Tokyo în 3 zile Cel mai bun ITINERAR pentru a călători la Tokyo

Konnichiwa Tokyo. Un oraș care te lasă cu adevărat fără cuvinte. Este ca și cum ai intra pe o altă planetă. Luminile sale, străzile înguste, luxul și simplitatea locuitorilor săi. Pentru o clipă veți intra în grădini în mijlocul unui oraș haotic, unde nu se aude nici măcar o muscă. Tokyo este incredibil și vă invităm să îl cunoașteți în 3 zile.

tokio-en-3-dias

Să vezi Tokyo în 3 zile Este posibil să vezi orașul în trei zile?

Tokyo în 3 zile este super posibil, dar întotdeauna ajustând itinerariul. Pentru că este un oraș total diferit, ceva ce nu ai mai văzut până acum. Fiecare loc este atât de drăguț, diferit și magic, încât nu veți dori să plecați.

Sfaturi pentru a vedea Tokyo în 3 zile

Tokyo este un oraș foarte prietenos, chiar dacă se vorbește o limbă complet diferită. Mulți oameni vorbesc ceva engleză, ceea ce ajută foarte mult. Iar dacă te observă, și crede-mă că o fac, și observă că ai probleme sau că te-ai rătăcit, nu vor ezita să te ajute și chiar să te ducă în locul în care vrei să mergi.

În Tokyo, totul este scris în kanji, simbolurile pe care suntem obișnuiți să le asociem cu Japonia. În alfabet, deoarece kanji pot fi citite așa cum sunt scrise cu litere romane. Și în engleză. Ceea ce ajută foarte mult atunci când căutați o stație de metrou sau de tren.

În cele din urmă, una dintre cele mai cunoscute escrocherii din Tokyo este cea a fetelor îmbrăcate în personaje anime. Lucrează pentru un pub, unde caută bărbați din zonă sau turiști și îi invită la un pahar de băutură. Odată ajunși în pub, de obicei vă cer să le oferiți o băutură. Băuturile pe care ți le vor vinde pentru ei sunt de obicei apă colorată și cer o avere. Așa că aveți grijă.

Încă nu există un hotel în Tokyo? Am întocmit o listă cu cele mai bune hoteluri din oraș.

Ce să vezi în Tokyo în 3 zile?

Pe parcursul celor 3 zile ale acestei excursii vă vom prezenta experiențe unice pe care le-am trăit în acest oraș incredibil.

Ghidul orașului Tokyo: Ziua 1

În prima zi, vă vom face un tur al orașului Tokyo clasic și al celor mai faimoase obiective turistice.

Shibuya și statuia lui Hachiko

Unul dintre principalele cartiere din Tokyo, unde trecerea de pietoni este subiectul a sute de filme. Desigur, ecranele publicitare gigantice vă vor reaminti de agitația mașinilor și a oamenilor. Este o zonă comercială care vă va lăsa fără cuvinte.

shibuya-PEATONAL

La stația de metrou Shibuya veți vedea statuia câinelui Akita care ne-a făcut pe toți să plângem, Hachiko. Statuia a fost pusă acolo când Hachiko era încă în viață și a murit doi ani mai târziu.

hachiko

Chiar acolo se află Shibuya 109, un mare centru comercial unde sunt multe magazine de haine pentru tinerii japonezi.

Harajuku

Acest cartier pitoresc este unul dintre cele mai populare din Tokyo printre triburile urbane, după Akihabara, bineînțeles. La Harajuku se poate ajunge pe jos din Shibuya, peste podul Jingu .

Strada principală este Takeshita dori , unde se află sute de magazine de haine super-frumoase, unde își fac cumpărăturile fashionistele. De asemenea, nu lipsesc magazinele care vând chestii super ieftine din tot ce vă puteți imagina și magazinele de costume de cosplay. Dar toate la un preț rezonabil.

takeshita-street

În cele din urmă și foarte aproape se află Omotesando dori , zona magazinelor de modă și a mărcilor de renume mondial. Există un magazin MoMa, de unde se pot achiziționa obiecte de design unicat, la fel ca în magazinul muzeului din New York.

Templul Meiji Shinto și Parcul Yoyogi

Templul, construit în onoarea împăratului Meiji Tenno și a soției sale Shoken. Sanctuarul a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a fost complet reconstruit după încheierea războiului. După cum știți, Japonia a fost un aliat al Germaniei în timpul războiului. Multe monumente și temple au fost complet distruse.

Meiji-templo

În sanctuar se intră prin traversarea uriașului Torii, care a fost construit acum mai bine de 1500 de ani.

Templul este împărțit în două sectoare. Naien, care cuprinde clădirile principale și grădinile. Și Gaien, care corespunde cu exteriorul. Acest templu face legătura și cu Parcul Yoyogi.

yoyogi-park-738688_1920

Parcul Yoyogi este unul dintre cele mai mari parcuri din oraș și are o floră bogată (ca și grădinile Templului Meiji). Stadionul Național Yoyogi, construit special pentru Jocurile Olimpice din 1964, este încă păstrat în cadrul parcului.

Parcul este împărțit într-o alee de plimbare, unde vegetația vastă, diferită și colorată vă va face după-amiaza unică. Și într-un spațiu pentru ciclism și sport.

În timpul duminicilor, parcul este un loc de întâlnire pentru multe dintre triburile urbane din Tokyo, cum ar fi Otakus, Ongakus, Cosplayeri și Lolitas. Aveți grijă că nu le place să le faceți poze.

Asakusa

Asakusa este unul dintre cele mai tradiționale cartiere din Tokyo. Se întinde de-a lungul râului Sumida spre nord-est.

Cea mai cunoscută și mai importantă stradă este Nakamise dori , unde, oriunde te uiți, magazinele vând obiecte tradiționale, cum ar fi evantaie, kimono, păpuși și dulciuri tipice japoneze.

Spre capătul lui Nakamise dori se află Templul Sensoji, unul dintre cele mai vechi temple din Tokyo. Construit în 645 și dedicat lui Kannon, zeița budistă a milei.

sensoji-2032400_1920

Ghidul orașului Tokyo: Ziua 2

Ziua 2 începe foarte devreme, și nu mințim. Pentru a vedea activitățile de la piața de pește din Tokyo, trebuie să vă treziți înainte de ora 5 dimineața.

Piața Tsukiji și Grădinile Hamarikyu

Această piață este cea mai importantă piață din Tokyo. Toți cei care doresc să prindă peștele zilei trebuie să fie acolo la ora 5 dimineața sau mai devreme. Are cea mai mare varietate de pește și fructe de mare. De asemenea, veți putea să vedeți cum se desfășoară licitațiile acolo. Este într-adevăr o experiență unică.

Mercado-Tsukiji

După piață, și în așteptarea celui de-al doilea mic dejun, ne vom deplasa la Grădinile Hama rikyu, cele mai mari din Tokyo, cu 250 de hectare recuperate din mare.

Un loc în care uiți că te afli într-un oraș cosmopolit, locuit de milioane de oameni.

Akihabara

Acum da, faimosul Akihabara, locul unde cumpărăturile pentru electronice sunt un cult. Îi veți vedea și pe Otakus.

Akihabara

Aici puteți cumpăra calculatoare noi și second hand, telefoane, console de jocuri video. De asemenea, figurine din cele mai faimoase anime-uri, cum ar fi Saint Seiya, sau cărți manga, filme de toate felurile și multe altele.

Aveți grijă ca, dacă dați peste o fată îmbrăcată ca în anime și vă invită la o băutură, să nu fie o înșelătorie.

Akihabara este cunoscut și pentru restaurantele sale de ramen, Ikina Isshou este locul unde japonezii se joacă de-a mâncarea celui mai mare și mai gras ramen. Este aproape un loc de cult.

Lost In translation night

Există mulți ghizi care oferă acest tip de tur, dar dacă vreți să o faceți ca noi, o puteți face pe cont propriu.

Începem în Shinjuku, acolo trebuie să căutați Park Hyatt Tokyo și să vă îmbrăcați corespunzător. Este într-adevăr un loc foarte elegant, unde mâncarea este extrem de scumpă. Dar ideea este de a bea câteva pahare, ca în film. Priveliștea de la ferestrele barului este uimitoare.

Park-Hyatt-2

De la Park Hyatt veți merge în direcția Yasukuni dor i unde veți găsi acele străduțe cu lumini de neon.

Apoi veți ajunge în Shibuya, și vă avertizez, să intrați în acel Starbucks este un act de credință. Coada este întotdeauna nesfârșită. Dar dacă reușești, fă poze cu priveliștea. Veți trece imediat prin Shibuya și prin trecerea sa pietonală plină de semne luminoase.

În cele din urmă Karaoke , magazinul se numește Karaoke-Kan (la 30-8 Udagawa-chō)

Ghidul orașului Tokyo: Ziua 3

În cea de-a treia zi vă invităm să vizitați Kamakura, un mic și frumos oraș de la malul mării, înconjurat de munți și mare. Kamakura a fost unul dintre cele mai importante orașe din Japonia. Un oraș în care Minamoto Yoritomo a acordat un loc privilegiat datorită sediului militar.

Iată o listă de locuri de vizitat în Kamakura

Templul Kotoku-in

Acesta este unul dintre cele mai importante temple și, desigur, în el se află un Buddha. Acest băiat din bronz are o înălțime de aproximativ 13,35 metri și cântărește 93 de tone. Este a doua cea mai mare statuie de Buddha din Japonia, după Buddha din Nara. Și o veți vedea aproape la intrarea în templu, căci ne așteaptă în grădină, înconjurată de verdeață, în poziția clasică a Lotusului. Acest lucru îl face să fie mult mai impresionant decât ceilalți frați Buddha ai săi.

kamakura-templo-kotoku-in

Un lucru pe care vi-l lăsăm aici este că acest Buddha este gol în interior, iar pentru o donație de 20 de yeni veți putea intra. Dar aveți grijă, există întotdeauna o coadă lungă, așa că este recomandabil să mergeți devreme.

Templul Hase-dera

Un templu care îți taie răsuflarea din momentul în care pui piciorul în el. O grădină cu o vegetație incredibilă, copaci, flori, iazuri și sute de mii de statui ale lui Jizo (protectorul sufletelor copiilor), lăsate acolo de părinții care și-au pierdut copiii când erau bebeluși sau nu s-au născut niciodată. Statuile rămân în templu timp de aproximativ un an, dar este de două ori șocant să vezi atâtea statui împreună, deoarece am impresia că sunt înlocuite anual.

templo-Hase-dera

După ce ați trecut prin Grădină, veți ajunge în incinta principală. Acolo veți vedea imaginea lui Juichimeri Kannon, bodhissattva cu unsprezece fețe, sculptată în lemn. Această statuie are o înălțime de aproximativ 9 metri și este una dintre cele mai mari sculpturi din lemn din Japonia.

Templul Hokokuji

Templul Hokokuji, mai bine cunoscut sub numele de Templul Pădurea de Bambus. Acest templu este cel mai îndepărtat dintre toate, dar vă promitem că nu veți regreta că ați mers acolo.

Templo-Hokokuji

Templul este legat de o casă de ceai unde vă puteți bucura de un ceai bun cu dulciuri Macha.

Enoshima și sanctuarul Enoshima

Foarte aproape de Kamakura se află Enoshima, o insulă situată în golful Sagami. Insula este legată de restul insulei printr-un pod lung de 600 de metri. Și, deși pare nesfârșit și imposibil de parcurs, noi am reușit și am făcut-o.

Enoshima-puente

Aici vă invităm să mâncați câteva feluri de mâncare tipice pentru orașele de coastă: shirasu-don, un pește alb mic, tipic pentru această zonă, care poate fi consumat crud sau în donburi. Există și stridii sărate pe grătar (ne referim la grătarele aflate în afara acestor localuri de alimentație) cu puțin suc de lămâie.

O scurtă plimbare în jurul acestei insule vă va duce la altarul Enoshima. Un altar dedicat zeiței Benten, unde veți vedea statuia zeiței goale.

Dacă aveți de gând să vă aflați în Tokyo în lunile călduroase, vă recomandăm să fiți pregătiți pentru plajă. Atât Kamakura, cât și Enoshima au plaje frumoase.

Ghid PDF de 3 zile pentru Tokyo

Descărcați acest ghid PDF pentru Tokyo pentru a vă însoți în timpul călătoriei în capitala japoneză, o călătorie în viitor. Îl puteți descărca gratuit de aici: DOWNLOAD TOKYO IN 3 DAYS PDF

Utilizatorii care au văzut ghidul Tokyo în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini