Shanghai în 3 zile Ghid complet cu listă turistică gratuită de Shanghai

A vorbi despre Shanghai înseamnă a vorbi despre cel mai modern și cosmopolit oraș din China, cu un contrast pronunțat între tradițional și antic, un loc special și vibrant, cu milioane de turiști în fiecare an. O destinație cu adevărat spectaculoasă pentru a vedea cum tradițiile și culturile străvechi coexistă cu cele mai avangardiste tehnologii și progrese.

shanghai-en-3-dias

Ce să vezi în Shanghai în 3 zile

Este un oraș minunat de văzut în aproximativ 3 zile. Așadar, ghidul nostru de 3 zile în Shanghai vă va arăta cum să profitați la maximum de șederea dumneavoastră.
Un alt punct pozitiv este faptul că legăturile sunt excelente, conectând între ele cele mai importante locuri, unde punctualitatea este esențială.

FREETOUR Cadou pentru Shanghai: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai bine zis un CADOU, un tur gratuit al orașului Shanghai de mâna unui expert local și în limba spaniolă. Complet gratuit. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă turul GRATUIT al Shanghaiului aici.

Tur gratuit al orașului Shanghai

Mai jos veți găsi o listă cu diferite tururi gratuite pe care le puteți face în Shanghai, le puteți alege pe cele care vă plac cel mai mult sau pe cele care se potrivesc cu datele dumneavoastră de călătorie.

Ghid turistic Shanghai: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii celei mai tradiționale zone a orașului Shanghai, vizitând cele mai istorice părți și monumente ale orașului. Străzi frumoase, temple uimitoare, clădiri coloniale și grădini care uimesc orice vizitator. Mergem?

Grădina Yuyuan

Jardin-Yuyuan

Începeți ziua în forță, vizitând unul dintre cele mai esențiale locuri din oraș , Grădina Yuyuan, construită în secolul al XVI-lea.

Proiectată și realizată de un oficial care dorea să creeze o grădină și o zonă de odihnă pentru părinții săi, este o copie exactă a grădinilor imperiale. Curios!

O mare zonă verde în mijlocul marelui oraș Shanghai, un refugiu de pace în mijlocul agitației orașului, deși veți găsi o mulțime de turiști.

Puteți vizita Sala Sansui, Sala Cuixiu, Marea Stâncă sau cea mai populară parte, Stânca de jad.

Taxa de intrare este de 40 CNY.

Bazarul Yuyuan

Bazar-Yuyuan

În vecinătatea și în jurul grădinii populare se află acest bazar fermecător, cunoscut și vizitat de mii de oameni pe zi, un must-see în orice tur al Shanghaiului .

Negocierea este fundamentală în oraș, așa că nu uitați să o aplicați dacă vreți să cumpărați ceva de la micile sale tarabe, unde veți găsi bijuterii, alimente și obiecte de artizanat de tot felul. Nu veți putea rezista!

Templul Jade Buddha

Templo-del-Buda-de-Jade

Una dintre puținele mănăstiri budiste active din Shanghai, este unul dintre cele mai faimoase temple din oraș , construit în 1928.

Cel mai caracteristic element și adevărata bijuterie a templului este un Buddha din jad pur, unul dintre cele cinci Buddha trimise înapoi în China de călugărul Hui Gen la sfârșitul secolului XX.

Este o oprire populară pentru autobuzele de turism, așa că fiți pregătiți pentru aglomerație.

Vizitați Sala Regilor Cerești, Marea Sală a Gemenilor, cel mai important loc din templu, deoarece este locul unde credincioșii se roagă la Buddha din trecut, prezent și viitor.

Taxa de intrare este de 30 CNY de persoană.

Muzeul din Shanghai

Museo-de-Shanghai

Situat în populara Piață a Poporului, Muzeul din Shanghai este un loc de vizitat neapărat atunci când vizitați orașul.

Locul perfect pentru a învăța despre istoria, cultura și arta acestui mare oraș chinezesc , un tur complet din epoca de piatră până în prezent.

În interior, adăpostește mii de obiecte din bronz, precum și numeroase opere de artă, într-o clădire cu o arhitectură circulară caracteristică.

Bund

Bund

Descoperiți cea mai emblematică zonă din Shanghai . Această zonă găzduiește numeroase clădiri din epoca colonială, invitându-i pe vizitatori să se piardă în toate colțurile și străzile sale, plimbându-se pe malul râului Huangpu.

De aici puteți obține cele mai bune vederi panoramice ale districtului financiar Pudong, o parte esențială a orașului, cunoscut sub numele de districtul zgârie-norilor.

Noaptea este un spectacol de lumini și atmosferă, perfect pentru a încheia ziua!

Ghid turistic Shanghai: Ziua 2

A doua zi este un tur al cartierului de afaceri Pudong, cunoscut ca și cartierul financiar, renumit pentru aspectul său futurist. Cea mai cosmopolită față a țării!

Turul districtului financiar Lujiazui

Paseo-zona-financiera-Lujiazui

Începeți ziua vizitând una dintre cele mai faimoase zone nu doar din oraș, ci și din țară, datorită faptului că este cea mai modernă parte a tuturor .

Să-ți începi ziua aici este minunat să vezi cum muncitorii din oraș merg la serviciu în costumele lor, agitația localnicilor, cu agitația caracteristică zonei.

Faceți un tur al celor mai importanți și mai atrăgători zgârie-nori din zonă, cum ar fi Turnul Jin Mao și Perla Orientului.

Puntea de observație a World Financial Center

Mirador-World-Financial-Center

Unul dintre cei mai mari zgârie-nori din lume , cu o înălțime de aproape 500 de metri!

Numeroase punți de observație, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din oraș și numeroase baruri și restaurante, precum și birouri.

La etajul 94 există un magazin de suveniruri și un bar panoramic, la 423 de metri deasupra solului, iar la etajul 97 există o altă punte de observare deschisă, dacă vremea permite, la 439 de metri înălțime.

În cele din urmă, la etajul 100 se află puntea principală de observare, care oferă cele mai bune priveliști panoramice asupra Shanghaiului.

Prețul este diferit în funcție de etajul pe care doriți să îl vizitați, prețul combinat pentru toate este de 180¥ și merită cu siguranță.

Lujiazui Central Greenland

Lujiazui-Central-Greenland

Între zgârie-norii din Pudong și modernitatea care curge la tot pasul, veți găsi acest parc modern din districtul financiar , un loc ideal pentru a vă bucura de o plimbare liniștită și relaxantă.

Sculpturile, monumentele și, mai presus de toate, priveliștea din apropiere a blocurilor mari de beton ale zgârie-norilor din apropiere conferă acestui parc frumos o atmosferă unică.

Turnul TV, Perla Orientului

Torre-de-la-Television-Perla-de-Oriente

Un alt punct de belvedere de neratat! Este simbolul al orașului, cel mai emblematic și fotografiat, în parte, datorită designului său original, esențial în orizontul Shanghaiului.

Este renumit pentru punctele sale de vedere la 360º, în interior are două etaje panoramice, cel inferior cu o podea de sticlă, amețitoare chiar și pentru cei mai curajoși, de 263 de metri înălțime!

În interiorul sferei veți găsi câteva atracții de bâlci, chiar și un mic roller coaster, și chiar și un interesant Muzeu de Istorie din Shanghai!

Biletul combinat costă 260¥ și include o vizită la sfera superioară, la muzeul de istorie și o plimbare pe râul Huangpu.

Tunelul de vizionare Bund

Shanghai nu încetează să uimească, de exemplu, cu această atracție turistică populară , un tunel pe sub râul Huangpu care leagă zona Pudong de Bund. Fascinant!

Este unul dintre acele locuri tipice pe care toți locuitorii chinezi le iubesc, dar un pic ciudat pentru turiști, deoarece nu este un punct de belvedere prea mare.

În timpul călătoriei subterane vă veți bucura de luminile colorate ale neonului care se aprind și se sting, precum și de zgomotele stridente. Prețul este de 50¥!

Ghid turistic Shanghai: Ziua 3

A treia și ultima zi este dedicată părților din oraș pe care încă le mai ai de descoperit și pe care nu poți pleca fără să le vizitezi, de la unul dintre cele mai vechi cartiere care încă mai au casele vechi până la un muzeu în care poți învăța despre evoluția Shanghaiului.

Xintiandi

Xintiandi

Începeți dimineața vizitând frumosul cartier Xintiandi, popular pentru casele sale vechi și fermecătoare , în prezent, acestea își păstrează arhitectura, dar sunt folosite pentru a găzdui magazine, restaurante și cafenele cu un farmec unic.

Este o zonă frecventată de turiști, dar acest lucru nu diminuează din farmecul

frumoasei sale străduțe înguste.

Centrul de planificare urbană din Shanghai

Centro-de-Planificacion-Urbana-de-Shangai

Acest loc este perfect pentru a învăța despre evoluția orașului de-a lungul anilor .

Prin intermediul filmelor video, al fotografiilor cu orașul nou și cel vechi și al machetelor distribuite în diferite încăperi, pentru a arăta vizitatorilor un tur al ceea ce a fost și este orașul Shanghai. Intrarea costă 30¥ de persoană.

Muzeul de Știință și Tehnologie din Shanghai

Museo-de-la-Ciencia-y-Tecnologia-de-Shangai

Acest muzeu interesant este situat în zona Century Square și are un număr mare de exponate interactive , inclusiv experimente și spectacole de fizică. Super distractiv!

Este împărțită în Lumea roboților, unde poți interacționa cu ei, jucând tic-tac-toe sau pozând pentru un portret și în sălile de cercetare spațială, unde poți face experimente legate de spațiu.

Prețul este de 60¥ de persoană, o vizită de neuitat.

Turnul Jin Mao

Torre-Jin-Mao

Pentru a încheia ziua, vă recomand să urcați pe cel mai înalt turn din Shanghai , cunoscutul Turn Jin Mao, popular pentru forma sa, care amintește de un trunchi de bambus.

La etajul 88, la o înălțime de 340 de metri, vă puteți bucura de unul dintre cele mai faimoase puncte de belvedere din oraș, oferind vederi panoramice deosebite și fascinante. Taxa de intrare pentru a urca este de 120¥ de persoană. Ce mod mai bun de a-ți lua la revedere decât cu Shanghai la picioare?

Trenul cu levitație magnetică

Tren-Maglev

Ca ultimă experiență în oraș, vă recomand să încercați singurul tren cu levitație magnetică din lume , care atinge o viteză maximă de 431 de kilometri pe oră.

Este o experiență deosebită și diferită de care vă veți putea bucura doar în Shanghai, așa că vă recomand să faceți călătoria din oraș spre aeroport cu acest tren de mare viteză.

Călătoria de 30 de kilometri între oraș și aeroport poate fi făcută în doar 7 minute, o experiență futuristă demnă de Shanghai!

Sfaturi pentru un tur de 3 zile în Shanghai

Este important ca înainte de a călători, să cunoașteți câteva sfaturi utile înainte de a începe turul acestui oraș fascinant.

Pentru a călători în China este necesar să obțineți o viză, nu este un proces complicat, dar trebuie să știți că trebuie să faceți acest lucru din timp și că costă bani.

Pentru a-l solicita aveți nevoie de următoarele documente: pașaportul electronic cu o valabilitate mai mare de 6 luni, formularul completat, fotografie tip pașaport. Se estimează că va costa 65 de euro.

Moneda oficială în China este yuanul, vă recomand să vă aduceți numerar, deoarece, deși sunt acceptate plățile cu cardul, în multe unități se poate plăti doar în numerar. Sunteți gata să descoperiți Shanghai?

Cele mai vizualizate pagini