Verona în 3 zile Ce să vezi în Verona în 3 zile? Ghid complet

Verona, cel mai romantic oraș din Italia, cu ale sale promenade pe malul râului și fațade colorate, cine nu a auzit de Romeo și Julieta? Verona, orașul de pe balcon cu cea mai frumoasă poveste de dragoste spusă vreodată.
Aura și atmosfera care îl înconjoară vă vor fura inima, un oraș care are atât de multe de descoperit. În acest ghid pentru Verona în 3 zile , veți afla care sunt locurile pe care nu trebuie să le ratați în vizita dumneavoastră în acest oraș frumos.

verona-en-3-dias

Ce să vezi în Verona în 3 zile

Moneda folosită în Verona este euro, așa că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la schimbul valutar. În plus, majoritatea unităților acceptă plata cu cardul de credit.

Limba este italiana, care este foarte asemănătoare cu spaniola, de fapt, multe cuvinte sunt practic identice, așa că vă vor înțelege perfect, așa cum îi veți înțelege și dumneavoastră. Spune-le doar să vorbească încet, ei vorbesc super repede!

Verona este un oraș mic , așa că, datorită mărimii sale, este perfect pentru plimbări . De fapt, corpul tău îți va cere să te plimbi în jurul lui, fiecare colț are propriul farmec.

În plus, dacă preferați să mergeți undeva fără să mergeți pe jos, are o rețea de transport public mare, cu curse către cele mai emblematice monumente din oraș.

Deși, fără îndoială, ca o recomandare specială, v-aș sfătui să o vizitați cu bicicleta, fie cu un tur organizat, fie pe cont propriu cu o bicicletă închiriată. O experiență unică pe care o veți îndrăgi, aici toți italienii sunt pe val.

Începeți itinerariul, haideți să descoperim Verona!

Ghid turistic Verona: Ziua 1

În prima zi vă veți îndrăgosti de oraș, veți vizita cele mai fermecătoare și cele mai faimoase locuri.

Bazilica San Zeno

Puente-De-Piedra

Este una dintre cele mai mari opere de arhitectură romanică din Italia, o adevărată operă de artă, care se remarcă prin fațada sa maiestuoasă din marmură roșie, care îi conferă un aspect uimitor, în centrul căreia se află o rozetă din secolul al XIII-lea.

Se află între un turn aparținând fostei abații și vechiul turn clopotniță din secolul al XI-lea.

Interiorul său se remarcă prin simplitate, dar în același timp prin grandoare, cu capiteluri corintice care provin din clădiri romane și o criptă deschisă de 7 arcade. Intrarea în interior costă 3 euro.

Castelvecchio

Castelvecchio nu este altceva decât un castel gotic în inima orașului Verona.

Castelvecchio_verona

Numele său se traduce prin 'Castelul Vechi', deoarece este unul dintre cele mai importante situri istorice din oraș și o mare construcție militară din timpul dinastiei Della Scala din Evul Mediu.

Acest loc este păstrat în stare perfectă, o mare cetate de cărămidă roșie, care, de îndată ce ajungi, vei vedea marele său pod fortificat.

De asemenea, găzduiește Muzeul Castelvecchio, unde puteți vedea o colecție vastă de arme antice, sculpturi, picturi și opere de artă deosebite.

Catedrala din Verona

Catedral-de-Verona

Faimosul Duomo din Verona este construit pe rămășițele a două biserici creștine timpurii care s-au prăbușit în urma unui cutremur.

Se remarcă prin stilul său romanic, care îi conferă un farmec unic, chiar în inima centrului istoric și în apropiere de Piazza delle Erbe, o destinație obligatorie în orice tur al orașului.

Aici se fac tururi ghidate cu o oarecare regularitate, așa că vă recomand să vă asigurați cu puțină marjă de timp de programul pe care îl au.

Dacă preferați să o vizitați pe cont propriu, taxa de intrare este de 2,5 €.

Podul de piatră

Acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai emblematice locuri din orașul Verona, reconstruit în anii 1950 după ce a fost distrus de ravagiile celui de-al Doilea Război Mondial.

puente-de-piedra-de-verona

O plimbare pe ea și împrejurimile sale nu poate fi explicată în cuvinte, veți avea parte de vederi panoramice magice ale orașului, atât de aproape de toate monumentele din centrul istoric.

În plus, în zonă sunt de obicei numeroși artiști de stradă și muzicieni, ceea ce sporește farmecul acesteia.

Casa Julietei

Casa-De-Julieta

Una dintre cele mai populare atracții turistice ale orașului, locul unde, potrivit lui Shakespeare, a avut loc frumoasa poveste de dragoste dintre Romeo și Julieta.

Primul lucru care te frapează atunci când intri pe ușa din curte este peretele plin de scrisori de dragoste de la toți îndrăgostiții care au vizitat acest loc, jurându-și iubire veșnică.

Odată ajuns în curte, plină de oameni cu siguranță, găsești în centru statuia celebrei Julieta, pune mâna pe pieptul ei, se spune că dă noroc și dragoste.

Din curte se poate vedea balconul popular, pentru 6€ puteți urca pe el, unde vă puteți face fotografii și puteți vizita întreaga casă în interior.

Ghid turistic Verona: Ziua 2

În a doua zi în oraș veți descoperi restul locurilor și monumentelor de neratat, să vedem care sunt acestea.

Arche Scaligere

Arche-scaligere

Aici se află trupurile domnilor din Verona, cu o artă gotică fascinantă.

Acestea sunt mormintele Scaligere sau mormintele monumentale, aflate în mijlocul străzii și protejate de o ușă de fier decorată cu stema familiei Sala, stăpânii orașului în Evul Mediu.

Situat pe o alee anexată la Piazza Signori, lângă o biserică.

Fiecare mormânt își încheie decorarea cu o statuie reprezentând persoana care se odihnește pe el, cea mai frumoasă fiind statuia lui Cansignorio.

Arena din Verona

Anfiteatro-Romano-Verona

Acest monument este amfiteatrul roman din Verona, o amintire a măreției Imperiului Roman.

Construit în anul 30 d.Hr. pentru jocuri și spectacole destinate divertismentului poporului, nu are nimic de invidiat față de cel al Romei.

Are o capacitate de 30.000 de persoane, surprinzătoare datorită dimensiunilor sale mari, fiind situată în Piața Bra, în centrul orașului. Costă 10 euro pentru a intra, dar merită, este o vizită obligatorie, o să vă placă la nebunie!

Porta Nuova Verona

Porta-Nuova-Verona

Aceasta este vechea poartă de intrare în oraș, care marchează diviziunea dintre orașul vechi și cel nou.

A fost construită în secolul al XVI-lea și a servit atât ca fortificație, cât și ca poartă de intrare, de unde și dimensiunile sale mari. Acesta se află la 15 minute de mers pe jos de întregul centru nevralgic al orașului.

Galeria de Artă Modernă Achille Forti

O mare expoziție de artă modernă, găzduită într-un fost palat.

Mai mult decât un muzeu, arată ca o colecție privată și, de fapt, aceasta este originea sa, lucrările pe care le găzduiește sunt de mare interes și sunt fascinante.

Cel mai frumos lucru la această expoziție este contrastul mare pe care îl creează între modernitatea lucrărilor și vechimea clădirii.

Piazza delle Erbe

Piazza-delle-Erbe

Piața pieței, unul dintre acele locuri în care timpul pare să se fi oprit în loc, unde clasicul și anticul sunt încă păstrate.

Un loc magic, înconjurat de clădiri istorice, de picturi neprețuite pe pereții clădirilor și de piețe care se țin adesea aici. Piața de Crăciun este uimitoare.

Acesta este centrul nevralgic al orașului, aici a început povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta și nu e de mirare, deoarece locul în sine este încântător, un loc obligatoriu pe traseul dumneavoastră!

Ghid turistic Verona: Ziua 3

Ar trebui să profitați la maximum de ultima zi petrecută în oraș, deoarece Verona are încă multe de oferit.

Castel San Pietro

Castel-San-Pietro

Acesta este cel mai uimitor punct de belvedere din oraș, de unde veți avea cea mai bună priveliște a orașului Verona.

În cea mai mare parte a timpului, funcția sa a fost defensivă, în secolul I a avut scopuri religioase, fiind un templu creștin.

Este una dintre marile minuni ale Veronei, pentru a obține cele mai bune priveliști trebuie să urcați câteva scări și pante care duc în vârf, timp în care veți fi înconjurați de străzi pietruite și clădiri vechi și frumoase.

Biserica Sfânta Anastasia

Iglesi-de-Santa-Anastasia

Situată în centrul orașului, exteriorul său se remarcă prin originalitate, dar în acest caz, interiorul o depășește cu mult.

Alcătuit dintr-o multitudine de arcuri și coloane, cu altare fascinante. Intrarea în interior costă 2,5 €.

Piazza dei Signori

Piazza-dei-Signori

Deși se află chiar în centrul orașului, înconjurată de turiști, această piață vă va îndepărta de agitația orașului, un colț de liniște în agitata Verona.

Aici se află o importantă piață de Crăciun, unde puteți încerca mâncăruri tipice din oraș și din alte părți ale lumii.

Piața este înconjurată de clădiri vechi, ceea ce îi conferă un aspect unic.

Statuia lui Dante

Dante-Alighieri

În Piazza dei Signori, menționată mai sus, se află faimoasa statuie a lui Dante, popularul poet italian.

Statuia din oraș se datorează faptului că a trăit în Verona în exil și a fost găzduit de o familie puternică a orașului în perioada medievală.

Torre dei Lamberti

Torre-de-Lamberti

Intrarea vă permite să urcați cu liftul, chiar sub campaniile uriașe care îl compun, oferind o vedere de 360 de grade asupra Veronei. Clopotele bat din jumătate în jumătate de oră și este recomandat pentru priveliști. Ce loc mai bun pentru a vă lua rămas bun de la Verona?

Cele mai vizualizate pagini