Valencia în 3 zile - 3 zile ghid în Valencia și Free Tour Free

Valencia, capitala Comunității Valenciene, situată pe malul râului Turia, combină perfect un centru istoric cunoscut sub numele de 'ciutat Vella' (orașul vechi), alcătuit din diferite monumente și locuri de vizitat, cu structuri avangardiste care oferă o viziune mai futuristă a orașului. Fuziunea dintre tradiție și modernitate face din Valencia un loc foarte atractiv. Pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziție, am alcătuit un ghid practic pentru a vedea Valencia în trei zile.

Valencia-en-tres-dias

Ce să vezi în Valencia în 3 zile

Acest ghid se concentrează pe vizitarea diferitelor locuri pe care orașul Valencia le are de oferit în 3 zile. Vom împărți vizitarea orașului în două zone: pe de o parte, centrul istoric cu Catedrala Santa Maria, Piața Centrală, Primăria... să ne putem plimba pe străzi și să ne bucurăm de vremea bună care însoțește de obicei orașul Valencia, va fi o experiență de neuitat. Pe de altă parte, Orașul Artelor și Științelor, plin de artă, arhitectură și divertisment, proiectat de controversatul autor Santiago Calatrava, ne oferă o viziune modernistă a orașului.
De asemenea, putem completa vizita cu o plimbare cu barca pentru a cunoaște Valencia dintr-o altă perspectivă, să ne bucurăm de paella tipic valenciană, să vizităm muzee, parcuri sau să vedem ceea ce a fost cândva cea mai îngustă fațadă din Europa, de numai 107 centimetri, situată în Plaza de Lope de Vega, cunoscută sub numele de 'La casa del metro' (Casa metroului).

Primul lucru pe care îl puteți face când ajungeți în Valencia este să faceți un tur gratuit al centrului orașului. Este o modalitate fantastică de a vedea cele mai interesante obiective turistice timp de o oră și de a vă continua apoi vizita pe cont propriu. Rezervați un tur GRATUIT GRATUIT al Valenciei aici. Odată ce ați făcut turul ghidat de un expert în oraș, veți avea o idee mai clară despre unde și cum să vă petreceți timpul în timpul călătoriei dumneavoastră în Valencia.

Ghid turistic Valencia: Ziua 1

Începem turul nostru concentrându-ne asupra centrului istoric al orașului, mai exact asupra Catedralei Santa Maria de Valencia, construită peste o moschee veche care, la rândul ei, a fost construită peste o veche biserică vizigotă.

Catedral de Santa María

Catedral-de-valencia

Catedrala este situată în Plaza de la Virgen, în stil gotic, deoarece structura sa principală a fost construită între secolele XIII și XV, deși putem găsi și alte stiluri, cum ar fi romanic sau renascentist, datorită construcției sale de-a lungul anilor. Se spune că ar conține Sfântul Potir, folosit de Iisus Hristos la Cina cea de Taină.
În exteriorul catedralei se află Turnul Micalet sau Miguelete (clopotnița catedralei).

Turnul Micalet sau Miguelete

El-miguelete-o-micalet-en-valencia

Acesta este unul dintre cele mai vizitate monumente din oraș, format din trei încăperi: camera clopotarilor, clopotele și închisoarea. Turnul poate fi vizitat pe tot parcursul anului. Priveliștile minunate ale întregului oraș fac din el o atracție turistică.

Turnurile Quart

Torres-de-quart-valencia

Pe lângă Turnul Miguelete, în partea veche a orașului se află Turnurile Quart, vechi porți de acces la orașul medieval, în stil gotic, care au supraviețuit mai multor războaie, cum ar fi Războiul de Independență sau Războiul Civil. Împreună cu turnurile Serrano, acestea sunt singurele turnuri care au supraviețuit până în zilele noastre din vechiul zid care înconjura orașul Valencia.

Piața centrală

mercado-central-de-valencia

Construcție modernistă, situată în piața Ciudad de Brujas, lângă Lonja de la Seda (Bursa de mătase). Această clădire datează de la începutul secolului XX. Este un spațiu cu peste o mie de tarabe de unde se pot cumpăra fructe, legume, carne... Cumpărăturile de zi cu zi devin ceva special datorită farmecului arhitecturii sale, deoarece se prezintă ca un spațiu impunător unde se poate cumpăra o mare varietate de produse.
Acest spațiu poate fi vizitat de luni până sâmbătă (7:00- 15:00)

Lonja de la Seda

Lonja-de-la-seda-Valencia

Lângă Piața Centrală se află Lonja de la Seda, în stil gotic și construită în secolul al XV-lea, a devenit o lucrare care a reprezentat boom-ul economic pe care îl cunoștea orașul Valencia; maeștrii mătăsari din acea vreme au contribuit la marea dezvoltare a acestei industrii.
La Lonja a fost declarată patrimoniu mondial de către UNESCO în 1996.

Primăria din Valencia

Ayuntamiento-de-Valencia

Odată ajunși în Plaza del Ayuntamiento vom găsi Primăria și ceea ce este cunoscut sub numele de Poșta, Palatul Comunicațiilor. Dintre clădirea Primăriei se remarcă fațada sa exterioară, unde putem vedea turnul cu ceas și două cupole maiestuoase la capete. Acest spațiu servește, de asemenea, ca muzeu istoric și arhivă municipală.

Ghid turistic Valencia: Ziua 2

Orașul Artelor și Științelor

ciudad-de-las-artes-y-las-ciencias-de-Valencia

Orașul Artelor și Științelor este un complex arhitectural construit de controversatul Santiago Calatrava și destinat petrecerii timpului liber cultural și științific, prin intermediul diferitelor clădiri, care au transformat orașul într-un spațiu de divertisment, cultură și artă, care urmărește plăcerea tuturor celor care îl vizitează.
Trebuie să vă organizați foarte bine vizita în Orașul Artelor și Științelor, deoarece sunt multe lucruri de văzut:

Palatul Artelor Reina Sofia

Palacio-de-las-Artes-Reina-Sofia-Valencia

Palatul Artelor Reina Sofia este teatrul de operă din Valencia, inaugurat în octombrie 2005, iar pe scena sa au evoluat numeroase voci, printre care Plácido Domingo.
Clădirea este formată din: o sală principală, Aula Magistral, Auditorium, Teatrul Martín y Soler.
Sala principală este folosită în principal pentru spectacole de operă. Aula Magistral este folosită pentru conferințe sau concerte de cameră. Pe de altă parte, Auditoriul este folosit pentru o gamă largă de activități, de la concerte de muzică clasică la mitinguri politice. În cele din urmă, Teatrul Martín y Soler este folosit pentru dans, teatru și muzică.

Muzeul de Științe Príncipe Felipe

El-Museo-de-las-Ciencias-Príncipe-Felipe-Valencia

Muzeul de Științe Príncipe Felipe este un muzeu dedicat științei, tehnologiei și mediului. Are mai mult de 20.000 de metri de expoziții. Este alcătuit din mai multe etaje care găzduiesc diferite expoziții, unele permanente, altele temporare. De asemenea, are terase și săli de clasă unde se desfășoară o varietate de activități și ateliere de lucru pentru a promova interesul științific și tehnologic în timp ce se distrează. Este un loc ideal pentru a vizita cu întreaga familie și a petrece o zi de neuitat.
Motto-ul acestui muzeu este: 'Este interzis să nu atingi, să nu simți, să nu gândești'.

L'Hemisferic

El-hemisferic-Valencia

L'Hemisféric a fost prima clădire care a fost deschisă publicului, este o clădire mare în formă de ochi, iar în interiorul ei se află o sală mare cu un ecran de 900 m. Această clădire este folosită pentru proiecții digitale (spectacole de divertisment și spectacole astronomice), iar aceste proiecții se schimbă periodic pentru a oferi o mare varietate.

Oceanografic

Oceanografico-de-Valencia

Oceanograficul este o clădire concepută pentru a arăta marea varietate de habitate marine. Este cel mai mare acvariu din Europa, unde putem găsi peste 30.000 de animale din diferite specii, de la mamifere la păsări și reptile. Putem găsi diferite clădiri: Marea Mediterană, Zone umede, Mări temperate și tropicale, Oceane, Antarctica, Arctica, Insulele și Marea Roșie, precum și un delfinariu.

Umbracle și El Ágora

Pentru a încheia vizita în Orașul Artelor și Științelor, putem vizita Umbracle, o grădină cu acces liber în care vă puteți plimba. Dacă îl vizitați vara, vă puteți bucura de terasă cu o băutură în mână.
În plus, putem găsi și Agora, cea mai recentă clădire din întreaga zonă, în care au loc diferite evenimente, deși în mod normal nu este deschisă publicului.

Ghid turistic Valencia: Ziua 3

Parcul Natural La Albufera

Albufera-Valencia

Foarte aproape de Valencia, la aproximativ zece kilometri distanță, se află Parcul Natural La Albufera, format din păduri, câmpuri de orez, plaje sălbatice și ceea ce este considerat cel mai mare lac din Spania, unde puteți face plimbări cu barca și vă puteți bucura de minunate apusuri de soare. Există, de asemenea, o mare varietate de specii și păsări acvatice. Parcul are șase rute sau itinerarii care pot fi parcurse cu bicicleta sau pe jos.
Dacă vă aflați în Valencia în timpul verii, puteți să vă completați vizita în parc mergând pe plaja Dehesa del Saler, aflată în apropierea parcului, și să terminați prin a gusta unul dintre preparatele tipice ale comunității: paella valenciană.

Cele mai vizualizate pagini