Ce să vezi în Tel Aviv în 3 zile?

Tel Aviv este unul dintre cele mai moderne și contemporane orașe din Israel, istoria milenară a orașului a făcut din el o destinație cu un bogat patrimoniu cultural și un design unic.

Centrul orașului Tel Aviv, cunoscut sub numele de Orașul Alb, a fost declarat Patrimoniu Mondial și este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat. Doriți să aflați mai multe despre el?

tel-aviv-en-3-dias

Ce să vezi în Tel Aviv în 3 zile

Este o zonă ideală de vizitat în 3 zile, în acest ghid de 3 zile în Tel Aviv veți descoperi care sunt destinațiile pe care nu le puteți rata, pentru a profita la maximum de șederea dumneavoastră.

Este perfect pentru a te plimba în jurul principalelor monumente și dispune de un transport public excelent pentru a ajunge în diferite zone ale orașului.

Ghid turistic Tel Aviv: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii orașului Tel Aviv, a tuturor colțurilor și monumentelor sale emblematice. Să începem!

Cartierul boem din Neve Tzedek

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Începeți călătoria prin Tel Aviv vizitând cel mai boem cartier al orașului, un loc în care vă puteți cufunda în cultură.

Cartierul găzduiește un număr mare de galerii conduse de numeroși artiști locali care umplu străzile înguste cu o explozie de culoare și artă, ceea ce îl face una dintre cele mai mari atracții ale orașului.

O altă trăsătură care caracterizează acest cartier este arta stradală, picturile murale și graffiti-urile care pot fi văzute pe majoritatea pereților sau pe ușile diferitelor localuri.

În plus, puteți găsi magazine de haine vintage, restaurante și cafenele excentrice și este încărcat de istorie, deoarece este cel mai vechi cartier evreiesc din Tel Aviv.

Piața Carmel

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Mai târziu, vizitați populara piață Carmel, cea mai importantă piață din Tel Aviv , situată la doar câțiva metri de cartierul Neve Tzedek.

Acesta este locul perfect pentru a cunoaște gastronomia tipică a orașului, pentru a savura cele mai caracteristice arome și pentru a gusta unele dintre cele mai populare produse ale pieței.

Idealul este să te pierzi prin toate colțurile sale și să te bucuri de tarabele sale deosebite, care se remarcă prin condimentele în diferite culori strălucitoare.

În plus, este caracteristic să auzi vocile vânzătorilor care strigă din toți plămânii pentru a capta atenția trecătorilor, anunțându-și prețurile și produsele. O atmosferă spectaculoasă!

Sala Independenței

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Este timpul pentru o vizită culturală și importantă din punct de vedere istoric , o vizită la Sala Independenței, locul de naștere al statului israelian, deoarece aici a fost semnată Declarația de Independență.

În prezent este o casă muzeu cu elemente istorice importante, se proiectează videoclipuri despre originile Israelului și construcția orașului, este o vizită interesantă.

Dolphinarium Beach

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Puteți să vă bucurați de ce a mai rămas din zi la Dolphinarium Beach, situat foarte aproape de centrul orașului.

Se caracterizează prin nisipul său alb și prin faptul că are trei zone diferite, în funcție de tipul de activități pe care doriți să le practicați.

Zona de surfing, unde o școală locală de surfing vă învață cum să practicați acest sport acvatic distractiv, zona de scăldat, unde familiile cu copii se bucură de valurile blânde și o altă zonă ideală pentru plajă, deoarece nu este potrivită pentru scăldat din cauza valurilor puternice.

Este una dintre plajele preferate ale localnicilor și turiștilor deopotrivă, datorită faptului că are trei zone perfecte pentru gusturi diferite. Bucurați-vă de această plajă populară!

Traseu de promenadă

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Pentru a încheia ziua, bucurați-vă de promenada orașului, un set de străzi și bulevarde largi de-a lungul plajelor orașului.

Este un loc cu multă atmosferă, unde sute de turiști și localnici vin să se bucure de apusul soarelui în zonă.

De asemenea, are numeroase restaurante și pub-uri, ideale pentru a vă opri să beți ceva și să vă bucurați de oamenii care se plimbă, de artiștii stradali și de gastronomia excelentă.

Ghid turistic Tel Aviv: Ziua 2

A doua zi este dedicată cunoașterii celei mai centrale zone a orașului, popularul Oraș Alb, vizitând cel mai mare parc din Tel Aviv și vizitând câteva dintre muzeele sale, precum și o piață populară de alimente. Mergem acolo?

Parcul Yarkon

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Începeți ziua cu o vizită la Parcul Yarkon, cel mai mare parc din Tel Aviv , un plămân verde în mijlocul orașului, cu peste 350 de hectare de-a lungul râului Yarkon.

Locul perfect pentru a începe a doua zi, zone verzi mari pentru plimbări de-a lungul râului, poduri frumoase, piste de biciclete, locuri de joacă, patinoare și o mulțime de locuri pentru a face sport.

Există chiar și un parc acvatic sau puteți face o plimbare cu barca pe râu.

Zonele care trebuie neapărat vizitate sunt Rock Garden, una dintre cele mai mari din lume, și Seven Mills, unde vă puteți bucura de mori de făină restaurate.

Muzeul de Artă din Tel Aviv

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Mai târziu în cursul zilei, vizitați Muzeul de Artă din Tel Aviv, găzduit într-o clădire cu o arhitectură modernă unică, un obiectiv de neratat.

Aici puteți găsi de lucrări ale unor artiști de renume mondial , precum Picasso, Klimt, Miro și mulți alții.

Săli mari cu colecții vaste și interesante, una dintre cele mai culturale atracții turistice din Tel Aviv, care nu trebuie ratată!

Piața Sarona

Mercado-Sarona

Una dintre cele mai faimoase piețe din Tel Aviv este Piața Sarona, cea mai mare piață interioară din Israel .

Este mare și găzduiește un număr mare de chioșcuri, tarabe și restaurante deschise în fiecare zi a săptămânii.

Un loc perfect pentru a gusta bucătăria orașului, vinul, popularul miel sau carne de vită, precum și faimoasele fructe israeliene - veți dori să le încercați pe toate!

Piața Habima

Plaza-Habima

Mergeți apoi în Piața Habima, un spațiu public mare și important din Tel Aviv , cu un decor fascinant.

Piața este înconjurată de clădiri mari care sunt esențiale pentru arhitectura orașului, cum ar fi Teatrul Habima, Palatul Culturii și Pavilionul de Artă Contemporană.

Atmosfera de aici este plăcută și vibrantă, mereu cu oameni care trec de colo-colo, datorită faptului că este situat la intersecția unora dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, poarta perfectă de intrare în Orașul Alb.

Orașul alb

Ciudad-Blanca

Centrul nevralgic al orașului este cunoscut sub numele de Orașul alb, deoarece aceasta este culoarea predominantă a majorității clădirilor. Este unul dintre traseele obligatorii din oraș, iar fiecare tur ghidat al Tel Aviv-ului petrece mult timp în această zonă.

Celebru pentru arhitectura în stil Bauhaus, acest stil este caracterizat de linii curbe, fațade albe și funcționale, aduse de evreii exilați din Germania, mulți dintre ei arhitecți, o colecție de peste 4000 de clădiri!

Încheiați ziua vizitându-i toate colțurile și crăpăturile și bucurându-vă de aceste capodopere arhitecturale.

Ghid turistic Tel Aviv: Ziua 3

A treia zi este dedicată cunoașterii uneia dintre cele mai faimoase zone din Tel Aviv, descoperind cel mai vechi cartier al orașului și portul său popular, precum și vizitând unele dintre cele mai importante muzee.

Muzeul Eretz Israel

Museo-de-Eretz-Israel

Începeți cea de-a treia zi cu o vizită la Muzeul Eretz Israel, care constă în mai multe încăperi situate pe o peluză mare și verde.

În aceste săli puteți găsi o mare varietate de exponate, de la vestigii arheologice, o plimbare prin istoria și cultura poporului israelian și meșteșuguri tradiționale până la un planetariu!

Unul dintre cele mai remarcabile exponate ale muzeului este sala în care sunt păstrate manuscrisele de la Marea Moartă, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din ultimii ani.

Este unul dintre cele mai vizitate muzee pentru călătorii cu copii , deoarece este destul de distractiv.

Strada Nahalat Binyamin

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Mai târziu în cursul zilei, mergeți pe strada Nahalat Binyamin, una dintre cele mai vizitate străzi din Tel Aviv.

În fiecare zi, sute de artizani își instalează standuri stradale sub umbrele, iar o comisie a consiliului municipal alege 200 de artiști dintre toți cei din oraș.

Faceți o plimbare plăcută și descoperiți o mulțime de bijuterii lucrate manual, de la jucării la ceramică și chiar lămpi și tablouri. Interesant!

Orașul vechi Jaffa

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Una dintre vizitele obligatorii în Tel Aviv este vizitarea celui mai vechi cartier al orașului , chiar mai vechi decât Tel Aviv, în urmă cu mai bine de 4000 de ani, care datorită faptului că a fost unul dintre cele mai renumite porturi din Mediterana a început să formeze acest cartier.

Plimbați-vă pe străzile sale bucurându-vă de rămășițele vechiului zid alb care proteja cartierul, o veche casă de pescari care și-au transformat vechile case în afaceri moderne cu galerii și magazine de artă.

FREETOUR Tel Aviv Jaffa City Tour: Bucurați-vă de un tur gratuit al orașului Jaffa (Tel Aviv) cu un expert local în limba engleză. Gratuit. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă turul GRATUIT al JAFFA aici.

De asemenea, vizitați cele mai populare locuri ale sale, cum ar fi Statuia Credinței sau Parcul Abrasha și bucurați-vă de farmecul locului!

Piața de purici

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

O vizită la cea mai populară piață din oraș este o necesitate, este una dintre marile atracții ale Tel Aviv-ului , toți cei care vizitează orașul antic Jaffa fac o plimbare plăcută prin acest loc.

Aceasta este o piață de antichități unde este obișnuit să găsești adevărate chilipiruri, vânzări de tot felul de obiecte second-hand, tarabe uimitoare care atrag sute de călători pe zi.

Datorită popularității sale, mulți vânzători cresc prețurile spunând că sunt antichități foarte valoroase, când de fapt nu sunt, așa că aveți grijă!

Oricum ar fi, atmosfera de aici este vibrantă și specială, plimbă-te prin toate colțurile și toate fisurile sale, poți rezista să nu iei un suvenir acasă?

Portul Jaffa

El-barrio-bohemio-Neve-Tzedek-

Pentru a încheia călătoria prin Tel Aviv, vizitați portul Jaffa, cunoscut pentru că este unul dintre cele mai vechi porturi din lume .

Se spune că Iona a navigat din acest port în faimoasa poveste biblică a lui Iona și a balenei, dar timp de secole a fost unul dintre cele mai importante porturi strategice din Mediterana de Est.

Plimbați-vă prin colțurile sale și descoperiți zecile de bărci de pescuit care încă mai pleacă aici în fiecare zi pentru a pescui, multe dintre vechile hangare în care era depozitat peștele au fost transformate în galerii de artă. Plimbați-vă prin acest loc magic!

Sfaturi pentru un tur de 3 zile în Tel Aviv

Înainte de a începe călătoria, este important să știți de ce documente aveți nevoie pentru a vizita Tel Aviv. În calitate de cetățean al Spaniei nu este necesar să obțineți o viză pentru a călători la Tel Aviv , cu o carte de identitate și un pașaport valabil este suficient pentru a intra în țară. Grozav!

Moneda folosită în oraș este șekelul israelian (ILS). Puteți alege între a schimba moneda la banca dumneavoastră înainte de călătorie sau la unul dintre numeroasele birouri care sunt răspândite pe străzile principale ale orașului, comisioanele fiind foarte asemănătoare în ambele locuri.

Cele mai vizualizate pagini