Ce să vezi în Sofia în 3 zile?

Sofia, capitala Bulgariei, surprinde pe oricine o vizitează, un loc încărcat de istorie, marcat de dominația otomană, o reflectare vie în monumentele, muzeele și cele mai importante locuri ale sale.

Să ne plimbăm pe străzile sale și să-i descoperim măreția este unul dintre marile must-do. Să începem să o descoperim?

sofia-en-3-dias

Ce să vezi în Sofia în 3 zile

Este un oraș ideal de vizitat în 3 zile, iar în acest ghid de 3 zile în Sofia vei descoperi care sunt destinațiile pe care nu trebuie să le ratezi, pentru a profita la maximum de sejurul tău, nu ai timp de pierdut.
Este ideală pentru a se plimba în jurul principalelor sale monumente, precum și pentru a beneficia de un transport public excelent pentru a ajunge în diferite zone ale orașului. De asemenea, vă va permite să vedeți orașul într-un mod calm și fără grabă.

FREETOUR Cadou pentru Sofia: Începeți escapada cu un cadou, sau mai bine zis un CADOU, un tur gratuit al centrului istoric al orașului cu un expert local și în limba spaniolă. Complet gratuit. Vă recomand să rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea. Rezervați-vă turul GRATUIT al Sofiei aici.

Ghid turistic Sofia: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii capitalei Bulgariei, a celor mai importante locuri și monumente emblematice. Începem!

Catedrala Alexander Nevsky

Catedral-de-Alexander-Nevski

Începeți prin a vizita emblema a orașului , o vizită la acest mare simbol al Sofiei este obligatorie.

O biserică ortodoxă din secolul al XIX-lea, cu un exterior maiestuos și elegant, care se remarcă, fără îndoială, prin cupolele sale aurii care strălucesc în lumina soarelui.

Deși interiorul său este mai puțin impresionant decât arhitectura sa, nu uitați să o vizitați, fiind decorată cu fresce frumoase și multiple icoane ortodoxe.

Intrarea este gratuită, dar pentru a face fotografii sau înregistrări video trebuie să plătiți, sunt stricți în această privință!

Biserica Sveti Georgi

Descoperiți mai târziu cea mai veche biserică din Bulgaria , construită în timpul Imperiului Roman.

Este un exemplu arhitectural perfect al grandorii imperiului, excelent conservat, o reflectare vie a trecutului orașului.

Frescele sale, deși deteriorate, sunt cele mai bune opere de artă creștină pe care le puteți găsi în centrul Sofiei.

Situat chiar în centru, dar cu o locație curioasă și ascunsă, deoarece se află în centrul unei curți de clădiri de stat, este dificil să dai peste el dacă nu-l cauți. Intrarea este gratuită!

Catedrala Sveta Nedelya

Catedral-de-Alexander-Nevski

Este considerată una dintre cele mai importante catedrale din Sofia , care provine din secolul al X-lea, dar a fost reconstruită de la zero în numeroase rânduri, astfel că nu are nimic de-a face cu originile sale.

Exteriorul său se remarcă prin măreția clădirii, de mari dimensiuni și datorită măreței sale cupole de un albastru turcoaz, înconjurată de mari ferestre arcuite. O operă de artă arhitecturală!

Accesul în interior este gratuit și se remarcă printr-un iconostas care datează din 1865.

Siturile Serdica

Catedral-de-Alexander-Nevski

Veniți să descoperiți rămășițele vechiului oraș roman Serdica , situat în centrul orașului, deși nu este cel mai uimitor, merită o vizită pentru a vedea un alt vestigiu al istoriei Sofiei.

Puteți găsi rămășițe arheologice ale drumurilor romane antice, clădiri și chiar bucăți de mozaicuri uimitoare. Intrarea este gratuită!

Muzeul Național de Arheologie

La câțiva metri distanță se află Muzeul de Arheologie din Sofia, unul dintre cele mai interesante muzee din oraș , o vizită este obligatorie.

Este cel mai important muzeu din Bulgaria, cu un mare patrimoniu arheologic, deoarece este o țară foarte bogată în vestigii din trecut.

Vizitarea acestui loc este o minune, veți descoperi comori din Lukovit, Nikolayev, morminte antice și chiar mozaicuri romane, o expoziție completă!

În plus, deoarece se află în interiorul fostei Mari Moschei din Sofia, care datează din secolul al XV-lea, clădirea în sine merită vizitată.

Taxa de intrare este de 10 BGN, veți fi uimiți!

Ghid turistic al Sofiei: Ziua 2

În cea de-a doua zi veți vedea unele dintre cele mai importante clădiri religioase din Sofia și veți afla mai multe despre cultura orașului, vizitând piața centrală și muzeul de istorie.

Biserica Boyana

Catedral-de-Alexander-Nevski

Începeți ziua la periferie, vizitați unul dintre cele mai importante temple ortodoxe din oraș , declarat patrimoniu mondial în 1979.

Nu vă lăsați păcăliți de exteriorul său simplu, adevărata operă de artă se află în interior, pe măsură ce intrați pe ușă vă așteaptă fresce murale uimitoare și pline de culoare, datând din 1259.

Reprezintă unul dintre cele mai bune exemple de artă medievală din această parte a Europei, sunt de o valoare incalculabilă, atât de mult, încât pentru a-l vizita se fac grupuri mici de 8 minute pentru a le admira. Nu se pot face fotografii!

Taxa de intrare este de 10 BGN, vă recomand să vă rezervați din timp, iar pentru a ajunge la biserică puteți folosi autobuzele care pleacă de pe Bulevardul Pușkin.

Muzeul Național de Istorie

Catedral-de-Alexander-Nevski

La o jumătate de oră de mers pe jos de biserică se află Muzeul Național de Istorie. Este mai rapid să mergeți pe jos decât cu autobuzul, deoarece comunicațiile nu sunt foarte bune în această zonă, dar vizita este, fără îndoială, o necesitate.

Este un loc perfect pentru a înțelege istoria Sofiei , de la perioada tracă până la cea ortodoxă, obiecte de mare valoare distribuite în diferite expoziții.

Are chiar și o copie a frescelor de la Biserica Boyana, pe care o puteți fotografia.

Muzeul este situat în fosta reședință a dictatorului și liderului comunist Todor Jivkov, puteți cumpăra intrarea combinată cu biserica, plătind 12 BGN puteți avea acces la Boyana și la muzeu. Grozav!

Piața Centrală din Sofia

Înapoi în centrul orașului, vizitați Piața Centrală, un loc perfect pentru a arunca o privire asupra vieții de zi cu zi a locuitorilor din Sofia .

Aici veți găsi o atmosferă vie și plină de viață, plină de tarabe care vând produse locale și locuri unde puteți mânca mâncare delicioasă, deși prețurile sunt puțin mai mari decât în alte zone ale orașului.

Moscheea Banya Bashi

Catedral-de-Alexander-Nevski

Vis-a-vis de piață se află această moschee, construită în 1566 peste o zonă de izvoare termale.

Se remarcă prin marea sa cupolă și prin minaretul său spectaculos, intrarea în interiorul său este gratuită, trebuie să vă descălțați la intrare, iar femeile trebuie să-și acopere părul, merită să intrați pentru că este o vizită foarte interesantă.

Sinagoga din Sofia

Alături de piață, Sinagoga din Sofia este a doua sinagogă serafică ca mărime din Europa .

Exteriorul său se remarcă prin cupola centrală, iar interiorul este impresionant datorită candelabrului de bronz, care cântărește 2.200 de kilograme!

Accesul în interior costă 3 BGN de persoană.

Ghid turistic al Sofiei: Ziua 3

În ultima zi petrecută în oraș, vizitați unele dintre cele mai pline de viață, atmosferice și fermecătoare zone ale orașului.

Parcul Borisova gradina

Catedral-de-Alexander-Nevski

Începeți dimineața cu o vizită la cel mai faimos parc al orașului , un loc preferat de bulgari pentru a-și petrece timpul liber bucurându-se de împrejurimile verzi.

Prin urmare, este întotdeauna plină de atmosferă, oamenii fac sport sau se plimbă, deoarece iubesc viața pe străzi și în parcuri, este un loc perfect pentru a începe ziua cu energie pozitivă.

În parc și în jurul acestuia puteți descoperi monumentul sovietic, de mare importanță pentru locuitorii Sofiei, lacul Ariana și statul Balgarska Armiya. Plimbați-vă liniștiți prin el!

Piața Independenței

Catedral-de-Alexander-Nevski

Mergeți apoi în inima orașului, în faimoasa Piața Independenței, cândva centrul puterii comuniste .

În centrul pieței se află statuia mare a Sfintei Sofia, iar în jurul ei se află așa-numitul 'triunghi al puterii' format de Adunarea Națională Bulgară, situată în palatul sediului central al Partidului Comunist, palatul Consiliului de Miniștri și Palatul Prezidențial.

În prezent este o zonă plină de viață, cu o mișcare continuă, cu cetățeni care merg dintr-un loc în altul, un loc interesant!

Muzeul armatei bulgare

Un muzeu foarte interesant care prezintă istoria militară a Bulgariei. Merită o vizită, deoarece este mare și plină de artă și mai ales de arme.

Are o clădire cu 4 etaje dedicată tuturor conflictelor pe care le-a avut Bulgaria, unde se află o infinitate de arme, uniforme și obiecte legate de războaie.

În curtea exterioară vă puteți bucura de vehiculele folosite de armată, de la tancuri la elicoptere și chiar mașini de luptă.

Vizitarea curții este gratuită, dar dacă doriți să intrați înăuntru, trebuie să plătiți o taxă de intrare.

Biserica rusă Nikolai Mirli Kiiski

Se recomandă o vizită pentru a vedea diferențele dintre bisericile ortodoxe rusești și bulgare.

Exteriorul său se remarcă prin culorile sale izbitoare și dimensiunile sale reduse , precum și prin cupola sa aurită, iar intrarea în interior este gratuită.

Ca o curiozitate, există o mică criptă a unui sfânt arhiepiscop rus, în care rușii se roagă și își pun dorințe.

Bulevardul Vitosha

Catedral-de-Alexander-Nevski

Pentru a încheia turul de 3 zile în capitala Bulgariei, vizitați Bulevardul Vitosha, una dintre cele mai animate străzi pietonale din oraș , plină de atmosferă bună și agitație în orice moment al zilei.

Este o arteră comercială unde puteți găsi tot felul de magazine, baruri și restaurante, locul perfect pentru a vă încheia vizita în oraș și pentru a vă lua rămas bun cu o mâncare tipică din Sofia.

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Sofia

Este important să știți de ce documente aveți nevoie pentru a călători în oraș, fiind cetățean al Uniunii Europene este suficient să aveți asupra dumneavoastră o carte de identitate sau un pașaport valabil , deși vă sfătuiesc să le aveți la dumneavoastră pe amândouă pentru a evita orice neplăceri care pot apărea. Prin urmare, nu este necesară nicio viză dacă sejurul este mai mic de 90 de zile.

Moneda folosită în oraș este BGN, vă recomand să faceți schimb înainte de a călători în Bulgaria sau la aeroport la sosire.

Deși se poate plăti cu cardul în orice unitate, în centrul orașului totul este pregătit pentru a nu folosi numerar, deși vă recomand să aveți la voi mărunțiș pentru locurile mai îndepărtate de centru sau pentru cumpărături mici.

Limba folosită este bulgara, mulți dintre locuitori nu vorbesc nicio altă limbă, în orice caz, engleza, așa că vă recomand să vă notați cele mai elementare expresii pentru călătoria dumneavoastră și să le înțelegeți fără probleme.

Cele mai vizualizate pagini