Toledo în 3 zile Ce să vezi în Toledo în trei zile? Include TURA GRATUITĂ

Toledo aparține Comunității Autonome Castilla-La Mancha. Este cunoscut sub numele de Orașul celor Trei Culturi deoarece, timp de secole, creștinii, evreii și musulmanii au trăit aici împreună, motiv pentru care în Toledo putem găsi arhitectură din aceste culturi diferite. Este cunoscut și sub numele de Orașul Imperial, deoarece a fost sediul principal al curții lui Carol I.
Dacă sunteți interesați să îl vizitați, vă propunem un ghid de 3 zile la Toledo cu cele mai interesante locuri de văzut în acest oraș.

toledo-en-3-dias

Ce să vezi în Toledo în 3 zile

Ne vom concentra în principal asupra centrului istoric al orașului Toledo, care este situat pe o colină care domină râul Tagus, pe malul drept al acestuia. Ascunde o mulțime de istorie, cultură, muzee... un număr nesfârșit de activități pentru un weekend foarte complet.

FREETOUR Cadou pentru Toledo: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă cu un super cadou, un tur gratuit al centrului istoric din Toledo cu un expert local... Complet gratuit! Vă recomandăm să rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă turul GRATUIT al orașului Toledo aici.

Itinerariu

Ghid turistic Toledo: Ziua 1

În prima zi vom merge pe jos de la Moscheea lui Cristo de la Luz până la podul San Martin, trecând pe lângă Mănăstirea Santa Clara, Muzeul Santo Domingo el Antiguo și Mănăstirea San Juan de los Reyes, în timp ce vă puteți bucura de străzile sale deosebite și de atmosfera medievală.

Moscheea Cristo de la Luz

Toledo-La_mezquita_del-cristo-de-la-luz

Biserica Cristo de la Luz, fosta Moschee Bab al-Mardum, este situată în cartierul San Martín și a fost construită în 999, când Califatul din Cordoba era la apogeu.
Moscheea lui Cristo de la Luz este cel mai vechi monument din Toledo, are multe asemănări cu Moscheea din Cordoba, așa că nu o puteți rata.
Acolo a fost înființat un schit, care a fost numit 'La ermita de la Santa Cruz' (Schitul Sfintei Cruci). Este unul dintre cele mai vechi exemple de artă mudejar înregistrate.
Orașul Toledo a ajuns să aibă 10 moschei, dar aceasta este cea care s-a păstrat cel mai bine.

Mănăstirea Santa Clara La Real

Toledo-Convento-de-Santa-Clara-La-Real

Mănăstirea Santa Clara la Real este o mănăstire de călugărițe Clarise, situată în orașul Toledo. Mănăstirea actuală se află pe același loc în care a fost fondată la mijlocul secolului al XIV-lea și este situată în apropierea altor foste mănăstiri, cum ar fi Santo Domingo el Real și mănăstirea capucinilor din Toledo.
A fost o mănăstire de claustru și prin Plaza de Santa Clara avem acces la ceea ce se numește un cartier conventual, unde vă puteți plimba și vă puteți bucura de frumusețea sa.
În mănăstire sunt expuse și opere de artă, opere de artă care se aflau în depozit, deoarece această mănăstire nu putea fi vizitată și abia acum își deschide porțile pentru public pentru prima dată, după șapte secole. Arhitectura sa este în stil mudejar

Mănăstirea Santo Domingo el Antiguo

Toledo-Monasterio-de-santo-Domingo-el-Antiguo

Mănăstirea Santo Domingo el Antiguo a fost construită în secolul al VI-lea în orașul Toledo, iar în secolul al XI-lea a fost restaurată de Alfonso al VI-lea de León după ce a cucerit orașul.
Este în stil mudejar și aici puteți vizita patru încăperi în care puteți găsi picturi de El Greco, documente precum testamentul lui Don Pedro I de Castilia, precum și numeroase sculpturi, imagini și picturi de diferiți autori.

Mănăstirea San Juan de los Reyes

Toledo-Monasterio-de-San-Juan-de-los-Reyes

Mănăstirea San Juan de los Reyes din Toledo aparține Ordinului Franciscan, iar construcția sa a fost sponsorizată de regina Isabella I a Castiliei în 1476 pentru a o transforma într-un mausoleu regal, datorită comemorării bătăliei de la Toro și a nașterii prințului Ioan. Mănăstirea este, de asemenea, un monument care comemorează realizările monarhilor catolici și programul lor politic. Arhitectura sa este gotică și gotică elisabetană. Construcția sa a fost finalizată la începutul secolului al XVI-lea.

Podul San Martín

Toledo-puente-de-San-Martín

Podul San Martín este situat peste râul Tagus, în partea de vest a orașului, este un pod medieval și de pe el se pot vedea priveliști minunate ale acestui oraș spectaculos.
A fost construit în secolul al XIII-lea și se crede că podul Alcántara ar fi putut fi folosit ca model, deși, datorită lățimii mai mari a defileului la acea înălțime, au fost realizate mai multe arce în el, cinci arcuri sau arcade.
Podurile San Martín și Alcántara sunt cele mai importante poduri din oraș și se află la capete opuse. Podul San Martin face legătura cu cartierele evreiești și cu alte părți importante ale orașului. Este în stil gotic.
În 1760, acest pod a fost asfaltat, iar mașinile au putut circula pe el până în 1976, dată după care a fost folosit doar de pietoni.

Ghid turistic Toledo: Ziua 2

În cea de-a doua zi puteți începe turul de la Catedral Primada de Santa María, trecând pe la Museo del Queso Manchego, Casa Templului, Alcázarul din Toledo și Museo de Santa Cruz sunt foarte aproape unul de celălalt, iar la final puteți traversa Podul Alcántara și vă puteți bucura de priveliștea râului Tagus.

Catedral Primada de Santa María

Catedral-de-Toledo

Construcția catedralei Primada de Santa María a început în 1227 (secolul al XIII-lea). Se crede că a fost construită pe rămășițele unui templu din perioada vizigotă, care fusese folosit ca moschee.
Din interiorul catedralei, putem evidenția următoarele:
Corul renascentist din secolul al XVI-lea, altarul gotic policromat din capela principală și capela purificării Fecioarei sau a Constandului.

Museo del Queso Manchego

Museo-del-Queso-Manchego-en-Toledo

Museo del Queso Manchego este situat lângă catedrală, în centrul cartierului istoric al orașului Toledo, și a fost deschis recent.
Acesta este împărțit în trei zone distincte:
-Muzeul, care cuprinde materiale audiovizuale și expoziții de ustensile pentru fabricarea brânzei Manchego.
- Sala de degustare, unde puteți gusta cele mai bune brânzeturi Manchego însoțite de cele mai bune vinuri din La Mancha.
- Magazinul, de unde puteți cumpăra aceste brânzeturi minunate și alte produse tipice din Castilla-La Mancha și din restul Spaniei.

Casa del Temple

Toledo-Casa-del-Temple

Casa del Temple datează din secolele XI și XII, are rămășițele unui vechi palat hispano-musulman de mari dimensiuni, păstrează vestigii din perioada califatului și un arc islamic, are o tâmplărie foarte valoroasă și o mare paralelă cu Aljafería din Zaragoza și cu alfarje din biserica San Millán din Segovia.
La jumătatea secolului al XIX-lea, partea vestică a palatului original, care a fost păstrată, a devenit cunoscută sub numele de Casa Templului (Casa Templului).
Este considerat cel mai vechi și cel mai bine conservat palat hispano-musulman și mudejar din Spania.
Casa Templului a fost menționată de Benito Pérez Galdós în romanul său Ángel Guerra (1891).

Alcázarul din Toledo

Alcazar-de-Toledo

Alcázarul din Toledo este situat în cea mai înaltă parte a orașului. Este o fortificație care, datorită locației sale privilegiate, a fost și continuă să fie un sit militar strategic.
Este renumit pentru că a supraviețuit războaielor și invaziilor.
La începutul secolului al III-lea, sub dominația romană, a început construcția acestei cetăți pentru a oferi adăpost armatei romane. Guvernatorul Imperiului Roman a ales Toledo ca reședință.
Tot în 568, regii vizigoți au ales Toledo pentru a locui acolo.
În 1525, Carol I și-a dus întreaga curte în orașul Toledo. El a fost cel care i-a dat stilul său definitiv, așa cum îl cunoaștem astăzi: o clădire compactă, cu o curte dreptunghiulară și coloane de formă corintică.
În timpul Războiului Civil Spaniol (1936-1939) a fost folosit de colonelul de atunci José Moscardó ca punct de apărare și rezistență pentru Garda Civilă și a fost aproape complet distrus de trupele loiale celei de-a doua Republici și de milițieni.
În octombrie 1998 a devenit sediul Bibliotecii din Castilla-La Mancha, care a fost creată prin integrarea colecțiilor și serviciilor Bibliotecii Publice de Stat din Toledo
În prezent, Alcazarul a fost remodelat pentru a deveni Muzeul Armatei.
O vizită care nu trebuie ratată în călătoria dumneavoastră la Toledo .

Muzeul Santa Cruz de Toledo

Toledo-Museo-de-Santa-Cruz

Muzeul Santa Cruz de Toledo este situat foarte aproape de Plaza de Zocodover și de Alcázar, în cartierul Alficén, fosta mănăstire San Pedro de las Dueñas.
Înainte de a deveni muzeu, a fost un spital unde erau găzduiți orfani și copii nevoiași.
Această clădire a fost construită la începutul secolului al XVI-lea și a fost una dintre principalele opere ale Renașterii spaniole
A primit numele de Santa Cruz deoarece Cardinalul de Mendoza o venera pe Santa Elena, care purta mereu o cruce în mână.
Fațada acestei minunate clădiri este în stil plateresc.

Podul Alcántara

Toledo-Puente-de-Alcantara

Podul Alcántara a fost construit în secolul al III-lea de către romani, pentru a intra în oraș dinspre est, peste râul Tagus.
Există o inscripție care indică anul în care a fost terminat podul, 997, ceea ce îl face unul dintre cele mai vechi monumente sau clădiri din Toledo, deoarece Moscheea lui Cristo de la Luz datează din 999.
A fost reformată în mai multe rânduri, în timpul lui Alfonso al X-lea, iar reforma a fost foarte importantă, deoarece la capătul vestic a fost construit un turn în stil mudejar.
Pe această latură există, de asemenea, o poartă fortificată cu un arc semicircular în care se află o potcoavă, o statuie a lui San Idelfonso și stema monarhilor catolici.
Pe cealaltă parte (est) se află Puerta de Alcántara (Poarta Alcántara), în stil arab, din jurul secolului al X-lea, cu unele urme din perioada creștină.
În centru se află două arcuri semicirculare, cel mai mare dintre ele fiind cel prin care curge râul Tagus.

Ghid turistic Toledo: Ziua 3

Și ajungi la cea de-a treia și ultima zi și nu din acest motiv este cea mai puțin interesantă, ci dimpotrivă; poți începe prin a vizita Sinagoga din El Tránsito - Muzeul Safardi, foarte aproape se află Muzeul El Greco pe care nu îl poți rata și apoi Biserica Santo Tomé, unul dintre cele mai importante monumente ale acestui mare oraș, dacă mai ai timp și dorință să vizitezi Biserica Iezuiților și în final Muzeul Conciliilor și al Culturii Vizigote.

Sinagoga din El Tránsito - Muzeul Safardi

Toledo-Sinagoga-del-Transito

Sinagoga lui Samuel ha-Levi sau Sinagoga din El Tránsito, așa cum este mai bine cunoscută, a fost construită în secolul al XIV-lea. Este de artă hispano-evreiască, cu elemente mudejar și inscripții arabe și ebraice.
A fost construită în secolul al XIV-lea. În secolul al XX-lea, mai exact în 1964, în această sinagogă a fost creat Muzeul Safardi, care și-a deschis porțile pentru public în 1971.

Muzeul El Greco

Toledo-Museo-del-Greco

La începutul secolului al XX-lea, clădirea care avea să devină Muzeul El Greco a fost construită pe locul unui palat renascentist din secolul al XVI-lea, cu intenția de a reuni operele lui El Greco, care erau foarte răspândite. De asemenea, au fost colecționate lucrări ale altor artiști, precum Luis Tristán, Murillo și Valdés Leal, printre alții.
Muzeul a fost deschis în 1912.
În 2011 și-a redeschis porțile pentru public după ce și-a renovat sediul și a dat o nouă interpretare colecțiilor sale.
Se numește Casa Museo pentru că era foarte aproape de casa lui El Greco, care a fost distrusă de un incendiu.

Biserica Santo Tomé

Toledo-Iglesia-de-Santo-Tome

Biserica Santo Tomé (Sfântul Apostol Toma), situată în centrul istoric, a fost construită după recucerirea orașului Toledo de către regele Alfonso al VI-lea de León.
Se crede că a fost construită în secolul al XII-lea pe locul unei vechi moschei din secolul al XI-lea.
În secolul al XIV-lea a fost reconstruită din ordinul domnului de Orgaz, iar vechiului minaret musulman i s-a adăugat un clopotniță creștină. Turnul este unul dintre cele mai frumoase exemple de mudéjar toledan, cu ceramică smălțuită și încrustată cu o nișă vizigotă și o cruce bătută.

Biserica iezuiților (San Idelfonso)

Toledo-Iglesia-de-los-Jesuitas-San-Idelfonso

Biserica San Ildefonso este în stil baroc și este situată în centrul cartierului istoric al orașului Toledo. Este cunoscută și sub numele de Biserica Iezuiților
Se spune că a fost construită pe locul de naștere al lui San Idelfonso, patronul orașului Toledo.
Are splendide altare baroce în naosul central, ca și cum ar fi un muzeu.
Are turnuri gemene enorme, înalte de peste 50 de metri, de unde vizitatorii se pot bucura de o priveliște mai mult decât privilegiată asupra orașului medieval și a impozantei Catedrale din Toledo.

Muzeul Conciliilor și al Culturii Vizigote

Toledo-Museo-de-los-Concilios-y-la-Cultura-Visigoda

Muzeul Conciliilor din Toledo și al Culturii Vizigote este situat în biserica San Román, unul dintre cele mai importante monumente din Toledo. Muzeul a fost creat cu scopul de a conserva și proteja cultura vizigotică și vestigiile istorico-artistice din Toledo.
A fost inaugurat în 1969
Muzeul deține colecții arheologice din secolele VI, VII și VIII, care prezintă elemente importante din această perioadă.
Există, de asemenea, trusouri și reproduceri de coroane din tezaurul de la Guarrazar.

Biserica San Román

Biserica San Román a fost construită peste o moschee musulmană în secolul al XIII-lea, în stil mudejar, capela a fost transformată în stil plateresc.

Nou: Pui Du Foi España

Acesta este un parc tematic inedit care tocmai a fost instalat în Spania (primăvara anului 2023). Recreează Spania medievală într-un mod impresionant. Parcul tematic face o călătorie prin istoria Spaniei, cu spectacole bazate pe El Cid, Cristofor Columb, Isabela Catolică, Abderraman al III-lea și Lope de Vega...

Îl puteți vizita pentru a vă plimba prin parc și pentru a viziona spectacolele. Există, de asemenea, un spectacol 'Toledo Night' care a devenit un punct de referință.

Cele mai vizualizate pagini