Veneția în 3 zile Veneția cu Ghidul nostru. Ideal pentru escapade

Veneția este renumită pentru Carnavalul și măștile venețiene, pentru palatele și monumentele sale frumoase, pentru gondolele sale sau Vaporetto.
Situată în nordul Italiei, a fost fondată în secolul al V-lea de către oameni care au scăpat de invaziile germane. Haideți! Vă invităm să vizitați Veneția în 3 zile.

venecia-en-3-dias

Este posibil să călătorești la Veneția în 3 zile?

Realitatea este că Veneția este un oraș mic, dar nu lipsit de atracții. Noi am parcurs Veneția în 3 zile, dar orașul se pretează ideal pentru a fi complementul unei alte excursii în jurul Italiei în același interval de timp, resemnând unele dintre atracțiile pe care le propunem aici.

Câteva sfaturi pentru o excursie la Veneția în 3 zile

Veneția este un oraș extrem de turistic, primind vizitatori din toată lumea pe tot parcursul anului. De aceea, recomandarea noastră este: planificați-vă călătoria cu mult timp înainte; rezervați hoteluri, excursii, bilete de avion etc. Pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun preț și cea mai bună disponibilitate.
Pe de altă parte, plimbările cu gondola costă, de obicei, în jur de 100 de euro, așa că vă recomandăm, dacă nu vă permiteți acest lux, să căutați companii de turism care oferă aceeași plimbare la un preț mult mai mic. Vă recomandăm următoarele, care au un raport calitate-preț foarte bun și pot fi rezervate online, astfel încât să nu aveți surprize odată ajunși în Veneția.
Rezervați o plimbare cu gondola - Centrul Veneției - 32 € - Rezervați acum >
Rezervați o plimbare cu gondola + Serenadă - 41 € - Rezervați acum >

EXCURSII GRATUITE în Veneția

O opțiune minunată pentru a cunoaște Veneția și a economisi bani sunt EXCURSIILE GRATUITE. Experții în istoria venețiană vă vor oferi un tur al străzilor din Veneția și vă vor dezvălui amănunte și curiozități greu de descoperit pe cont propriu. Iată cele mai bune tururi gratuite din Veneția. Rezervă-ți locul în avans.

Rezervați turul GRATUIT - Centrul orașului Veneția - GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați turul de noapte GRATUIT - Cea mai necunoscută Veneție GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați LEGENDELE VENEȚIEI GRATUIT - legende fascinante și locuri care merită cunoscute. GRATUIT - Rezervați acum >

Ce să vezi în călătoria ta la Veneția

Aici întrebarea pe care ne-am pus-o a fost ce să nu vedem! De aceea, am alcătuit un ghid perfect cu toate atracțiile principale și câteva înlocuitoare, în cazul în care nu vă plac unele dintre ele.

Ghidul Veneției în 3 zile: Ziua 1

După ce ne-am eliberat de bagaje, pornim să vizităm Veneția, începând cu cea mai frumoasă sală din Europa, așa cum Napoleon numea Piața San Marco.

Piazza San Marco (Bazilica San Marco, Clopotnița San Marco)
Am pornit în aventura de a vizita acest oraș magnific. Din piață se poate vedea maiestuoasa Bazilică Sfântul Marcu , împodobită cu marmură și mozaicuri aurite. Arhitectura sa, în mare parte bizantină, este o combinație complexă de gotic venețian înflorit, bizantin și romanic. În această bazilică, situată în atrium, se află bolta proiectată de Tintoretto. În interior, în spatele altarului principal se află Pala d'Oro, cu miile sale de pietre prețioase și pietre, o operă de orfevrărie bizantină și venețiană, printre alte frumuseți.

BASILICA-SAN-MARCOS

Din piață se poate vedea și Campanile, sau clopotnița bazilicii. Vă recomandăm să urcați și să contemplați orașul. Accesul se face între orele 9.00 și 21.00 și costă aproximativ 9 euro.

PLAZA-DE-SAN-MARCOS

Și, în final, veți vedea încă două clădiri din piață, acestea sunt: Muzeul Correr, Turnul cu Ceas și o parte din Palatul Dogilor. Dar înainte de a continua vă recomandăm să serviți o cafea bună în piață, noi am mers la cafeneaua Florian, la care ni s-a recomandat să mergem.

TORRE-DEL-RELOJ

Palatul Dogilor din Veneția
Simbol al epocii de aur a Veneției, a fost reședința ducelui republicii și sediul puterii politice din Veneția timp de mai multe secole. Un luxos palat gotic împărțit în 3 aripi: Sala Marelui Consiliu, cea mai veche. Sălile de judecată care conțin Sala dello Scrutinio. Și, în cele din urmă, apartamentul ducelui și diverse birouri guvernamentale.

PALACIO-DUCAL

Palatul este legat de Vechea Închisoare din Veneția, după ce traversează Podul Suspinelor, unde prizonierii intrau în întunericul temnițelor.

punte-de-los-suspitos

Santa Maria del Giglio
Santa Maria del Giglio uimește prin stilul său clasic baroc venețian, remarcându-se prin cantitatea de ornamente (statui de sfinți glorioși și îngeri cu trompete). În interior, însă, pot fi admirate Cele patru evangheliști, o lucrare de Tintoretto, și o Madonă cu Pruncul și Sfântul Ioan Botezătorul, singura lucrare a lui Rubens din Veneția.

Palazzo Cavalli-Franchetti
Construit în 1565 și cu un stil arhitectural gotic venețian ulterior construcției sale, acesta este un loc pe care nu trebuie să-l ratați. Dacă aveți chef să luați un vaporetto, puteți observa acest Palazzo din gondolă. În cazul în care doriți să intrați în interior, ar trebui să vizitați grădina. Imaginea nu este lipsită de frumusețe și vă va duce la următoarea noastră oprire: Dorsoduro

Palazzo-Cavalli-Franchetti

Dorsoduro
Încheiem turul nostru la Dorsoduro, cel mai înalt punct din Veneția. Sperăm să vă bucurați de priveliștea incredibilă.

În acest cartier se află Biserica Santa Maria della Salute, cu un aspect sobru, una dintre cele mai importante clădiri religioase din Veneția, în interiorul căreia se pot vedea picturi de Titian și Tintoretto.

santa-maria-della-salue

Ghid turistic pentru Veneția în 3 zile: Ziua 2

Această a doua zi este rezervată insulelor Murano, Burano și Torcello, care fac parte din Veneția.
Recomandăm, așa cum am făcut și noi, să mergeți dimineața devreme. Am optat să cumpărăm un bilet zilnic de Vaporetto (20 € de persoană) și să ne aventurăm pe cont propriu. Dar există și opțiunea de a face acest lucru cu un ghid, iar prețul este similar.

Rezervați-vă excursia la Burano, Murano și Torcello - 20 € - Rezervați acum >

Indiferent de decizia pe care o luați, iată care sunt punctele de atracție ale fiecărui loc.

Murano, mica Veneție
Dintre cele trei, Murano nu este cea mai frumoasă, dar nu vă lăsați păcăliți, este o replică mai puțin măreață a Veneției. Aici veți găsi faimoasele fabrici de sticlă venețiene și figurine din sticlă. De asemenea, puteți vizita farul și unele dintre bisericile din lagună, cum ar fi Bazilica San Donato: Bazilica San Donato, o biserică romanică din secolul al VII-lea, cu mozaicuri frumoase în interior. Sau biserica San Pietro Martir din secolul al XIV-lea, cu picturi de Veronese, Tintoretto și Bellini.

murano

Burano și culorile sale.
Dintre cele trei insule, Burano este cea mai pitorească, plină de case frumoase și colorate de-a lungul canalelor sale. Din câte ni s-a spus, aici puteți găsi ateliere artizanale și puteți cumpăra bijuterii din sticlă mult mai ieftine decât în Murano.

burano

Torcello
Aceasta este cea mai veche insulă din laguna Veneția. Aici vă recomandăm să vizitați Catedrala Santa Maria Assunta, din anul 639 și tronul de piatră din fața catedralei, despre care legenda spune că a fost tronul regelui hunilor, Attila.

Ghid turistic pentru Veneția în 3 zile: Ziua 3

Vă rezervăm ultima zi pentru a vizita cartierele San Polo și Cannaregio. Vă recomandăm să vă treziți devreme, noi am pornit înainte de ora 6 dimineața, pentru că am vrut să vedem pescarii sosind cu bărcile lor și să avem parte de un răsărit de soare magnific.
Piața Rialto
Am ajuns aici traversând Podul Rialto, cel mai vechi și mai important pod care traversează Gran Canale și leagă orașul de chei. Aici întâlnim piața Rialto, care datează din 1250. În zilele noastre, piața funcționează la fel ca la începuturile sale, iar aici puteți cumpăra fructe, pește și alte produse alimentare.

Rialto

Piața este deschisă de marți până sâmbătă, de la 8:30 la 12:00. (cu excepția zilei de luni, când este închis).

mercadillo-de-rialto

Nu există cartier în Veneția care să nu aibă o biserică incredibilă care să trăiască pe străzile sale. Aici se află impunătoarea Bazilică Santa Maria dei Frari , de arhitectură gotică florentină. Ar trebui să-i vedeți măcar fațada.

Basilica_di_Santa_Maria_dei_Frari_-_Venezia

Ultimul punct de vizitat în acest cartier este Ca' Rezzonico, un palat baroc care a aparținut familiei Bon și care, achiziționat de familia Rezzonico, a fost finalizat aproape un secol mai târziu.

Campo di Ghetto Nuovo
Spre deosebire de alte orașe din Europa, ghetoul evreiesc din Veneția a fost creat în 1516, cu scopul de a permite comunității evreiești din Veneția să locuiască în acest spațiu. Și astfel să-i protejeze pe catolici de influența evreiască.
Astăzi, în acest cartier locuiesc cetățeni de toate religiile. Pe unele dintre străzile de aici au fost filmate părți din filmul 'Neguțătorul din Veneția'.
Campo_di_Ghetto_Nuovo_Venezia_-_panoramio_1

Biserica Madonna dell'Orto
Construită pentru a-l venera pe Sfântul Cristofor. Dar în secolul al XV-lea, biserica a fost complet distrusă. Când a fost reconstruită, o statuie a Madonei, de origine necunoscută, a fost găsită într-o livadă aparținând bisericii. Acesta este motivul pentru care și-a schimbat numele.

O altă curiozitate a acestei biserici este faptul că aici se găsește trupul lui Tintoretto, care a fost înmormântat într-una dintre capelele prezbiteriului.

Veneția în 3 zile, mai mult decât gondolele.

În concluzie, timpul petrecut în Veneția a fost incredibil. Ne-am bucurat de vremea excelentă și de bucuria orașului. Ne-am plimbat cu vaporașele și am vizitat insulele venețiene din jur. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, vă invităm să vizitați Bienala de la Veneția. Și chiar dacă nu călătoriți în perioada festivalului, aveți multe de văzut despre artă și cinematografie. Memorialul celor căzuți, în memoria celor care au murit în timpul Holocaustului, și Muzeul Național de Arheologie sunt câteva dintre locurile pe care ați putea dori să le vizitați. Presto!

Ghidul Veneția în 3 zile în PDF - Descarcă

Dacă ți-a plăcut ghidul nostru și vrei să-l ai în format PDF pentru a-l imprima sau pentru a-l lua cu tine pe smartphone și a-l consulta în timp ce te bucuri de călătoria ta la Veneția, îl poți descărca gratuit.

DOWNLOAD PDF GUIDE

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru Galicia în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini