Zaragoza în 3 zile Ghid complet: Include turul gratuit în jurul Zaragoza

Acest oraș aragonez este locul ideal pentru o escapadă, deoarece oferă o gamă excelentă de cultură, artă și petrecere a timpului liber.

Orașul renumitului artist Francisco de Goya, prezidat de uimitoarea sa bazilică, aici veți descoperi ce să vedeți în Zaragoza în 3 zile pentru a cunoaște la perfecție patrimoniul său uimitor.

Zaragoza-en-3-dias

Ce să vezi în Zaragoza în 3 zile

Acest oraș este o destinație liniștită, cu dimensiuni excelente pentru a-l cunoaște în profunzime în 3 zile sau o escapadă perfectă de weekend.

Zaragoza este, în general, un oraș liniștit, în care este minunat să te plimbi și să te bucuri de fiecare colțișor al său.

FREETOUR Cadou pentru Zaragoza: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un PLANAZO, un tur gratuit al Zaragoa de către un expert local și complet gratuit! Ca o opțiune pentru a începe călătoria în jurul Zaragoza și pentru a cunoaște centrul orașului și apoi continuați cu ghidul. Rezervați-vă turul GRATUIT al orașului Zaragoza aici.

Deși Zaragoza este, de asemenea, ideală pentru un tur cu bicicleta al orașului Zaragoza, datorită terenului său plat, fără dealuri și străzilor largi. Un tur pe roți pentru a cunoaște acest oraș uimitor într-un mod diferit este un plan excelent.

O lună perfectă pentru a vizita acest oraș este octombrie, deoarece aceasta este luna în care se celebrează cel mai cunoscut și mai faimos festival, sărbătoarea Virgen del Pilar . Acest festival coincide cu Columbus Day, deci este o zi de sărbătoare, iar străzile sunt pline de vizitatori și localnici, fiind însoțit și de o vreme ideală, deoarece aici toamna este blândă.

Primăvara este, de asemenea, o perioadă bună pentru a vizita orașul, din aprilie până în iunie temperatura este ideală pentru a te plimba pe străzi, iar pe străzi au loc de obicei spectacole și activități!

Indiferent de data pe care o alegeți, merită să mergeți la Zaragoza, deoarece este un oraș plin de agrement și cultură în orice moment al anului.

Pe lângă orașul în sine, zona înconjurătoare oferă, de asemenea, colțuri frumoase care se află la o distanță scurtă de centru și care merită cu siguranță o vizită.

Este timpul să descoperim toate colțurile și colțișoarele sale și să ne bucurăm de Zaragoza, să mergem!

Ghid turistic Zaragoza: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii inimii orașului Zaragoza, a centrului istoric și a celor mai importante monumente.

Basílica del Pilar

Cel mai emblematic loc din întreaga Zaragoza, este monumentul care primește cele mai multe vizite din partea turiștilor și nu este surprinzător, deoarece este cu adevărat maiestuos.

Ajungând în binecunoscuta Plaza del Pilar, unde se află, atmosfera este unică, plină de oameni care se plimbă și admiră această mare operă arhitecturală.

În interior se află cea mai reprezentativă imagine a orașului, Virgen del Pilar, precum și uimitorul său altar principal. Intrarea în interior este gratuită, de luni până sâmbătă, între orele 6:45 și 20:30, iar duminica și în zilele de sărbătoare, între orele 6:45 și 21:00.

Un lucru pe care nu trebuie să-l ratați este posibilitatea de a urca în turnul său, pentru a vă bucura de cea mai bună vedere panoramică a orașului, la prețul de 3 euro.

basilica-del-pilar

Catedral de La Seo

În aceeași piață se află această clădire, care este uneori umbrită pentru că este atât de aproape de Basílica del Pilar, dar care este, fără îndoială, o oprire obligatorie în această escapadă.

A fost prima catedrală creștină a orașului, în același spațiu ocupat anterior de un templu roman, o biserică vizigotă și, în cele din urmă, o moschee, un loc cu multă istorie.

Intrarea la Catedrala San Salvador costă 3 euro.

catedral-san-salvador-1

Forumul Roman

Tot în Plaza del Pilar se află și faimosul muzeu Caesaraugusta Forum.

În interior puteți vedea cum ar fi fost forumul roman, centrul nervos al acestor civilizații, precum și interiorul unor canale romane. Prețul este de 3 euro și este o vizită foarte recomandată pentru a afla despre influența romanilor în acest oraș.

museo-del-foro-zaragoza

Turnul Zuda

În apropiere de Forumul Roman, la aproximativ șase minute de mers pe jos, se află rămășițele zidului antic al orașului roman.

Lângă el se află Turnul Zuda, care aparține vechii cetăți musulmane. Ani mai târziu, odată cu preluarea puterii de către creștini, a devenit palatul regal și sediul regilor de Aragon.

Este un loc pe care trebuie neapărat să-l vizitați, deoarece este un cadru cu adevărat uimitor.

torreon-zuda

Podul de piatră

Acesta este cel mai vechi pod care traversează râul Ebro, o moștenire de la romani.

Este un loc ideal pentru a te plimba și a te bucura de puțină liniște și pace, atmosfera de aici este magică.

Dacă îl traversezi până ajungi în Parcul Macanaz, poți obține cea mai bună vedere panoramică a Bazilicii, a Podului de Piatră și a râului. Nu există un loc mai bun în oraș pentru a încheia ziua!

vistas-basilica-del-pilar

Ghid turistic Zaragoza: Ziua 2

A doua zi este dedicată cunoașterii în profunzime a acestui oraș magic, vizitând unele dintre cele mai fermecătoare locuri din Zaragoza.

Parque Grande Antonio Labordeta

Locul ideal pentru a începe ziua, la 40 de minute de mers pe jos de centrul orașului, fiind cunoscut ca fiind plămânul orașului.

Este un loc bun pentru a închiria o bicicletă pentru a-l explora și pentru a vă deplasa ulterior.

În interiorul său se află bulevarde largi cu numeroși copaci de fiecare parte, fântâni și mai multe statui, precum și o incredibilă grădină botanică.

parque-grande

Palacio de la Aljafería

Acest palat renumit a avut numeroase funcții de-a lungul istoriei, de la fortăreață islamică Hudi, la palat Mudejar, palat al monarhilor catolici, închisori pentru Inchiziție și tribunale ale Aragonului.

Un loc de vizitat în Zaragoza, care se remarcă prin curtea sa în stil maur și prin posibilitatea de a aprecia influențele atâtor civilizații diferite. Intrarea costă 5 euro.

Palacio-de-la-Aljaferia

Muzeul Pompierilor și al Pompierilor

Este o vizită foarte educativă, care prezintă evoluția mijloacelor de stingere a incendiilor de-a lungul timpului.

Acesta găzduiește o expoziție de mașini de pompieri vechi, iar copiii se pot plimba chiar și cu unele dintre ele. De asemenea, conține o mare varietate de costume, pompe și alte obiecte folosite de pompieri.

Costă 3,20 euro, o vizită foarte recomandată.

museo-del-fuego-y-los-bomberos

Zona Expo

Aceste facilități există datorită faptului că în 2008 a avut loc Expoziția Universală în Zaragoza, ceea ce a făcut ca orașul să fie popular în afara țării.

Aici se află Parcul acvatic, unde există numeroase activități, cum ar fi un râu cu prăpăstii, gimnastică și chiar o plajă artificială. Zaragoza are și o plajă!

În plus față de locul de desfășurare a expoziției, ideal pentru plimbare și pentru a vă bucura de un apus de soare uimitor cu orașul în fundal.

Dar asta nu e tot, aici veți găsi cel mai mare acvariu fluvial din Europa.

zona-expo-zaragoza

Cartierul vechi din Zaragoza

Este unul dintre cele mai mari din Spania, format din mai multe cartiere.

Cea mai cunoscută stradă este Calle Alfonso I, un loc de întâlnire pentru mulți turiști, o stradă pietonală mare, plină de magazine, unde se află mai multe turnuri Mudejar și biserici frumoase.

Cea mai populară zonă pentru ieșirile nocturne este cunoscută sub numele de 'El Tubo', perfectă pentru ieșirile la tapas.

Este locul perfect pentru a încheia ziua și pentru a gusta din gastronomia uimitoare din Zaragoza.

calle-el-tubo-zaragoza

Ghid turistic Zaragoza: Ziua 3

A treia zi este perfectă pentru a cunoaște împrejurimile orașului Zaragoza, locuri care nu încetează să uimească.

Belchite Viejo

O destinație căreia îi puteți dedica a treia zi a acestei excursii, acesta este unul dintre cele mai vizitate sate din Zaragoza, chiar dacă este un sat abandonat.

Motivele acestui interes turistic nu sunt altele decât consecințele teribile ale Războiului Civil. Este o reflectare a ceea ce a însemnat acest mare conflict, reducând un oraș frumos la ruine, în care au rămas doar câteva dintre structurile sale.

Aici puteți vizita câteva case parțial distruse, biserici cu urme vizibile ale bombardamentelor.

Plimbându-te pe străzile sale poți vedea încăperile acestor case, unele biserici păstrează altare sau găuri produse de mortiere. Este un loc unic, plin de istorie și, fără îndoială, impresionant.

Vizitele în acest loc pot fi ghidate și încep între orele 12:00 și 18:00, iar taxa de intrare este de 6 euro în timpul zilei și de 10 euro pe timp de noapte. De asemenea, aveți posibilitatea, la prețul de 12 euro, de a participa la ambele vizite.

În timpul zilei, turul ghidat este mai mult explicativ, explicând istoria locului, în timp ce noaptea se povestește despre curiozitățile și legendele care se petrec aici, fiindcă se spune că aici se aud ecourile țipetelor celor peste 5.000 de oameni care și-au pierdut viața aici. Este cunoscut sub numele de orașul fantomă !

În apropiere se află Belchite Nuevo, unde a fost reconstruit acest frumos sat.

belchite-viejo

Monasterio de Piedra

Această destinație uimitoare este, de asemenea, una dintre destinațiile care trebuie vizitate în apropiere de Zaragoza.

Un loc plin de cascade, un lac mare cu apă cristalină, cu un mic munte în fundal, un loc ascuns și plin de vegetație!

Acest complex este împărțit în două zone mari. Prima și cea mai cunoscută este parcul, iar cea de-a doua este partea monumentală, mănăstirea sau abația.

Intrarea costă 15 euro pentru adulți și 11 euro pentru copii.

Zona parcului dispune de o rețea de trasee, foarte bine semnalizate și ușor de parcurs, iar într-o singură dimineață le poți parcurge pe toate.

Punctele sale de maxim interes sunt Baia Diana, cascada Caprichosa și Grota Iris.

monasterio-de-piedra

Pe scurt, orașul Zaragoza este o destinație frumoasă, care merită vizitată datorită istoriei, artei și monumentelor sale incredibile. Este un loc surprinzător, în ciuda faptului că la început este un oraș liniștit, deoarece are o mare varietate de activități de care te poți bucura în cele din urmă.

Cele mai vizualizate pagini