Împărțiți în traseul de 3 zile prin despărțire și împrejurimi în 3 zile. Disponibil în PDF

Split este al doilea oraș ca mărime din Croația și una dintre cele mai populare destinații turistice, datorită bogatului său patrimoniu cultural. Cunoscută pentru frumosul său palat roman al lui Dioclețian și pentru frumosul său centru istoric, un autentic muzeu în aer liber, are și un număr mare de atracții în împrejurimi pe care nu le puteți rata dacă vizitați Split. Haideți să le descoperim!

split-en-3-dias

Ce să vezi în Split în 3 zile

Este o zonă ideală de vizitat după acest ghid de 3 zile pentru Split. Veți afla care sunt destinațiile pe care nu trebuie să le ratați, pentru a profita la maximum de sejurul dumneavoastră.

Un alt punct în plus este că legăturile dintre cele mai importante destinații sunt excelente, ceea ce facilitează deplasarea între ele, deoarece va trebui să vă deplasați și în zona înconjurătoare, ceea ce este esențial pe orice traseu prin Split. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de călătorie și pentru a putea urma acest traseu, vă recomandăm să închiriați o mașină de închiriat pentru zilele 2 și 3.

Ghid turistic Split: Ziua 1

Prima zi este pentru a cunoaște orașul Split în întregime, pentru a-i cunoaște toate colțurile și monumentele emblematice. Începem?

Palatul lui Dioclețian

Palacio-de-Diocleciano

Începeți prin a vizita simbolul orașului Split , popularul monument roman a fost protejat de UNESCO din 1979 datorită importanței sale istorice și arhitecturale.

Datorită mărimii sale și datorită faptului că era înconjurat de ziduri, a servit ca oraș fortificat timp de secole, iar astăzi este centrul nevralgic al orașului în orașul vechi.

Palatul nu este o zonă închisă, așa că nu va trebui să plătiți o taxă de intrare sau să vă faceți griji cu privire la orele de deschidere; în interior se află case, restaurante și câteva alei pietruite prin care merită să vă plimbați. O minune arhitecturală care rezistă timpului!

Piața Catacombelor

O vizită la Piața Catacombelor, care aparține de Palatul lui Dioclețian și se află la mezaninul acestui loc maiestuos, este obligatorie.

Datorită stării sale perfecte de conservare , este ideal pentru a descoperi viața de palat cu toate obiceiurile vremii, o călătorie în trecut pentru a descoperi măruntaiele acestui monument.

Dispunerea sa permite să ne imaginăm amenajarea interioară a apartamentelor imperiale, care se aflau exact deasupra acestui loc.

În zilele noastre, aceste catacombe au fost transformate într-un muzeu fără formă, unde se găsesc sculpturi și coloane aparținând vechiului palat.

Templul lui Jupiter

Templo-de-Jupiter

Veniți să descoperiți Templul lui Jupiter, unul dintre cele mai populare monumente din Split . În acest templu avea loc cultul lui Jupiter, situat pe un podium flancat de un portic cu șase coloane.

Este perfect conservat, motiv pentru care milioane de turiști și călători se adună la fața locului pentru a se bucura de această capodoperă arhitecturală, o adevărată comoară pentru oraș.

O plimbare prin cartierul Veli Varos

Veli-Varos

Este timpul să ne îndepărtăm de orașul vechi și de zona palatului pentru a intra în cel mai fermecător cartier din Split , un loc care reflectă viața locuitorilor orașului.

Una dintre bijuteriile orașului, locuită în mare parte de oameni umili și pescari, plimbarea pe străzile sale are o atmosferă unică.

Originea sa se datorează locuitorilor care nu aveau puterea de cumpărare pentru a locui în interiorul zidurilor orașului, așa că au început să construiască singuri acest mare labirint de străzi înguste și pietruite, iar mersul prin ele este o minune!

În timpul turului veți întâlni mai multe biserici, dintre care cea mai importantă este Biserica Sfântul Nicolae sau Sfânta Madeleine.

Este locul perfect pentru a încerca un fel de mâncare tipic din gastronomia orașului și, cum este un cartier de pescari, plajele nu sunt departe. Bucurați-vă!

Punctul de belvedere Marjan

Mirador-Marjan

În cele din urmă, urcați la faimosul punct de belvedere Marjan, situat lângă cafeneaua Vidilica, de unde puteți obține cele mai bune vederi panoramice ale orașului Split .

Riva, portul, catedrala, palatul și clopotnița acestuia sunt la picioarele dumneavoastră, oferind vederi spectaculoase ale orașului. Un mod ideal de a spune la revedere orașului!

Ghid turistic Split: Ziua 2

A doua zi este dedicată descoperirii unuia dintre cele mai frumoase și mai populare situri naturale din Croația, Parcul Național Krka, cu o multitudine de atracții naturale, încheind ziua în orașul Sibenik.

Parcul Național Krka

Parque-Nacional-Krka

Începeți ziua vizitând faimosul Parc Național Krka, cu o suprafață de 109 km2, străbătut de cel mai lung râu din Croația , cu 7 cascade pe toată lungimea sa, aceste minuni naturale și împrejurimile sale frumoase, unde coexistă mii de specii de plante și animale, îl fac o vizită esențială pe orice traseu prin zonă.

Prețul de intrare variază în funcție de perioada anului, cele mai scumpe prețuri fiind în lunile de vară, în jur de 30 de euro, iar orele de deschidere sunt începând cu ora 8 dimineața.

Cascada Skradinski buk

Cascada-Skradinski-buk

Începeți prin a vizita cea mai faimoasă cascadă din Croația , cea mai lungă cascadă de pe râul Krka, la care se poate ajunge cu barca sau pe un traseu de drumeție de 3,4 kilometri.

Excursia cu barca este inclusă în taxa de intrare în parc, deși este disponibilă doar din aprilie până în octombrie.

Bucurați-vă de una dintre cele mai spectaculoase minuni pe care natura le oferă vizitatorilor din această zonă.

Insula Visovac

Isla-de-Visovac

Mergeți spre populara Insulă Visovac, una dintre principalele atracții ale Parcului Krka , renumită pentru fascinanta sa mănăstire franciscană care datează din 1445.

În interiorul mănăstirii se află o bogată colecție arheologică, țesături vechi, vase istorice folosite în biserică și o bibliotecă cu cărți și manuscrise valoroase.

La acest loc se poate ajunge doar cu barca, așa că țineți cont de asta!

Mănăstirea Krka

Monasterio-de-Krka

Descoperiți frumoasa Mănăstire Krka, cel mai important centru spiritual ortodox din zonă , care datează din secolul al XVI-lea.

Pentru a ajunge acolo aveți două opțiuni, fie conduceți cu mașina de la Kastanje, fie faceți o excursie organizată cu barca de la cascada Roski Slap.

Odată ajunși acolo, puteți vizita și o biserică fermecătoare în stil bizantin cu catacombe romane antice - o necesitate!

Sibenik

Sibenik

În cele din urmă, vizitați Sibenik, unul dintre cele mai vechi orașe din Croația , care datează din secolul al XI-lea.

Vizitați Catedrala Sfântul Iacob, simbolul orașului și un sit al Patrimoniului Mondial.

În plus, vizitați Cetatea Sfântul Mihail, construită în Evul Mediu, oferă frumoase priveliști panoramice asupra Sibenikului și a zonei înconjurătoare, locul perfect pentru a vă lua rămas bun de la zona Split. Fascinant!

Ghid turistic Split: Ziua 3

În cea de-a treia zi, vizitați insula Brac, unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiștii care călătoresc în Croația pentru a-i descoperi farmecul. Aici veți vizita capitala sa și cea mai faimoasă plajă din țară, un paradis cu ape cristaline și un fund mare. Veți avea nevoie de o mașină pentru a face acest traseu.

Petreceți după-amiaza vizitând unul dintre orașele esențiale de pe traseul prin Croația și, mai precis, din jurul orașului Split: Trogir.

Brac

Brac

Începeți prin a vizita cea mai apropiată insulă de arhipelagul Split , pentru a ajunge acolo trebuie să mergeți în portul Split și să vă îmbarcați pe un feribot sau pe un catamaran în direcția acestui paradis.

Veți ajunge în capitala insulei, Supetar, unde veți găsi un număr mare de cafenele, standuri de suveniruri și mici plaje cu un farmec uimitor, unde vă puteți cufunda în apele sale cristaline la primele ore ale dimineții.

Plaja Zlatni Rat

Playa-Zlatni-Rat

O vizită la cea mai faimoasă plajă din Croația , situată în orașul Bol, cunoscută pentru apele sale cristaline, împrejurimile de vis și pietricelele albe și fine, este o necesitate.

Priveliștile sunt spectaculoase și vă puteți bucura chiar și de frumoasa panoramă a insulei Hvar.

Este paradisul surferilor, mii de iubitori de valuri se adună pe această plajă pentru a se bucura de valuri și, de asemenea, are un fund de mare uimitor.

Relaxați-vă și bucurați-vă de atmosfera calmă a acestei plaje fascinante. Zlatni Rat vă va atrage atenția!

Bol

Bol-Croacia

Din capitală, luați un autobuz spre Bol, călătoria durează 50 de minute și costă 6 euro.

Aceasta este o excursie esențială pentru a cunoaște unul dintre cele mai cunoscute locuri de pe insulă și din Croația, frumosul oraș Bol, pentru a vă plimba pe străzile sale și pentru a descoperi toate colțurile sale înainte de a vizita una dintre cele mai renumite plaje din țară.

Trogir

Trogir

După-amiaza, vă luați rămas bun de la insulă și vizitați orașul Trogir, o comoară ascunsă la 30 de minute de Split.

Oraș de coastă situat pe o mică insulă, dar legat de un pod, este cunoscut ca oraș-muzeu datorită bogatului său patrimoniu în aer liber . Descoperiți arhitectura sa frumoasă plimbându-vă prin orașul vechi și prin port.

Alternativă

Zadar

Zadar

O alternativă plăcută la aceste zile este vizitarea popularului oraș Zadar, începând cu o plimbare pe străzile sale până la Biserica Sfântul Donat din secolul al IX-lea, cel mai mare templu preromanic din Croația!

Vizitați apoi bijuteria orașului, populara Orgă a Mării , o orgă construită pe o scară pe malul mării. Valurile și vântul creează o simfonie frumoasă și constantă, unică în lume, locul ideal pentru a vă relaxa și a încheia ziua.

De asemenea, se spune că Zadar are cel mai frumos apus de soare din lume.

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile la Split

Moneda folosită în Croația este Kuna, așa că vă recomand să vă aduceți bani în numerar și să îi schimbați înainte de a merge la Split, deoarece comisioanele sunt mai ieftine.

Cel mai bun mod de a vă deplasa în Split este cu mașina, deoarece vă oferă mai multă libertate pentru a explora cele mai fascinante locuri fără a depinde de orare, astfel încât să puteți profita la maximum de fiecare zi. Prețurile la benzină sunt similare cu cele din Spania și este important de știut că limita de alcoolemie este de 0,00, un fapt necunoscut de mulți călători care folosesc mașina în Split.

Ai nevoie doar de cartea ta de identitate pentru a începe aventura ta în zona Split, distracție plăcută!

Cele mai vizualizate pagini