Ce este mai bine să vizitați Glasgow sau Edinburgh?

Scoția este una dintre destinațiile turistice care merită cu siguranță să fie vizitată , și s-ar putea să vă aflați într-o dilemă cu privire la orașul pe care să îl vizitați. Este posibil să vă gândiți să vizitați Glasgow sau Edinburgh , iar din cauza constrângerilor de timp din itinerariul dumneavoastră nu le puteți vizita pe amândouă, așa că puteți alege una dintre cele două.

De aceea, astăzi îți voi da motivele pentru care ar trebui să alegi fiecare și vei ști ce destinație ți se potrivește cel mai bine.

Motive pentru a vizita Glasgow

Gllasgow

Glasgow este un oraș considerat a fi rățușca cea urâtă a Scoției . Cu toate acestea, există multe motive pentru a vizita și veți avea multe de văzut, principalele motive fiind:

 • Whisky: în acest oraș veți putea aprofunda mult mai mult întreaga istorie a acestei băuturi și veți putea afla mai multe despre producția sa.
 • Scene din Otulander: această producție britanică a fost filmată în special în Scoția, iar acolo puteți găsi multe dintre scenele din serial.
 • Artă stradală: în acest oraș puteți găsi o mulțime de graffiti populare, iar acestea oferă o notă cu adevărat unică tuturor străzilor.
 • Muzica celtică: acest oraș este ideal pentru a intra în acest tip de muzică și este obișnuit să găsești muzică live în pub-urile sale, ceea ce îți va permite să ai parte de o experiență unică.
 • Galerii: orașul are mai multe galerii și muzee foarte interesante, iar Galeria Kelvingrove nu poate fi ratată. Fără îndoială, veți găsi multe opțiuni de văzut în acest oraș și vă veți bucura de o experiență minunată.

Acesta este un oraș cu adevărat unic, care vă poate oferi o experiență de călătorie deosebită , mai ales dacă aveți la dispoziție două sau trei zile pentru a vă bucura de tot ceea ce are de oferit.

Ați fost convins să vizitați Glasgow? Avem cel mai bun ghid pentru Glasgow în 3 zile. O să vă placă la nebunie.

Motive pentru a vizita Edinburgh

Edimburgo

A vizita Edinburgh înseamnă a vizita capitala Scoției, care are atracții turistice pentru toate gusturile. Pe lângă un whisky bun, vă puteți bucura și de următoarele:

 • Priveliști de pe Calton Hill: este un deal de unde se poate avea o vedere panoramică asupra orașului și o colecție de monumente neoclasice, deci este un loc minunat de vizitat.
 • Festivalul Fringe: în luna august veți găsi acest festival de arte performative, care este cu siguranță o opțiune excelentă.
 • Orașul vechi: veți găsi strada Victoria, care este una dintre cele mai faimoase și pitorești străzi, cu o mulțime de magazine pentru a face cumpărături.
 • Castelul Edinburgh: orașul Edinburgh este plin de istorie și nu puteți rata acest castel maiestuos care prezidează capitala scoțiană de pe Castle Rock.
 • Delicii locale: deși mâncarea scoțiană nu este la fel de faimoasă ca băuturile sale, cu siguranță nu puteți rata ocazia de a vă bucura de o masă scoțiană bună.
 • Muzeul Whisky: aceasta este cea mai mare colecție privată de whisky din lume și nu trebuie să ratați această vizită.

Fiind capitala țării, există o mulțime de lucruri de făcut aici , așa că, dacă aveți mai mult timp la dispoziție, puteți explora orașul și puteți afla mai multe despre cultura scoțiană.

Sună ca o opțiune bună? Nu ratați Ghidul nostru pentru Edinburgh în 3 zile. Îți va plăcea.

Concluzie: vizitați Glasgow sau Edinburgh

 • Din punct de vedere al monumentelor și al atracțiilor turistice, vă recomandăm cu siguranță să vizitați Edinburgh mai degrabă decât Glasgow. Orașul său medieval este un oraș care va fermeca aproape pe oricine.
 • Dacă aveți puțin timp la dispoziție, probabil că veți dori să vizitați Glasgow, deoarece este un oraș de văzut într-un timp scurt.
 • Pentru un oraș pitoresc, unde arta și muzica sunt peste tot, Glasgow este o alegere excelentă.
 • Pe de altă parte, dacă doriți să vă bucurați de gastronomia scoțiană, Edinburgh ar putea fi o destinație excelentă.
 • De asemenea, are multe atracții turistice de care vă puteți bucura și veți afla mai multe despre whisky dacă vizitați Edinburgh, ceea ce îl face o destinație ideală pentru a afla mai multe despre Scoția.

Cele mai vizualizate pagini