Tallinn în 3 zile Întâlnește-te cu Tallinn la un week-end cu Ghidul nostru

Capitala Estoniei, supranumită Praga Baltică, construită pe mare. Cu un oraș vechi medieval fermecător, străzi pietruite și turnuri de poveste, chiar și clădiri sovietice.

În acest ghid pentru Tallinn în 3 zile veți cunoaște cele mai importante locuri pe care acest oraș le are de oferit.

Tallin-en-3-dias

Ce să vezi în Tallinn în 3 zile

Acest oraș este ușor și accesibil pentru a se deplasa pe jos, datorită dimensiunilor sale reduse. Astfel, este ușor să cunoașteți fiecare colț al orașului, în timp ce vă plimbați pe străzile sale, descoperind unele străduțe cu adevărat fermecătoare.

Sfaturi pentru a călători în Tallinn

Dar, de asemenea, dacă vă place să mergeți cu bicicleta, Tallinn este destinația perfectă pentru a face acest lucru, deoarece aici există o mulțime de piste pentru biciclete, ceea ce facilitează deplasarea prin oraș.

În acest fel, puteți vedea mai multe locuri care v-ar lua mult mai mult timp dacă le-ați vizita pe jos.

După lăsarea întunericului, Tallinn își arată cealaltă față. În acest oraș există numeroase baruri, cu o gastronomie rafinată, beri artizanale și locuri unde puteți asculta jazz și blues live.

Nu veți avea nicio problemă în a vă face înțeles în oraș, deoarece majoritatea localnicilor vorbesc engleza fluent.

Pe de altă parte, este important de știut că este suficient să intrați în țară cu cartea de identitate, adică, fiind membru al Uniunii Europene, nu aveți nevoie de viză. De asemenea, este recomandabil să aveți asupra dumneavoastră un pașaport valabil.

Fiind membră a Uniunii Europene, moneda oficială a acesteia este euro, așa că nu veți avea probleme în a plăti în orice instituție. Începem!

Ghid turistic Tallinn: Ziua 1

Prima zi în acest oraș uimitor este pentru a cunoaște cele mai emblematice locuri din Tallinn pe care nu trebuie să le ratați dacă vizitați acest loc.

Vă recomandăm să faceți un TUR GRATUIT AL TALLINULUI veți fi ghidat prin zona istorică de către un expert în istoria orașului. Puteți rezerva turul GRATUIT PRIN TALLIN AICI. Dar există și unele foarte originale și curioase, cum ar fi următoarele:

Raekoja Plats

plaza-tallin


Aceasta este una dintre cele mai importante piețe din oraș, fiind prezidată de clădirea mare a primăriei în stil gotic.

De asemenea, este înconjurat de fațade medievale pitorești, cu numeroase baruri și chiar cea mai veche fațadă din Europa.

Acest loc are întotdeauna o atmosferă minunată, vara este plin de terase, iar iar iarna are o piață tradițională de Crăciun.

Farmacia Reapteak

plaza-tallin


Această farmacie este unul dintre cele mai populare locuri vizitate de turiști.

Poate vă întrebați de ce este atât de popular. Ei bine, această farmacie se află la numărul 11, în Piața Raekoja. Este una dintre cele mai vechi farmacii din Europa, fiind în funcțiune fără întrerupere din 1422. De asemenea, are o fațadă spectaculoasă care merită văzută. De asemenea, puteți vizita gratuit mica sa expoziție.

Curtea Meșteșugarilor

În spatele unui pasaj din apropierea Primăriei, veți găsi acest mic paradis pietruit din Tallinn.

Un adevărat colț medieval al orașului, plin de liniște și o atmosferă magică.

plaza-tallin


Astăzi, este un loc fermecător, cu mici magazine de artizani locali și o cafenea cu atmosfera vechilor ciocolatieri francezi. Această cafenea este una dintre cele mai faimoase din oraș; dacă aveți ocazia, încercați delicatesele sale.

Biserica Sfântul Olaf

plaza-tallin


Cea mai izbitoare caracteristică a acestei biserici este turnul său mare, înalt de 159 de metri.

De fapt, constructorul bisericii a căutat să fie cea mai înaltă din lume, reușind acest lucru între 1549 și 1625.

Interiorul său este auster, cu bolți în stil gotic și ferestre mari care oferă o lumină extraordinară.

Intrarea în interiorul bisericii este gratuită; urcarea în turn costă 2 euro.

Piața Libertății

plaza-tallin


Cea mai centrală piață și punctul de întâlnire atât pentru turiști, cât și pentru localnici din oraș, este plină de viață și are o atmosferă spectaculoasă.

Este un loc minunat pentru a încheia ziua, deoarece are mai multe restaurante și baruri unde puteți bea ceva. Piața se remarcă printr-o cruce care comemorează pe cei căzuți în Războiul de Independență și o frumoasă biserică cu fațada galbenă deosebită.

Ghid turistic Tallinn: Ziua 2

În cea de-a doua zi veți descoperi magia Tallinnului, cele mai turistice și emblematice locuri pe care orașul le are de oferit.

Punctul de belvedere Piiskopi

plaza-tallin


Orașul are numeroase puncte de belvedere pentru a admira priveliști spectaculoase, dar acesta este cel mai faimos punct de belvedere din Tallinn .

Este cea mai cunoscută priveliște a orașului și imaginea tipică care apare pe fiecare carte poștală a acestei destinații, priveliștea sa este de neuitat!

Catedrala Alexandru Nevski

plaza-tallin


Una dintre principalele atracții ale orașului, această catedrală ortodoxă uimitoare este una dintre cele mai importante. Una dintre clădirile din Tallinn incluse în Patrimoniul Mondial. Are cea mai mare cupolă din această capitală, iar interiorul său deosebit merită vizitat, chiar dacă nu este de mari dimensiuni, datorită decorului diferit, caracteristic bisericilor ortodoxe, de mare bogăție și supradecorate.

Intrarea este complet gratuită.

Jaaama Turg Flea Market

Aceasta este una dintre zonele mai puțin cunoscute ale orașului și puțin frecventată de turiști, dar merită cu siguranță o vizită.

Aceasta este o piață tipică din Tallinn, folosită zilnic de localnici.

plaza-tallin


Este un contrast puternic față de partea mai populară a orașului vechi, iar această piață se află de cealaltă parte a capitalei.

Ambalat cu alimente tipice sau chiar cu haine sau obiecte de ocazie. Ideal pentru a vă cufunda în cultura orașului și pentru a încerca unele dintre cele mai cunoscute și de bună calitate mâncăruri.

Palatul și parcul Kadriorg

plaza-tallin


Palatul Kadriorg este în stil baroc, cu o fațadă remarcabilă de culoare alb-roșiatică. În prezent găzduiește Muzeul de Artă Străină, iar în spate, peste un iaz, se află reședința președintelui Republicii.

Acest palat maiestuos este situat în parcul Kadriorg, cel mai mare din Tallinn.

Parcul găzduiește mai multe muzee, galerii de artă și monumente istorice, cum ar fi Muzeul Mikkel și Cabana Țarului Petru.

Strada Viru

plaza-tallin


Această stradă începe cu Poarta Viru, două turnuri mari și spectaculoase care formează poarta principală a orașului vechi. Mergând pe această stradă, vă plimbați pe strada principală, deoarece aceasta este cea mai populară rută din Tallinn. Este plină de magazine de suveniruri și de numeroase restaurante și baruri.

Dacă, în loc să urmați strada, vă plimbați de-a lungul exteriorului zidului, vă puteți bucura de tarabele cu flori care îl înconjoară - cu adevărat romantic!

Ghid turistic Tallinn: Ziua 3

În ultima zi trebuie să profitați la maximum, vizitând locurile pe care nu le-ați descoperit încă și pe care nu le puteți rata în acest tur de oraș.

Închisoarea Patarei

plaza-tallin


Unul dintre simbolurile represiunii sovietice în Estonia. O fostă fortăreață maritimă din secolul al XIX-lea, folosită ulterior ca închisoare. Magia și curiozitatea acestui loc constă în faptul că nu este restaurat pentru vizita turiștilor, dimpotrivă, este neglijat și așa cum a fost păstrat doar pentru a da senzația de claustrofobie și de frisoane pe care o provoca odinioară. Pentru prețul de 2 euro, vă puteți plimba prin incintă și vă puteți bucura de priveliștea Mării Baltice.

Muzeul KGB

plaza-tallin


Acesta este un muzeu situat într-un hotel. Este o vizită foarte interesantă și recomandată, datorită faptului că, la vremea sa, a fost o bază de operațiuni a URSS. Are un cost de 11 euro, în ciuda prețului său merită o vizită, are curiozități și anecdote care nu te vor lăsa cu totul uimit.

De asemenea, vă puteți bucura de o priveliște frumoasă a orașului din vârful hotelului.

Turnuri și ziduri

Tallinn are unul dintre cele mai bine conservate centre urbane cu ziduri din Europa, păstrând 2 kilometri de ziduri originale și 20 de turnuri.

plaza-tallin

Cele mai remarcabile turnuri sunt binecunoscutele turnuri Sauna, Kujala, Nunna și Maiden, care, pe lângă faptul că pot fi vizitate din exterior, pot fi vizitate și în interior.

În plus, ultimul turn menționat, cunoscut sub numele de Maiden, are și un muzeu în interior, precum și o cafenea încântătoare pentru a profita la maximum de vizita dumneavoastră. Cufundați-vă în Evul Mediu!

Tallinn Mănăstirea Sfânta Ecaterina

plaza-tallin


Cândva biserica principală și cea mai importantă din Tallinn, unele morminte pot fi încă văzute pe această străduță îngustă din secolul al XIV-lea. Ruinele acestei mănăstiri dominicane se află în pasajul medieval St Catherine, un colț fascinant și romantic.

Cu ziduri de piatră și o structură boltită, este înconjurat de mai multe ateliere de meșteșuguri, unde puteți urmări cum acești artiști fac bijuterii, sticlă și ceramică sau chiar leagă cărți.

Castelul Tallinn

Situat pe dealul Toompea, castelul este în prezent Parlamentul estonian.

plaza-tallin


Poarta cu trăsuri situată în turnul Pikk Jalg, care datează din 1380, avea funcții de apărare și pază și este unul dintre cele mai vizitate locuri din această zonă.

Cel mai uimitor lucru la acest loc sunt platformele de observare care îl înconjoară, oferind una dintre cele mai bune priveliști panoramice ale orașului. De aici puteți obține o imagine tipică de carte poștală a Tallinnului și vă puteți îndepărta de oraș cu o priveliște minunată!

În concluzie, acest oraș de basm vă oferă ocazia de a vă plimba prin trecut, bucurându-vă de străzile și clădirile sale deosebite. În unele momente, te face să te simți ca și cum te-ai plimba prin Evul Mediu.

Să te plimbi și să te plimbi pe străzile sale este pur și simplu spectaculos, ceva care te va lăsa îndrăgostit de acest oraș magic. Vei dori să te întorci la Tallinn!

Cele mai vizualizate pagini