Sicilia în 3 zile Ghid turistic complet Cunoașteți Sicilia în trei zile!

Sicilia este o mică regiune italiană, care, în ciuda dimensiunilor sale reduse, are o mulțime de atracții pentru toți vizitatorii săi. Sudul Italiei este una dintre cele mai populare zone ale Italiei pentru turiști, datorită siturilor arheologice fascinante, plajelor, culturii și gastronomiei sale.

Vă voi prezenta aici un itinerar perfect pentru Sicilia în 3 zile , astfel încât să nu ratați niciunul dintre cele mai spectaculoase colțuri ale sale. Începem?

sicilia-en-3-dias

Ce să vezi în Sicilia în 3 zile

Această insulă oferă un număr mare de mijloace de transport pentru a vă facilita șederea în marile orașe, precum și autobuze și trenuri pentru a lega diferitele destinații.

Deși recomand închirierea de mașini în Sicilia , cel mai bun mod de a vă deplasa datorită libertății pe care v-o oferă, evitând astfel călătoriile lungi ale transportului public.

Dacă vă decideți să închiriați o mașină, vă avertizăm că șofatul pe drumurile siciliene este un pic haotic, dar nu vă faceți griji, vă veți obișnui cu el!

În acest itinerar prin Sicilia în 3 zile vă voi arăta cele mai fascinante peisaje, cele mai fermecătoare orașe și locurile pe care nu trebuie să le ratați. Haideți!

Ghid turistic pentru Sicilia: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii orașului Palermo, capitala Siciliei, un oraș cu o mare istorie și unul dintre cele mai vechi orașe de pe insulă.

FREETOUR Cadou pentru Palermo: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al orașului Palermo cu un expert local și în limba spaniolă. Începeți călătoria prin Sicilia din capitală și, cu acest tur pietonal gratuit, veți cunoaște trecutul și istoria măreață a orașului Palermo. Rezervați-vă aici turul GRATUIT al orașului Palermo.

Piața Vucciria din Palermo

Mercado-Vucciria-de-Palermo

Pentru a începe ziua vizitați piața preferată de turiști . Palermo este un oraș cunoscut pentru gastronomia sa rafinată și pentru piețele sale deosebite, așa că nu puteți pleca fără să o vizitați pe aceasta.

Vizitați dimineața devreme, vânzătorii își strigă cele mai bune mărfuri pentru cumpărători, caracatiță, pește spaniol, roșii, condimente, găsești tot ce vrei, bucură-te de amestecul plăcut de arome!

Catedrala din Palermo

Catedral-de-Palermo

Inițial o bazilică bizantină, a suferit numeroase modificări, ceea ce o face să fie un amestec de stiluri arhitecturale diferite , ceea ce o face și mai specială!

De la stilul arabo-normand la cel neoclasic și până la cel baroc, are un aspect unic.

Dacă exteriorul său este fascinant, interiorul este și mai fascinant. Nu ratați capelele sale, unele dintre ele decorate cu pietre prețioase, iar intrarea este gratuită.

Fontana Pretoria

Fontana-Pretoria

Situată în Piazza Pretoria, este cea mai curioasă și cea mai fotografiată fântână din Palermo , aflată inițial în Florența, ani mai târziu a fost mutată în oraș.

În timpul său, era cunoscută sub numele de 'fântâna rușinii', deoarece statuile sale sunt înfățișate goale, reprezentând animale mitologice, monștri și cele patru râuri ale orașului. O operă de artă!

Catatomb of the Capuchins

Catatumba-de-los-Capuchinos

Este un loc foarte vizitat de turiști, deși nu toți îndrăznesc, pentru că acest loc este cel mai macabru din Palermo .

Vrei să știi de ce? Sunt expuse 800 de cadavre de oameni în diferite grade de conservare.

Ele sunt chiar împărțite logic, separând femeile, copiii, bătrânii, preoții și chiar fecioarele.

Acest loc a stârnit întotdeauna o mare curiozitate printre intelectuali și scriitori, cum ar fi Alexandre Dumas.

Palatul Normand și Capela Palatină

Palacio-de-los-Normandos

Este cel mai important monument din Palermo , în interiorul său adăpostește o comoară a arhitecturii arabo-normande, fascinanta Capelă Palatină.

La exterior, aspectul său amintește de o fortificație, dar interiorul său are eleganța clasică a unui palat.

Considerată un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, capela sa se remarcă prin plafoanele din lemn sculptat și mozaicurile prețioase.

Ghid turistic pentru Sicilia: Ziua 2

În cea de-a doua zi vă veți bucura de unul dintre cele mai frumoase orașe din Sicilia, Cefalù, cunoscut pentru străzile sale înguste, monumentele fascinante și plajele sale.

Piazza Duomo

Piazza-Duomo-Cefalu

Acesta este centrul nervos al orașului Cefalù , unde veți găsi clădiri istorice de mare importanță.

Printre acestea, Primăria, vechea Mănăstire Santa Caterina, frumosul Palazzo Pirajno, Seminarul Vescovile, unul dintre cele mai vechi seminarii din Sicilia.

Vă recomand să vă așezați pe treptele Domului pentru a vă bucura de atmosferă și de mersul și venirea vizitatorilor, ce încântare!

Catedrala din Cefalù

Catedral-de-Cefalu

Simbolul prin excelență al orașului, este inima întregii rețele de străduțe înguste , punctul central din care pornește întregul centru istoric.

Amplasarea sa este minunată, pe de o parte marea, pe de altă parte o stâncă mare, este în stil bizantin, exteriorul său este simplu și fațada sa este umbrită.

Interiorul său contrastează cu exteriorul, deoarece este frumos decorat, unde se remarcă mozaicul lui Christ Pantocrator, cu culori vii. Declarat de UNESCO ca fiind un sit al Patrimoniului Mondial!

Lavatoio Medievale

Lavatoio-Medievale

Este unul dintre cele mai vizitate locuri din Cefalù , o atracție turistică foarte curioasă.

Aceasta este zona în care femeile din Cefalù coborau pentru a-și spăla hainele; scara curbată care duce la izvorul unde făceau acest lucru este încă în stare perfectă.

Astăzi, acest izvor încă mai există, precum și pietrele, fântânile și suporturile folosite pentru această sarcină, un loc cu cea mai pură esență a trecutului Cefalù!

Plaja din Cefalù

Playa-de-Cefalu

În apropiere de Lavator se află Porta Pescara, care oferă acces la mare și are o priveliște frumoasă. Este unul dintre locurile preferate de iubitorii de fotografie, de aici se pot face fotografii minunate.

Vă recomand să vă petreceți restul zilei pe faimoasa plajă Cefalù, una dintre cele mai populare plaje din Sicilia , cu plaje mari de nisip, ape calde turcoaz și numeroase servicii la dispoziție, cum ar fi închirierea de șezlonguri și baruri pe plajă.

Punctul de belvedere Rocca

Mirador-de-la-Rocca

Pentru a încheia ziua, vă recomand o drumeție de 30 de minute pe muntele care domină Cefalù.

Urcușul începe la Cuesta dei Saraceni, va trebui să traversați cele trei ziduri și, odată ajunși în vârf, veți găsi ruinele Templului Dianei, care datează din secolul al XI-lea î.Hr. De aici, vă veți bucura de cel mai bun apus de soare cu vederi panoramice ale acestui frumos oraș Cefalù la picioarele voastre!

Ghid turistic pentru Sicilia: Ziua 3

Ultima zi este dedicată vizitării orașului Messina, un oraș care a suferit mai multe cutremure, dar care și-a păstrat intactă arhitectura spectaculoasă, plus vizitarea orașului Sacova, orașul în care a fost filmat celebrul film 'Nașul' și a orașului Taormina.

Viale San Martino

Începeți ziua vizitând strada principală a orașului Messina , cea mai mare și mai măreață stradă din oraș.

Plimbați-vă liniștit pe ea, pe această stradă minunată veți găsi o mare varietate de magazine de toate felurile, numeroase baruri și cafenele care vă invită să vă așezați liniștit și să vă bucurați de atmosfera fantastică a locului.

Încearcă înghețata de la gelateria sa, este delicioasă!

Piazza Duomo

Piaza-Duomo-Messina

Aceasta este inima orașului Messina, o vizită esențială , unde veți găsi Catedrala din Messina, care are un amestec de stiluri arhitecturale, de la gotic la baroc și neogotic.

În interior puteți vizita Muzeul Comorii Domului, o minune autentică.

Piața se remarcă mai ales prin marele său ceas astronomic, integrat în clopotnița catedralei din Messina, fascinant!

În piață se află, de asemenea, Fântâna Orion, o operă de artă în care sunt reprezentate cele mai importante patru râuri pentru populația din regiune.

Savoca

Savoca

Mergeți în orașul Savoca, la 50 de minute de mers cu mașina de Messina, un oraș medieval pitoresc, situat deasupra nivelului mării, cu priveliști fascinante.

Cel mai remarcabil lucru despre acest loc este marea sa importanță în cinematografie .

A fost scena crimelor, a extorsiunilor și a legăturilor de familie haotice din populara filmare a filmului The Godfather,

Puteți să vă plimbați prin unele dintre scenele acestui film celebru, unele dintre decoruri rămânând exact identice cu cele din ficțiune, cum ar fi popularul Bar Vitelli și Biserica Sfântul Nicolae.

Plimbându-te pe străzile sale pietruite, te vei simți ca în interiorul filmului, dar, pe lângă faptul că este decorul acestui film popular, farmecul locului este unic, un loc plin de calm și frumusețe.

Taormina

Taormina-1

Încheiați ziua vizitând satul liniștit Taormina, unul dintre cele mai frumoase sate din zonă .

Plimbați-vă pe Corso Umberto, strada principală a orașului, plină de magazine și buticuri, Catedrala din Taormina, situată la capătul acestei străzi, este una dintre principalele atracții turistice ale orașului, fațada sa medievală și ușa barocă fac din ea o oprire esențială.

Vizitați Villa Comunale, o mare grădină publică plină de verdeață, urcați la punctul de belvedere din Piazza IX Aprile, cel mai bun punct de belvedere din oraș, cu vedere la Golful Taormina și la vulcanul Etna.

În final, vizitați Teatrul grec din Taormina, din secolul al III-lea î.Hr., perfect conservat, prețul vizitei este de 10€, dar este cel mai esențial, bijuteria arhitecturală a locului, iar priveliștea de aici este minunată. Bucurați-vă de apusul de soare pentru a vă lua rămas bun de la Sicilia!

Informații despre Sicilia

Pentru început, este important să știți ce documente sunt necesare pentru a călători în Sicilia , deoarece sunt esențiale pentru a putea intra în țară.
Deoarece Italia este membră a Uniunii Europene, pentru a călători în această regiune este necesar doar să aveți o carte de identitate valabilă . De asemenea, este recomandabil să aveți la dumneavoastră un pașaport valabil, deși nu este necesar, îl recomand, deoarece nu este niciodată de prisos în cazul unui incident.
Aici moneda folosită este euro , astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să schimbați moneda înainte de a călători în țară. Prețurile din oraș sunt foarte asemănătoare cu cele din Spania.
Limba vorbită este italiana, nu trebuie să vă faceți griji că nu o puteți vorbi, este foarte asemănătoare cu spaniola, ceea ce face ca localnicii să fie ușor de înțeles.

Cele mai vizualizate pagini