Torino în 3 zile - Ghid complet pentru o escapadă la Torino

Torino, cunoscut ca orașul industrial al Italiei, capitala Piemontului, situat chiar la granița cu Franța, se remarcă prin faptul că este un oraș vibrant și modern, cu un centru istoric irezistibil.

Vă voi arăta aici un itinerar perfect pentru Torino în 3 zile , astfel încât să nu ratați niciunul dintre cele mai frumoase locuri ale sale. Mergem?

Turin-en-3-dias

Ce să vezi în Torino în 3 zile

Torino este un oraș ideal pentru a te deplasa pe jos în cea mai mare parte a timpului, deoarece cele mai importante monumente sunt aproape unul de celălalt, deși uneori este necesar să folosești transportul public.

Are mijloace de transport excelente și legături și orare foarte bune, așa că nu veți avea nicio problemă în a vă deplasa în oraș.

În plus, vă recomand să folosiți acest autobuz turistic din Torino în prima zi, o idee excelentă pentru a descoperi pentru prima dată capitala Piemontului italian.

Este valabil 24 de ore și are numeroase opriri în cele mai importante puncte ale orașului, puteți urca și coborî de câte ori doriți. Are, de asemenea, o înregistrare de comentarii și fapte interesante despre monumentele pe care le vedeți de-a lungul drumului. Ideal!

Informații utile pentru călătoria dvs. la Torino

Pentru început, este important să știți ce documente sunt necesare pentru a călători la Torino, deoarece acestea sunt esențiale pentru a putea intra în țară.

Deoarece Italia este membră a Uniunii Europene, pentru a călători în acest oraș frumos este necesar doar un act de identitate valabil. De asemenea, este recomandabil să aveți la dumneavoastră un pașaport valabil, deși nu este necesar, îl recomand, deoarece nu este niciodată de prisos în cazul unui incident.

Aici moneda folosită este euro, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să schimbați moneda înainte de a călători în țară. Prețurile din oraș sunt foarte asemănătoare cu cele din Spania.

Limba vorbită este italiana, nu trebuie să vă faceți griji că nu o puteți vorbi, este foarte asemănătoare cu spaniola, ceea ce facilitează înțelegerea localnicilor.

Ghid turistic Torino: Ziua 1

Prima zi este pentru a începe vizitarea centrului istoric al orașului și pentru a descoperi cea mai frumoasă parte a orașului. Începem!

Piazza Castello

Piazza-Castello

Situată în inima centrului istoric, este punctul de plecare pentru cele mai aglomerate și mai importante străzi ale orașului, cum ar fi Via Po și Via Roma.

Casa câtorva dintre cele mai emblematice monumente ale orașului, nu există un loc mai bun pentru a începe o vizită la Torino, deoarece este centrul nevralgic al orașului.

Este un loc de întâlnire atât pentru locuitorii săi, cât și pentru turiștii care vizitează această frumoasă destinație.

Plimbați-vă prin el fără grabă, fotografiați fiecare colț, deoarece este una dintre cele mai tipice fotografii ale orașului.

Aici se află mai multe cafenele istorice, vechi de peste 200 de ani, cele mai populare fiind Café Mulassano și Milano Baratti.

Palazzo Madama

Palacio-Madama

În această piață se află acest monument esențial. În secolul al XVI-lea, după numeroase utilizări, a devenit locul de reședință al celebrei familii Savoia, declarată patrimoniu mondial.

Se remarcă prin fațada sa barocă impunătoare, deși partea din spate a clădirii încă mai arată ca un castel, prima utilizare care i-a fost dată.

Acest frumos palat găzduiește în prezent Muzeul Municipal de Artă Antică.

Biserica San Lorenzo

Iglesia-San-Lorenzo

Într-unul dintre colțurile pieței populare se află această bijuterie barocă, opera arhitectului care s-a ocupat de cele mai importante lucrări din oraș.

Se remarcă prin uimitoarea cupolă octogonală a templului, considerată o capodoperă, precum și prin frumoasele fresce din interior. Magică!

Palatul Regal

Palacio-Real-Turin

Astăzi este vorba despre palate, iar acestea sunt foarte aproape unul de celălalt, situate chiar lângă Piazza Castello.

Clădirea poate părea simplă și austeră la exterior, dar interiorul său este spectaculos, deoarece, la vremea sa, a fost una dintre cele mai mărețe clădiri ale regalității europene.

Are numeroase încăperi, pline de expoziții și obiecte de epocă, dar cea mai impresionantă este Sala Armurăriei, o adevărată minune. Taxa de intrare este de 12 euro.

Muzeul Egiptean din Torino

Museo-Egipcio-de-Turin

Cel mai important muzeu din oraș, este al doilea cel mai mare muzeu egiptean din lume, înaintea Muzeului din Cairo.

În acest loc puteți vedea o colecție interesantă de rămășițe ale acestei importante culturi, de la mumii, sarcofage, papirusuri și amulete, printre multe alte lucruri din diferite perioade ale egiptenilor.

Biletul de intrare include un ghid audio, astfel încât să puteți înțelege mult mai bine fiecare cameră.

Ghid turistic Torino: Ziua 2

A doua zi este dedicată vizitării unor simboluri ale orașului, bijuterii arhitecturale ale orașului Torino pe care nu trebuie să le ratezi. Să aflăm care sunt acestea!

Catedrala din Torino

Catedral-de-Turin

Catedrala din Torino este diferită de restul Dumurilor din Italia, dar, chiar și așa, are un farmec greu de ratat. Este un templu renascentist construit în secolul al XVI-lea.

Deși nu este atât de incredibilă din punct de vedere arhitectural, ascunde un secret care o face unică. În interior se află Sfântul Giulgiu, Sfântul Giulgiu cu care a fost înfășurat Hristos când a fost îngropat.

Nu este mereu la vedere pentru vizitatori, doar la ocazii speciale este expusă în vitrina în care este păstrată. Un loc foarte sfânt!

Museo Diocesano di Torino

Mic muzeu unde puteți găsi o expoziție de obiecte religioase, de la veșminte folosite în biserică la picturi și cruci.

Punctul culminant al vizitei este faptul că include o urcare în turnul catedralei, de unde vă puteți bucura de o frumoasă panoramă a orașului. Torino la picioarele voastre!

Porta Palatina

Porta-Palatina

Această poartă romană este unul dintre puținele monumente rămase din această perioadă în oraș, fiind fără îndoială cel mai spectaculos monument din oraș.

Această poartă are două turnuri mari, înalte de 30 de metri, și se remarcă prin culoarea roșiatică, datorată faptului că este făcută din cărămidă.

La câțiva metri mai încolo, veți găsi rămășițele unui teatru roman, cu o capacitate de 3000 de persoane la apogeu, deși nu a fost foarte bine conservat, puteți merge să îl descoperiți.

Torre Antonelliana

Torre-Antonelliana

Un monument care nu trebuie ratat pe orice traseu prin oraș. A fost construită în 1863 pentru a servi ca sinagogă a orașului Torino.

Este cea mai înaltă clădire din oraș, cu o înălțime de 167 de metri! Se remarcă prin bolta sa maiestuoasă și prin marea turlă care iese din ea, una dintre bijuteriile orașului.

Astăzi este unul dintre cele mai mari muzee din oraș, Muzeul Național al Cinematografiei. Un muzeu perfect pentru toți iubitorii de film.

Intrați în interior pentru a vizita muzeul și urcați în vârful turnului său pentru o panoramă fascinantă.

Palazzo Carignano

Palacio-Carignano

Unul dintre simbolurile orașului, declarat patrimoniu mondial, unul dintre palatele renumiților Savoyard.

Cea mai importantă lucrare barocă din Torino, vizitarea acestui palat este formată din două părți.

Pe de o parte, Muzeul Risorgimento spune povestea modului în care Italia a devenit un stat, iar pe de altă parte, puteți vizita Parlamentul Subalpin.

Pe de altă parte, în apartamentele prinților puteți descoperi cele mai frumoase încăperi, cunoscând decorul obișnuit al palatelor.

Ghid turistic al orașului Torino: Ziua 3

În cea de-a treia zi, veți cunoaște unele dintre cele mai importante monumente ale orașului, dar mai presus de toate, veți descoperi micile colțuri din Torino, cele care arată esența orașului.

Piața de fotbal

Mercado-del-Balon

Aceasta este una dintre cele mai renumite piețe din oraș, care are loc în fiecare sâmbătă în centrul orașului. Există, de asemenea, piața El Gran Balón, care are loc în a doua duminică a fiecărei luni. În aceste piețe se vând atât antichități, cât și produse alimentare tipice orașului.

Este un punct de referință pentru piețele stradale din întreaga Europă, așa că, dacă ajungeți în oraș, vă recomand să vă plimbați prin zonă, o să vă placă la nebunie!

Quadrilatero Romano

Quadrilatero-Romano

Aceasta este cea mai veche zonă din Torino, unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș, ideal pentru o plimbare pe îndelete.

Aici veți găsi cele mai bune baruri și restaurante din oraș, locuri mici cu un farmec incontestabil. Descoperiți cele mai ascunse colțuri ale orașului!

Iglesia de los Capuchinos

O mică biserică cu un interior fermecător, tavanul său este fascinant și vă va face, fără îndoială, să vă îndrăgostiți de ea.

Dar ceea ce îi conferă o anumită magie este locația sa, situată pe o mică colină lângă centrul istoric, are un punct de belvedere de unde veți avea cele mai bune priveliști ale orașului Torino și ale zonei înconjurătoare, cu râul Po în prim-plan și Alpii impunători în fundal.

Deși poate părea departe, se află la 15 minute de mers pe jos de centru, ceea ce merită.

Porticele din Torino

Porticos-de-Turin

În acest oraș nu se pot vizita doar monumente, o plimbare pe îndelete prin el este esențială și foarte recomandată pentru a-i cunoaște farmecul.

Are străzi pietonale mari, în care există zone lungi cu porticuri care îți permit să te plimbi prin ele chiar și în zilele ploioase.

În ele, veți găsi localuri cu sute de ani de istorie, cafenele istorice precum Fiorio de pe Via Po, parfumerii sau librării vechi cu magia unică a orașului Torino. Faceți cunoștință cu cel mai pur Torino!

Bazilica din Superga

Basilica-di-Superga

Cel mai bun loc pentru a încheia călătoria! Această frumoasă bazilică este situată pe vârful unui deal din apropiere de Torino.

Puteți ajunge acolo cu autobuzul sau cu tramvaiul și apoi să luați o cale ferată cu cremalieră pentru a urca cei 400 de metri de pantă.

Această frumoasă bazilică se remarcă prin stilul său baroc și prin cupola sa maiestuoasă, dar nu merită vizitată doar pentru interior, unde puteți vizita cripta și apartamentele regilor, ci și pentru locația sa.

Aveți șansa de a urca pe cupola sa și de a vedea un apus de soare spectaculos, cu tot orașul Torino la picioarele dumneavoastră și cu Alpii în fundal. Un rămas bun de neuitat pentru oraș.

Cele mai vizualizate pagini