Ce să vezi în Tanger în 3 zile? Ghid complet, disponibil și în PDF

Acest oraș din nordul Marocului se remarcă prin caracterul său istoric și este cunoscut și ca fiind poarta de intrare în Africa.

De la bulevardele cu palmieri, medina plină de viață, parcurile și punctele de belvedere de pe coastă până la cartierul său albicios, va captiva, fără îndoială, pe oricine îl vizitează.

tanger-en-3-dias

Ce să vezi în Tanger în 3 zile

Cu trei zile în Tanger, veți avea șansa de a explora pe deplin acest oraș portuar plin de viață, descoperiți toate opțiunile pentru a petrece trei zile în Tanger, vizitând obiectivele sale obligatorii.

Ghid turistic Tanger: Ziua 1

Cufundați-vă în atmosfera plină de viață a medinei, străbateți străzile sale labirintice și descoperiți unele dintre cele mai tipice colțuri ale orașului.

Grand Socco

Grand-Socco

Începeți prin a vizita Grand Socco, situat între Medina și partea nouă a orașului, locul ideal pentru a vă începe vizita, este centrul nevralgic al Tangerului .

Întotdeauna are o atmosferă plină de viață, plină de viață, de mult timp, piața tradițională.

În zilele noastre, este plin de cafenele și de spații mari pentru odihnă.

Palmierii săi înalți și clădirile care îl înconjoară îl fac un loc tipic de carte poștală, cu priveliști uimitoare.

Ceai de mentă la Petit Socco

În vecinătatea Gran Socco, veți găsi câteva străduțe înguste, cunoscute în antichitate pentru că erau un loc pentru traficanții de droguri și prostituate, în zilele noastre nu a mai rămas nimic din acele vremuri.

În zilele noastre, este un loc obișnuit să bei ceaiul tipic marocan , nu poți pleca fără să încerci un ceai de mentă, iar acesta este cu siguranță locul ideal pentru a face acest lucru.

Una dintre cele mai tipice băuturi din cultura marocană, frunzele proaspete de mentă și o notă de zahăr fac din ea o plăcere pentru palat.

Turul medinei

La-Medina

Cea mai mare obligație a Tangerului, un tur al medinei pline de viață, plină de nenumărate străduțe înguste, toate cu numeroase bazaruri și produse locale .

Uneori, rătăcirea pe aici poate fi confuză, chiar copleșitoare, dar asta face parte din aventură.

Această medină este mult mai curată, iar vânzătorii nu sunt atât de insistenți cum pot fi în alte medine, cum ar fi Marrakech.

Este o experiență unică pe care trebuie neapărat să o trăiți dacă vizitați Tangerul, este unul dintre marile obiective de vizitat. Ideal pentru a cunoaște esența Marocului.

Muzeul Legiunii Americane

Nu ratați ocazia de a vizita Legiunea Americană, un muzeu, centru cultural și bibliotecă de cercetare care conține vestigii istorice și artistice.

Aici se află o istorie bogată de relații diplomatice între Statele Unite și Maroc.

A fost, de fapt, prima proprietate publică americană din afara SUA, iar clădirea renovată și-a păstrat ambianța istorică din epoca colonială .

Se află în vechea medină, la adresa 8 Rue d'Amérique, și costă 20 de dirhami pentru a intra.

Sour Al Maâgazine

Cunoscută și sub numele de 'Piața Faro', de multă vreme, loc de întâlnire pentru prieteni și mai ales pentru îndrăgostiți, motiv pentru care există numeroase cântece de dragoste dedicate acestui loc. Priveliștea merită!

Vara, acest bulevard este mereu plin de oameni care se bucură de o priveliște uluitoare a portului și a golfului Tanger .

Este situat pe Avenue Pasteur și se află la doar 7 minute de mers pe jos de Grand Socco.

Ghid turistic Tanger: Ziua 2

Petreceți cea de-a doua zi pentru a cunoaște o parte din istoria orașului Tanger, descoperiți muzeele și monumentele sale încărcate de istorie. Un tur cultural și istoric!

Muzeul Kasbah

Museo-de-la-Kasbah

Începeți ziua cu o vizită la acest muzeu, cunoscut cândva sub numele de 'Dar el Makhzen', care se traduce prin 'Palatul sultanului', și care a fost reședința guvernatorilor portughezi între 1471 și 1661.

În prezent, adăpostește o colecție de de vestigii arheologice și etnografice , majoritatea provenind din nordul Marocului.

Se poate ajunge ușor pe jos din orice punct din centrul orașului.

Taxa de intrare este de 20 de dirhami de persoană și este deschis între orele 10.00 și 18.00 în fiecare zi, cu excepția zilei de marți.

Teatrul Cervantes

Teatro-Cervantes

Construit în 1913 de către spanioli și a fost considerat unul dintre cele mai prestigioase teatre din Africa de Nord .

Acum, însă, restaurarea este în permanență suspendată din cauza disputelor dintre oficialii orașului și guvernul spaniol.

Din acest motiv, interiorul este închis pentru public, dar exteriorul merită o vizită pentru vizitare și fotografiere.

Teatrul este situat pe Rue Anoual, ușor accesibil pe jos din orice punct din centrul orașului.

Puteți încerca oricând să cereți permisiunea de a intra în teatru la Consulatul spaniol din Tanger.

Cu toate acestea, s-ar putea să fie nevoie de cel puțin o săptămână și de ceva bani înainte de a ști dacă puteți intra în Gran Teatro Cervantes.

Librăria des Colonnes

Mai târziu, vizitați librăria des Colonnes, situată pe bulevardul Pasteur nr. 54, un punct de reper în Tanger.

În timpul regimului franchist, mulți intelectuali au venit în oraș pentru a căuta cărți interzise de Franco .

Un loc plin de istorie și farmec, nu ratați ocazia de a vizita acest loc frumos.

Descoperiți biserica Sfântul Andrei

Vizitarea unei biserici anglicane în Tanger poate părea puțin ieșită din comun, dar biserica Sfântul Andrei este un sanctuar frumos și istoric în mijlocul orașului plin de viață.

A fost sfințit în 1905, iar grădinile întinse din cimitir adăpostesc mormintele multor personalități istorice.

Intrarea înăuntru este gratuită și adesea paznicul vă va face un tur al grădinilor și al capelei pictate de celebrul artist francez Henri Matisse.

Film la Cinema Rif

În cele din urmă, vizitați Cinema Rif, un cinematograf vechi unde puteți viziona filme alternative și mainstream (unele dintre ele în franceză).

De asemenea, are o cafenea care este foarte populară printre tinerii și artiștii locali din Tanger.

Merită cu siguranță să mergeți la o cafea sau un pahar de vin și să vă bucurați de atmosfera retro a acestei clădiri artistice.

Ghid turistic Tanger: Ziua 3

Ziua 3 începe cu o vizită la faimoasele piețe din Tanger, apoi mergeți în zona înconjurătoare pentru a descoperi una dintre principalele atracții turistice din zonă și se încheie cu o priveliște fascinantă asupra mării.

Piața Grand Socco și piața fermierilor berberi

Grand-Socco-Market

Începeți ziua vizitând una dintre cele mai populare piețe din Tanger.

La fel ca orice alt oraș din Maroc, Tanger are și câteva souk-uri (piețe) pline de culoare, care sunt un deliciu pentru ochi și nas.

Cel mai mare souk este Grand Socco Market , situat în Grand Socco, unde puteți cumpăra zilnic tot felul de produse proaspete.

În fiecare duminică și joi, pe străzile din apropierea bisericii Sfântul Andrei are loc o piață agricolă în aer liber .

Berberii din satele din apropiere vin la Tanger pentru a-și vinde produsele - este o adevărată experiență!

Peștera lui Hercule

Cueva-de-Hercules

Continuați să vizitați unul dintre cele mai turistice locuri din zona Tangerului , care trebuie neapărat văzut.

Puteți ajunge acolo cu un 'grand taxi' din centrul Tangerului, care ar trebui să coste între 200 și 300 de dirhami, dus-întors.

Potrivit legendei, după ce a despărțit Europa de Africa, Hercule a aterizat în Les Grottes d'Hercule, o pereche de peșteri de-a lungul oceanului, la vest de Tanger.

Este un loc uimitor, cu diverse formațiuni și o deschidere mare cu vedere la mare, este un loc foarte important în cultura arabă. Această deschizătură are forma Africii cu susul în jos, este interesant să faceți vizita cu un ghid, deoarece acesta vă va explica semnificația pe care o au pentru ei formele rocilor din peșteră.

Plaja Dalia

Este considerată una dintre cele mai bune plaje din Tanger , iar vara este una dintre cele mai vizitate, atât de turiști, cât și de localnici, o destinație ideală pentru a face scufundări în apele sale.

Datorită nisipului său lung și fin, apelor turcoaz și transparente, precum și curățeniei și serviciilor sale, este una dintre destinațiile de vacanță preferate.

Puteți să vă scufundați în apele sale sau pur și simplu să vă plimbați plăcut de-a lungul ei.

Cafe Hafa

Cafe-Hafa

Cafe Hafa este practic o instituție istorică în Tanger și este un must pentru oricine vizitează orașul . Acesta există din 1921, fiind situat pe o stâncă cu o panoramă uluitoare a Mării Mediterane.

Această cafenea în aer liber este aproape întotdeauna plină de localnici și turiști care cântă muzică sau joacă cărți.

Mormintele feniciene

Mormintele feniciene sunt situate între Cafe Hafa și intrarea superioară a vechii Kasbah.

Este adevărat că aceste morminte sunt adesea pline de apă și de gunoaie, dar sunt totuși interesante și de mare valoare istorică.

Vârful stâncii unde se află mormintele oferă o priveliște fantastică asupra orașului și a portului .

Acesta este un loc în care localnicii se relaxează, așa că mergeți la apus, luați câteva băuturi și stați jos pentru a vă bucura de spectacol. Într-o zi însorită, puteți vedea chiar și Tarifa, locul ideal pentru a vă lua rămas bun de la Tanger.

Dacă aveți timp, puteți folosi una dintre zile pentru a face o excursie la Chaouen, celebrul sat albastru din Maroc. Se află la aproximativ 2,30 ore de mers pe șosea. Vă recomandăm să faceți această călătorie în cadrul unei excursii, mai degrabă decât pe cont propriu, deoarece transportul public nu este nici recomandabil, nici convenabil.

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile în Tanger

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Tangerul este între septembrie și noiembrie și între martie și mai. Vremea este perfectă, nu este prea cald, iar sezonul turistic nu este încă în plină desfășurare.

Deși oamenii prietenoși și ospitalieri abundă în Tanger, fiți atenți când vă aflați într-o zonă turistică și vi se oferă ceva gratis : rareori este gratis.

Mulți oameni vă vor oferi sfaturi despre cum să ajungeți undeva, vă vor arăta un loc turistic într-un mod drăguț, nu vă lăsați păcăliți, după care vă vor cere întotdeauna un bacșiș, și mult.

Trebuie să pari încrezător atunci când spui 'Nu, mulțumesc', altfel pot deveni foarte insistenți.

Cel mai des întâlnit lucru este să ți se ofere un tur ghidat 'gratuit' al medinei, care se termină întotdeauna în magazinul vreunui vânzător, astfel încât ajungi să cumperi ceva ce nu-ți dorești.

În Tanger, femeile se pot îmbrăca cum vor, nu este interzis să poarte pantaloni scurți sau fuste, dar vor primi multă atenție nedorită . Ea crede că nu este ceva obișnuit în oraș.

Moneda folosită este dirhamul, mai ieftină decât euro. În unele locuri vă permit să plătiți în euro, deoarece este mult mai profitabil pentru ei; dacă vă decideți să plătiți în acest mod, asigurați-vă că nu vă dau restul în dirhami, deoarece ar câștiga de două ori mai mult, iar dumneavoastră ați pierde.

Limba oficială este araba, a doua limbă este franceza, așa că toată lumea o vorbește. Majoritatea unităților cunosc limba engleză și o parte din spaniolă.

Cele mai vizualizate pagini