Cum să mergi de la Mykonos la Santorini?

Santorini este una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia an de an. Populară și o adevărată minune, datorită culorilor sale caracteristice albastru și alb, este una dintre comorile Cicladelor.

Geologia sa impresionantă și frumusețea fiecărui detaliu al orașului fac din acesta o destinație unică în lume, pe lângă plajele sale paradisiace.

Datorită popularității sale în rândul turiștilor și a apropierii sale de Mykonos, există legături excelente între cele două destinații. Haideți să aflăm ce mijloace de transport puteți folosi pentru a descoperi acest paradis.

Cum să ajungi din Mykonos în Santorini cu feribotul auto

Când călătorești în Grecia, este obișnuit să închiriezi o mașină pentru a putea explora cea mai mare parte a acestei zone în mod confortabil și cu mult mai multă libertate. Există, de asemenea, posibilitatea de a vă lua mașina din Mykonos în Santorini, adică datorită unui feribot pentru mașini, unde o puteți lua cu dumneavoastră fără probleme.

Traseul pe care trebuie să îl urmați este următorul: din Mykonos conduceți până în portul Mykonos și apoi luați feribotul cu mașina. Călătoria cu feribotul durează 1 oră și 50 de minute, iar prețul biletului este de la 80 de euro. Trebuie să fiți atenți, feribotul cu mașini pleacă doar de două ori pe zi, așa că trebuie să vă adaptați la programul fără prea multă flexibilitate.

Odată ajunși în Santorini, luați mașina și porniți să descoperiți acest loc minunat.

Cum să ajungi din Mykonos în Santorini cu feribotul

Această opțiune este foarte asemănătoare cu cea precedentă, singura diferență este că de data aceasta nu vă luați mașina pe feribot. Este ușor să ajungeți în portul Mykonos cu taxiul, iar după ce ați făcut acest lucru vă puteți îmbarca pe feribot, la un cost de 50 de euro pe bilet, iar călătoria durează 3 ore. Alternativ, puteți ajunge din Portul Vechi din Mykonos, chiar în centrul orașului, în Portul Nou din Mykonos, de unde vă puteți îndrepta spre Santorini. Călătoria de 10 minute până la New Harbour costă 2 euro.

Odată ajunși în Santorini, aveți diferite opțiuni pentru a ajunge la cazare. Puteți lua un transfer privat, adică un taxi, pentru aproximativ 20 de euro, care durează aproximativ 20 de minute până în centrul orașului și nu implică așteptări lungi.

O altă opțiune este de a lua un autobuz public, această opțiune este foarte convenabilă, deoarece orarele coincid întotdeauna cu cele ale feriboturilor, călătoria durează 20 de minute și costă 2 euro.

Cum să ajungi din Mykonos în Santorini Preț

Poate vă întrebați cât costă să ajungi din Mykonos în Santorini în realitate, ei bine, prețul pentru a ajunge de la o destinație la alta este foarte simplu și cu un preț bun, deoarece opțiunile sunt foarte asemănătoare

Cea mai bună opțiune este să călătorești cu feribotul auto, deoarece pleacă mai des, deși este puțin mai scump, dacă nu ai mașină, poți avea acces la el.

Cea mai ieftină opțiune este să călătoriți cu feribotul regulat, care costă 55 € cu feribotul și transferul până în centrul orașului.

Nu ratați ghidurile noastre: Ghidul pentru Santorini și Ghidul pentru Mykonos

Cele mai vizualizate pagini