orașului, care este budist. În el sunt păstrate tăblițele sau pietrele funerare ale regilor dinastiei, motiv pentru care este cunoscut sub numele de Sanctuarul de venerare a regilor.

Taxa de intrare este de 1.000 de woni, care include un tur cu ghid. Un loc ideal pentru a înțelege cultura coreeană și tradițiile sale ancestrale.

Piața Gwangjang

Palacio-Deoksugung

Vizitați cea mai tradițională piață din Seul , este un loc pitoresc și una dintre puținele rămase în oraș care încă își păstrează esența.

Puteți găsi mâncare tradițională de toate felurile și tarabe unde puteți mânca la un preț foarte mic.

Dar asta nu e tot! Puteți găsi chiar și magazine de Hanbok, costumul tradițional coreean, magazine de croitorie și bazaruri uimitoare.

Palatul Changgyeonggung

Changgyeonggung

Vizitați unul dintre palatele celor 5 dinastii, acesta a fost declarat patrimoniu mondial , construit în 1104.

Cel mai remarcabil lucru la acest palat este armonia sa perfectă cu natura, integrând arhitectura sa la perfecție, precum și marea sa poartă principală, podul de piatră și sălile sale regale. Este imposibil să nu te îndrăgostești de frumoasele sale grădini!

Insa-dong

Insa-dong

Este unul dintre cele mai vizitate locuri din oraș , o mare zonă comercială cu străduțe înguste și fascinante care creează un labirint unic.

Este un loc oarecum copleșitor, indiferent de ora la care te duci, este mereu plin de oameni, atât turiști, cât și coreeni.

Puteți găsi arcade de cumpărături, standuri de ceai și mâncare, restaurante și o varietate de locuri de divertisment - bucurați-vă de agitația din Seul, un loc perfect pentru a încheia ziua!

Ghid turistic Seoul: Ziua 3

Ultima zi este dedicată exploatării la maximum a ceea ce a mai rămas de văzut în oraș, a locurilor fascinante pe care încă nu le-ați descoperit.

N Seoul Tower

Torre-N-Seul

Începeți ziua vizitând unul dintre simbolurile orașului, o necesitate în orice tur al orașului, una dintre cele mai mari icoane, o necesitate pe orizontul Seulului .

Mai presus de orice atracție turistică, este cel mai vizitat loc din oraș, remarcându-se prin designul său avangardist și prin înălțimea sa mare.

Nu puteți pleca fără să urcați pe puntea de observație, de unde puteți admira cele mai bune panorame ale capitalei coreene, iar la primele ore ale dimineții jocul de culori este minunat. Prețul este de 10.000 de woni. Seul la picioarele tale!

Templul Jogyesa

Templo-Jogyesa

Cel mai frumos templu din oraș! Este nucleul budismului Zen din Coreea, iar altarul său este cel mai sacru pentru budiștii coreeni.

Cunoscut pentru culorile sale luminoase și vesele, în ciuda dimensiunilor sale mici, este unul dintre cele mai vizitate locuri din an de către turiști și localnici deopotrivă. Deschis publicului 24 de ore pe zi și, prin urmare, gratuit.

Muzeul Național de Istorie Contemporană Coreeană

La câțiva metri de templu se află acest muzeu interesant, primul muzeu din țară unde puteți găsi informații și fapte despre istoria Coreei din secolul al XIX-lea până în prezent .

În cadrul acestuia, puteți găsi diferite încăperi separate în funcție de perioada istorică, turul este amuzant și distractiv, dar și interesant, fiind un muzeu unic în țară.

Intrarea este gratuită și este deschisă în fiecare zi a săptămânii, cu excepția zilei de luni.

Muzeul de Artă Kansong

Este un muzeu interesant unde puteți găsi mai multe colecții și expoziții de comori autentice colectate de maestrul Jung Hyung-pil, unele dintre ele declarate comori naționale .

Este singurul muzeu în care puteți găsi piese artistice din antichitate, considerat un loc de vizitat obligatoriu pentru a cunoaște arta din Seul, intrarea este gratuită.

Cheonggyecheon Stream Walk

Cheonggyecheon

Este un loc perfect pentru o plimbare, locul preferat al turiștilor și al coreenilor pentru a-și încheia ziua.

Se remarcă prin decorul său luminos, care îi conferă un aspect romantic, precum și prin binecunoscutul pod Sindap Cheol Gyo, un traseu de plimbări pe ambele părți ale pârâului care îl fac locul ideal pentru a te bucura de ultimele ore în oraș cu o liniște caracteristică.

Sfaturi pentru a călători în Seul

Pentru a vizita Coreea de Sud trebuie să îndepliniți o serie de cerințe în ceea ce privește documentația .

Sunt suficiente o carte de identitate și un pașaport valabile, nu este necesară o viză.

Moneda folosită în Coreea de Sud este won-ul coreean, vă recomand să schimbați moneda odată ajunși în țară, comisioanele nu sunt atât de mari.

În plus, aveți întotdeauna asupra dumneavoastră bani lichizi, deși în unele unități sunt permise cardurile de credit.

Limba oficială este coreeana , engleza este o limbă internațională, dar nu este vorbită în majoritatea locurilor din oraș, așa că țineți cont de acest lucru pentru a avea câteva cuvinte de bază scrise.

Cele mai vizualizate pagini