Varșovia în 3 zile Ghid pentru un weekend la Varșovia

Prima impresie pe care o veți avea despre Varșovia este 'Un oraș oprit în timp', veți vedea locuri unde există o rafinată arhitectură gotică sau barocă și locuri unde clădirile sunt păstrate așa cum erau în perioada războiului. Varșovia este cel mai mare oraș din Polonia, precum și capitala sa, care a fost complet distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a fi apoi reconstruit complet ca înainte. Cunoscând puțin din povara istorică a Poloniei și în special a Varșoviei, călătoria va fi și mai îmbucurătoare.

Sperăm să vă bucurați de Varșovia în 3 zile la fel de mult ca și noi.

varsovia-en-3-dias

Este posibil să călătorești în Varșovia în 3 zile?

Absolut. Orașul este ușor de străbătut în 3 zile și fără maratoane. Va fi un oraș în care veți putea să vă relaxați.
În plus, după cum știți deja, vă vom pune la dispoziție o hartă, astfel încât să nu întâmpinați nicio dificultate atunci când va trebui să vă plimbați.

Câteva sfaturi pentru o excursie de 3 zile la Varșovia

Varșovia este o destinație low-cost, adică este un oraș european, dar veți opri foarte puțin pentru nopți de hotel, hostel, mâncare și atracții.

Nu vă faceți griji în privința limbii, se vorbește engleza (și rusa și germana), dar este important de reținut că Polonia folosește o altă monedă decât euro. Deși face parte din UE din 2004, moneda națională este zlotul (PLN). Veți putea schimba euro la un birou de schimb valutar sau la aeroport (chiar dacă este vorba de suma minimă pentru a plăti biletele de autobuz și de metrou).

Dar înainte de a continua cu ghidul nostru, vrem să vă facem un cadou, da, un cadou... pentru că posibilitatea de a face un TUR GRATUIT în limba engleză în Varșovia cu un ghid expert este considerat un cadou minunat (suntem siguri că și voi îl veți aprecia). Îl puteți rezerva gratuit și, datorită acestuia, veți putea profita la maximum de călătoria dumneavoastră în Varșovia. Aici puteți obține un tur gratuit în limba engleză cu ghizi experți în Varșovia. Sunteți bineveniți 😉 Durata turului gratuit este de aproximativ 2 ore. Acesta vă va oferi o idee foarte generală și apoi puteți continua să explorați Varșovia cu ghidul nostru.

Ce să vezi într-un weekend în Varșovia

Turul nostru de 3 zile în Varșovia va începe în Orașul Vechi sau Stare Miasto, care a fost complet reconstruit și declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Ziua 2 va fi dedicată în întregime Orașului Nou. Ziua 3 va fi dedicată cartierului Praga, unde a fost filmat o parte din filmul Pianistul. (A nu se confunda cu Orașul Praga)

Varșovia în 3 zile: Ziua 1, Orașul Vechi

Vom începe în centrul Orașului Vechi și de acolo vom face multe opriri de mare importanță istorică.

Zamek Królewski (Castelul regal) și Columna lui Sigismund al III-lea Vasa (Kolumna króla Zygmunta III Wazy)

Construcția sa a culminat cu schimbarea capitalelor de la Cracovia la Varșovia. Castelul, care a fost reconstruit de mai multe ori, a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Reconstrucția sa a fost realizată datorită fragmentelor care au supraviețuit distrugerii sale și a lucrărilor lui Bernardo Bellotto, pictorul regelui.
Castelul are un muzeu cu principalele sale bijuterii: două tablouri de Rembrandt ('Fata în ramă' și 'Tatăl miresei evreice'), precum și lucrări de Bellotto.

COLUMNA-DE-SEGISMUNDO-Y-CASTILLO-450x375

Părăsind castelul, ne îndreptăm spre Piața Zamkowy, unde cel mai înalt monument din Varșovia datează din 1644 și a fost construit de Vladislav al IV-lea în onoarea tatălui său, Sigismund al III-lea Vasa. Coloana are o înălțime de 22 de metri, la care se adaugă figura regelui, care măsoară 275 de centimetri, ținând în mâna dreaptă o sabie, simbolizând curajul, și în cea stângă o cruce, simbolizând disponibilitatea sa constantă de a lupta împotriva răului.

Kościół św. Marcina (Biserica Sfântul Martin) și Bazylika Archikatedralna pw. Męczeństwa św. Jana Chrzciciela (Bazilica Arhidiecedrală a Martiriului Sfântului Ioan Botezătorul Martir)
Polonia este un stat laic, o veți observa prin numărul de biserici și monumente ale unor figuri emblematice încărcate cu elemente religioase, cum ar fi coloana lui Sigismund. Biserica Sfântul Martin este una dintre cele mai vechi biserici din Varșovia (fondată în 1356). Clădirea este acum în stil baroc (secolul al XVIII-lea).

Iglesia-de-San-Martín-450x375

În apropiere puteți admira Catedrala Sfântul Ioan din Varșovia, care a fost o biserică parohială din lemn, dar în timp a fost remodelată și a devenit mai importantă. În prezent, în cripta sa se odihnesc numeroase personalități politice și religioase importante, precum ducii de Mazovia, mai mulți arhiepiscopi de Varșovia, ultimul rege al Poloniei, președintele Varșoviei, Gabriel Narutowicz, și scriitorul Henryk Sienkiewicz, laureat al Premiului Nobel.

Rynek Starego Miasta (Piața Orașului Vechi)
Unul dintre cele mai atractive locuri din Varșovia, unde aveau loc mari festivități și execuții ale condamnaților.

CIUDAD-VIEJA-2-450x375

Kamienne Schodki (Treptele de piatră), punctul de vedere Taras widokowy, Barbacana și Zidul orașului
Aceste trepte de piatră sunt rămășițe arhitecturale de dinainte de secolul al XV-lea. Acestea duceau la o ieșire din zidul orașului.

Psst!: Se spune că Napoleon Bonaparte ar fi trecut pe ele în timpul uneia dintre vizitele sale la Varșovia.

escaleras-de-piedra-450x375

Pe drumul spre rămășițele zidului orașului construit în 1548 de Giovanni Battista Venețianul și spre Barbican, veți da peste unul dintre punctele de belvedere situate în orașul vechi, unde, pentru bani puțini, puteți urca și observa orașul în toată splendoarea sa.

fortaleza-450x375

Parcul și palatele Łazienki
Este timpul pentru o pauză în inima verde a Varșoviei imperiale. Vă invităm să vă plimbați prin grădinile din Parcul Lazienki. Palatul și grădinile se întind pe o suprafață de 76 de hectare și sunt încântătoare atât prin verdeață, cât și prin arhitectura sa. Acolo puteți vedea animale precum rațe, gâște, păuni și veverițe.

pavo-real-450x375

În interior puteți vedea următoarele puncte de interes: Palatul Insulei (Pałac na Wyspie), Palatul Myślewicki (Pałac Myślewicki), Rezervorul (Wodozbiór) și statuia lui Fryderyk Chopin (Pomnik Fryderyka Chopina), printre altele.

LAZIENKI-GARDENS-Y-PALACE-450x375

Intrarea costă aproximativ 26PLN, iar marțea puteți beneficia de intrare gratuită.

Varșovia în 3 zile: Ziua 2, Orașul Nou.

Numit astfel de la înființarea sa înainte de secolul al XV-lea, orașul a funcționat în acea perioadă cu administrație proprie, separându-se astfel de orașul vechi. Desigur, această parte a orașului a fost distrusă și ea în 1944, în timpul revoltei din Varșovia, iar apoi a fost reconstruită ca atare.

Kościół Nawiedzenia NMP (Biserica Vizitarea Sfintei Fecioare Maria)
Pe tot parcursul călătoriei noastre este inevitabil să nu vedem o biserică și să nu cedăm tentației de a intra și de a vedea doar un pic. Din orașul nou vă recomandăm aceasta; una dintre cele mai vechi, construită la începutul secolului al XV-lea. Legenda spune că a fost construit pe locul unui vechi templu păgân. Acesta va fi ușor de recunoscut după fațada gotică și clopotnița sa.
Lângă biserică se află un belvedere, de unde se poate admira o frumoasă panoramă a orașului pe malul râului.

Kosciol-Nawiedzenia-NMP-450x375

Rynek Nowego Miasta(Piața Orașului Nou)
În apropierea Bisericii Vizitiului, se află Piața Orașului Nou. Acolo veți vedea o fântână gigantică decorată cu diverse ornamente din fier. Acest tip de piață servea drept centru al orașului, unde se afla primăria acestui oraș divizat.

Pałac Sapiehów (Palatul familiei Sapiehów)
Construit în stil baroc târziu cu decorațiuni rococo. Palatul a fost folosit în mai multe scopuri: locuință a familiei care i-a dat numele, cazarmă militară, iar apoi a fost distrus împreună cu restul orașului în 1944. În prezent, acesta servește drept Complex școlar pentru protecția mediului.

Pomnik Powstania Warszawskiego (Monumentul Revoltei din Varșovia)
Un monument care comemorează miile de eroi care au luat parte la Revolta din Varșovia. Pentru cei care nu știu, Varșovia a fost unul dintre orașele care s-au revoltat împotriva nazismului. Trupele poloneze au rezistat eroic timp de 63 de zile, fără sprijinul forțelor aliate, până când au fost invadate de trupele germane.

levantamient-de-VARSOVIA-450x375

Pałac Krasińskich (Palatul Republicii)
Clădire în stil baroc, folosită în prezent pentru a găzdui colecțiile bibliotecii naționale. Lângă palat se află Grădina Krasiński, cu cele mai vechi exemplare de arbori, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Palatul prezidențial din Varșovia
Actualul sediu al guvernului (din 1994). Clădirea a fost construită la mijlocul secolului al XVII-lea și este unul dintre cele mai mari palate din Varșovia.

PALACIO-PRESIDENCIA-450x375

Grób Nieznanego Żołnierza (Mormântul soldatului necunoscut)
Este un mormânt monument situat lângă Piața Piłsudskique. Acesta onorează eroii necunoscuți care au căzut în luptă pentru libertatea Poloniei. Monumentul este păzit de o gardă de onoare și are o flacără eternă care arde veșnic.

Iglesia-de-San-Martín-450x375

Pomnik Mikołaja Kopernika (Monumentul lui Nicolaus Copernicus)
Monument dedicat astronomului polonez Nicolaus Copernicus, care a propus teoria heliocentrică. Sculptura este opera lui Bertel Thorvaldsen. Un fapt curios este că există două replici identice turnate din aceeași matriță la Montreal și Chicago. Deși nu este atât de curios dacă numărăm câți gânditori Rodin există în lume.

NICOLAS-COPERNICO-450x375

Râul Vistula
Unul dintre principalele râuri din Europa de Est. Vă invităm să contemplați orașul de pe unul dintre podurile care traversează acest râu. Poate că puteți urmări apusul și crea o atmosferă romantică sau puteți face niște fotografii foarte bune cu reflexii în apă.

Varșovia în 3 zile: Ziua 3, Cartierul Praga

Acest cartier boem, în care catolicii, ortodocșii și evreii au trăit cândva unul lângă altul, a supraviețuit distrugerii în timpul războiului. De asemenea, aici a avut loc o parte din filmările pentru mult îndrăgitul film Pianistul, un film despre viața muzicianului Władysław Szpilman, un muzician născut în Polonia și provenit dintr-o familie de evrei. După cum veți vedea, un număr mare de clădiri de dinainte de război au rămas astăzi în ruine.
În prezent, cartierul Praga găzduiește artiști de toate felurile. Pe străzile sale pietruite (inițial de dinainte de război) veți vedea artă stradală care conviețuiește cu arhitectura gotică și barocă de dinainte de război.

Puteți rezerva un tur gratuit de 2 ore al Cartierului Evreiesc, cel mai bun mod de a afla despre istoria fostului ghetou al orașului. În plus, este complet gratuit! TUR GRATUIT AL CARTIERULUI EVREIESC DIN VARȘOVIA.

Monumentul primei divizii de infanterie din Varșovia, Tadeusz Kościususzko (Pomnik Kościuszkowców)
Monument în memoria soldaților din prima divizie de infanterie din Varșovia, care au încercat fără succes să salveze participanții la Revolta din Varșovia.

levantamient-de-VARSOVIA-450x375

Catedrala Sfântul Arhanghel Mihail și Sfântul Florian Martirul
Catedrala neogotică cu turnuri abrupte înalte de 75 de metri. Construcția sa a fost ordonată ca un act de opoziție față de Biserica Ortodoxă Maria Magdalena. După cum am menționat deja, Polonia este o țară laică și nu este surprinzător că aceste întreprinderi religioase au fost întreprinse pentru a nu-i pierde pe credincioși.

FLORIANA-450x375

Koneser, fosta distilerie de vodcă
Una dintre cele mai valoroase clădiri de arhitectură industrială din secolul al XIX-lea, un complex de clădiri din cărămidă roșie inspirate din stilul gotic; a funcționat ca distilerie.

Ce părere aveți despre ghidul nostru despre Varșovia în trei zile?
Sperăm că v-a plăcut acest ghid complet de 3 zile pentru Varșovia. Trebuie să mărturisim că sunt multe, foarte multe de văzut și de știut despre acest oraș istoric. Veți putea vizita unele locuri care au fost omise din cauza constrângerilor de timp, deoarece va fi nevoie de o zi în plus. Dacă aveți chef, puteți vizita: Muzeul Revoltei; Muzeul Marie Curie, singura femeie care a câștigat de două ori Premiul Nobel și Palatul Culturii și Științei. Unele dintre aceste planuri sunt posibile dacă călătoriți cu copii: CIESZYĆ SIĘ!

Cele mai vizualizate pagini