Sevilla în 3 zile GHID DE VIAȚĂ 10 Pentru o escapadă spre Sevilla

Sevilla, capitala exotică a Andaluziei, situată în sudul extrem al Peninsulei Iberice. Unul dintre orașele a căror arhitectură reflectă schimbările culturale ale regatelor hispano-arabe. Locul de origine al poetului Antonio Machado și al culturii flamande.

sevilla-en-tres-dias

Călătoresc la Sevilla în 3 zile, este posibil?

Răspunsul este da, cu multe Olés! Să trăiești Sevilia în 3 zile și să fii înconjurat de un oraș multicultural este un lux pe care trebuie să ți-l iei în viață. Și cu ajutorul acestui mic, dar minunat ghid, escapada ta la Sevilla va fi mai mult decât un 10.

Câteva sfaturi pentru a vă deplasa în Sevilla în 3 zile

Cel mai important lucru pe care vi-l putem spune este că, pentru principalele atracții turistice, trebuie să mergeți devreme sau să profitați de orele de prânz. Cozile sunt de obicei foarte lungi. De asemenea, ar trebui să vă planificați să vă cumpărați biletele cu cât mai mult timp înainte. În cele din urmă, este recomandabil să cumpărați ghiduri audio sau un ghid specializat pentru a profita la maximum de istoria Sevillei.

Dacă urmați sfatul nostru, o opțiune foarte bună este să cumpărați SEVILLA CITY PASS , care include intrarea fără coadă la impresionantul Alcazar. O croazieră pe râul Guadalquivir (de asemenea, fără coadă), 20% reducere pentru principalele atracții și excursii, inclusiv tapas și tururi cu bicicleta, spectacole de flamenco (Tablao Flamenco Los Gallos) și multe altele! Fără limită de 24h sau 48 h. Bucurați-vă de Sevilia în ritmul dumneavoastră!

Transport privat până la hotel. Și pentru mine cel mai important, dacă nu avem timp. Bilet de 24 de ore pentru autobuzul turistic, care face un tur al principalelor puncte de interes (aproape toate din acest ghid al orașului Sevilia) și vă permite să coborâți și să vizitați monumentul, să vă urcați din nou și să continuați vizita. Tu decizi care va fi următoarea oprire.

Prețul unui Sevilla City Pass este de 71 € pentru un adult. Aici puteți cumpăra online Sevilla City Pass.

Ce să vezi în Sevilia în 3 zile

Începem ghidul cu un super sfat... ei bine, mai mult decât un bacșiș, ar putea fi considerat un CADOU pentru că.... Ce-ai zice să-ți începi călătoria cu un TUR GRATUIT prin centrul orașului Sevilla? Cu siguranță mare! Ei bine, iată, un TUR complet GRATUIT pentru a cunoaște centrul orașului timp de 2:15 ore. Ghidul este un expert în istoria orașului și vă va povesti anecdote și informații greu de aflat pe cont propriu.
Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la TURUL GRATUIT prin centrul orașului Sevilla aici. Odată ce ați făcut acest lucru, veți vedea o mare parte din centrul istoric și veți fi gata să continuați cu ghidul nostru.

Sevilla este exotică și plină de energie, doar plimbându-te prin Triana, plimbându-te pe străzile înguste ale cartierului Santa Cruz sau contemplând parcul Maria Luisa. Acestea sunt câteva dintre locurile în care vă invităm să descoperiți Sevilla în 3 zile.

Sevilla în 3 zile: Ziua 1

Real Alcázar din Sevilla
Martor al istoriei Sevillei, reședința regelui și casa familiei Martell din Game of Thrones, Real Alcázar este unul dintre cele mai vechi palate din lume aflate în uz. Un palat care a fost influențat de diferitele civilizații care au trecut pe aceste meleaguri de la sfârșitul secolului al IX-lea. Interiorul clădirii are numeroase încăperi în jurul a două curți. În grădinile sale se pot vedea elemente arabe și renascentiste.

sevilla-182833_1280

Taxa de intrare este de 9,50 €, iar programul de funcționare este de la 9.00 la 19.00, cu ore de închidere mai scurte iarna.

alcazar-jardin

Barrio Santa Cruz
Căsătorie a unui magnetism inegalabil și a scriitorilor din întreaga lume, cartierul arată o Sevilla diferită: curți pline de flori, străzi sinuoase și o atmosferă încântătoare plină de mituri urbane. Aici puteți vedea: El callejón del Agua , un canal vechi de 140 de metri lungime, prin care circulă apa. În zilele noastre, are grădini și este un loc magic de văzut. La capătul acestei alei se află grădinile Murillo , care au o compoziție bazată pe trasee grilă formate din garduri vii și pavaje.

Plaza de Santa Cruz , unde se afla o biserică în ruine care a fost demolată de francezi. Aici se aflau rămășițele pictorului Murillo din secolul al XVII-lea. Astăzi există o placă comemorativă.

În cele din urmă, patio de banderas , o curte înconjurată de zidurile Alcázar . În ea se află aleea Vechiului Cartier Evreiesc și duce la Callejon de Agua.

Archivo de Indias
Clădirea a fost construită la ordinul lui Filip al II-lea între 1584 și 1598. Are o dispunere ciudată, cu două etaje și este de formă pătrată, pe un podium. În interior, are o curte centrală din piatră, cu un design unic. Clădirea conține, printre altele, documente legate de descoperirea Americii.

La Giralda și Catedrala din Sevilla
Încheiem ziua 1 cu cel mai ușor de recunoscut monument din Sevilla: La Giralda , clopotnița Catedralei din Sevilla, care are o înălțime de 101 metri, iar cele două treimi inferioare ale turnului corespund minaretului vechii moschei din secolul al XII-lea. Treimea superioară este o construcție suprapusă care a fost construită ani mai târziu, în epoca creștină, pentru a adăposti clopotele. Iar vârful său este încoronat de o statuie pe un jar, numită Giraldillo

la-giralda

Catedrala Santa María de la Sede de Sevilla , sau mai bine cunoscută sub numele de Catedrala din Sevilla, este o catedrală gotică ce datează din 1401. A fost construită pe rămășițele vechii moschei care se afla cândva pe locul respectiv. Prin dimensiunile sale, este cea mai mare catedrală catolică din lume și al treilea cel mai mare templu creștin, după Catedrala Sfântul Petru din Roma și Catedrala Sfântul Paul din Londra. Clădirea are tavane boltite și numeroase uși care duc spre interiorul bisericii. Fiecare dintre ele merită să fie admirată, cele mai importante fiind Poarta Adormirii Maicii Domnului și Poarta Sfântului Mihail. În interior puteți găsi mormântul lui Cristofor Columb. De o parte și de alta a catedralei se află Patio de los Naranjos , rezultat al moștenirii Seviliei maure.

giralda-sevilla

Giralda și Catedrala, împreună cu Alcazarul și Arhiva Indiilor, au fost declarate situri ale Patrimoniului Mondial. Taxa de intrare este de 9 €.

Plaza de la Encarnación: Las Setas

Un monument controversat și costisitor care a fost inaugurat în 2011. Este un punct de vedere foarte atrăgător și ideal pentru fotografie. Cu un stil contemporan foarte original, în care se remarcă două coloane mari. Ciupercile măsoară 150 x 70 de metri și au o înălțime de 26 de metri. Arhitectul care s-a ocupat de proiectare a fost germanul Jürgen Mayer.

las-setas-sevilla

Astăzi a devenit una dintre cele mai animate zone sociale, culturale și de agrement ale orașului. O vizită obligatorie.

Sevilla în 3 zile: Ziua 2

Casa de Pilatos
Una dintre cele mai vizitate clădiri antice din Sevilla și un exemplu clar de design local, fiind o copie a pretoriului lui Ponțiu Pilat. În interior, veți găsi o colecție impresionantă de picturi din secolele XIV-XIX, inclusiv o pictură a lui Goya care înfățișează târârea taurului.

Casa este deschisă între orele 9.00 și 19.00, cu ore de închidere mai scurte din noiembrie până în martie. Costul pentru a vedea casa este de 10 euro.

Real Fábrica de Tabacos
Clădire impunătoare, recunoscută ca bun de interes cultural, în care o fostă fabrică de tutun a funcționat până la mijlocul secolului al XX-lea. În prezent, este folosit ca sediu al Rectoratului din Sevilla.

Intrarea este gratuită, iar în interior puteți vedea pânze care înfățișează agitația de la locul de muncă și sarcinile pe care le îndeplineau muncitorii.

Torre de Oro
Pe malul râului Guadalquivir se află Torre de Oro (Turnul de Aur). Construită în 1220 și acoperită cu dale de aur la acea vreme. Turnul găzduiește Muzeul Naval.

Torre-de-oro

Palacio de San Telmo
Situat lângă râul Guadalquivir, acest palat impunător este, de asemenea, un exemplu clar de artă barocă sevilliană. În interiorul său se remarcă câteva săli, impunându-se scara

Intrarea în Palat este liberă, iar vizitarea acestuia se face cu rezervare prealabilă doar în zilele de joi, sâmbătă și duminică.

Parcul Maria Luisa
Cunoscut ca fiind plămânul Sevillei, parcul este plin de verdeață și găzduiește piețe din Spania și America. Acolo puteți închiria o bicicletă și să vă plimbați prin parc și să ajungeți la sensul giratoriu Bécquer, fără îndoială cel mai romantic loc. Acolo veți vedea reprezentarea romantismului prin intermediul a trei femei: dragostea trecătoare, dragostea posedată și dragostea pierdută. În spatele lor putem vedea un bărbat care se zbate în durere și pe Cupidon, simbolizând dragostea rănită și dragostea care doare.

parque-maria-luisa

Plaza de España
Plaza de España , o încântare pentru ochi, este o construcție din 1929. O clădire semicirculară și un lac în față, unde puteți face o plimbare cu barca. A fost decorul unor superproducții majore, cum ar fi Star Wars: Atacul clonelor și nu puteți rata această minune!

Plaza de America puteți vedea trei clădiri, dintre care una este Muzeul Arheologic din Sevilla, în interiorul căreia puteți vedea piese care variază de la paleolitic la romanic.

plza-de-espana

Ce zici de un plan pentru diseară?

O plimbare nocturnă prin cartierul evreiesc din centrul orașului Sevilla este un plan foarte cool. Este unul dintre cele mai fermecătoare și romantice locuri din Spania, unde veți auzi doar sunetul fântânilor și parfumul copacilor.

Sevilla în 3 zile: Ziua 3

Cartierul Triana și istoria Spaniei.

'Inima care merge la Triana nu se va mai întoarce niciodată', spune Miguel Bosé și nu-ți poți imagina cât de corecte sunt cuvintele sale. Cartierul Triana este unul dintre cele mai pline de personalitate din întreaga Sevilă, fiind casa unor mari artiști, precum Isabel Pantoja.

Triana a fost unul dintre punctele centrale ale istoriei negrilor din Spania, deoarece Castillo de San Jorge, o fortificație vizigotă, a fost sediul Sfintei Inchiziții spaniole din 1481. Miturile urbane povestesc că, în liniștea nopții, lanțurile se târăsc pe sub pământ cu un zgomot neîncetat. Zgâlțâiturii i se alătură sunetul de bătaie în perete. Secole mai târziu, castelul a fost demolat pentru a mări Plaza del Altozano și pentru a crea piața Mercadillo de la Triana , unde se pot cumpăra tot felul de lucruri.

guadalquivir

De asemenea, vă puteți plimba prin Callejón de la Santa Inquisición , unde puteți vedea despre ce este vorba.
Triana este, de asemenea, cartierul olarilor, vă puteți opri în oricare dintre ateliere și puteți cumpăra câteva piese pentru a vă decora casa.

Podul Isabel al II-lea
Sevilla are un număr impresionant de poduri, dar, fără îndoială, cel mai important și istoric este Podul Isabel al II-lea. Acesta a fost declarat monument istoric național. Inspirat de podul carusel de pe râul Sena, este o construcție din fier și piatră, fiind primul pod din Spania care nu folosește lemn.

puente-isabel-ii

Capela San José
O capelă frumoasă care îmbină arta modernă și cea veche, cunoscută pentru picturile sale flamande.

Palacio de las Dueñas
Cunoscută și ca fiind curtea copilăriei scriitorului Antonio Machado și deținută în prezent de ducele de Alba. Palacio de las Dueñas este o clădire în stil gotic Mudejar pe care trebuie să o admirați cu ochii voștri.

Palacio de Lebrija
Un palat istoric care datează din secolul al XV-lea și despre care se spune că, după cum spune povestea, contesa de Lebrija era o colecționară pasionată de obiecte antice cu valoare arheologică. Atât de mult încât aceste obiecte sunt prețuite și astăzi, inclusiv mozaicurile romane din secolele al II-lea și al III-lea ale palatului.

Palacio_Lebrija_Sevilla

Puerta de la Macarena și Bazilica
Bazilica impunătoare este un templu de construcție neobarocă datând din 1936-1946, în interiorul căreia se află Fecioara La Esperanza de la Macarena. Sfântul patron al cartierului Macarena din Sevilia. În fața bazilicii se află Puerta de la Macarena, care, împreună cu Puerta de Córdoba și Postigo del Aceite, sunt singurele trei intrări care mai pot fi văzute și astăzi de pe zidurile Sevillei.

virgin-258230_1280

Nu puteți pleca din Sevilla fără să vizitați Muzeul Flamenco

Sunteți gata să descoperiți lumea magică a flamenco-ului? Olé!

Situat în cel mai înalt punct al orașului Sevilla, la intersecția străzilor pe care a fost fondat orașul însuși. Muzeul este un loc de referință pentru a vedea Flamenco-ul autentic, în plus, se află sub mâna artistică a Cristina Hoyos . Fără îndoială, ar trebui să vizitați acest loc.

Sevilla în 3 zile Ați fost impresionați?

Fără îndoială, pentru a cunoaște în profunzime orice oraș ai nevoie de mult timp, cu atât mai mult dacă vorbim despre unul atât de exotic precum Sevilla. Dar cu punctele pe care le-am marcat în acest ghid, veți părăsi orașul bătând din picioare ca un adevărat andaluz.

Sevilla în 3 zile PDF

Descărcați ghidul în format PDF pentru a-l avea la îndemână pe tot parcursul călătoriei dumneavoastră!

Utilizatorii care au vizionat ghidul Seville în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini