Toulouse în 3 zile Ghid pentru o escapadă de 3 zile la Toulouse

Toulouse este un oraș mic și elegant din sudul Franței. În ciuda dimensiunilor sale mici, are propria universitate, ceea ce îi conferă o atmosferă tinerească.
Este un oraș foarte atractiv, iar centrul său istoric are comori renascentiste autentice pe străzile sale înguste. Orașul roz, așa cum i se mai spune datorită culorii roșiatice a clădirilor sale, este fermecător, dar probabil că știți deja asta, iar dacă vă gândiți să îl vizitați, iată un ghid complet cu ce să vedeți în trei zile în Toulouse .

Toulouse-en-3-dias

Ce să vezi în Toulouse în 3 zile?

Toulouse este un oraș foarte interesant din sudul Franței, în regiunea Midi-Pirinei. Este al patrulea oraș ca mărime din Franța și mulți călători găsesc farmec în combinația dintre centrul vechi atractiv și industria modernă, creând un oraș foarte viu.
Vă vom recomanda toate obiectivele turistice care trebuie neapărat vizitate în timpul călătoriei dumneavoastră la Toulouse, dar atunci când vorbim despre clădiri individuale nu reușim să surprindem esența orașului: cafenelele și restaurantele, micile piețe și multe alte detalii care se combină pentru a face din Toulouse un oraș fascinant și interesant.

Unul dintre sfaturile pe care vi le dăm este ca, imediat ce ajungeți în Toulouse, să faceți un Free Tour, adică o vizită ghidată de un ghid expert în oraș și complet GRATUITĂ. Veți cunoaște un pic din oraș și veți descoperi secrete și anecdote care sunt greu de aflat de unul singur. REZERVĂ-ȚI TURUL GRATUIT AL ORAȘULUI TOULOUSE AICI

Excursie la Toulouse: Ziua 1

Jardin japonais

Jardin-japonais-Toulouse

Situat în grădina Compans-Caffarelli, construită în anii 1980, când Pierre Baudis era primarul orașului, acest parc închis de 7 hectare cu varietăți botanice din Orientul Îndepărtat este inspirat de grădinile din orașul japonez Kyoto din secolele XIV și XVI.

Bazilica Saint-Sernin

Basilique-Saint-Sernin-Toulouse

Bazilica romanică Saint-Sernin a fost construită pentru a comemora memoria lui Sernin, cunoscut și sub numele de Saturnin, primul episcop și martir din Toulouse, care a trăit în prima jumătate a secolului al III-lea.
Este cel mai mare edificiu religios din Occitania, al doilea cel mai vechi din Franța după abația din Cluny și a fost declarat în 1998 patrimoniu mondial UNESCO.
Construcția actuală a avut loc între sfârșitul secolului al XII-lea și secolul al XIII-lea, înlocuind capela construită în secolul al V-lea și modificată în secolele următoare.
Unul dintre elementele caracteristice ale bazilicii este clopotnița octogonală, înaltă de 64 de metri, cu un carillon de 24 de clopote.

Musée Saint-Raymond - Musée Des Antiques De Toulouse

Muzeul Saint-Raymond, sau Musée des Antiques, care păstrează și expune colecții arheologice din protoistorie până în Evul Mediu timpuriu, în special din perioadele celtică, romană și creștină timpurie, a fost inaugurat în 1892 în fostul colegiu Saint-Raymond din secolul al XVI-lea.

Musée-Saint-Raymond-Toulouse

Muzeul conține a doua cea mai mare expoziție din Franța de busturi de împărați romani, descoperite în timpul săpăturilor arheologice de la vila romană Chiragan din comuna Martres-Tolosane.

Couvent Des Jacobins

Couvent-Des-Jacobins-toulouse

Interiorul bisericii este foarte luminos datorită celor douăzeci de ferestre și a celor doi trandafiri.
În prezent, claustrul, fostul refectoriu, capela Fecioarei și capela Saint-Antonin găzduiesc adesea concerte, evenimente culturale și expoziții.

Capitole

Capitole-de-Toulouse

În 1190, au început lucrările de construcție la ceea ce urma să fie noua primărie a orașului, care a primit numele de Capitole. În prezent, Capitole găzduiește și teatrul de operă al orașului.
În partea din spate a Capitoliului se află turnul arhivei, încununat de un clopot de inspirație flamandă cu acoperiș de ardezie. Din 1948, este sediul Oficiului de Turism din Toulouse.

Excursie la Toulouse: Ziua 2

L'hôpital de la grave et Chapelle

Cel mai admirat element al complexului este cupola Capelei Saint-Joseph de la Grave, capela a fost construită în prima jumătate a secolului al XIX-lea.
În ciuda faptului că este închisă pentru public, Chapelle Saint-Joseph de la Grave este cea mai fotografiată și împărtășită clădire din Toulouse pe rețelele de socializare.

Lhopital-de-la-grave-et-Chapelle-Toulouse

În secolul al XIV-lea a devenit Spitalul Sfântului Sebastian și a fost folosit pentru a-i izola pe cei afectați de ciumă. Anterior, fusese un refugiu pentru săraci, bolnavi și bătrâni sau un loc de detenție pentru prizonierii de război; astăzi nu mai rămâne nimic din acest prim spital.

Prairie Des Filtres

Prairie-Des-Filtres-Toulouse

Până la începutul secolului al XV-lea, această zonă de aproape 6 hectare de pe malul stâng al Garonne, între Pont Neuf și Pont Saint Michel, a fost o zonă urbanizată și construită, dar inundațiile din 1430 și 1437 au devastat zona și nu a mai fost reabilitată ca zonă rezidențială.
Denumirea de pajiște filtrantă provine de la sistemul de filtrare și pompare a apei din râu, instalat pentru prima dată în 1821, pentru a alimenta fântânile orașului de la turnul de apă.

Pont Neuf

Pont-Neuf-Toulouse

Starea proastă a Pontului de la Daurade la mijlocul secolului al XVI-lea a dus la ideea de a-l înlocui, iar în 1541 regele François I a decis să construiască Pont Neuf. Lucrările de construcție, sub conducerea tehnicienilor Nicolas Bachelier, Louis Privat și Dominique Bachelier, au început în 1544 și au fost finalizate abia în 1632, din cauza întreruperilor cauzate de Războaiele de religie.

Fundația Bemberg

Muzeul Fundației Bemberg, o colecție de artă, inclusiv picturi din secolul al XV-lea până la începutul secolului al XX-lea, a colecționarului și patronului artelor de origine argentiniană Georges Bemberg (1915 - 2011).

Fondation-Bemberg-Toulouse

La primul etaj veți găsi camere în stil renascentist și din secolul al XVIII-lea, cu mobilier și obiecte de artă, care recreează stilul de viață al vremii, iar primul etaj este dedicat picturii impresioniste și postimpresioniste.

Ghidul orașului Toulouse: Ziua 3

Musée des Augustins

Din decembrie 1793, fosta mănăstire găzduiește un muzeu, care expune opere de artă din secolul al XI-lea până la începutul secolului al XX-lea.

Musee-des-Augustins-Toulouse

Pustnicii Sfântului Augustin au început lucrările de construcție a mănăstirii în stil gotic în 1309 și au continuat practic până la începutul secolului al XV-lea.
În 1943, mănăstirea a fost afectată de un mare incendiu care nu numai că a distrus acoperișul mănăstirii, dar a afectat și o mare parte a orașului, dar mănăstirea a fost restaurată în mai puțin de 11 ani.
Începând cu 1542, mănăstirea a intrat într-o perioadă de decadență, din cauza scăderii numărului de călugări și, în plus, în acel an a fost jefuită, iar în 1550 un trăsnet a provocat o mare pagubă care nu a mai fost reparată.
În 1789, ca urmare a Revoluției Franceze, mănăstirea a devenit un bun național, deschis publicului.

Catedrala Saint-Étienne

Cathedrale-Saint-etienne-Toulouse

Actuala catedrală Saint-Étienne se află pe rămășițele unui mic oratoriu construit în timpul Sfântului Serenin (Saturnin), care a sosit în oraș în jurul anului 250 și reconstruit de episcopul Exupère de Toulouse (360 - 400)
Până în secolul al XIII-lea, planurile de modificare și extindere a templului roman au fost modificate în mod constant.
Principala particularitate a acestei catedrale este că are două părți clar diferențiate: o parte romanică, naosul, și o parte gotică, corul.
Clopotnița sa romanică fortificată adăpostește un carillon cu 17 clopote.

CITÉ DE L'ESPACE

CITE-DEL-ESPACE-Toulouse

Parc tematic despre univers și călătorii în spațiu inaugurat în iunie 1997, instalațiile sale se întind pe o suprafață de 5 hectare.
Acesta are un planetariu și un cinematograf IMAX® 3D, precum și reproduceri de nave spațiale.

Toulouse în 3 zile PDF - DOWNLOAD GUIDE

Puteți descărca acest ghid de călătorie pentru Toulouse în format PDF pentru a-l lua cu dumneavoastră în călătorie. GRATUIT.

DESCARCĂ PDF GHIDUL TOULOUSE

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru de trei zile pentru Toulouse au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini