Tenerife în 3 zile Ghid cu cele mai bune de văzut în Tenerife în 3 zile

Insula Tenerife este cunoscută pentru plajele sale frumoase, pentru peisajele sale fascinante, pentru patrimoniul său natural și artistic bogat, precum și pentru numărul mare de activități acvatice pe care le oferă vizitatorilor săi.

tenerife-en-3-dias

Ce să vezi în Tenerife în 3 zile

Pentru a face un tur de 3 zile în Tenerife ca acesta, îl puteți face pe cont propriu urmând itinerariul nostru sau închiriind excursii și tururi. Dacă vă decideți să vă deplasați pe cont propriu în Tenerife, vă recomand să închiriați o mașină, pentru a avea o mare libertate de mișcare.

Ghid de călătorie în Tenerife: Ziua 1

Prima zi pe insulă este dedicată descoperirii capitalei insulei, Santa Cruz de Tenerife, plină de locuri și monumente uimitoare pe care nu trebuie să le ratezi. Un must pe orice traseu în jurul insulei!

Plaza del Príncipe

Plaza-del-Principe

Începeți ziua vizitând cea mai importantă și mai caracteristică piață din capitală , precum și una dintre cele mai aglomerate pentru locuitorii orașului.

Este centrul nevralgic al orașului Santa Cruz de Tenerife, chiar în centrul istoric.

Aici se află numeroase monumente de mare importanță, cum ar fi Capela Venerabilului Ordin al Treilea și Muzeul de Arte Frumoase. Locul perfect pentru a începe traseul!

Biserica San Francisco

Iglesia-de-San-Francisco

Descoperiți fosta mănăstire franciscană care datează din 1690. Își surprinde vizitatorii datorită fațadei sale baroce maiestuoase , cu culoarea roșie caracteristică.

Nu ratați ocazia de a intra în interiorul său, care adăpostește picturi murale și frumoase altare baroce care sunt adevărate opere de artă.

Castelul San Cristóbal

Castillo-de-San-Cristobal

În ciuda măreției acestui castel la vremea sa, astăzi au mai rămas doar câteva ruine istorice sub pământ .

De-a lungul anilor, după multe modificări aduse orașului, a fost uitat în timp, rămânând în subteran.

În urmă cu câțiva ani, când piața sub care se află a fost reamenajată, a ieșit din nou la lumină, de data aceasta păstrându-și rămășițele, astfel încât a fost posibilă vizitarea lor.

Este un muzeu subteran interesant, al cărui acoperiș este un bazin mare de apă care poate fi văzut în centrul Plaza de España, unde este situat.

O călătorie prin trecut, ilustrată cu fotografii, hărți și explicații ale trecutului dispuse pe coridoarele sale.

Cel mai caracteristic aspect este sunetul ambiental din timpul vizitei, un must!

Piața Nuestra Señora de África

Mercado-Nuestra-Senora-de-Africa

O vizită la piața orașului este obligatorie. Este un complex comercial mare care găzduiește o piață clasică din trecut.

Piața are un stil colonial pronunțat în arhitectura sa, cu terase largi, este un loc cu multă atmosferă, deoarece pe străzile sale se plimbă mereu localnici și turiști.

Piața agroalimentară este perfectă pentru a cunoaște gastronomia locală, pentru a cunoaște cele mai tipice produse ale acesteia.

De asemenea, găzduiește Rambla Azul, o mare galerie în aer liber care formează o mică piață de vechituri unde puteți găsi tot felul de curiozități.

Plaja Las Teresitas

Playa-de-las-Teresitas

Pentru a încheia ziua, mergeți pe cea mai populară plajă din Santa Cruz de Tenerife, unul dintre simbolurile orașului .

Aflat la doar câteva minute de mers cu mașina, este cunoscut pentru nisipul său auriu și numeroșii palmieri. Un loc ideal pentru a vă bucura de calm și de un apus de soare frumos.

Are numeroase baruri și este ideală pentru o baie, deoarece este renumită pentru valurile sale aproape inexistente.

Ghid de călătorie în Tenerife: Ziua 2

A doua zi este perfectă pentru a explora cele mai uimitoare locuri naturale ale insulei, o necesitate pentru orice călător, precum și pentru a vizita La Laguna, vechea capitală a insulei Tenerife.

Parcul Național Teide

Parque-Nacional-del-Teide

Una dintre destinațiile preferate de iubitorii de munte, dar și de toată lumea, deoarece are trasee pentru toate vârstele și cu niveluri diferite care vă invită să cunoașteți din plin natura frumoasă a insulei. Aici veți găsi cel mai înalt vârf din Spania , Teide!

Pentru a ajunge în vârf, puteți merge pe jos sau puteți lua telecabina. Puteți accesa telecabina pe șosea, cu acces ușor, începe la ora 9:00, iar prețul este de 27 € dus-întors.

Este o experiență foarte specială, cufundându-te în împrejurimile verzi ale insulei și obținând cele mai bune vederi panoramice ale zonei la o altitudine de 2.356 de metri!

Observatorul Teide

Observatorio-del-Teide

În Parcul Național, vă puteți bucura și de Observatorul Teide, unul dintre cele mai prestigioase observatoare din Europa .

Are un centru pentru vizitatori, perfect pentru a cunoaște astronomia în profunzime. Este o vizită foarte interesantă, dar trebuie să vă rezervați din timp, deoarece nu se vând bilete la casa de bilete.

Turul este curios, deoarece puteți afla câteva lucruri interesante și include și o vizită la unul dintre telescoapele gigantice.

Mirador de Jardina

Mirador-de-Jardina

Îndreptându-ne spre La Laguna, următoarea destinație de vizitat, vă recomand o oprire la unul dintre cele mai populare puncte de belvedere din zonă, Mirador de Jardina, o oprire obligatorie în zonă.

Priveliștile panoramice sunt fascinante, de aici se pot obține cele mai bune priveliști ale Teide și ale insulei Tenerife , precum și priveliști panoramice perfecte ale vechii capitale a insulei.

Are o parcare, perfectă pentru a vă parca mașina și a nu fi nevoiți să mergeți pe jos până la ea. Bucurați-vă de priveliștea panoramică!

La Laguna

La-Laguna-Tenerife

Faceți un tur al orașului San Cristobal, cunoscut sub numele de La Laguna, în antichitate fosta capitală a insulei Tenerife . Din acest motiv, este un oraș încărcat de istorie, plin de monumente și situri din patrimoniul mondial.

Plimbați-vă prin centrul său istoric, bucurați-vă de arhitectura în stil colonial, de clădirile cu fațade colorate, aici culorile domină, un loc ideal pentru a vă plimba pe îndelete. Acesta este modul perfect de a cunoaște această capitală antică.

Plimbați-vă pe Calle Herradores, una dintre cele mai aglomerate străzi, Plaza del Adelantado, cu unele dintre cele mai importante clădiri din La Laguna, cum ar fi Primăria și Ermita de San Miguel.

Catedrala San Cristóbal

Catedral-de-San-Cristobal

Este cel mai important simbol al orașului , remarcându-se prin fațada sa neoclasică caracteristică, care este singurul element care a rămas din construcția sa originală.

Vizitați-i interiorul pentru a-i descoperi stilul neogotic, plin de bolți înalte care îi conferă un aspect uimitor.

Acesta adăpostește un important altar baroc și un amvon de marmură, iar intrarea costă 5 €.

Ghid turistic Tenerife: Ziua 3

A treia și ultima zi pe insulă este dedicată celor mai speciale și unice plaje din Tenerife și unora dintre cele mai spectaculoase peisaje.

Playa El Ancón

Playa-Ancon

Începeți ziua vizitând Playa El Ancón, o plajă mică, cu o lungime de 400 de metri, dar o minune naturală datorită mediului înconjurător.

Se remarcă prin nisipul său negru de origine vulcanică , de unde și culoarea sa. Pentru a ajunge la ea trebuie să mergeți pe jos pe o potecă timp de 20 de minute din zona în care vă puteți lăsa mașina.

Este o plajă virgină, puțin cunoscută de majoritatea turiștilor, dar una dintre preferatele locuitorilor insulei.

Este o plajă virgină, unde nu veți găsi salvamari, baruri sau orice fel de servicii, dar veți găsi o frumusețe naturală incalculabilă, unde puteți respira în liniște.

Playa Los Patos

Playa-Los-Patos

O altă plajă cu nisip negru, sălbatică, nealterată și cu un farmec natural care o face specială.

Această plajă se află la o distanță scurtă de Playa El Ancón, separată de o mică proeminență numită Punta del Ancón.

Puțin mai mare decât cea precedentă, într-un mediu natural sălbatic, iar munții săi verzi și plini de vegetație sunt perfecți pentru a te plimba de-a lungul plajelor de nisip negru lungi de 600 de metri.

Pentru a ajunge acolo, trebuie să mergeți pe o potecă timp de aproximativ 20 de minute, dar merită cu siguranță.

Plaja El Bollullo

Playa-El-Bollullo

După ce vizitați aceste două plaje sălbatice, veniți să descoperiți populara plajă El Bollullo, una dintre cele mai vizitate plaje de pe insulă .

Are acces ușor, o frumusețe fascinantă și ape cristaline cu nisip fin vulcanic.

În ciuda faptului că este o plajă sălbatică, are câteva servicii, cum ar fi un bar unde puteți bea ceva, șezlonguri și umbrele de soare, perfecte pentru a vă distra descoperindu-i colțurile și bucurându-vă de o baie bună. Una dintre cele mai populare!

Masca

Masca-Tenerife

După masa de prânz, vă recomand o vizită în satul Masca, un loc special datorită mediului natural în care este situat, în inima Parcului Rural Teno , plin de istorie și de locuri unice.

Este un loc perfect pentru traseul de drumeție Masca, perfect potrivit pentru toate vârstele, cu un final ideal la plajă.

Vizitați punctul de belvedere Mirador de Cherfe, cu priveliști spectaculoase, Casa de los Vinculados, cea mai veche din această parte a insulei Tenerife, și mica biserică Inmaculada Concepción.

Este un sat pe care să te plimbi liniștit, să te bucuri de farmecul său, de străduțele sale și de magazinele de artizanat, ba chiar și de un muzeu cu istoria locului!

Acantilados de los Gigantes

Acantilados-de-los-Gigantes

Pentru a încheia traseul prin Tenerife, vizitați una dintre cele mai turistice zone ale insulei , vertiginoasa Acantilados de los Gigantes.

Este unul dintre cele mai uimitoare peisaje din toate Insulele Canare, cunoscut în antichitate sub numele de 'Zidul Iadului', cu o înălțime de peste 600 de metri.

Aici, puteți face numeroase activități și excursii diferite pentru a vă bucura din plin de ele, cum ar fi caiac-canoe sau scufundări în zona înconjurătoare. Priveliștile merită!

Cele mai populare excursii din Tenerife

Puteți înlocui conținutul unei zile sau puteți alege unele dintre excursiile de o zi din Tenerife. Acestea sunt cele mai populare:

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Tenerife

Este important ca, înainte de a călători, să cunoașteți câteva sfaturi utile înainte de a începe traseul.

Insula este caracterizată de un cadru natural, iar pentru a ajunge la multe dintre cele mai turistice locuri este necesar să mergeți pe jos de-a lungul unor trasee.

Deși sunt simple și potrivite pentru toată lumea, vă recomand să purtați încălțăminte confortabilă și sportivă pentru a le putea face fără niciun disconfort.

Această insulă oferă o gamă largă de mijloace de transport pentru a vă facilita șederea în marile orașe, precum și autobuze și trenuri pentru a lega diferitele destinații.

Deși recomand închirierea de mașini în Tenerife , aceasta este cea mai bună modalitate de a vă deplasa datorită libertății pe care v-o oferă, evitând astfel călătoriile lungi cu transportul public.

Ce mai aștepți pentru a descoperi cele mai frumoase colțuri din Tenerife?

Cele mai vizualizate pagini